Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu llegir L'ACCENT 132
11 jun 2008
Ja podeu trobar L'ACCENT 132 als punts de distribució habituals o bé llegir els continguts a la pàgina web del periòdic.
laccent_132.jpg
laccent_132.pdf
laccent_132.pdf (825,75 KiB)
CONTINGUTS DE L'ACCENT 132:

OFENSIVA IMPERIALISTA CONTRA COLÒMBIA
Editorial: Marulanda, una lluita insubornable
Anàlisi: Cercant una nova Colòmbia...

EL DRET A L'AVORTAMENT
Diverses dones i un home als Països Catalans han estat citades a declarar per haver-se autoinculpat d´haver avortat per raons no contemplades a la Llei que regula aquest dret a l´Estat espanyol, ja que consideren que és restrictiva. La majoria han estat citades a Tarragona, però els darrers dies també s´han fet públics casos a Molins de Rei i a Barcelona. Una de les citades a Molins ha explicat a L´ACCENT les raons de l´autoinculpació: "Exigim el dret a decidir sobre el propi cos, i per tant volem que es despenalitzi l´avortament".

ADÉU A SEBASTIÀ SALELLAS I A JOSEP VICENT MARQUÈS
Dues persones que han estat referents en les lluites contra les injustícies i per construir un país més lliure i sense exclusions han mort recentment. L´un, Sebastià Salellas, va escollir des de Girona l´advocació com a arma de batalla en la defensa de les persones que es trobaven acusades en processos judicials perquè eren incòmodes per al sistema.
L´altre, Josep Vicent Marquès, va optar des de València per l´escriptura i l´activisme social com a espai des d´on encarar-se a l´autoritarisme, a la destrucció del territori i al militarisme.
Ells se´n van, però molts altres s´han compromès a prendre el relleu de la seva lluita.

VICTÒRIA DE PUIGCERCÓS A LES 'PRIMÀRIES' D'ERC
La militància d’ERC ha optat pels continuïstes Joan Puigcercós i Joan Ridao com a màxims responsables del partit. Tanmateix, els bons resultats de la facció crítica de Carretero, defensor d’una aliança regionalista amb CiU, auguren encara temps de divisió. El 14 de juny es tancarà una altra fase del debat intern amb la celebració del Congrés Nacional que haurà de ratificar l’estratègia del partit.

25 ANYS DE L'APARICIÓ DE LA SIDA
Ara fa 25 anys que un equip de metges i investigadors de l´Institut Pasteur va descriure un nou tipus de virus, diferent als coneguts fins el moment i sospitós de ser el responsable dels símptomes que posteriorment diagnosticarien com el síndrome d´immunodeficiència adquirida (sida). Tot i que s’ha avançat molt en el seu coneixement i tractament, la sida és també un bon exememple de les desigualtats socials pel que fa a la salut i la medicina.


I TAMBÉ PODEU LLEGIR LES OPINIONS DE:

-ARNAU URGELL: Air Berlín i (la utilitat de) les campanyes blocaires

-QUIM ARRUFAT: Caminar per poder ser

-EVA SERRA: Llums i ombres del Maig de 1968

-MARTA SERRA: Ribesaltes

-ROGER BUJONS: Un any de mandat a Barcelona. Ens ve d´un PAM?

-RAMÓN PIQUÉ: Sebastià Salellas
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat