Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral
En defensa del servei públic
16 gen 2008
En defensa del verd públic
manifest_en_defensa_del_servei_públic.pdf
manifest en defensa del servei públic.pdf (390,97 KiB)
Avui dia 16 de gener, 20 treballadors/es de Parcs i Jardins en representació del Comitè d'Empresa ens hem concentrat des de les 8 del matí a la porta de lâInstitut Municipal de Parcs i Jardins, al carrer Tarragona, per expressar el nostre rebuig a la privatització del Parc de les Aigües de Guinardó i la seva zona d'influència. L'Ajuntament de Barcelona incomplint els acord de Conveni i els propis Estatuts de l'entitat pública ha tret a concurs el manteniment del Parc de les Aigües del Guinardó. L'excusa per a realitzar aquesta privatització és, segons l'Ajuntament: âla voluntat municipal de donar suport a les empreses dâinserció social i centres especials de treball dedicats a les tasques de reinserció social i laboral de persones amb especials dificultats.â?

Al voltant de les 9 hores del matí s'han obert les pliques presentades, essent triada una UTE formada per Fundació Tallers de Catalunya - Associació per la Integració Social del Deficient i Vivers Belloch. La política hipòcrita de l'Ajuntament que en l'última OPO (oferta pública dâocupació) va baixar el nombre de places d'integració del 10% al 5%. Aprofitant-se ara d'una necessitat de la societat per a realitzar una privatització més.

D'aquesta manera venen una mesura publicitària d'integració que en realitat amaga una política assistencialista, en comptes de realitzar una autèntica política integradora i d'igualtat d'oportunitats amb aquest colâ¢lectiu de persones amb discapacitat. Finalment només volem recordar-vos la precarietat d'aquests llocs de treball, que es creen a costa de la gestió directa d'un servei públic, els treballador/es els quals cobren el SMI en el millor dels casos, fàcilment reduïbles per informes de baix rendiment

SI A LES POLÃ?TIQUES D'INTEGRACIÃ
NO A LES FALSES POLÃ?TIQUES ASSISTENCIALITES

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En defensa del servei públic
04 feb 2008
Més enllà de les polítiques que hagi de desenvolupar un ens públic com Parcs i Jardins, una cosa vull deixar ben clara, els treballadors amb discapacitat dels centres especials de treball cobren, EN EL PITJOR DELS CASOS EL SMI, i MOLTES VEGADES, aquests salaris es veuen augmentats per primes de productivitat. En 13 anys que fa que treballo en un Centre Especial de Treball, no he vist MAI reduir salaris per informes de baix rendiment.
Sindicat Terrassa