Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
El cas Núria Pórtulas
01 mai 2007
Bones, penjo això aquí perquè ultimament la gent sent parlar molt de la Núria Pórtulas però es troba poca informació, jo mateix tampoc la vaig trobar aquí a indymedia, tot i que si que trobava notícies de concetracions, etc... . Aprofito aquest espai per a que tingueu informació sobre el cas aquells a qui no us hagi arribat. Penso que és una vergonya, i val la pena parar-hi a pensar. Especialment és interessant el primer video.

Núria Pòrtulas: a la presó per una llibreta?

http://www.vilaweb.tv/?video=4796



Em pregunto què esperaven demostrar Joan Saura i Joan Boada, aquest darrer com a responsable de l'Àrea Central dels Mossos d'Esquadra, detenint Núria Pòrtulas després d'elaborar contra ella una falsa imputació de «pertinença a banda armada», de «tinença d'explosius» i de «connexió amb grups violents».

Em pregunto quants dies més hauran de passar perquè aquesta educadora social de Sarrià de Ter torni a casa i ICV li demani perdó públicament per haver violat els seus drets fonamentals. És realment escandalós el que ha fet aquest partit, un partit que vuit anys enrere cridava «Fora la Llei Antiterrorista!» i que ara es dedica a aplicar-la en qualitat d'inspirador i executor de la franquista Audiència Nacional espanyola. Sembla mentida la vergonyosa davallada moral que pot experimentar una força política quan aconsegueix una mica de poder i els seus dirigents es veuen afavorits per uns sous dignes d'extrema dreta. El muntatge ordit per Boada, a més, és escandalós, perquè quan el jutge Santiago Pedraz, davant l'evidència, es va veure obligat a retirar els càrrecs contra la Núria, els Mossos el van convèncer que continuarien investigant i que ja trobarien proves que justifiquessin el seu empresonament. És a dir, que primer s'empresona i després es busquen o es fabriquen les proves. Però ja ha transcorregut un mes i mig i les proves no apareixen. On és la banda armada de la Núria?, on és la seva violència? on són els explosius? La preocupació d'Iniciativa, però, no és la Núria Pòrtulas, sinó les eleccions municipals. Per això el seu neguit creix en paral·lel a la repercussió social que està adquirint el cas, ja que el temps passa i les proves no apareixen per enlloc. Joan Boada, fins i tot, en una exhibició de cinisme, ha demanat que la gent deixi de manifestar-se cada dimecres a Girona «per no perjudicar la Núria». Doncs bé, Núria Pòrtulas, la noia de 26 anys que es troba segrestada a Soto del Real, és pacifista, no terrorista. Els Mossos la van fitxar a Besalú quan venia de manifestar-se contra els abusos policíacs, exactament els mateixos abusos contra els quals es manifestava Iniciativa-Verds abans d'arribar al poder.

Víctor Alexandre



Intel·lectuals, artistes i esportistes donen suport a Núria Pòrtulas i en demanen la llibertat

El moviment de suport a Núria Pòrtulas no para de créixer. Desenes d'intel·lectuals, artistes i esportistes han signat un manifest que també té 2.224 adhesions més de particulars i entitats. El text, que demana la llibertat de Pòrtulas, va ser presentat ahir a la tarda a Barcelona, en un acte que va reunir unes 300 persones. El defensa del Barça Oleguer Presas va llegir el manifest. L'acompanyaven el pallasso Tortell Poltrona, l'actor Carles Canut i l'escriptor Matthew Tree, entre altres persones.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2350708

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El cas Núria Pórtulas
01 mai 2007
www.elsud.org/nuri
i per rebre informacio periodica
nurillibertat[arrova]elsud.org
Re: El cas Núria Pórtulas
01 mai 2007
gràcies per la informació. Per aquí pel camp de tarragona els detalls arriben amb comptagotes, com per exemple: ¿de què s'acusa a núria pòrtulas? o ¿quines "proves" tenen contra ella?

penseu que la gent sempre creu allò que vol creure, de manera que si t'arriba poca informació és més fàcil que et creguis la versió d'ICV. menys mal que alguns tenim fe cega en els moviments socials, que en el fons es tenir fe cega en les persones.

Salut i llibertat núria i juan!!!

(per cert, si algú té informació sobre el juan que la pengi, tampoc ens n'arriba d'aquest)
Reportatge inicial
01 mai 2007
Reportatge fet tot just 4 dies després de la detenció de la Nuri:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/292870/index.php

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more