Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
[31març]Jornada per la Col·lectivització-dossiers informatius i altres
29 mar 2007
Col.lectivització: Acte pel qual la propietat privada dels béns de producció i dels coneixements és transferida a la col.lectivitat. És el mètode propugnat pel comunisme llibertari per tal d’eliminar les diferències entre les classes socials: la propietat col.lectiva supremeix la competència i permet d’orientar la producció i la creació cap a les autèntiques necessitats col.lectives, exemptes de qualsevol especulació, plusvàlua o benefici econòmic.
1_Escanear0005.jpg


El proper 31 de març a partir de les 15:00 hi haurà al Casal de les Corts (C/Masferrer 33-35 <M>L3 Les Corts) un seguit d'activitats per a apendre a fer un millor ús dels recursos de que disposem per difondre la nostra lluita i per cercar nous camins. Concebim aquesta jornada com un espai de trobada on intercanviar experiències i conèixer la filosofia del Do It Yourself (Fes-ho tu mateix) que garanteix l’autonomia en la pràctica. Creiem en la col•lectivització de la propietat com el mètode per arribar a assolir els objectius mítics d’igualtat, llibertat i fraternitat, doncs el treball en comú requereix d’aquests tres noms per ser viable i eficaç.

Programació
15:00h---Taller de reparació de bicicletes
16:00h---Taller de plantilles-stencil
17:00h---Taller de samarretes-pintura tèxtil
19:00h---Passi del documental La Toma
        o la pel•lícula Tierra y Libertad

21:00h---Sopador vegà-paella de verdures & humus
22:00h---Sessió DJ’s Lion Soldiers (reagge-ragga)
1:00h---Final


Tindrem a disposició tots els materials necessaris per als tallers (samarretes, pintures, menjar...) podent ser sufragats per aportació voluntària. Si podeu portar materials extres seràn benvinguts. Els tallers es faràn simultàniament segons la gent. Us hi esperem!

Disposem d’un ordinador amb més de 1000 llibres digitalitzats i documentals en vídeo. Porteu els vostres i els intercanviarem (USB o CD)

COL·LECTIVITZACIÓ:

Aquest és el métode mitjançant el qual els obrers vàren pendre el poder en els seus llocs de treball en les jornades revolucionàries de 1936. Més enllà de totes les controversies que s'han generat al voltant d'aquests fets, personalment els prenem com a referent i com un exemple d'on treure moltes conclusions tant de les coses positives com de les negatives que va generar tot el procès. S'accepta en l'"àmbit acadèmic revolucionari" que el que va ocòrrer a Espanya, Catalunya... en aquelles dates encara no s'ha superat a nivell d'assoliment de poder per part del poble, tant en profunditat, com en amplitud al llarg del territori i llargada en el temps. Encara ens falta molt d'apendre dels nostres avantpassats més propers i d'una experiència única que pocs coneixen.

+informació Treball sobre l'Autogestió a la Guerra Civil:
1_Luis_AutogestiónGuerraCivil.doc
Luis_AutogestiónGuerraCivil.doc (643,5 KiB)


REPARACIÓ DE BICICLETES:

-En aquest taller disposarem de diverses eines i algún que d'altre tècnic que s'està iniciant en el tema i ens podrà donar un cop de mà. Per a altres consultes disposarem d'un manual especialitzat.
-Us animem a fer un ús actiu de la bici i a autogestionar el seu manteniment, compartint
coneixements i les eines amb que fer-ho
-Per més informació sobre l'ús de la bicicleta:
dossier_col·lectivització-bicicleta.doc
dossier col·lectivització-bicicleta.doc (472 KiB)


-TALLER DE SAMARRETES I PLANTILLES

-En aquest espai apendrem a fer plantilles de plàstic o cartró amb les que reproduïr indefinidament l'imatge que desitgem tant en una samarreta amb pintura tèxtil com amb esprai a la paret o lloc més addient.
-Ho trobem una bona eina (barata i a l'accés de tothom) per difondre una determinada idea, missatge, impacte visual... així que us animem a participar (si podeu portar cúters, bisturís, plàstics o radiografies ho agraïrem...)

+INFO:dossier plantilles
dossier_jornada_col·lectivitzacions-plantilles.doc
dossier jornada col·lectivitzacions-plantilles.doc (654,5 KiB)


thumb_96a3448d5dd7cadc2462ad2f77de4554-4.jpg


-CICLE DE CINEMA:
-Dins els nostres passis habituals al Casal, aquest cop hem disposat de dos llargmetratges: la pel·lícula "Tierra y Libertad" i el documental "La Toma" (on s'explica l'experiència col·lectivista de les fàbriques a Argentina a partir del 2001). Les dos cintes s'enmarquen en el tema general de la jornada. Com que no creiem disposar de temps per veure les dues els que siguem haurem de triar quina de les dues mirem, aviam que surt!
-Fem Cicle de Cinema (gratuït obiously) l'últim dimarts de cada mes a les 19:00 a la terrassa del Casal: -30 d'abril: La Pesadilla de Darwin
-29 de maig: La 4ªGuerra Mundial
-26 de juny: Donnie Darko

-SOPADOR VEGETARIÀ
-Ens sumem a l'alternativa a la carn, doncs hi ha molts motius per afegir-s'hi: salut, moral, econòmic, ecològic....
-+INFO: Informe WorldWatch sobre el consum de carn
comer_carne-_world_watch.pdf
comer carne- world watch.pdf (609,37 KiB)

-La base moral del vegeterianisme segons Gandhi:
Gandhi_Mahatma_-_La_Base_Moral_Del_Vegetarianismo_Doc.ZIP
Gandhi Mahatma - La Base Moral Del Vegetarianismo Doc.ZIP (5,77 KiB)

-Ens convé un menú vegetarià segons l'economista J.Rifkin:
Nos_conviene_un_menú_cada_vez_más_vegetariano_J.Rifkin.doc
Nos conviene un menú cada vez más vegetariano J.Rifkin.doc (28,5 KiB)


-I per acabar una mica de música, amb els DJ's residents LION SOLDIERS que, tot hi que encara no sortiràn al carrer, tindràn la seva 2ª aparició en públic, aquest cop disposat a escoltar tot el que li possin: SKA, REAGGE, RAGGA i DRUM and BASS per acabar:

-BIBLIOTECA-DIGITALITZDORA...
-Estem muntant al Casal una biblioteca espontànea en que qui vol pot portar els llibres i inclourel's en la classificació establerta (modificable) i amb servei d'autopréstec i arxiu de diaris, revistes i fanzines
-També disposem d'un ordinador amb tot de llibres digitalitzats que hem recopilat al llart de mooolt de temps i que ara són d'accés lliure i copiable per a tothom: el llistat complert és aquí
Llibreria_LLibertària_LListat_CD-1.0.doc
Llibreria LLibertària LListat CD-1.0.doc (229 KiB)

-La digitalitzadora és en construcció i esperem tenir-la acabada per dissabte, servirà pq qui vulgui pugui fer-se una còpia de seguretat dels seus llibres per a ús personal (però si els difòn a través de la xarxa millor...)

Podriem posar molta més informació però l'espai i el temps no ens ho perment, si en voleu més haureu d'arribar-vos a

Casal de Joves de les Corts
C/Masferrer 33-35 <M>L3 Les Corts

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa