Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Tanca la Braun (Esplugues de Llobregat)
19 mai 2006
El tancament de la fàbrica deixarà set-cents seixanta treballadors sense feina
Avui ha arribat la confirmació de que Braun (propietat de Procter & Gamble) tanca la planta d'Esplugues de Llobregat, que dóna feina a set-cents seixanta treballadors. L'empresa traslladarà la producció de planxes de vapor i batedores als països de l'est o a la Xina, perquè la mà d'obra hi és més barata i farà un tancament gradual que culminarà a finals del 2008. A l'abril, els treballadors, que ja s'ho temien, ja es van manifestar per reclamar que s'aclarís el futur de la planta.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/251679/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tanca la Braun (Esplugues de Llobregat)
20 mai 2006
Braun tancarà d’aquí a dos anys la fàbrica d’Esplugues amb 760 persones

El grup argumenta que cal reduir costos i els sindicats diuen que afectarà 2.000 empleats indirectes

JORDI TORRENTS. Esplugues de Llobregat
La incertesa que planava sobre el futur de la planta de Braun a Esplugues s’ha esvaït, tot i que acomplint les previsions més negatives, ja que la direcció va comunicar ahir el tancament «total» de la factoria de petits electrodomèstics –planxes i batedores– a finals del 2008, cosa que comportarà l’acomiadament dels 760 treballadors. La companyia tan sols ofereix salvar 40 llocs de treball vinculats a l’àrea de recerca, però amb la condició que es traslladin a Alemanya. La firma argumenta una necessitat de retallar costos, mentre que els sindicats parlen de «deslocalització brutal» i diuen que el tancament afectarà 2.000 empleats indirectes més.


+ Els treballadors ja reclamaven fa uns dies la veritat a Braun en una concentració al centre de Barcelona / Foto: J.TORRENTS
El director de Braun a l’Estat, Francesc Pons, va dir als sindicats que el tancament és irrevocable, ja que la multinacional alemanya necessita reduir costos. Pons va confirmar que la planta –l’única que Braun té a l’Estat– no té pèrdues i que té previst traslladar la producció a la Xina o a l’est d’Europa. Els sindicats, però, consideren que el tancament és injustificable pel fet, precisament, de ser una factoria «altament productiva», tal com va precisar ahir el secretari general de la federació del metall de CCOO a Catalunya, Vi cenç Rocosa, que hi afegeix que la decisió és «una barbaritat». Rocosa creu que la multinacional aprofita la «debilitat» del govern català per anunciar el tancament, tot i que des de la Generalitat la reacció en saber-se la notícia va ser la de demanar una reunió, dimecres que ve, amb els directius de Braun per conèixer els seus motius. Fonts del Departament de Treball, encapçalat per Jordi Valls, van explicar que en diferents ocasions han demanat reunir-se amb l’empresa «sense obtenir resposta».

Rocosa denuncia també que «volen tancar la factoria d’Esplugues abans de tenir-ne una altra» a la qual deslocalitzar la producció, i hi afegeix que «no havia vist mai un anunci de tancament així, amb dos anys i mig d’antelació». Braun ha anunciat que el tancament serà progressiu, tot i que els sindicats lamenten que la companyia ja faci temps que planifiqui la decisió sense confirmar ni desmentir uns rumors que durant mesos han circulat entre la plantilla.

La UGT ha indicat que part dels proveïdors de la factoria «són exclusius» de Braun, per la qual cosa el nombre de treballadors que es poden quedar sense feina pot pujar fins a 2.000 persones. Els sindicats coincideixen a valorar que no hi ha causes productives ni logístiques que justifiquin el tancament. La negociació entre direcció i sindicats començarà la setmana que ve. Braun –propietat de la multinacional dels EUA Gillette que, alhora, forma part del grup també nord-americà Procter & Gamble– gestiona la fàbrica del Baix Llobregat des de fa 45 anys, on té una plantilla amb moltes dones i amb treballadors que fa tres dècades que hi estan vinculats.
Sindicato Sindicat