Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Anunci :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral
braun en lluita
14 abr 2006
ens deixarem tancar!?!?!?
761 persones en perill de deslocalització!!

CONCENTRACIÓ 26 D'ABRIL A LA PLAÇA SANT JAUME PER EXIGIR UN POSICIONAMENT CLAR A L'EMPRESA I LA IMPLICACIÓ DE LA GENEALITAT
rs_braun lucha obrera.jpg
Braun manté la incertesa sobre el seu futur a Esplugues


La situació de crisi ja es va posar de manifest a mitjans de l'any passat, però l'octubre 05 Braun va dir que descartava deslocalitzar la producció de la factoria. Des d'aleshores, hi ha hagut canvis en la direcció de Braun España perquè ha plegat l'antic director general, Josep Taulats, que va assegurar que havia convençut als responsables del grup de les possibilitats de millorar la rendibilitat i reduir els costos.

Segons el comitè d'empresa no existeixen causes productives, econòmiques ni logístiques que justifiquin el tancament de la factoria: és altament productiva dins del sector del petit electrodomèstic, compta amb una plantilla molt especialitzada, amb un creixement constant i anual del volum de vendes i amb beneficis importants en els últims exercicis.

L'empresa manté un doble joc d'amenaçar amb el tancament mentre va dient que no passa res. A edicions anteriors d'entrebastidors ja s'informava d'aquest fet. Els sindicats CGT, CC.OO i UGT es mantenen units i rebutgen el possible tancament, també exigeixen la implicació de l'administració en el conflicte.

Braun és propietat de la multinacional nord-americana Gillette, que alhora forma part de la també nord-americana Procter & Gamble.

El gegant mundial Procter&Gamble va adquirir el grup Gillette al gener 05, per a finançar l'operació va signar un crèdit per 24.000 milions de dòlars. Pràcticament des d'aquella data van començar els rumors de tancament de Braun. Al 2004 va obtenir uns guanys de 59 milions d'euros, la meitat de 2003.


17 març:
Un diari econòmic torna a fer públiques les intencions de Braun de tancar la planta d'Esplugues on treballen 761 persones. Directius de Braun España havien plegat i van ser substituïts per altres que havien de dirigir el procés.

18 març:
Es fa una aturada general per demanar explicacions doncs no hi havia prou amb una carta de la direcció espanyola en què s'assegurava que a Alemanya no s'ha pres cap decisió, encara que el futur de la companyia està permanentment en anàlisi.

20 març:
Els treballadors presenten a la direcció de Braun un comunicat en què li exigeixen que desmenteixi públicament la informació on s’anuncia el tancament per a finals de març.

El vicepresident de Manufactura de Braun diu en un comunicat que la planta d'Esplugues ha de reduir costos de forma significativa per veure si és competitiva. La decisió es prendrà en 2 o 3 mesos.

21 març:
El comitè d'empresa decideix crear un gabinet de crisi per fer pressió doncs consideren que la resposta no és suficient per desmentir el rumor.

23 març:
El vicepresident de Braun a Alemanya viatja a Esplugues per a tractar el futur de la planta amb els sindicats. Christian Leonhard no aclareix els plans de futur i repeteix el que ja havia dit en anteriors comunicats: un cúmul de dubtes sense cap transparència. Els treballadors sol·liciten una reunió amb el conseller de Treball per a que s'impliqui i demani garanties de continuïtat.

30març:
La directora de Relacions Laborals de la Generalitat demanarà a la direcció de Braun a Esplugues que insti a la multinacional a convocar una reunió per a aclarir el futur de la planta.

6abril:
La plantilla convoca aturada pel 26 d'abril per la intranquil·litat sobre el futur de la planta. Serà una aturada de 4 hores per torn

26 abril
Concentració a la plaça Sant Jaume per tal de pressionar a la direcció de Braun per a que asseguri els llocs de treball i a la Generalitat per a que intervingui en el conflicte.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more