Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Estatut desplomat? Vota independència!
27 mar 2006
Al blog "el llamp" de Vilaweb es publica + extensament la notícia de l'inici d'1 campanya al Principat de Catalunya consistent a votar "independència" al proper referèndum sobre l'Estatut descafeïnat.
Un avís per a que Esquerra, potser un xic emborratxada de protagonisme i poder, no acabi de perdre el nord, ara que ja ha perdut la "R" i la "C" de "Republicana" de "Catalunya" pel camí...
Països Catalans, terra d'anarquistes! Aquí no ens guia a la llibertat cap partit polític, sinó el conjunt de la societat civil unida; per moltes banderoles que els senyors d'Esquerra ens endossin en els nostres èxits massius de mobilitzacions nacionalistes!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estatut desplomat? Vota independència!
27 mar 2006
Ah, amb tanta arenga politiquera se m'oblidava d dir 1 cosa q, segurament, la majoria ja sabeu, xò ho dic igualment: legalment votar així significa vot nul.
Re: Estatut desplomat? Vota independència!
27 mar 2006
El gran risc que té la opció del vot nul és que sigui molt i molt minoritari i no doni una imatge real de la força de l´independentisme a Catalunya.

http://catalunyapersempre.blogspot.com/
Re: Estatut desplomat? Vota independència!
27 mar 2006
vilaweb? parlem de la web afi a ERC?. Votar amb aquestes martingales de posar "indepèndencia" al vot i que resulti nul, sols beneficia als que volen el "Sí". Aquí, no hi ha possibilitats adicionals: o hi estas a favor o hi estas en contra votant "NO" perquè és l´única cosa que el pot tombar (l´estatut).

I ara ja m´imagino una campanya in crecendo fins al juny demanant el vot nul amb 40 frases imaginatives promoguda per gent afi al quatribarrat tan sols per descohesionar el "NO". O dient: Més val això que no res...

Intoxicadors fora d´indymedia.
Re: Estatut desplomat? Vota independència!
27 mar 2006
Ahir vaig penjar una informació sobre aquest tema:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/247185/index.php

És una opinió jurídica (i també política) sobre el vot blanc i el nul.
Re: Estatut desplomat? Vota independència!
27 mar 2006
M'han arribat informacions referents a que hi ha la possibilitat de que en el referèndum els vots en BLANC es puguin sumar als del NO en contra del SI.

Si això es cert, el NO no seria la ùnica opció per tombar l'Estatut.

Algù em sabria respondre?
Re: Estatut desplomat? Vota independència!
27 mar 2006
Pq s´aprovi l´estatut, el SI ha de superar la resta de vots vàlids (NO+BLANCS).

Per tant, el vots nuls no ajuden a tombar l´estatut i els blancs si.
Per l'Independentista i per Dona
27 mar 2006
Us prego que llegiu la informació que vaig penjar diumenge, la direcció de la qual he deixat indicada més amunt.

Segons la opinió jurídica de l'expert a qui consulto, els vots en blanc No contrarresten el SI. A efectes legals, tenen quasi el mateix valor que els nuls. Guanya el referèndum la opció que més vots tingui, ja sigui el No, o el Si. Els blancs, encara que siguin vàlids, no compten legalment.

Des del punt de vista polític, però, sí que tenen influència. Però en aquest cas, també en tenen els nuls. Segons l'advocat, un resultat on el NO+Blanc (i + Nul) supera el Si, legalment guanya el Si, però políticament perd, i es desencadena una crisi. Per tant, és probable que s'hagi de retirar l'Estatut.

Per tant, conclusió: No hi ha diferències significatives entre el Blanc i el Nul en el que es refereix al recompte de vots.
Sindicat Terrassa