Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
Voldria fer un breu comentari sobre el que n'opino.
Em sembla que el model d'oci basat en la festa, la droga i els concerts, és molt destructiu.
Bàsicament perquè la droga destrueix la persona i si té una dependència perd tota llibertat individual.
Però per altra banda crec que la droga ve acompanyada de mals companys de viatge, com actituds violentes a les festes i a fora que fan que els veins estiguin farts, gent que viu de vendre droga i no de treballar, que en algun cas estan al punt de mira de la policia i aquesta els utilitza per aconseguir informació a canvi de no fer-los res, això comporta no fer activitat més obertes i perpetuar el guetto amb la consecuent impossibilitat de créixer, etc...

Crec que és necessari un debat per tallar d'arrel tots els problemes que comporten les drogues als nostres col.lectius i centres socials per aconseguir el que crec que es vol (transformar la societat) i que molts cops poso en dubte que sigui aixi veient les dinàmiques i actituds.

¿Algú em podria explicar la diferència entre una discoteca i un concert en un centre social? (apart de a on van destinats els diners i del tipus de musica)

Una de les justificacions pragmàtiques d'aquest model d'oci és que aporta els diners necessaris per funcionar. Jo crec que si fem una valoració seriosa més valdria eliminar aquesta forma de finançar-se (sino totalment, casi) i buscar solucions en l'autogestio d'empreses, que per altra banda, està demostrat que en tots els moviments seriosos que han plantejat propostes socials diferents (moviment llibertari abans la guerra civil, independentisme vasc) tenien o tenen el puntal econòmic bastant més clar que nosaltres.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
totalment d'acord
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
O sigui que algu amb unes idees alternatives no pot divertir-se o s'ha de divertir com vosaltres vulgueu. Perquè no puc usar les drogues amb criteris recreatius?

Feu com la dreta poseu a tothom al mateix sac, no tothom utilitza les drogues igual, unes drogues que acompanyen a l'home des de sempre i en totes les cultures.

A mi m'agrada beure i fumar porros i no per això soc un asocial o un contrarrevolucionari, tot depén de l'ús que s'en fa.

Quin és el programa d'oci alternatiu que proposeu?
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
ei! que si empezamos ya con el mismo discursito anti-droga que en el cole en plan:

" perquè la droga destrueix la persona i ..."

no creo que nadie de los que las usa o abusa reflexione un pelín más y canvii de pràctica..

i si seguim amb propostes de:

"tallar d'arrel tots els problemes que comporten les drogues als nostres col.lectius i centres socials "

que parece que abogue por prohibir o perseguir el consumo dentro de los CSOs.

¿¿ a on vols arribar ?? ¿¿ a un ordenança cívica desde i per a "els moviments socials" ??

...

ah! y como alguien dice akí:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/235594/index.php

el hachís cotidiano puede ser mucho más destructivo hacia actitudes activas que un coctel de pastillas, tripis y speed una vez al trimestre.
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
Per a començar a tirar llenya al foc (generar debat). És penós que a moltes festes de 'centres socials' se les anomeni 'alternatives', jo pregunto 'alternatives' de què? Preguntem a la firma comercial 'Damm' (per exemple) si són o no són bons clients i clientes la 'penya' alternativa. Segur que són uns dels millors clients que té la firma comenrcial de begudes. De fet estic totalment d'acord amb l'opinió del que ha començat aquest fil, el model de festes o d'oci dels i les 'alternatives' és calcat a la d'altres col·lectius, basat en el consum (un altra cosa és el destí que es dóna als beneficis, com molt bé diu l'autor inicial d'aquest text).

A més, al sistema ja li va bé que els joves i les joves estiguin alienats amb qualsevol tipus de dependència, mentre van 'col·locats' no pensen ni estan organitzats, un parell de manis més o menys radicals a l'any i després 'fiesta', tranquils. Fins i tot els 'desalojos' són produits per queixes i molèsties al conjunt del veinat, no pq realment suposin una 'alternativa' perillosa que faci trontollar el sistema.

'Dame pasta y dite alternativo. Consume según tu estilo, pero consume!!!'
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
No es algo desconocido, que el sistema más de una vez ha destruido movimientos alternativos metiendo la droga en ellos.Seguro que más de un@ conoceis alguna história así. La droga para el sistema es una herramienta de control social más.
Recuerdo en los años 80 uno de los primeros experimentos al respecto llevados a cabo en un colectivo libertario en un pueblo de la costa galega. Y el experimento resultó, aquellos jóvenes dejaron rápidamente de participar de la vida política de su pueblo, y a día de hoy creo que queda tan sólo un superviviente.
Por otro lado, me llama la atención que gente que presupongo crítica en muchos aspectos, y con capacidad de decidir, consuma con tanta alegría pastillas de las que suele desconocer los componentes.Me parece una irresponsabilidad para con el propio cuerpo, y por tanto para con la vida. Pero desde luego cada un@ es libre, hasta para suicidarse.
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
Continuo preguntant quin és el model d'oci alternatiu que proposeu?
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
Crec que cadascú pot fer el que vulgui amb el seu cos, pero crec també que la droga no dona la llibertat ni ajuda a transformar la societat, sino al contrari, a NIVELL COL.LECTIU genera una dinàmica merdosa que ofega el creixement de la dissidència, fomenta la marginalitat del moviment (amb el fet per mi més important de tot que és que destrossa a molts companys/es).

Potser la critica de posar al mateix sac la podries agafar per tu doncs sembla que totes les critiques a les drogues i al model d'oci es posen al mateix sac (que si es treu la llibertat que si s'obliga a canviar el tipus de diversió). Aqui del que es tracta és d'alimentar aquesta dinamica o no. Si algu es vol montar festes (que de fet n'hi ha especifiques) per arrossegar aquestes històries que ho faci, però els meus esforços no volen dedicarse a montar festes per reproduir tot això, vull transformar la societat.

Idees d'oci? N'hi ha milers d'activitats, és una questió d'educació. Jo prefereixo el teatre, cine, debats, també els concerts, però reenfocats. Jo no puc ni vull donar resposta a aquests problemes, això han de ser les assemblees, senzillament els plantejo com els veig.

Ordenança civica no perquè és imposada i té uns altres objectius, assamblea que decideixi tallar amb aquestes coses si, les assemblees son constituents i defineixen les normes de comportament del col.lectiu, si no s'entén aixi no parlem el mateix idioma.

Quan dic parlar el mateix idioma també amb refereixo al concepte "alternatiu", algu amb idees "alternatives" no em diu res, algu amb idees llibertaries o anticapitalistes si que em defineix molt més què pot defensar.
Algu "alternatiu" potser aspira només a estar molt bé en la seva bombolla de món, algu llibertari o anticapitalista, que és a qui va dirigit el text, se suposa que aspira a transformar alguna cosa més que el seu món.
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
tu, pregunton.
Oci sense drogues proposem.
Tan difícil és entendre-ho?...
Començaré a pensar que lo teu és greu, eh!
Hi ha vida més enllà de la droga.
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
Llavors un concert qué té a veure per se amb les drogues? Van íntimament relacionats?
La música en directe jo no se que té de dolenta. Jo no he anat més de dos cops en ma vida a una discoteca i sempre que surto ho faig a concerts, sóc un drogadicte?
NO mezclemos la velocidad con el tocino.
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
Només vull dir que no tinc res contra el consum de les drogues, però si que proposo que sigui un consum responsable, sense reproduir el patró establert pel sistema.

Algú o alguna s'ha parat a pensar que dins d'una festa d'una casa okupada (per exemple) no hi ha pasma camuflada, i no per a detenir ni investigar res, sinó per alimentar el consum desmesurat de substàncies alienants?

Ja fa anys que a Euskal Herria hi va haver una campanya contra els camells-plicies, i es va fer famosa aquella frase que se suposa que sortia de les casernes de la guardia civil: antes yonki que de jarrai.
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
La veritat es que estic una mica alucinat amb els comentaris que derrerament apareixen a indy sota el tema de les drogues_revolucio, drogues_CSO, etc.

El que m´estic donant conte es que sou una colla de capellans i puritants, i tant ignorants del tema que proposeu que m´he quedar amb la boca oberta, fins al punt que estic pensant que es un intent per part del reformistes o de la policia de començar a dividir als moviments socials altre cop.
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
Capellans, puritans, plicies, ... Dividir el moviemnts socials? (més encara?)Ja estem amb els romanços de sempre.

Vinga, que continui la festa i ja veurem els resultats.
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
Yo no tengo problemas con la gente que toma drogas, es su cuerpo, es su vida. Pero me hace gracia que algunas personas que dicen ser anti-sistema consumen drogas que provienen de mafias que extorsionan y demás.

Vivan las fiestas y los conciertos! Necesitamos divertirnos que sino acabaremos mal. Pero preguntémonos si somos consecuentes. Me quedo con la frase de Aplec :

'Dame pasta y dime alternativo. Consume según tu estilo, pero consume!!!'
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
..algú es podria preguntar quants de nosaltres servim d'alguna cosa un matí de dissabte o diumenge després d'haver sortit de festa el dia abants....això són o no estratégies de control....que tothom es foti el que vulgui, si, que bonic...quants de nosaltres sabem realment que duu la merda que ens fotem...això no és alienació!!!!!????....estic fins els collons de sentir aquest rollo de que les drogues són alternatives quan la majoria de la gent que se les fot amb asiduitat acaba alienadíssima!!!!...la majoria dels que diuen això no les utilitza amb la finalitat d'expandir-se o de trobar parts del seu "jo" que d'una altre manera potser no és poden descubrir ans les utilitzen de manera lúdica i de forma totalment indiscriminada!!!!!Salut!
Re: El model d'oci dels moviments socials
09 feb 2006
l´acabes de clavar:

si!, no "servim" de res després d´haver sortit de festa, però es que tampoc es tracta de "servir" oi ???.

Pensa en la quantitat de vida alliberada i absentisme laboral que provoquen les festes fins tard.

+

avui que l´aborriment cobreix el 93% de l´activitat humana a la ciutat... ¡¡¡ que millor que allò lúdic i indiscriminat com a manera d´expandirse o trobar d´altres parts d´un matiex (i dels altes per suposat)...
Re: El model d'oci dels moviments socials
10 feb 2006
Estat llegint amb deteniment les vostres post i nomes es pot arribar a una conclussio, necessiteu les drogues perque es la unica forma que teniu de continuar creien en la merda que esteu fent.
Com frikis que sou el fet de estar cinc minuts desperts fa que us plantejeu que collons esteu fent i perque collons serviu, i tambe per pensar que el papa encara es jove i us quedan uns quants anys per guanyar-vos l'herencia.
Continueu fumant porros als vostres centres socials tan utils per la ciutadania en general i aixi al menys nos es veu tanta bruticia de duas potes per la ciutat.
Si, soc un facha, un nazi, bla bla bla...
Aportacions al debat
10 feb 2006
No puc més que recomnar-vos la lectura del genial assaig sobre Sobre la miseria de la vida hippie, de Ken Knabb.
Re: El model d'oci dels moviments socials
10 feb 2006
unaltrepilotassoespossible...

allò lúdic i "lliure" associat a les drogues que tu proposes com a confrontació a l'aburriment està molt bé. Però que jo sàpiga la raò de ser dels moviments socials no és el de passar-s'ho bé o trencar amb l'aburriment que tot ho cobreix. Ser revolucionari és voler transformar la societat radicalment. I això es fa a través de la lluita i l'organització. Les drogues dificulten aquesta tasca; crec que és un fet que sé jo, tu, la policia que trafica i el poder, per nombrar alguns dels protagonistes de l'espectacle que ens ocupa.

Jo no milito pq la societat és molt xunga i haig de buscar espais de llibertat on desfogar-me... jo milito per transformar la societat i fer-la justa i humana. I crec que el debat hauria d'anar més per aquí. El sistema et deixa espais d'evasió, espais per cagar-te amb tot i per descobrir-te a tu mateix i relacionar-te sortint de l'alienació (està tot pensat... "si eres joven y rebelde, coca-cola te comprende"). El sistema sap que això no canvia res... El que no es vol són voluntats transformadores.

pd: uuuaa... tu saps que fas i perqué serveixes?
ufff
24 mar 2006
algo de cierto esta en todo esto, cuando el gno de eeuu puso el crack en las calles la poblacion negra se callo, y se transformaron en getos pasivos, se acabo la violencia y la opinion de las masas reprimidas, pasa lo mismo en chile, los periurbanos y poblaciones de extrema pobreza estan llenos de pasta base de cocaina, altamente alienante y adictiva, que genera sombies, robos con violencia y homeless desde los 15 años, como el crack, y entonces, por q se persigue la maria como si fuera eso el problema, y se tapan los medios con decomisos de la yerba sin tener info real sobre decomisos de pasta base, teniendo en cuenta la mierda de noticias q se ven en tv o papeles mediaticos...

claramente esta algo en juego y es degenerar el activismo, cada vez q te vaz a pillar, el otro dia es repetitivo y sin sentido, y no es como meterse un tripi en la montaña o en la playa, la ciudad apesta y obliga a encapsularse, y el coktail sigue, y la musica no para, un poco de todo
Sindicato Sindicat