Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
M'agradaria que intentéssim fer un debat sobre el moviment okupa, però que ho féssim sense desqualificacions. Jo ho intentaré, i diré les coses positives que crec que té el moviment okupa i, també, els dèficits que li veig.

Coses positives:

- La reivindicació sobre el tema de l'habitatge i la precarietat juvenil.
- La lluita contra un sistema en el qual no hi creieu.
- La potenciació del pensament i l'acció crítica.
- El potenciar l'autogestió com a forma d'organització.
- Capacitat de posar en contradicció els elements del sistema actual.

Dèficits:

- Mirar-vos massa el melic i creure,en moltes ocasions, que parleu en nom dels moviments socials.
- No se us veu com a col·lectiu en moltes mobilitzacions i reivindicacions socials.
- Utilitzeu mètodes que no agraden a gran part de la ciutadania, cosa que us resta simpaties.
- De vegades sembla que el vostre objectiu sigui ser okupa i no aconseguir les reivindicacions que feu.

No sé, és el que penso. A veure si hi pot haver debat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
"Utilitzeu mètodes que no agraden a gran part de la ciutadania, cosa que us resta simpaties."

A veure, el problema no son les accions, sino la gent com tu que ho generalitza a tot un col.lectiu. A mes, a quins metodes et refereixes?
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
jo no utilitzaria la paraula moviment, quan està tan estancat com aquest s'ha de dir el pantà okupa.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
El que vull dir és que hi ha molta gent que accions com les del fòrum o les okupacions dels locals de partits no les veu bé. O com a mínim no les veu útils.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Conec a molta gent que no està vinculada al moviment okupa i que ha vist amb simpatia el desembarcament del Fórum o l'ocupació de les seus del tripartit.

És clar que és gent que no s'empassa tot allò que li diuen els mitjans, que intenta contrastar la informació i que tenen prous coneixements per saber que les denuncies en contra el Fórum (per cert, el desembarcamentno era una acció del moviment okupa, sinó que va ser molt més ampli) estan més que justificades.

Aquesta mateixa gent també va entendre que estava més que justificada l'ocupació de les seus del tripartit, perquè saben que en relació a l'okupació aquests tres partits d'esquerres estan duent a terme polítiques de dretes.

Sens dubte, es poden haver fet accions poc intel.ligents des d'un punt de vista propagandístic, però em penso que el principal problema és el tractament poc imparcial dels mass media.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Tambe hi ha molta gent que vota a Conveniencia; i milers i milers de borregos mig illetrats que babegen amb la mafia del barça mentre els xuclen la sang; el problema de segons quines accions es que posen en evidencia la passivitat i la manera en que es sotmeten molta gent que "de bokilla" son molt d'esquerres i alternatius i verds i bla bla bla bla i a l'hora de la veritat son consumistes compulsius a cop d'hipoteca i a seguir el ramat.
"No se us veu com a col.lectiu en moltes movilitzacions i reivindicacions socials"
Dona la casualitat que els ocupes tenen un model de vida concret, molt arriscat, que els porta molts problemes i es constant, ha de ser okupes les 24 hores del dia tant si volen com si no. En canvi tenim tot un mostrari d'esquerraires de pa sucat amb oli que porten una vida tan o mes consumista i miserable moralment que qualsevol, pero com que periodicament van a una mani o alguna moguda ja es senten redimits! Amb això i un carnet a la butxaca ja es creuen amb el dret de criticar els qui estan permanentment al peu del canó. El que deiem, posen en evidencia fent un treball dur i silenciós, mentre altres es pinten la façana.
Com diu un proverbi castella "los unos llevan la fama y los otros cardan la lana".
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Quan parlem d'okupes em sembla que parlem d'un moviment molt heterogeni, amb moltes metodologies diverses i moltes persones implicades que no tenen perque coincidir ni ideològicament ni en formes de fer. Crec que coincidim bàsicament en la necessitat d'alliberar espais i donar-los un ús per sobre del terme de "propietat", l'opossició al sistema capitalista des d'una vessant llibertaria (amb tots els ismes interns possibles)i l'autogestió i l'assemblearisme com a bases organitzatives. Hi ha desenes de centres socials funcionant per tot el territori, cadascun d'ells amb una implicació més o menys gran amb el seu entorn i amb una activitat més o menys àmplia segons la gent que es mogui en el seu interior.

Tota aquesta introducció la volia fer perque crec que les generalitzacions en aquesta temàtica són molt usuals, i sobretot es veuen en els tòpics que utilitzen trolls i diversos provocadors per enquadrar a tothom en el seu prejudici mental com hem pogut veure en aquests dies: pijos, drogadictes, pies, violents, sectaris, etc. O també en intentar enquadrar tots els centres socials en un mateix objectiu o en unes mateixes accions. En el moviment okupa hi ha de tot, inclús pijos, yonkis, pies, violents i sectaris, però també hi ha el contrari, i per fortuna crec que sóm molts més els que ens escapem d'aquesta quadratura.

M'agradaria per tant que si es vol fer un debat sobre l'okupació es tinguès en compte aquesta hetereogeneitat i fugim de la generalització i el topicazo, passant dels trolls que sempre apareixen quan la gent comença a discutir constructivament, cosa que no suporten. De tota forma crec que com a tot moviment els draps bruts es netegen a casa i no crec que a Indymedia sigui el joc per discutir-nos entre nosaltres, simplement per xerrar distesament, sense apassionaments i sense convertir-nos en portaveus d'un moviment que mai els ha necessitat ni els ha volgut.

Aviam si hi ha sort.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
En general els ocupes es poden definir com a nens de papà que els agrada anar de bruts i destroçar cases alienes en nom de no se quins collons de drets que solament coneixen ells, mentre van cobrant la setmanada dels papàs i es dutxen cada 15 dies a casa quan solament hi ha la mamà que els nodreix convenientment.

Al cap d'un temps es dutxen definitivament, es tallen els cabells i es dediquen als negocis de casa.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Si el debat ve per les accions al fòrum i a les seus del tripartit, penso que és previ fer un debat sobre aquestes institucions. Sinó, no sabem de què parlem. Si les okupes, amb altra gent, desembarquen al fòrum, és per què s'avorreixen, o per alguna cosa en concret? (Ves que no sigui per l'especulació.)
Si ocupen les seus del tripartit, el primer és veure l'hipocresia amb que les presumptes esquerres tracten el problema de la vivenda, però també el del canvi social. La qúestió prèvia és si parlem de partits d'esquerra o d'agències de l'estat. A partir d'aquí és quan pot semblar bé o malament el que fan els okupes en aquests casos. Em sembla que no cal a aquestes alçades dir que jo penso que les suposades esquerres fa temps que han escollit de part de qui estan, que han deixat de banda qualsevol vinculació amb la vida de baix que no sigui intentar instrumentalitzar el que poden.
Que a la gent no li semblen bé segons quines accions? Perfecte, a mi tampoc em va semblar bé el desalotjament de Les Naus, ni el de l'Ateneu de Korneyà, ni... Hi ha gustos per tot.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Tú creus que ICV o, encara més clar, ERC són agències de l'Estat ?. Vinga home !. Mig CNI es dedica a averiguar el menú d'en Carod i tú ens vens amb aquestes mandangues.

El que queda clar al teu escrit, anem a pams, és que els okupes actueu (al menys, per a no generalitzar, un sector molt nombrós) en una desconnexió quasi completa de la gent que us envolta. Diria que, ben al contrari que els moviments revolucionaris clàssics, no teniu gaire interès (per no dir menyspreu) en atraure al gran públic (si vols en podem dir "les masses") cap a les vostres idees. Paciència, perseverància, tàctica, ...formen part del maletí de qualsevol moviment revolucionari clàssic. La lluita de la major part dels grups marxistes (exceptuant els -mal anomenats- terroristes, així com algun grup guerriller) acostuma a consistir en (intentar) agrupar a una gran massa de treballadors, i darrera d'ells a gent d'altres sectors populars, al voltant d'unes consignes bàsiques que representen unes necessitats primàries (com lâhabitatge) o unes aspiracions no tant bàsiques però molt valorades per la gent que el sistema capitalista no vol/no pot satisfer. Les accions es modulen i graduen en funció d'anar "penetrant" dins aquesta "massa" sense causar rebuig per la radicalitat de les accions, ni fomentar divisions al si del moviment obrer. Procurant que siguin accions dutes a terme per les pròpies "masses". Si el poble no els entén no insulten al poble, ni l'escupen, s'en fan càrrec, analitzen el perquè i rumien tàctiques per a apropar-s'hi més eficaçment i anar-los convencent.

Certament, aquestes tàctiques "d'anar a les masses" no és que hagin tingut molt d'èxit, per una raó : el capitalisme, al llarg de la major part del segle XX, i al menys en els països de capitalisme avançat (però també en alguns tercermundistes) ha incrementat molt la productivitat del treball i la producció de bens de consum, amb totes les xacres, limitacions i contradiccions que volgueu, però ha aconseguit millorar i molt el nivell de vida (els meus avis no menjaven gairebé mai carn, ni tenien cotxe, ni ordinador, ni gairebé estudis, el seu pis no tenia quarto de bany, sino comuna al balcó, no anaven mai de vacances, i agafar un avió per anarsâen a Porto Alegre o a Chiapas era un somni dâuna altra galàxia...es limitàven a estudiar lâesperanto a lâAteneu Republicà del Poble Sec), i la revolució no ha estat possible. Perquè el capitalisme encara no està acabat (va en camí, però un camí molt llarg).

Dins l'història de l'ultra-esquerranisme, en el que clarament quedeu enquadrats, hi podem distingir en una primera modalitat aquells grups que pregonaven i pregonen la revolució com quelcom imminent cada dia, sobrevalorant enormement les possibilitats d'un profund canvi social immediat, i que per tant criden a la lluita sense pietat contra els reformistes, contra les eleccions burgeses, i gairebé contra tot, però que ho fan en nom de "les masses", a les quals veuen a punt d'aixecar-se a cada instant, frenades només pels "traïdors a la classe obrera", les "direccions", els "aparells" ...

Lenin ja va clarificar totalment el tema en relació amb aquesta mena d'ultra-esquerrans al seu llibre "L'ultraesquerranisme, malaltia infantil del comunisme".

Però vosaltres sou d'un tipus nou d'ultra-esquerrans. Sou molt menys retòrics, teniu molt poca teoria (el comunicat de l'Hamsa era veritablement pobríssim, gairebé còmic en tot allò de la calor, del dinar i del sopar), però en canvi feu molta acció, sou uns grans activistes, que actueu en funció dels vostres interessos de grup âlocals ocupats, etc.- i passeu de âles massesâ?, prenent quan us convé el seu nom en va (âel jovent de Sansâ?). No us importa, fins i tot sembla que hi gaudiu, en comprovar com les vostres accions sâenfronten al parer de la majoria treballadora, per a qui manifesteu un cert menyspreu.

Ãs natural, sou joves, impacients i en no haver-hi cap situació revolucionària clara, ni dâaprop ni de lluny, ni aparèixer la gran majoria treballadora com una força de ruptura social, sino que denota algunes tendències conservadores, tireu pel dret. Dâaquí la vostra âgrandesaâ? i les vostres âmisèriesâ?. I els vostres posicionaments âteòricsâ? com âautònomsâ?, producte claríssim de la situació social i política que (sense gaire claretat) he intentat descriure.

Per acabar, crec que tothom ha dâadmetre el vostre dret a criticar-ho tot, i que teniu dret a demanar explicacions a tots els âdirigentsâ? polítics, a exigir debat, etc. ...Però el dret a la crítica no inclou ni el robatori de fuets ni lâentrar per la força en locals dâaltres organitzacions. No em val que âells desallotgin mésâ?, perquè : primer, no desallotgen ells, sino els jutges i en definitiva una constitució que depén dâuna relació de forces que ara per ara ens costa molt de superar; segon, els locals dâon us desallotgen no són vostres, en tot cas puc admetre que són de tot el barri, al servei de tot el barri, però no és aquest lâús ni la gestió que els hi doneu : les vostres okupacions són expropiacions per al vostre ús col.lectiu, una nova forma de propietat disculpable per allò de que "quien roba a un ladrón ..."; tercer, no heu anat a les seus dels partits a denunciar, sino en declaracions pròpies vostres a emprenyar, a molestar : si me tocas mi xiringo yo te rompo el tuyo.

No, okupes, no ho feu tot bé. Ni submissió al sistema ni tendències xulesques. Més mirar per lâinterès col.lectiu en general que pel dels vostres col.lectius concrets. Més intentar convèncer i lligar-se a la gent dels barris i no tant dâenfilar-se dalt dâun pedestal ultra-revolucionarfi des dâon escopiu a tot i a tots (de vegades amb raó).

(Perdó per l'excessiva longitut del text)
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
No és un debat nou. Només cal veure el què va passar a Catalunya entre el 1931 i el 1939: el govern republicà, escollit democràticament, se les va veure no tan sols amb els feixistes, sinó també amb els sectors més "destroyers" i irracionals d'una anarquisme malentès que confonia els seus crims i robatoris amb la justícia social... i tots sabem com va acabar.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
ENCARA HI HA BABAUS QUE CITEN LENIN !!!!!!!!!!!! Catalunya va bé amb el tripartit
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Sí, sabem com va acabar, i sabem que no fou com ens expliquen al cole: aquí a Catalunya als feixistes els va parar els peus el poble en armes, no pas el govern republicà ni les seves forces de l'ordre. Els "murcianos de la FAI", en paraules d'un militar golpista. Un cop parat l'aixecament, el poble en armes comença amb les col·lectivitzacions i demés, procés aturat per la burocràcia interna de la CNT i per l'or de Moscou. Aquí es va encetar una revolució, que era el que l'aixecament feixista volia evitar precisament. El govern republicà va haver-se d'aliar amb la burocràcia dirigent de CNT, massa insegura de la seva pròpia força, i donar poder als estalinistes per sobreviure. I pirar a València. Si no, de què.

República i democràcia? I la llibertat on queda?
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
No sóc okupa. I estic a prop dels 50, així que agraeixo amb tota l'ànima els comentaris d'"agències de l'estat ?". Gràcies, m'has tret uns quants anys de sobre. Ara, millot t'aniria si tel's treguessis tu. Citar Lenin al mateix calaix que l'esquerra republicana, és el teu sentit d'alta teoria revolucionària? Parlant de Lenin, al maig del 68 deien alguna cosa així com "el comunisme, enfermetat senil de l'esquerranisme".
Per cert, fes un volt per Miles de Viviendas o per les okupes de Sants, per posar dos exemples, i m'explicaràs si no hi ha teoria. Que no l'entenguis, ja és una altra cosa.
Bé, l'esquerra republicana no és una agència de l'estat. De què treballa, Bargalló? No tenen consellers, subsecretaris, etc.? El que no es pot és estar es als dos costats. No se si ets de l'esquerra, però personalment, et diré que una de les coses que me n'allunyen és que no em sembla serios ser del mateix partit que el meu avi va deixar 1936 per què pensava que ja s'els havia aturat el relotje.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Als feixistes, per desgràcia, no els va parar ningú entre d'altres coses, perquè la colla d'eixelebrats que pretenien fer-ho en nom del poble (de manera absolutament il·legítima, és clar) amb prou feines si sabien signar el seu allistament amb una creu. La teva pressumpta "revolució" l'únic que va aconseguir va ser afeblir un govern que s'enfrontava a un exèrcit professional amb recolzament tecnològic de l'alemanya nazi. En tot cas, allò que sí van aconseguir va ser donar motius i "legitimitat" als feixistes (tot i que, en el fons, s'hi asseblaven molt, igual que ara) i tota la resta de la gent va haver de pagar durant 40 anys pels seus excessos en nom de la llibertats. Lleigeix-te les memòries d'en Tísner, nen, potser te'n adonaràs de com era de debò la púrria que assassinava a trets, pels carrers de Barcelona, a tot aquell que no combregava amb el seu concepte de la llibertat "a la murciana".
Ho sento Xir, no cola, ni tampoc es aquest el debat
23 jul 2004
Als feixistes, a barcelona els van parar les milicies de la CNT-FAI y del POUM, que es van negar a esperar ordres de Madrid, com volia el Govern central. A més van exigir armes per combatre l'alçamiento a la qual cosa es va negar el govern de la generalitat (Companys) i van haber de desobeir i apropiar-se-les d'un fortí militar.

Pots dir el que et sembli. Pots pretendre que la historia va ocòrrer com tu voldries que hagués ocorregut, pero no pots canviar la historia, que ha estat corroborada, testimoniada i ja és indiscutible. Altra cosa mson les valoracions.

Un altre incís, l'exercit "feixista" insurgent inicialment no era professional ni tan sols era una amenaça seriosa pero la passivitat/indolència
dels republicans en el poder (no precisament de les milicies llibertàries o les poumistes) va permetre que guanyes terreny, armament i tropes en pocs mesos, condemnant tot el poble i els seus somnis a la més infame de les penúries.

Un altre incís, la "legitimitat" que, segons tú, varen donar els "revolucionaris" a la cruzada nacional és simplement ficció post-transició.
El cop d'estat-alzamiento estava programat des del govern de la CEDA (dretes) i s'estava gestant des de les desamortitzacions de Mendizabal (= expropiació de terres propietat de l'esglesia)
i l'expansió de les escoles racionalistes. O es que vols que oblidem la llarga tradició de "pronunciamientos" a Espanya quan el poble somia massa llibertat?

Em sembla que no perdo el temps, encara que tu mateix et retrates citant en Tísner.

I bé, el debat no és aquest tampoc, sino els encerts i desencerts, o posicions a favor i en contra, del moviment d'okupacions. Tanmateix una fal·làcia històrica s'ha de respondre i corregir, encara que l'hagi escrit un coi de "troll".
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Sí, sí, és clar... Jo també crec en Papà Noël...

Quan puguis justificar una trajectòria personal amb un 1% de la vàlua de Tísner potser estaràs en la mesura parlar amb un mínim de credibilitat.
Mentrestant t'hauràs de conformar al fet que només et riuran les "gràcies" el 4 freakies del teu propi estrat ecològic.

De Companys val més que no en parlem... Ja sé que et manquen llums per a entendre el que va fer mentre els teus murcianus dels pebrots enxampaven la sífilis i la gonorrea al front amb l'excusa del "no pasarán".

Quant a l'ocupació suposo que el que voldrieu és tornar a les col·lectivitzacions, oi... ? Perquè si no és així ja em diràs com us ho fareu per a convèncer tota la gent que, per bé o per mal, considera que la propietat immobiliària és la manera més escaient de col·locar els seus calés, començant pel teu papà...

Em sap greu fer de "troll" i destorbar el teu somni de truites llibertàries... però la realitat és la que és i si la voleu canviar val més que us organitzeu i busqueu arguments més convincents.

O potser aquesta vegada també tornareu pelar per les cantonades a tot aquell que no té la mateixa idea de llibertat que vosaltres?
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Em considero proper al moviment okupa i em semblen legítimes i fins i tot "comedidas" accions com l'ocupació de les seus del tripartit. Hi ha tanmateix un parell de tics entre sectors d'aques moviment que crec mereixen crítica. Un és el vanguardisme: l'ús de la consigna imperativa ("okupa tu també" etc.), el considerar-se model de rebel·lió per a un poble aborregat, despreciat obertament o discreta (els pagadors d'hipoteques...). La diferència respecte a les vanguàrdies tradicionals és el fet que en aquest cas es tracta d'una afirmació implícita, que exclou assumpcions de responsabilitat quan hi ha cagades i que permet sempre descarregar la culpa de fracassos i derrotes damunt d'uns altres. L'altre tic és la tendència a fomentar modalitats d'activisme espectaculars, buscant una visibilitat mediàtica no gaire meditada ("no importa como hablen de mi, lo importante es que hablen". Lola Flores). Es tracta d'actituds que porten al meliquisme (art de mirar-se el melic) i que són molt ben utilitzades pels contraris per desviar debats i polèmiques sobre les qüestions de fons (que són les de sempre: especulació amb els espais i les vides de la gent). De totes maneres l'única "culpa" que tenen la majoria d'okupes o si més no els que realment fan moviment i no actuen per moda, comoditat o conveniència és la de no encarar aquestes actituds per un malentés sentit del col·leguisme... un excés de bon rotllo vaja.
Ah, per acabar unes paraules als xavals que consideren que pel fet de viure amb l'ai al cor d'un desallotjament estàn un esglaó revolucionari per damunt de la resta de la societat: no teniu ni puta idea de fins a quin punt pot arribar a ser de dura la vida de molta de la gent que menyspreieu, que treballa i paga lloguers. No teniu ni puta idea de la infinitat d'actes d'eroisme quotidià, de solidaritat, de sacrifici, de dignitat que protagonitzen molts d'aquests "borregos" que mai han ocupat ni mai ocuparàn una casa. I no penso només als milers de presos, als milers d'immigrants, als milers de yayos que han conegut els talegos feixistes, la guerra, la fam. Sino també a les dones que cuiden malalts, als veïns que s'ajuden, als treballadors que s'organitzen per defensar un company putejat... Un consell xavals: apreneu el valor del respecte que és el que realment distingeix la humanitat que vol construir un mon més just, solidari, vivible de la purria que només mira pels seus propis, mesquins interessos.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Ufff... Gràcies per les teves paraules ishi !!! el debat comença a ser interessant...
Pobret xir, ets més ximple que no em pensava
23 jul 2004
"justificar una tajectoria personal amb un 1% de la valua d'en Tísner" ?

Qui seria el jutje, tú mateix eh xic?

"El que Companys va fer mentre els teus murcianus bla, bla, bla..." sí, realment ets un ximple.

Potser tinc menys llums del que et creus, potser en tinc menys del que em crec, pero al menys tinc cervell i el sé fer funcionar.

LA realitat canvia constantment, vigila no et sorprengui alguna nit sortint de sota el teu llit.
De veritat que fas pena. Potser si sapiguessis enraonar podries entendre que hi ha moltes maneres de viure i de morir.

Els idotes sempre pretenen que els altres han de ser perfectes i, com que no ho son, els acusen de la seva imperfecció i dels vicis dels idiotes.

Adeu, xic. Fins mai.
Te equivocas Ishi, sí tenemos puta idea
23 jul 2004
Tú construyes una ficción, y un mundo heterogeneo, rico y en constante evolucion lo transformas en un decorado para exponer tus fantasmas, eso sí, bien proyectados en los demás.

Más que generalización es prestidigitación indymédica.
Re: Debat sobre el moviment okupa
23 jul 2004
Bravo,agències de l'estat ?, tu comentario me ha parecido de lo más interesante que he leido en mucho tiempo por aquí,ale
Re: Debat sobre el moviment okupa
24 jul 2004
Quant desconeixement hi ha per aqui, realment em deprimeix, tot i que algunes critiques estan ben formulades.

A "agencies de l'estat": t'equivoques en que no existeix debat de fons, n'hi ha mes i mes divers que a qualsevol altre partit, t'hauries de passar per un CSO i iniciar alla un debat (potser tens la idea de que els okupes som tots pies negros saturats de birra, un punt per la la etiquetacio mediatica). Que els comunicats no estiguin farcits de missatge politic dens no vol dir que no n'hi hagi darrera el/la qui l'escriu.

El capitalisme ha donat mes bens materials, pero ens ha convertit en esclaus d'aquests bens.

L'ultra-esquerranisme que menciones es una opinio subjectiva teva, i potser esta clara per tu, pero no crec que tothom comparteixi la teva opinio. El comportament ultra-esquerra que menciones el trobo tb una mica exagerat, pero aixo es una opinio meva contra una opinio teva.

El robatori de menjar i aigua que et refereixes al forum, va ser pres d'una necessitat d'una gent que el va expropiar a l'administracio publica o subcontractatrs d'ells. De totes maneres et pregunto: si encara creus en la revolucio, com penses recuperar el que ens han robat?.

I aixo es per a tots, les accions que realitza el moviment okupa seran criminalitzades o silenciades SIGUI COM SIGUI, FEM EL QUE FEM. El que no farem sera quedar-nos de braços creuats nomes pq ens criminalitzaran.

Sento no respondre a la resta, pero no tinc temps ni forces, nomes acabo dient a ishi que el seu comentari ve donat de conclussions potser originades per la connexio mediatica okupa=costra. El moviment okupa sempre sera polemic pq presentara tantes opinions com experiencies personals que s'hagin viscut amb els multiples membres i ideologies que el composen. Es molt dificil fins i tot definir al moviment okupa.

PD: es raro que no hi hagin gaires trolls avui, sera que tenen vacances.
Re: Debat sobre el moviment okupa
25 jul 2004
He colaborado en algunas okupas aunque no me considero okupa porque no participe en la okupacion de un espacio. El movimiento okupa lo conozco de hace años pero solo en los ultimos 4 años he entrado a okupas. Creo que este movimiento etereogeneo tiene muchos puntos buenos y tambien sus defectos. Trabajo temporalamente (intento que sea lo minimo porq solo tengo una vida y no me gusta que me esclavicen. hago consumo minimo y reutilizacion) y no me mantiene mi papa. Lo comento para situar mi opinión.

Del movimiento okupa he aprendido muchisimo y le tengo mucho agradecimiento. Admiro su valentia, su constacia en lo cotidiano y su creatividad. Pero aqui expongo un tema que creo que seria bueno reflexionar.

Un problema del movimiento okupa es su comunicacion con el resto de personas de fuera. Entre las causas que se me ocurren esta la manipulación de los ma$media, los miedos de la gente a lo diferente, la estetica de algunos centros q no hacen atractivo a la gente "normal" el entrar a un cso, la actitud d geto d algun*s okupas (seguramente como mecanismo inconsciente de autodefensa), el ruido y los horarios (convivir con l*s vecin*s en espacios acusticos comunes haciendo cosas diferentes).... y esto me hace preguntarme si lo queremos cambiar. Por un lado pienso que deberiamos pues solos no pararemos lo que denunciamos.

Tambien tengo que decir que una vez se ha entrado a un cso y se ha roto el hielo o el miedo mutuo, mucha gente queda enamorada de las formas de funcionamiento.

En contra de lo que dice "agències de l'estat ?" yo nunca he oido autoproclamarse a l*s okupas de ser representes de los movimientos sociales. Lo que he visto es que grupos de personas como plataformas vecinales contra la especulacion han utilizado estos espacios para su organización y he visto como abren la puerta a gente que se quiere organizar y que no tiene un duro para pagar un local.

Sinceramente, no creo que sea mas representativa erc u otro partido d izquierda de los movimientos sociales o de "masa" que lo puedan ser las okupas. Tampoco entiendo porque os molesta que hayan okupado vuestras sedes (¿lenin no estaba contra la propiedad?). Si no tienen razon desmentidles y si la tienen cambiad. L*s okupantes os denuncian diciendo que teneis muchas palabras bonitas pero que los hechos os contradicen. ¿que hechos podeis mostrar contra la especulacion y el desalojo de okupas y cso?

Por ultimo, me parece que mucha gente se olvida de trozos del pasado que no le interesan o esta confundido a causa de la campaña de "civismo"... lo comento porque gente que hacia pintadas contra franco ahora ve incivico que se pinte en el forum como forma de protesta. A lo mejor aduce que aquello era fascismo pero cada vez mas gente compara la situacion politica actual con el fascismo postmoderno. y ya que os gusta la teoria, algo que lei, hecho en una okupa sobre el tema http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/87913/index.php (en catalan) y http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/79276 (en español)

Mi recomendación... acercate a los cso y rompe el hielo... mola mucho mas que un centro comercial o que la sede de algun partido de pseudoizquierda :P
Re: Debat sobre el moviment okupa
25 jul 2004
Sí, jo tambe considero que les reflexions de agencies de l´estat son molt interessants.
Re: Debat sobre el moviment okupa
26 jul 2004
doncs jo crec q Ishi l'encerta... i pel que diu Manuel: pq he de ser jo qui s'acosti al cso? que siguin ells qui s'obrin als barris... en molts casos (els q conec) tenen el seu txiringuito muntat, munten coses a les q només hi va gent del seu pal i de fora del barri i si t'hi acostes i no duus una cresta o unes rastes ja et miren com si fossis un madero.
Menos vaguear y más trabajar
31 ago 2004
Yo lo que creo es que:

Reflexionar, filosofar, enrollarse, fardar, alardear de léxico y de ser teraguay... muy bien.

¿Y trabajar?
¿Y cotizar?
¿Y adquirir una vivienda con el sudor de la frente como hace la mayoría de vuestros conciudadanos?
¿Y trabajar por el bien común de toda la sociedad, no de un grupo?

Más agua y más jabón.

Seguro que así se os aclara la vista.

Un saludo
Re: Debat sobre el moviment okupa
31 ago 2004
T'has confòs, el títol és "Debat sobre el moviment okupa" i no "Soc ximple i escric parides". T'has aclarat?
Re: Debat sobre el moviment okupa
31 ago 2004
No, yo no me he confundido. Tú te confundes, de gallito, considerando que yo digo sandeces.
Muy bien, pues considero que quien las dice eres tú.
No será que tú, mi libertario de turno, consideras que tus opiniones están por encima de las de los demás.

Hipócritas

Un saludo
Re: Debat sobre el moviment okupa
31 ago 2004
No sóc okupa, pero he estat a moltes okupes de les que algunes m'han agradat més que d'altres. Em sembla que, malgrat totes les seves possibles imperfeccions, són un fet social positiu i necessari. Són un dels elements articuladors dels moviments socials de Barcelona i, a més, fan visibles per tothom la presencia activa d'aquests moviments als barris i als carrers.

Són també una denuncia constant de la precarietat en la que vivim tants i tants treballadors, en concret d'una molt greu. Són una denúncia explícita del problema social tan greu que és l'especulació immobiliaria. La que permet a quatre empresaris de la construcció vendre'ns pisos cada vegada més petits a preus cada vegada més grans, amb uns sous que no augmenten amb la mateixa velocitat que els preus.

Es un crit ben fort i contundent de denuncia i ira donat que ens han convertint el que és un dret, el dret a una vivenda digna, en un privilegi o un luxe.

Denúncien que els poders públics, enlloc de fer front a aqueta situació que perjudica tanta gent com teòricament hauría de ser el seu deure, senzillament passen. No volen barallar-se amb aquesta màfia immobiliaria malgrat que saben molt bé el que esta passant. Prefereixen mirar de distreure'ns amb el Fòrum o qualsevol altre cosa abans de enfrontar-s'hi.

Aixó, és clar, emprenya molt tant a aquesta màfia empresarial com als poders "públics" que malauradament són més al seu servei que al nostre. La prova són les constants campanyes de criminalització basades en un discurs molt demagògic, que fa efecte en gent com tú, per tal de poder encetar una campanya de repressió. Com acaba de passar a les festes de Gràcia, on malgrat les constants càrregues policials encobertes amb una vergonyosa campanya mediàtica no han aconseguit el seu objectiu.

Amb aixó del "moviment okupa" s'encabeixen moltes persones molt diverses. Som gent crítica amb aquest sistema i amb aquest estat, que volem passar de la crítica a l'acció en forma de tota mena d'activitats.

Per transmetre aquest pensament crític, per mirar de transformar aquesta societat a millor. Personalment no crec ni vull un món perfecte, pero crec que aquest món i començant aqui mateix a Catalunya és molt millorable. Tú n'ets un petita prova.

Suposo que la teva reacció serà tornar a escriure bajanades, fes el que vulguis perque m'importa una merda.
Re: Debat sobre el moviment okupa
01 set 2004
Ben dit!!
Re: Debat sobre el moviment okupa
01 set 2004
Gràcies!!
Re: Debat sobre el moviment okupa
29 des 2005
BADANAS
Sindicat Terrassa