Imprès des de Indymedia Barcelona : https://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
18 nov 2013
Els pilars de la intervenció foren l'explicació dels eixos del sindicat (independència, socialisme i feminisme) i de la realitat dels Països Catalans i l'esquerra independentista

Mig centenar de joves sindicalistes van participar el dissabte 16 de novembre a les jornades organitzades per ICTU http://www.ictu.ie/ (Irish Congress of Trade Unions, Congrés Irlandès de Sindicats) a Dublín.
872ede1c1b32b96ba8500685aaa6a3f8_XL.jpg
La COS, mitjançant la secretaria de relacions internacionals, hi participà realitzant una xarrada sobre la lluita del jovent als Països Catalans, també a l'Estat espanyol i explicant el nostre sindicat. La nostra organització féu en dues ocasions la mateixa presentació per a dos grups reduïts seguides amb gran atenció i amb nombroses intervencions posteriors.

Els sindicalistes de l'illa mostraren especial interès en la coordinació amb la resta de sindicats de l'Estat espanyol, la nostra integració a l'EI, l'aplicació de la lluita feminista al sindicalisme i el funcionament de la nostra organització.

L'altre punt internacional el va posar el representant de la Unió General de Treballadors de Malta (Christopher Cutajar). A més a més, l'Eleonore Perrin, membre de Trademark http://www.trademarkbelfast.com/ (branca de ICTU que s'encarrega de resoldre conflictes sectaris Irlanda del Nord) va fer una interessantíssima intervenció posant llum sobre el món del cooperativisme i el poder d'autorganització obrera que suposa. Hi van haver, és clar, presentacions sobre la realitat econòmica, social i de lluita a Irlanda (tant de la República, com la part nord). Van anar a càrrec de Paul McFlynn, membre del Nevin Economic Research Institute (http://www.nerinstitute.net/ ), i Conor McCabe, professor de la universitat de Dublín.

No volen anar-se'n

El diumenge es va poder gaudir de la xarrada d'una nova i potent organització We're not leaving (http://werenotleaving.com/), (nosaltres no marxem) que lluita contra l'emigració de la joventut irlandesa. L'illa cèltica pateix, com als Països Catalans, un moviment ben fort de persones joves que se'n van a l'estranger per estudiar o treballar, ja que fer-ho al seu país és difícil o impossible. Així doncs, aquesta organització, que es considera un moviment social i que fuig de la identificació amb partits polítics, cerca la coordinació del jovent per crear unes condicions socials, laborals i econòmiques millors que no obliguen a l'emigració. Per tant, una lluita d'aquest tipus és fonamental per a un sindicat com la COS i per un moviment polític com l'esquerra independentista, ja que marca una prioritat en la vida dels Països Catalans: evitar que la força del jovent s'escape per les fronteres.


Conferència a Irlanda del Nord

La COS també serà present el 21, 22 i 23 novembre a una conferència a Lusty Beg, Fermanagh (Irlanda del Nord) organitzada per Trademark. La temàtica és l'antisectarisme i l'antiracisme (pel conflicte entre comunitats catòliques i protestants), però l'economia política serà també un punt important a les xarrades. I concretament, la transició d'un règim a un altre i la seua vinculació amb polítiques neoliberals (en el cas nord-irlandès, per les grans quantitats de diners de la UE que reben des del 98, i també per les mesures liberals és clar).

Hi assistiran Ainhoa Etxaide (secretaria general de LAB https://twitter.con/LABsindikatua ), Mariela Kohon (Justícia per a Colòmbia), Mohammed Amara (Federació General de Sindicats de Palestina), Erick Gcilitshana i Adam Letshele (Sindicat nacional de miners/es de Sud-Àfrica), María José Lera (Sindicat Andalús de Treballadors/es https://twitter.con/SAT_nacional ), Kathlyn Lynch (professora a Dublin, polítiques d'igualtat), Zak Cope (investigador del sindicalisme a Irlanda, Polònia i Sud-Àfrica) i d'altres.
1.jpg
yyyy-eire02.jpg
3.jpg
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php/item/2141-la-cos-participa-a-dublin-en-una-conferencia-sobre-joventut-i-precarietat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
18 nov 2013
L'acció internacional també està present a Hondures:

La COS formarà part de l'Observatori de seguiment de Drets Humans a Hondures



Es vol conformar un llistat d'agents del món social, sindical, cultural i polític per pressionar de cara a la denúncia de la situació de greu vulneració de Drets Humans a Hondures.

Una delegació internacional va anar al país centreamericà el 14 de novembre per vigilar el procés electoral del dia 24, així com la denúncia de les possibles irregularitats i altres situacions que pogueren cometre's.





Com a objectiu a curt i mig termini apareix el fet de poder mantenir després de les eleccions aquest Observatori en la línia de la defensa dels moviments socials hondurenys, a través de contactes puntuals per mitjà de correus i altres, evitant reunions estables i altres. Per tant no pretén ser una coordinació o plataforma més, sinó un element unitari de suport i denúncia en situacions concretes en què es demandara l'ajuda internacional.

Per a començar la idea seria arreplegar signatures i lliurar-les en l'ambaixada hondurenya en l'estat espanyol i Portugal, com a element de pressió, davant segures irregularitats i violències que ja s'estan produint en l'escenari electoral.

Més info: observatorioxhonduras ARROBA gmail.com http://ves.cat/hrTU
Re: La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
19 nov 2013
Ja podreu assistir a tants llocs?? ho dic, per que si marxeu els quatre que sou, qui es quedarà aquí lluitant?? els del decathlon i les seves vagues fantasma???
Re: La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
19 nov 2013
XD

No es pot dir que no sigui tot un plaer veure a gent com tu que a cada notícia de la COS treu fum pels queixals per veure com uns comencen a aixecar un projecte del no res pràcticament i comencen a fer seccions sindicals, participar en noves lluites, plataformes, etc. mentre altres porten anys i panys i són incapaços no ja de construir res que duri més de 2 anys de mitjana (que ha passat a Girona?) sinó de coordinar mínimament allò ja existent en comptes del panorama de guerra oberta entre gent de sensibilitat més o menys semblant. "Insus" contra "hippies-rurals", "anarcosindicalistes contra insus", "anarquistes socials contra anarquistes antisocials", etc.

Si parem a pensar 2 segons només, és fàcil arribar a la conclusió de perquè als posts llibertaris ningú diu res en plan atac, per exemple als de la CNT o altres, i perquè en canvi els de la COS, la CUP, o l'EI en general sempre està plens de comentaris intentant atacar.

Queda clar "qui tem a qui". Perquè si la COS es tan insignificant i no et preocupa gens, no tens perquè perdre ni un segon de la teva valuosa vida, menys encara si ni tan sols saps fonamentar bé una crítica i és un rajar per rajar, sense "apuntar bé".

I sí, la COS és encara un sindicat petit, ningú no ho ha negat. Per ara. Està treballant de valent per poc a poc anar revertint aquesta situació. Jo recordo quan la CUP eren 6 regidors i només un centenar i escaig de militants, i el menyspreu de certa gent. Fa només 10-12 anys d'això.

Temps al temps.
Re: La COS participa a Dublín en una conferència sobre joventut i precarietat
20 nov 2013
I pels dos comentaris:

-El primer: No cal rabiar a cada notícia del que faci la COS a indymedia, a més sense arguments.

-El segon: No cal fotre's amb el mov. llibertari per defensar el que fas tu. Servidor i tants altres estem a un sindicat que és la CNT i no ens dediquem a criticar ni els insus, ni els anarquistes antisocials sinó a enfortir la nostra lluita i dotar d'una eina útil a la classe treballadora.

Bé, els post de la CUP és normal que hi hagi gent que s'hi posi, quan és un portal que entre les seves normes no accepta propaganda electoral o informació de partits polítics (ja sé que em sortireu alguns que la CUP no és un partit i tal).

Saluten!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more