|
Notícies :: dones |
La gota que fa vessar el got. Per què la mani del 25 de setembre
|
|
per moviment del 25 de setembre Correu-e: merceprekaria@gmail.com (no verificat!) |
20 set 2010
|
25 de setembre, manifestació a les 17 h. a Plaça Universitat, Barcelona
La gota que fa vessar el got.
Juntes ho podem tot |
Deixem de pagar! Arrenquem al Poder les condicions materials per a decidir de la nostra vida, i fem-les comunes! Alliberant-nos de l’economia capitalista, és a dir privada, fem de les condicions de vida una qüestió compartida, comuna i combativa. La nostre crisi s’acaba quan deixem de patir-la en solitud, de lamentar-nos des de la impotència, quan fem front a l’ofensiva capitalista, quan tinguem prou forces. Ara desitgem lluitar juntes, organitzar-nos, generar conflicte per aturar les retallades socials, empoderar-nos per a repartir la riquesa, per aprendre a crear una economia social i solidaria que foradi el capitalisme en els seus fonaments fins a extingir-lo.
Des de la coordinadora d’individus, col·lectius, centres socials i espais autònoms dels barris de Sants, Poble Nou, Poble Sec, Sant Antoni, Clot, Barceloneta, Maresme… que venim participant en l’Assemblea de Barcelona hem desenvolupat la proposta de fer una manifestació abans de la vaga.
Som moltes les que en esclatar la “crisi” vam començar a veure no tan sols les possibilitats que el context ens ofereix per a obrir espais de politització i acció transversals, sinó també la necessitat d’intervenir públicament de forma contundent per a que en aquesta situació d’incertesa s’estenguin tant el feixisme com els atacs a les classes populars. Per això creiem que calen accions que trenquin amb la dinàmica de compartimentació de les lluites a les que ens veiem abocades habitualment. Creiem que hem de fer un pas mes i apostem per una manifestació a BCN al voltant de la vaga pels següents motius:
1. L’Assemblea de BCN necessita un espai de mobilització propi que li serveixi d’altaveu i projecció dins la societat. Més enllà de l’assemblea i les coordinacions que arran d’ella es puguin construir ens cal un moment d’acció i trobada unitari, si ens limitem a, durant la vaga, lluitar en els nostres territoris o espais… quan demostrarem la nostra força plegades?
2. Possibilitat de mobilitzar realitats socials no polititzables al lloc de treball: aturats, precàries, migrants, estudiants… ampliant el discurs més enllà de la reforma laboral.
3. Sense subestimar ni restar forces a la vaga, per la que també lluitarem, ens sembla molt probable que durant el 29 la nostra veu i capacitat de visibilització es vegi eclipsada pels sindicats del poder, perquè no avançar-nos i alçar la veu?
4. Una manifestació dins les festes de la Mercè, ens pot permetre recuperar la manifestació com a moviment des de el que comunicar directament amb la gent. Per una vegada, els carrers no estaran deserts, ans al contrari, la gent estarà mobilitzada, tot i que per d’altres raons, i es susceptible d’unir-se a la mani si aquesta es treballa bé.
5. Ens permet potenciar la vaga general. Tant a nivell de difusió, com per anar escalfant l’ambient, com per a llençar una aposta per l’acció que resoni en la desafecció política existent i condicioni l’esdevenir de la vaga.
6. Podem donar continuïtat a la vaga amb més garanties d’èxit; doncs independentment dels resultats del que fem el dia 25, el 29 hi haurà altre cop un moment per l’acció.
25-S: Juntes Ho podem Tot! Manifesta´t, piqueteja, lluita i difon… |
This work is in the public domain |