|
Sexisme als TMB
|
|
per Eudald Escarp i Hereu |
20 set 2010
|
Mostra de sexisme per part dels TMB i de l'Assumpta Escarp, regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona. |
L'Ajuntament de Barcelona, en particular la regidora Assumpta Escarp, recorre al sexisme groller quan fan recomanacions de com cal vestir-se per accedir a l'interior dels transports Metropolitans de Barcelona.
És força coneguda la grolleria de diversos polítics per tractar qüestions com la manera de vestir, com quan ens diuen que volen prohibir peces de roba com el burka. Els manca intel·ligència, responsabilitat i sensibilitat.
Si hom prohibeix cobrir-se la cara per accedir a locals o transports públics, la prohibició s'estén a tota persona que vulgui accedir amb la cara coberta.
Amb l'exemple actual potser hi ha malversació de cabals públics per fer una campanya que, al capdavall, resulta sexista.
És sexista d'entrada per triar uns suposats models masculí i femení, que mostren trets diferencials per raó de sexe.
A una parella home i dona els posen la barra vermella de prohibició potser per no usar calçat, potser perquè la figura masculina no usa sostenidors o potser també perquè la femenina no en prescindeix. Si no volem ser sexistes podem concloure que no es bo que l'home vagi sense sostenidor, com si que fa la dona o potser que la dona no usi una calceta de bany més cobertora, com fa la figura masculina.
De tota manera la mostra de discriminació la reblen en la suposada parella que recomanen, ja que no hi ha barra vermella.
En aquesta segona parella observem de forma nítida la neciesa de la mena d'experts universitaris que han intervingut en el disseny discriminador.
Mostra una parella calçada amb una mena de sandàlies, que deuen ser fins i tot adequades per assistir a una estrena del Liceu.
El nucli de la qüestió rau, però, en les peces de vestir recomanades, que són del tot diferents per la figura masculina i per la femenina. Han triat una figura femenina amb vestit curt i amb tirants, no sabem si usa calcetes o sostenidors, tot i que potser sigui també desitjable, per evitar l'excessiva ventilació. La figura masculina l'han triada amb bermudes i samarreta de màniga curta.
Tot i que potser hagin triat uns models més o menys majoritaris de la forma de vestir d'homes i de dones, hem de suposar que fan de l'elecció una obligació?
Poden anar els homes amb vestit curt, sense o amb calcetes i calçotets?
Pot entrar a un transport públic una persona que no vesteixi de rigorós i elegant negre?
Pot anar una dona amb samarreta de màniga curta o amb bermudes?
Poden usar samarretes de tirants els homes amb o sense pèl al pit?
La gent del PP, de CiU, del PSC-PSOE i potser d'altres, molt probablement estan totalment d'acord amb aquesta mostra de sexisme i amb la despesa moralista que suposa. Ara que venen campanyes, tingueu-ho en compte... |
This work is in the public domain |