|
Notícies :: especulació i okupació |
Barcelona: European squat meeting, from june 17th to 20th 2010
|
|
per |
21 mai 2010
|
16, 17, 18, 19 de Juny JORNADES EUROPEES D´OKUPACIÓ/ EUROPEAN SQUAT MEETING...
www.moviments.net/okupaskny/ |
Els propers 17, 18, 19 i 20 de Juny estem preparant unes Jornades Europees d'Okupació que es celebraran al C.S.O. "La Forsa" a l'Avinguda de la Fama 41 de Cornellà del Llobregat ( Barcelona), per això estem contactant amb col·lectius de tota Europa que estiguin interessats a participar-hi. Alhora també volem contactar i convidar a col·lectius de Catalunya i de l'estat espanyol que hi estiguin interessats.
En aquesta notícia trobaràs el cartell de les jornades amb la programació detallada, així com el text polític de presentació de les mateixes que podràs llegir després d'aquesta presentació.
Durant les sessions intentarem lliurar alguna documentació sobre el tema tractat als participants. Si tens algun text breu que creguis que podem lliurar als assistents, per favor, envia'l per correu electrònic a: jornadaskny010 ARROBA riseup.net
Per a facilitar la fluïdesa de les intervencions i la comoditat dels assistents haurà un equip de traducció simultània.
Si pots fer difusió de les jornades t'ho agrairíem. Si vols que et fem arribar uns quants cartells, digues-nos quants vols i a on te'ls enviem.
Finalment, tenim previst allotjament i menjar durant tots els dies que durin les jornades per als participants que ho sol·licitin, però ens agradaria que entre tots i totes ens autogestionem aquesta infraestructura a través dels grups de treball que s'organitzaran en el moment.
Si voleu participar a les jornades, poseu-vos en contacte amb nosaltres com més aviat millor.
Si no podeu venir, també podeu enviar-nos material o escrits que penjarem en el blog.
Per a participar a les jornades i/o enviar-nos informació, et pots posar en contacte amb nosaltres a través d'aquest correu: jornadaskny010 ARROBA riseup.net
Text sobre el contingut polític de les jornades:
L'any passat es va aprovar definitivament el Tractat de Lisboa que blinda una Europa neoliberal on es marca el creixement econòmic i la competitivitat com els grans objectius i la maximització del benefici capitalista com nucli del creixement: enfortiment de la moneda única i de l'economia financera, focalització empresarial de l'economia supranacional en benefici dels grans capitals...
Considerem que el procés d'integració europea ha dut a la creació d'un escenari comú en l'àmbit europeu que presenta les següents línies d'actuació:
D'una banda l'assimilació i recuperació de les lluites socials per a reforçar l'Estat del Capital.
Enduriment de les lleis nacionals i supranacionals per reforçar la protecció de la propietat privada i el benefici empresarial i com a conseqüència lògica d'això una major precarització i penalització de la pobresa. Exemple d'això són la pèrdua de drets laborals, el debat europeu de la jornada de 65 hores, externalització de la producció i les seves conseqüències socials, econòmiques, mediambientals en el mal anomenat tercer món?
Limitació de la lliure circulació de persones per a mantenir lligat el contingent de mà d'obra barata i sotmesa a qualsevol tipus de feina però impedint alhora el flux d'idees i persones. Aquestes restriccions impedeixen l'enfortiment i la solidaritat entre lluites comunes, per exemple el suport a les poblacions migrants (C.I.E.S., Lleis d'Estrangeria i Arrelament,...), a la capacitat de resposta front problemes globals (contracimeres,..)
Per això sentim la necessitat de reforçar totes les lluites de resistència que intenten plantar cara al sistema capitalista. La necessitat de trobar un instrument d'anàlisi ens porta a triar l'okupació com a tal ja que d'una banda en aquest moviment confluïxen els punts anteriorment exposats i d'altra banda pel seu caràcter aglutinador i transversal de les lluites. Aquestes són, doncs, unes jornades per a l'anàlisi col·lectiva del paper de l'okupació en les diferents lluites i l'objectiu de les quals és generar eines que ajudin a cada col·lectiu a repensar i reforçar les seves estratègies davant un escenari més comú del que de vegades creiem.
Pel que fa al moviment okupa, creiem que actualment ens trobem en un punt d'inflexió que ens ha de dur a revisar i valorar l'okupació com eina vàlida de lluita i analitzar i aprofundir en les estratègies que s'han pres. En aquest aspecte vam pensar que també és important revisar les respostes judicials i repressives de les decisions preses i com han afectat veritablement a les nostres lluites. Han estat tan dures les conseqüències legals? Estem disposats a assumir les condemnes? La legalització de cases okupades ha estabilitzat o ha fet créixer el moviment?...
Durant aquestes jornades ens agradaria que es s'aprofundís d'una banda, en els canvis legals, polítics i socials que han hagut aquests anys entorn entorn als espais okupats i es valoressin les diferents estratègies que s'han pres en els diferents llocs així com les seves conseqüències reals i a llarg termini.
Tot i així, volem evitar les comparacions fàcils sobre tòpics, i contextualitzar les experiències de cada col·lectiu per tal de crear referents i no pas models estàtics.
Per altra banda, ens agradaria dedicar un espai durant les jornades a les noves legislacions supranacionals i les estratègies policials comunes que poden afectar tant a l'okupació com a altres lluites.
L'objectiu és crear un procés col·lectiu d'aprenentatge i no crear noves organitzacions ni xarxes d'intercanvi. Volem fugir dels debats auto-referencials i de les comparacions estèrils, per a desenvolupar una perspectiva que ens ajudi a comprendre un escenari europeu cada vegada més uniforme i interrelacionat i a articular noves formes de resistència. |
Mira també:
http://squat.net |
![](https://barcelona.indymedia.org/images/licenses/norights.gif) This work is in the public domain |