Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
|
Notícies :: sense clasificar |
Què li passa al moviment?
|
|
per Joan Gil, estudiant UAB Correu-e: jgoflash_@hotmail.com (no verificat!) |
20 nov 2009
|
|
Falta d'autocrítica del Moviment Estudiantil: I ara què?
Després de concloure que el moviment s'ha desinflat com ja molts preveiem.
Després de demostrar-se el fracàs de la estratègia iniciada el Maig del 2008 amb el document "Regenerem el moviment estudiantil".
Després de demostrar-se que l'augment de la combativitat no significa l'augment de l'assoliment d'objectius pels estudiants per avançar en un model universitari progressista; sinó l'augment de les sancions per haver passat alguns límits legals.
Després de que molts veiem amb enyorança el temps passat, com un temps perdut, i uns esforços gastats en va.
Després de veure que l'únic moviment estudiantil actiu són els companys de Denúncia del 18-M que intenten acabar amb la criminalització del moviment i les seqüeles d'alguns esdeveniments.
Després d'adonar-me que el PAS està ben actiu i nosaltres ben inactius.
Després d'entendre que som de classe treballadora, i que els nous Plans d'estudi amb el perfil d'estudiant de dedicació a quasi temps complet, no ens deixen gaire temps pel sindicalisme estudiantil.
Després de pensar que haurien de ser ells (els encausats) -si tinguessin temps- els que haurien de liderar certa autocrítica des de d'humilitat i apostar per canvis en l'estratègia del moviment. Apostant per les noves generacions i no les velles batalles enquistades en un moviment estudiantil profundament desunit.
Després d'adonar-me que es mouen més els d' AJEC que tota la resta, i que per tant, són els que creen més estat d'opinió.
Després de saber l'injustificable desigualtat de mesurar els actes d'un i altres en un conflicte que es va enquistar en la estratègia del tot o res i del qual cap Rectorat va voler sortir del pou on havíem situat les dues minories actives (autoritats i moviment) el conflicte.
Després de saber que per sort per ells, els judicis s'estan desinflant. I que el moviment podrà ressorgir.
Després d'adonar-nos que la majoria estava i està passiva davant les reformes universitàries.
Després de recordar la violència policial i algunes actituds lamentables d'alguns estudiants.
Després de que ahir s'arranquessin cartells d'una organització política juvenil sense pudor i amb tota la barra, quan aquests mateixos pengen els seus cartells de les seves organitzacions polítiques juvenils.
Després d'adonar-me de que a Alemanya hi ha protestes amb bons lemes: “Benvinguts a la fàbrica de l’educació. És massa cara l’educació? Què costa l’estupidesa?”
Després d'estar content perquè a la meva facultat, hi ha estudiants compromesos (EPA) amb una facultat de tothom i per a tothom.
Després d'això, m'adono que l'error més gran, va ser exposar Bolonya com un tot. I no defensar aquells els quals els hi varen prendre el pèl en una assemblea i no es van sumar al moviment. Alguns estan a EPA fent molt bona feina, d'altres hem anat a manifestacions, d'altres no ens cau cap anell al col·laborar amb alguns sectors del moviment (aquells que el van liderar). Per això, recordar no ens ha de fer cap mal; sinó un bé. I per això, una re fundació d'algunes assemblees o del propi moviment no estaria gens malament.
Bolonya com he expressat molts cops és un paquet de reformes universitàries i ara podríem estar lluitant per alguna d'aquestes més enllà de donar el nostre suport als companys encausats. Però no. Per aquesta raó, el moviment no va créixer en la comunitat universitària: ho volíem tot (en discurs perquè si fos en objectius haguéssim actuat d'una altre forma) i no ens ho van acceptar. Tampoc nosaltres varem ser oportunistes perquè està mal vist i per això, en comptes de tenir Rectors propers a nosaltres, tenim Rectors que firmen el Pacte de Muntanyà aquest mateix juny de forma ben opaca.
Necessitem un ressorgiment com a moviment. |
Mira també:
http://joangilsobrebolonya.blogspot.com/2009/11/que-li-passa-al-moviment.html |
 This work is in the public domain |
Comentaris
Re: Què li passa al moviment?
|
per exuabero |
20 nov 2009
|
nen, ni et conec, ni ganes, però et fas més pesat que una vaca en braços.
només un apunt sobre el contingut: a Alemanya, aquests que lloes et partirien la cara. al loro! |
Re: Què li passa al moviment?
|
per exUB |
20 nov 2009
|
Quan de temps Joan, que tal? Per cert una nova merda de post per variar, no dius res del que desconeixem, ergo, ara no parles tant de la teva figura evangelitzadora! Almenys comences a millorar en algun aspecte |
Re: Què li passa al moviment?
|
per (de nou) algunes consideracions.... |
21 nov 2009
|
Joan Gil, ets un demagog. Menteixes interessadament, una vegada rere una altra, i ho saps, però ho continues fent amb uns objectius determinats.
D'entrada, utilitzes una fórmula prou ambigua en el tercer paràgraf per a venir a dir que no s'ha assolit objeectius, només repressió política. Bé, jo mateix ja et vaig exposar quins objectius podríem considerar assolits com a estudiants, i en tant que vas respondre (o tú o algú que firmava com a tú), entenc que n'ets conscient i que en fas cas omnís, que decideixes obviar-ho (comencem amb la pràctica de la "amnèsia selectiva"). Igual aquesta notícia et refresca la memòria:
http://www.kaosenlared.net/noticia/breu-reflexio-personal-sobre-nou-curs
En segon lloc, assenya-les que s'ha "demostrat el fracàs de l'estratègia regenerem el moviment estudiantil". A sí? com? ben al contrari de la teva "particular" realitat, jo crec que és de consens en el conjunt del moviment estudiantil i fins i tot objectiu en quan a xifres (de participació estudiantil, de mobilització, d'existència d'assemblees de facultat,...) que el regenerem el moviment estudiantil és segurament el major encert estratègic. De fet, l'errada segurament va ser no plnatejar-ho molt abans. La realitat que existia amb la PMDUP i la realitat de l'any passat en molts àmbits no tenen res a veure;l'any passat l'augment dràstic quantitatiu i qualitatiu en tots els terrenys és indiscutible.
Posats a explicar, explica-ho tot. Com a membre que ets de l'AEP, et cabreja que aquesta, com a organització que tallava les cireres dins la PMDUP, perdés el seu lloc un cop es va veure que cada realitat (AF's, organitzacions,...) havia de fer una aposta de treball obertament, sense manipulacions, sense òrgans com els de la PMDUP per fer transmetre el que a una completa minoria li interessava.
Quina és la raó principal de tot això? és prou coneguda per tothom, però no està de més repetir-ho: l'AEP sou el sindicat de referència, la corretja de transmissió de la coalició ICV-EUiA a les universitats. La vostra militància pertany a alguna de les organitzacions juvenils d'EUiA o ICV i són els interessos d'aquesta coalició els que veniu a defensar, encara que això sigui a costa dels dels estudiants. A diferència del SEPC (que en cada comunicat et diu clarament que és l'org. estudiantil de l'Esquerra Independentista, com a motiu d'orgull), vosaltres (comprensiblement) us amagueu, veniu a negar aquesta relació més enllà de "l'afinitat", de la "coincidència",... i poca cosa més.
Una gran majoria va veure (cosa de sentit comú) que no era possible treballar amb sindicats que formaven part de el "entramado" (que diria Garzón) d'aquesta coalició, fet que va quedar demostrat en la votació d'ICV-EUiA al Parlament i ratificat en els diversos episodis de violència policial la qual la darrera responsable és ICV-EUiA, la coalició que ostenta la cartera d'interior a la CAC.
Per posar un exemple real (en el món sindical) del paper desactivador i interessat que jugueu els sindicats que teniu el mateix color que el govern: a l'estat espanyol, amb els pitjors números d'Europa, no hi ha hagut vaga general. En canvi a Euskal Herria per exemple, sí. Perquè? perquè en un cas "mana" CCOO-UGT, mentre que l'altra mana la majoria sindical basca. Aquesta és la realitat:compartiu espai amb el govern de torn, i fareu el possible per no confrontar-vos amb els primers.
Parles de que es mouen més "l'AJEC que la resta". No sé en quin marc territorial circumscrius aquesta afirmació, perquè on jo estudio ni se sap que és l'AJEC. No sé que faran al passadís d'on tens la classe, però comparant per exemple els apartats d'agenda de les webs per exemple del SEPC i de l'AJEC, n'hi ha prou per veure la gran fal·làcia que representa aquesta afirmació. Comprova-ho tu mateix:
http://www.ajec.cat/agenda/
http://www.sepc.cat/agenda.php/
Poses el titular d'un mitjà pretenent fer-lo passar com a veritat objectiva, sense haver-te pres la molèstia de buscar alguna banda de quants judicis hi han, quanta gent serà jutjada en total, etc. Tenint en compte que només se n'han fet 2, parlar categòricament com intentes fer amb una cosa que només acaba de començar, estar clar que obeeix a determinades raons/objectius que tens.
En quan als cartells d'una organització juvenil arrancats (no entenc com lliga aquesta anècdota amb tot l'anterior), si et refereixes a una organització juvenil de la coalició ICV-EUiA, la que mana els mossos, la responsable de les pallisses policials, la que forma part del tripartit que ens aprova Bolonya, ... personalment crec que arrancar cartells a la seva xusma juvenil és el mínim.
En fi, segur que em deixo coses per comentar (reconec no haver-m'ho llegit ni dues vegades el teu escrit, al detectar la densitat més alta d'afirmacions interessades i mentides per paraules escrites que he vist mai), en tot cas, només em queda retornar als orígens: ets un demagog, per sort, la majoria de gent que es mou (sigui en la direcció que sigui) a la universitat ja us té calats, i és mínimament madura per entendre que això d'estar al govern i a la vegada fent el paperet de fer "oposició" en certs àmbits com ara a la universitat, com que no cola. La llàstima és que en el món laboral encara no hi ha una majoria que ho vegi, però tot arribarà.
M'acomiado donante la raó en una cosa: cal treballar per un ressorgiment del moviment, això sí, un ressorgiment sense brossa que ens hipotequi, que pretengui jugar a dues bandes, sense vincles amb els que tenen responsabilitats polítiques i repressives amb la privatització de la universitat. |
Re: Què li passa al moviment?
|
per hijo d cura__ nino gramo |
21 nov 2009
|
el movimiento se demuestra andando
audio: Les kançons lliures - Inadaptats |
Re: Què li passa al moviment?
|
per Jo |
21 nov 2009
|
El k huríeu de fer ls estudiants és deixar ls universitats iles classes i autoorganitzarvos autonomament com us dongui la gana. |
Re: Què li passa al moviment?
|
per Joan Gil Oliveras |
21 nov 2009
|
Respostes: http://www.kaosenlared.net/noticia/que-li-passa-al-moviment |
Re: Què li passa al moviment?
|
per exUB |
21 nov 2009
|
Ni ganes de llegir-les! |
tu de que vas?
|
per K. |
21 nov 2009
|
Indymedia no es pas un altaveu per el teu blog o altres extensions del teu ego. Estas abusant de la publicacio oberta. Les teves aportacions no deixen de girar al voltant de tu, les teves opinions, les teves percepcions.
Es preocupant que algu a punt d'acabar politiques tingui les dificultats per expressar idees i raonaments que tu tens txaval. |
Re: Què li passa al moviment?
|
per pim, pam, gil! |
22 nov 2009
|
El cas del company Joan no es que s'aprofiti de les publicacions obertes, o tingui afan de protagonisme o elabori una tasca evagelitzadora per els assemblearis pecadors. Directament crec que li va que li donguin marxa. Li provoca plaer que l'insultin, l'humilin, i l'amenacin com a mode d'autoflagelació, i cada cert periode de temps necessita la seva dosi.
Crec que el més lògic seria ignorar-lo o donar-li la rao com el borregus |
Re: Què li passa al moviment?
|
per Joan Gil Oliveras |
22 nov 2009
|
"Li provoca plaer que l'insultin, l'humilin, i l'amenacin"
Per fi ho reconeixeu. Així funcioneu alguns.
I no, no volia parlar de mi. I escric molt de tant en tant: a Indymedia des d'inici de curs, aquest i un altre escrit. No més: els que considero necessaris. |
Re: Què li passa al moviment?
|
per exUB |
22 nov 2009
|
A KaosEnlared.net s'han enviat molts correus als admins que Joan Gil es un intoxicador! Indymedia no es una blogosfera ni una politicosfera de blogeros, aneu a picar pedra a blogger, wordpress o al twitter de torn, deixeu indymedia lliure de toxines.
Fora JGil d'Indymedia!
Fora intoxicadors! |
Re: Què li passa al moviment?
|
per s. o b. |
23 nov 2009
|
és important k anem totxs am la veritat x davant i k es creein xarxes fortes i resistents de solidaritat i ajuda mútua x fer treball polític i respostes contundents.
58 i més! més d 100 a judici! ns tokn a unx i ns tokn a totxs!
salut i lluita! |
Re: Què li passa al moviment?
|
per un |
23 nov 2009
|
JOAN GIL I POLLES |
Ja no es poden afegir comentaris en aquest article. Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo. Comments can not be added to this article any more
|