|
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats |
El Bloc Català respon a Georges Frêche
|
|
per MILIKK |
04 set 2005
|
En reacció al rebuig massiu del concepte Septicèmic regional pels habitants de Catalunya Nord, el President Georges Frêche ha volgut dissipar per via de premsa la « incomprensió» dels catalans. Segons ell, la Septicèmia no constitueix cap canvi de nom sinó una « ombrel·la». Amb tota lògica anuncia que perseguirà la seua insensata campanya massiva i intenta mantenir el control sobre aquells que estan dubtant en el seu propi camp.
NI ESPANYOLS NI FRANCESOS
I N D E P E N D È N C I A |
El Bloc Català ( www.bloc-catala.com ) vol recordar els fets i l’abast de la Septicèmia :
El Senyor Frêche ja s’ha expressat en diverses ocasions sobre el canvi de nom de la regió. Ha evocat l’aval del Consell d’Estat i fins i tot ha afirmat que esperaria una alternància política a l’Assemblea Nacional per a encetar el procediment legislatiu previst per la llei. Fins avui, la « Septicèmia » s’ha abundantment desplegat, amb una disbauxa mediatico-publicitària sense equivalent i sobretot sense fer cas de les despeses generades. Fins i tot la trobem present en els documents oficials com el correu del nostre President del Consell General que signa « M. Christian Bourquin, vice-président de la Région Languedoc-Roussillon-Septimanie ». Queda doncs ben clar que en els fets, la Septicèmia no és pas una simple marca destinada a promoure i comercialitzar productes. I si es tractés d’una marca comercial, llavors, la seua exposició en documents oficials, pedagògics, o a l’entrada de les nostres escoles és un autèntic escàndol.
El Partit Català, el Bloc Català afirma de nou doncs, les raons de la seua oposició a la Septicèmia :
És un malbaratament escandalós del diner públic : els milions d’euros engolits haurien de servir a lluitar contra la precarietat, a afavorir l’ocupació, realitzar infraestructures en una regió que acumula retards i mals números. Els impostos locals han augmentat de més de 50% per un projecte inútil.
És igualment la destrucció del País Català : La regió Septicèmia concentra a Montpeller els centres de decisió d’economia i administració, els serveis, els llocs de treball i les subvencions. El port de Port Vendres i l’aeroport de la Llabanera són anestesiats. La Septicèmia hipoteca durablement el futur dels nostres fills que hauran de marxar definitivament a estudiar i treballar fora de casa nostra.
És un mal màrqueting : Els economistes, els publicitaris bé prou ho saben : s’haurien d’invertir summes colossals, fora del nostre abast, perquè el canvi de nom tingui algun resultat. A més, cap màrqueting recolzat amb recursos financers tan inversemblants com puguin ser, no pot assegurar un èxit per a un tan dolent producte. Al contrari, l’encaminament d’autèntic màrqueting hauria de valorar l’originalitat de les nostres produccions i llur autenticitat catalana del nord.
És la negació de la identitat Catalana plasmada en l’odiós xantatge de la subvenció contra septicèmia que pateixen nombroses manifestacions culturals o associacions. La creació de l’Institut Català que pot semblar un avenç, no és més que una eina suplementària de control del polític sobre el cultural.
Finalment, el Bloc Català s’oposa a la Septicèmie ja que es tracta d’una negació de la democràcia. Els electors del País Català haurien votat per Georges Frêche si els hagués exposat abans el seu projecte de « desenvolupament regional» anomenat Septicémie ? Evidentment que no.
En aquest context, avui, cap un lloc per a la discussió? Sí, Georges Frêche marcaria la història del seu temps desenvolupant les condicions objectives necessàries a la creació d’una Regió Catalana del Nord. Conforma a l’article 72 de la constitució modificada el 2003, no sols és possible ara, però a més és particularment pertinent en l’Europa tal com es dibuixa avui. En efecte, allà on són, a tots els països d’Europa, les petites regions coherents estan als primers llocs en dinamisme i benestar. Aquesta entitat territorial permetria de decidir aquí les nostres prioritats, de gaudir dels mitjans de portar-les amb força, de fer tractes de regió a regió, tant amb els nostres germans del sud, com amb els nostres amics de Montpeller o Tolosa. La creació d’una Regió Catalana del Nord, ben lluny de constituir un tancament, representaria una obertura real sobre Europa i una perspectiva de desenvolupament equilibrat.
Malauradament, en comptes d’això, Frêche s’obstinarà : ens confirma la seua intenció d’imposar-nos la Septicèmia mentre es cristal·litza la còlera dels habitants del País Català. En aquest context, la manifestació anti-septicèmia del 8 d’octubre, tindrà una importància cabdal. Avui, més que mai, cridem la gent a participar en nombre en aquest ampli aplec popular.
· Bloc Català: http://www.bloc-catala.com |
![](https://barcelona.indymedia.org/images/licenses/norights.gif) This work is in the public domain |
Re: El Bloc Català respon a Georges Frêche
|
per maria familly ARROBA wanadoo.fr |
22 set 2005
|
teniu moltes rao sobre lo cau dit al freche moltes felicitatio i ens veurem el 8 d'octubre 2005 per la manifestatio espero que serem molts...
i la septimania no passera!!! |
Re: El Bloc Català respon a Georges Frêche
|
per Enganyat vidal@hotmail.com |
22 set 2005
|
El Bloc Català (le Parti Catalan) té un discurs diferent a Catalunya Nord. Fan tota la seuacomunicacio en francès i el màxim que demanen, politicament, es la creacio d'una "region catalane" dins la Republique Française. Es malhonest dir, aqui, Independència i a Perpinyà actuar de regionalistes |
Re: El Bloc Català respon a Georges Frêche
|
per Webmaster webmaster ARROBA bloc-catala.com |
27 set 2005
|
El comentari independentista llegible més alt no figura al comunicat original del Bloc Català. És un afegitó de l'informador que no coneixem. En no propugna pas la independència al seu programa polític.
El servei de comunicació del Bloc Català - Perpinyà |