|
error conn db
Passi de vídeo/Pel.lícula
OVNI 2011 :: Dimecres 23 de Febrer
Data: | Dimecres 23 Febrer, 2011, 19:00 - 00:00 | Correu-e de l'organitzador: | ovni-archives@desorg.org | Descripció: | 19:00h
Self Fiction, Christian Barani, 37 min, França/Emirats Àrabs, 2010
Considerada tradicionalment una ciutat postmoderna, Dubai és en realitat una oposició entre dues formes de vida. Una part de la ciutat, la més poblada, viu en una arquitectura i en una societat que es podria considerar “moderna”. L’altra, la més coneguda, es fonamenta en el pensament postmodern que tan bé definia Jeremy Rifkin. Self Fiction exposa aquests contrastos.
19:40h
Girl from Abu Dhabi, Sandra Staffl, 23 min, Alemanya/Emirats Àrabs, 2008
Dues noies joves d’Abu Dhabi, Raweya i Fatia, estudien producció audiovisual per ser independents i poder decidir el seu propi futur. Vesteixen amb orgull la roba tradicional, cosa que veuen com un privilegi.
20:00h
Afghanistan Compilation. Babylon Archives, 10 min, no zona, 2011
Compilació sobre Afganistan: Afghanistan Steps up Tourism Development, Medail of Hounour Lanch Trailer, Khorasan Islamic Emirates, Extrem Tourism in Afghanistan .
20:15h
Taliban Behind the Masks, Paul Refsdal, 26 min, Afganistan, 2010
Encara que van acabar segrestant-lo, els talibans van concedir al periodista Paul Refsdal un accés sense precedents. Aquest documental ens mostra un vessant dels talibans mai vist fins ara. Avui dia els talibans semblen sobreviure sobretot per la seva convicció: “Pertanyem a Déu i no tenim por de ningú.” Des del seu refugi a les muntanyes, preparen emboscades diàries als combois americans, proferint crits d’alegria com “Al·là és gran” quan encerten un camió. Però és estrany que els encertin, i la resposta americana és ràpida i letal: un helicòpter de combat americà mata el subaltern del comandant Dawran i Refsdal rep ordres de fugir i tornar al cap d’un mes. Dawran escapa il·lès, però els seus dos fills moren.
20:45h
The Hashish Army, Guardian Films, 6 min, Afganistan, 2010
Al mateix temps que Barack Obama anuncia l’enviament de més tropes americanes per entrenar l’exèrcit afganès, John D. McHugh informa que els soldats nord-americans consideren els seus homòlegs afganesos indisciplinats, mal dirigits i excessivament aficionats a l’haixix.
20:50h
Empotrados, Alberto Arce, 7 min, Afganistan/Espanya, 2010
És evident que els homes finalment detinguts, emmanillats a terra, no són més que policies joves amb barba i un mocador al cap substituint la gorra reglamentària. Ni un tret, ni una cursa. Ràpid i net. Podria presentar-se l’escena com una exclusiva periodística. Ningú més que nosaltres sabria si és cert o no. Resulta massa groller i fingit per als testimonis presencials, però amb les càmeres i l’edició es fan meravelles. Entrevista de rigor. “Moltes vegades els enemics roben o compren uniformes de policia per infiltrar-se.” És només un tràmit. La majoria dels acostaments es converteixen precisament en això, en una lluita del periodista contra la propaganda militar.
21:05h
Atlantropa, Samuel Stevens, 19 min, Regne Unit/Espanya/Gibraltar/Marroc, 2009
Ambientat en un present imaginari en el qual un pont recorre l’estret de Gibraltar, Atlantropa barreja realitat i ficció relacionant el pont amb notícies actuals i la visió d’un arquitecte modernista de construir una presa a l’Estret per crear un nou continent. Concebut originàriament com un símbol d’unitat entre Àfrica i Europa, després de la seva clausura el pont és adquirit per les forces de la UE i adquireix un significat completament diferent. Citat per primera vegada en ciència-ficció per Arthur C. Clarke, les Nacions Unides han contemplat recentment el pont de Gibraltar com una possibilitat real.
21:25h
Ciudad de vacaciones, Asbel Esteve, 5 min, Espanya, 2009
Ciutat construïda a partir de retalls trobats a la Xarxa. Miratges d’un món de bellesa efímera i d’un poble oblidat.
21:35h
In Purgatorio, Giovanni Cioni, 69 min, Itàlia 2009
La pel·lícula es basa en el culte a les ànimes del purgatori a Nàpols. Es diu que els morts són abandonats, sense nom. Diuen que criden en somnis però que de vegades apareixen enmig de la multitud: algú que t’està mirant. Aquests morts demanen un reconeixement. Llavors s’adopta un crani, una de les milers de restes humanes del soterrani de la ciutat. D’aquest culte, practicat fins fa ben pocs anys, en queden les empremtes, els costums, les creences.
22:45h
Soufis d’Afghanistan. Maître et Disciple, Arnaud Desjardins, 55 min, Afganistan/França, 1973
Aquest documental realitzat el 1973 és un document sorprenent sobre la cultura tradicional de l’islam a l’Afganistan abans que el país conegués els desastres de les lluites ideològiques i la guerra civil. Per a una sensibilitat musulmana, representa molt més que això. Es tracta d’un testimoni objectiu i respectuós dels aspectes profunds i essencials de la cultura espiritual de l’islam recollit per un realitzador occidental. | Lloc: | Hall CCCB | Adreça: | Montalegre, 5, Barcelona | Preu: | Gratuit | Mira també: | desorg.org |
|
|