|
error conn db
Protesta/Vigilia
[Lleida] Manifestació “Dones, la crisi ens fa més precàries”
Data: | Dilluns 08 Març, 2010, 19:30 - 20:30 | Descripció: | Manifestació del dia de la dona treballadora. Portarà per lema: "Dones, la crisi ens fa més precàries". La convocatòria està recolzada pels següents col•lectius i organitzacions: Assemblea de Joves de Lleida, Casal Independentista l'Ocell Negre, Candidatura d'Unitat Popular de Lleida, Centre Social Autogestionat La Maranya, Confederació General del Treball de Lleida i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.
Manifest: Estem a 8 de març de l’any 2010 i la lluita per la igualtat entre dones i homes, per la igualtat en els llocs de treball, en l'àmbit familiar, en les organitzacions socials, sindicals i polítiques continua essent una necessitat vital i urgent per a la construcció d'una veritable societat lliure i igualitària.
En el context de crisi econòmica del capitalisme les dones ens afrontem a un augment de la precarietat, discriminació laboral i una disminució dels nostres drets com a treballadores. En general, les dones ens trobem en una situació més feble per a poder suportar i superar l’actual crisi econòmica. Després de més de 25 anys en què les dones d’aquest país van iniciar la seva incorporació general al mercat de treball, podem constatar que avui encara estem molt lluny de la igualtat en drets: continuem sense ocupar llocs qualificats en la mateixa proporció que els homes, el sectors laborals més flexibles i precaris són els ocupats àmpliament per les dones, tenim la majoraria dels contractes a temps parcial, treballs mal remunerats i amb escassa cobertura social, a més les dones continuen treballant fora de la jornada laboral com a dones - cuidadores de famílies dependents, atenen les necessitats d’infants i avis que no són atesos per l’estat neoliberal; aquesta manca de recursos i d’interès de l’estat per a atendre a les persones no productives obliga a les dones a demanar reduccions de jornada, permisos no retribuïts o afrontar-se a l’acomiadament. Les retallades en els drets laborals i en les ajudes socials deixen en una posició molt crítica a les dones. Tots aquests condicionants comporten la segregació en el món laboral i l’exclusió social.
Els nostres fronts són múltiples: la lluita per a decidir sobre el nostre propi cos, contra la violència masclista, per a la igualtat d'oportunitats laborals, la lluita contra el patriarcat, contra el capitalisme i contra tota forma d'opressió.
El context de crisi ens ha de servir per a repensar i impulsar noves formes d'organització social, les reivindicacions i les accions per a la igualtat de gènere les hem d'inscriure en la lluita de classes, no ens hem d’equivocar en assenyalar culpables de les condicions de desigualtat, és l’esta neoliberal i els seus acòlits qui obstrueixen la igualtat i l’alliberament de les persones.
Som nosaltres: treballadores actives o aturades, estudiants, jubilades, mares, filles i àvies les que podem i hem d'impulsar una societat lliure i conjuntament aturar la refundació del capitalisme per tal d'aconseguir una veritable transformació social.
La nostra lluita l'hem d'exercir cada dia en els centres de treball, les associacions, la família i tots els àmbits de relació. Una societat més justa tan sols l'aconseguirem amb l'organització, el treball i l'aportació d'homes i dones amb igualtat de condicions, sense cap tipus d'exclusió. Davant la crisi hem d'obrir un front de lluita per la llibertat, la igualtat i la justícia social, amb accions i mobilitzacions en tots els fronts. | Lloc: | Davant de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Lleida |
|
|