imc :
barcelona independent media center

notícies
publicar
nosaltres
contacta
ajuda


publiqueu instantàniament imatges, vídeos, àudio o articles des del vostre navegador.

>>>antifeixisme
>>>comunicació
>>>corrupció
>>>criminalització
>>>cultures
>>>dones
>>>ecologia
>>>ensenyament
>>>espekulació
>>>fòrum 2004
>>>globalització
>>>immigració
>>>indymedia
>>>laboral
>>>llatinoamèrica
>>>pau
>>>presidència UE
>>>sanitat
>>>sexualitats
>>>xarxes


radio klara
especial Ràdio klara

liberinfo

infousurpa


altres imc's:
www.indymedia.org

Projects
climate
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
nigeria
south africa

Canada
alberta
hamilton
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor

East Asia
japan

Europe
andorra
athens
austria
barcelona
belgium
belgrade
bristol
cyprus
euskal herria
finland
galiza
germany
hungary
ireland
istanbul
italy
lille
madrid
nantes
netherlands
nice
norway
paris
poland
portugal
prague
russia
sweden
switzerland
thessaloniki
united kingdom
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
colombia
ecuador
mexico
peru
qollasuyu
rosario
sonora
tijuana
uruguay

Pacific
adelaide
aotearoa
brisbane
jakarta
melbourne
perth
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
boston
buffalo
chicago
cleveland
danbury, ct
dc
hawaii
houston
idaho
ithaca
la
madison
maine
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new jersey
new mexico
north carolina
north texas
ny capital
nyc
oklahoma
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rocky mountain
rogue valley
san diego
san francisco bay area
santa cruz, ca
seattle
st louis
tallahassee-red hills
tennessee
urbana-champaign
utah
vermont
western mass

West Asia
beirut
israel
palestine

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer


technlogy by cat@lyst and IMC Geeks.test.18.2.2001

Exhibició militar aèria a Igualada
by Anònim 1:58pm Sat Jul 5 '03

Manifest en contra de l´exhibició militar aèria d´Aerosport a Igualada els dies 5 i 6 de juliol:



Manifest en contra de l´exhibició militar aèria d´Aerosport a Igualada els dies 5 i 6 de juliol:

"LA CIUTAT DE LA PAU" FOMENTA LA GUERRA! Cada estiu, coincidint amb el primer cap de setmana de juliol, té lloc a Igualada (Anoia) el certamen d’aeronàutica esportiva Aerosport, que s’ha consolidat al llarg dels anys amb un gran nombre d’espectadors i assistents, i que enguany arriba a la seva desena edició.


En aquesta fira esportiva, a més de programar-s’hi espectacles d’ultralleugers, vols a vela o paramotors aeris, s’hi donen cita també un seguit d’exhibicions que realitza el Ejército del Aire. Aquest important “col·laborador” ofereix espectacles tant instructius com exhibicions de paracaigudistes o d’helicòpters militars, a més a més que destaca sobretot per delectar els espectadors amb el plat fort del festival: un caça F-18, un avió d’un cost altíssim, (com el cost dels altres elements d’aquesta exhibició militar aèria), les despeses del qual es podrien destinar de ben segur a fins més positius, i que per posar més llenya al foc enguany anirà acompanyat per quatre caces més de la patrulla "Aguila" de l´exèrcit ocupant.

Últimament (i ja farà gairebé tres mesos d’ençà la finalització de la guerra d’Irac), havíem vist com molta gent s’havia posicionat en contra de les polítiques militars i les accions armades que governs com l’espanyol, l’anglès i l’americà havien escollit per solucionar un conflicte. Milions de manifestants que rebutjaven aquesta guerra arreu del món assistien cada dia, a través dels mitjans de comunicació, a les imatges pròpies que genera qualsevol guerra: destrucció, fam, misèria, bombes..., com també a l’exhibició constant de maquinària militar d’última tecnologia dissenyada i pensada per acabar amb l’enemic. Sense cap mena de dubte, però, cal dir que el que aquí es veu com un espectacle mediàtic, en molts llocs del món és por i destrucció, i que en qualsevol conflicte bèl·lic, tal i com va passar a la guerra d’Iraq, la major part de les víctimes són civils.

Els mateixos que fa uns mesos encapçalaven les reivindicacions pacifistes, també a casa nostra, visitaran enguany el certamen d’Aerosport entusiasmats. Representants d’entitats que es van adherir a la manifestació del 15 de març –que va reunir més de 7.000 persones a la plaça de l’ajuntament d’Igualada– i a la plataforma “Aturem la guerra”, gaudiran de l’èxit d’Aerosport, i la majoria dels polítics de l’Ajuntament d’Igualada, els mateixos que van declarar “Igualada ciutat de la pau” en un ple municipal, celebraran un any més el ressò i la gran publicitat que haurà donat el festival aeri a la ciutat. Aquests últims, precisament seran els mateixos que en una moció de l’any passat en contra de la participació de l’exèrcit i l’avió F-18 a l’Aerosport van votar a favor que l’avió de combat sobrevolés els pobles de la comarca de l’Anoia.

No considerem ètic que un avió de guerra sobrevoli el cel anoienc amb la sola excusa que “és un èxit econòmic” per a la fira, ni tan sols que hi hagi a l’Anoia una presència d’uns militars que ens volen fer creure que la seva feina és humanitària (...aquest paper no correspon als Cascos Blaus de l’ONU?). Potser els empresaris que organitzen aquest esdeveniment esportiu –recordem-ho, esportiu–, consideren que és totalment lícit vincular una màquina de matar amb una activitat del Club Súper 3, per exemple.

Així doncs, ara que ja ningú no es recorda de la participació de l’exèrcit espanyol en la guerra d’Iraq i de les guerres i conflictes que segueixen passant avui en dia, assistim tan tranquils i amb la consciència ben neta a exhibicions militars de maquinària bèl·lica.
Per favor, una mica de coherència i seriositat.

Si estem realment en contra d’aquesta i de totes les guerres, hi hem d’estar en totes les seves formes i expressions possibles: la presència de militars, d’avions de guerra, d’helicòpters, paracaigudistes..., i tota la pornografia bel·licista que comporta la seva exhibició. Això és únicament una forma de cultivar la cultura de la guerra i no ho volem ni en una fira d’aeronàutica esportiva, ni enlloc.

CULTURA DE LA GUERRA, NI AQUÍ, NI A L’IRAC, NI ENLLOC.

TACA (Taula Antimilitarista de la Comarca de l’Anoia)

afegir comentaris // añadir comentarios // add comments