imc :
barcelona independent media center

notícies
publicar
nosaltres
contacta
ajuda


publiqueu instantàniament imatges, vídeos, àudio o articles des del vostre navegador.

>>>antifeixisme
>>>comunicació
>>>corrupció
>>>criminalització
>>>cultures
>>>dones
>>>ecologia
>>>ensenyament
>>>espekulació
>>>fòrum 2004
>>>globalització
>>>immigració
>>>indymedia
>>>laboral
>>>llatinoamèrica
>>>pau
>>>presidència UE
>>>sanitat
>>>sexualitats
>>>xarxes


radio klara
especial Ràdio klara

liberinfo

infousurpa


altres imc's:
www.indymedia.org

Projects
climate
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
nigeria
south africa

Canada
alberta
hamilton
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor

East Asia
japan

Europe
andorra
athens
austria
barcelona
belgium
belgrade
bristol
cyprus
euskal herria
finland
galiza
germany
hungary
ireland
istanbul
italy
lille
madrid
nantes
netherlands
nice
norway
paris
poland
portugal
prague
russia
sweden
switzerland
thessaloniki
united kingdom
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
colombia
ecuador
mexico
peru
qollasuyu
rosario
sonora
tijuana
uruguay

Pacific
adelaide
aotearoa
brisbane
jakarta
melbourne
perth
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
boston
buffalo
chicago
cleveland
danbury, ct
dc
hawaii
houston
idaho
ithaca
la
madison
maine
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new jersey
new mexico
north carolina
north texas
ny capital
nyc
oklahoma
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rocky mountain
rogue valley
san diego
san francisco bay area
santa cruz, ca
seattle
st louis
tallahassee-red hills
tennessee
urbana-champaign
utah
vermont
western mass

West Asia
beirut
israel
palestine

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer


technlogy by cat@lyst and IMC Geeks.test.18.2.2001

ESPAÑA TE NECESITA
by SIM 5:03pm Fri Jul 4 '03 (Modified on 10:28am Sat Jul 5 '03)

El Ejército español realiza un enorme esfuerzo para enviar 500 legionarios durante seis meses, la Legión se encuentra con fuertes carencias de tropa profesional.
El kapo (cojo) de Levantina, dice que no ira, pero que si puede, mandara alguno de sus machacas puesto que eso es su negocio.


Tras dos semanas de negar la evidencia, Washington empieza a reconocer que las bolsas de resistencia iraquíes son más amplias de lo esperado y que la planificación y ejecución de los ataques, la mayoría con lanzacohetes contracarro, responden claramente a los patrones de una clásica guerra de guerrillas. El anuncio hecho público, también ayer, de que se ofrece una recompensa multimillonaria por cualquier información sobre el paradero de Sadam Husein y sus hijos o, lo que es más significativo, sobre cualquier indicio que permitiera confirmar su muerte, demuestra que el gobierno norteamericano ha tenido que aceptar un hecho evidente: los restos del régimen basista están dispuestos a resistir.

La cuestión más importante a dilucidar es si esa guerrilla responde exclusivamente a los partidarios de Sadam o si, por el contrario, nos encontramos ante un movimiento de tipo nacionalista. En el primer caso, la confirmación de que el tirano ha muerto, o su captura, debería bastar para acabar con el embrión de la resistencia. Es la hipótesis a la que se agarran los militares norteamericanos, que atribuyen al miedo que aún tienen los iraquíes a Sadam la falta de colaboración ciudadana con sus tropas. Los ataques, no se puede ocultar, se producen a cualquier hora del día o de la noche, tanto en las ciudades como en zonas despobladas y siempre sobre objetivos vulnerables a los lanzacohetes. La guerrilla ha corregido sus primeros errores, que le costaron varias decenas de muertos, y ya no se desgasta en ataques a los blindados pesados contra los que nada pueden. Tras cada asalto, los atacantes se difuminan entre una población civil en la que rige la ley del silencio.

La hipótesis del «miedo a Sadam» reduce el problema, pues, a una cuestión de tiempo, hasta su captura o hasta que los iraquíes se convenzan de que ya nada puede hacerles. Pero si realmente nos encontramos frente al embrión de un movimiento de corte nacionalista, teñido de fervor religioso, en el que participan desde niños de once años a ancianos de setenta, lo que ocurra con el dictador adquiere una importancia secundaria.

Ese segundo escenario, el peor de los posibles, convierte el próximo despliegue de tropas españolas en el centro-sur de Iraq en una misión muy peligrosa. Washington, que no ha podido retirar a ninguno de sus 150.000 soldados allí desplegados, necesita más tropas y prefiere repartir el riesgo. Pero las consecuencias políticas, si las hay, deberá asumirlas en solitario el Gobierno español.

El Ejército español realiza un enorme esfuerzo para enviar 500 legionarios durante seis meses, tiempo previsto hasta que se produzca el primer relevo del contingente en Iraq. A pesar de ser una unidad de élite, la Legión se encuentra con fuertes carencias de tropa profesional lo que obliga a mantener en territorio español, y en previsión de una crisis como ahora hace un año con la ocupación marroquí del islote de Perejil, al 4° Tercio, con sede en Ronda (Málaga), que en estos momentos sólo dispone de una «Bandera», entidad de fuerza similar a un batallón reforzado de infantería.

afegir comentaris // añadir comentarios // add comments

que vayan, que vayan ,que pum !!
by mierda de panfleto. 5:35pm Fri Jul 4 '03

Ya me dirás para que coño tiene que ir ningún ejercito a invadir un país, amedrentando a la población civil, desintegrando cualquier estructura social existente y imponiendo falsos líderes. Que vayan, que vayan que pum !!

Fer-se militar perjudica seriosament la salut
by Pingaloca 5:48pm Fri Jul 4 '03

L'individu que s'ha presentat davant la policía de Puertollano declarant ser "l'assassí de les cartes" és un ex-militar que va ser destinat a Bòsnia, van dir a Efe fonts de la investigació. Les mateixes fonts van explicar que el suposat confès d'aquests assassinats va informar de la seva culpa a un cotxe patrulla que circulava per la ciutat industrial, i de que és natural de Puertollano encara que treballa a Madrid.

Segons les mateixes fonts, l'home, Alfredo Galán, ha esmentat dades que hauria pogut extreure dels diaris, però també n'ha esmentat algunes que no s'haurien donat a conèixer a l'opinió pública, com la marca amb bolígraf blau que hauria fet servir a les cartes.

Fonts policials van precisar que l'ex-militar s'hauría confessat als policíes que patrullaban por Puertollano pels «aterridors remordimients» que sentía. Tot seguit, les mateixes fonts van assenaylar que, pel que sembla, l'individu pateix alguna mena de trastorn mental i, de fet, ara mateix rebía tractament psiquiàtric.

Fer-se g.c. perjudica seriosament la salut
by Pingaloca 6:12pm Fri Jul 4 '03

Presó per al tinent coronel Peñafiel, acusat de matar dos guàrdies civils a Albacete

Decreten presó per l'homicida de la comandància d'Albacete, el tinent coronel Antonio Peñafiel. El jutge no ha pogut interrogar fins avui el tinent coronel Antonio Peñafiel perquè s'està recuperant d'un tret que ell mateix es va disparar al cap.

L'ingrés a presó es farà efectiu quan els metges ho considerin oportú. Els fets van passar el 17 de juny i hi van morir un comandant i el metge de la caserna, i un tinent coronel va quedar ferit.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


*Per cert, aixó de "SIM" va pel "Servicio de Inteligencia Militar"? De veritat pretèn ser "inteligent"?

Ja fa un temps que alguns intenten infiltrar-se en aquest mitjà independent de notícies i expressió per destruir-lo, per destruir la llibertat de pensament i d'informació, pero mai fins ara havíem estat honorats amb la presencia del "Servisio de Inteligencia Militar"!! Benvinguts a Indymedia, tot i que cal que sabeu que, al igual que els ja entranyables fatxilles, l'únic que aconseguireu és demostrar com sou de patétics... i potser com en són alguns que cauen en els vostres intents de crear enfrontaments interns, entre la pluralitat de persones i col.lectius que volen un món millor, que trenquin Indymedia.

Jordi Pujol, soldadito español
by Pingaloca 6:24pm Fri Jul 4 '03

Jordi Pujol va treure bones notes mentre feia el servei militar, segons la corresponent "Hoja de Servicios". L'actual president de la Generalitat va fer la mili l'any 1953 al desaparegut 'Regimiento de Infantería Jaén 25' de Barcelona. Els resultats -a més de l'habitual "Se le supone" pel que fa al "Valor"- eren de "Bueno" a totes les disciplines: "Espíritu militar", "Dotes de mando",
"Conducta", "Aptitud física" i "Salud" mentre que a "Carácter", el seu coronel el va qualificar amb un "Normal". L'aleshores alferes de complement 'Jorge Pujol Soley' va demostrar també bones aptituds en matèries militars com "Táctica", "Armamento y material", "Técnica militar" y "Capacidad para funciones administrativas", també aprovades amb un "Bueno".

3 rècords mundials de l'exèrcit espanyol
by Jo 10:28am Sat Jul 5 '03

Rècord número 1 - haver comès al continent hispanoamericà el genocidi més gran de tot la història. El nombre de víctimes no es pot quantificar.

Rècord número 2 - ésser responsable de la major massacre i expulsió de civils del propi país en relació a la població total del mateix.

Rècord número 3 - perdre el major nombre possible de guerres contra altres països els darrers 300 anys. Tanta por va agafar de lluitar amb el altres que des de 1898 va preferir enfrontar-se contra els civils del seu propi país per tal de guanyar alguna cosa.

P.D.: l'antic paper de l'exèrcit com a "tancador" de diaris ("Cu-Cut", "La Veu de Catalunya"), ara el fa el jutge Torquemada-Garzon i l'Audiència Nazi-o-ná ("Egin", "Egunkaria" ¿"Gara"?).