Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Febrer»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Accions per a Avui
19:30
20:00

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Hemeroteca d'articles Crear o entrar a un compte d'usuari*?
Notícies :: criminalització i repressió
Kafeta + Txerrada ( sobre la Campanya iniciada el passat 1 d’ octubre en contra les tortures i els maltractes sistemàtics a les presons ) i
02 nov 2011
Aquest divendres 4 novembre a les 20h s’organitza al cso laforsa una txerrada informativa sobre la Campanya iniciada el passat 1 d’ octubre en contra les tortures i els maltractes sistemàtics a les presons i en la que hi participen presxs de diverses presons de l’estat espanyol.
A les 22h. hi haurà sopador solidari. El preu és de 4 neuros.
La kafeta estarà oberta fin les 3h i els beneficis seran destinats a causes pro-presxs.
Llegeix l'article sencer... (1 comentari)
Anunci :: criminalització i repressió
Silvia, Costa y Billy - Xerrada en el banc okupat
02 nov 2011
Modificat: 12:11:03
XERRADA/CHARLA:
SITUACIÓ ACTUAL DELS ECO-PRESXS ANARQUISTES SILVIA, COSTA Y BILLY
DIMECRES 2 DE NOVIEMBRE
A LES 18.00h
EN EL CSO BANC OCUPAT
Trav. de Gracia, 181 ([M]Fontana, L3)
A CARGO DE COMPAÑERXS ITALIANXS
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: altres temes
Cop d'estat militar imminent a Grècia? acaben de destituïr la cúpula de les forces armades
02 nov 2011
merkel-sarkozy-greece.jpg El gest democràtic del govern grec de convocar un referèndum a Grècia per demanar als ciutadans si accepten o no les mesures de la Unió Europea pel país ha desfermat les ires dels líders europeus, que malden de totes totes perquè el primer ministre grec, Giorgos Papandreu, faci marxa enrere i no faci cap consulta popular.
Llegeix l'article sencer... (12 comentaris)
Notícies :: globalització neoliberal
Per què aquesta crisi és tan llarga?
02 nov 2011
¿Quina és la raó d’aquesta recaiguda?
Llegeix l'article sencer... (3 comentaris)
Notícies :: criminalització i repressió
Un detingut per la resistència al desnonament del Clot
02 nov 2011
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: especulació i okupació
Info Usurpa 703
02 nov 2011
::: Butlletí setmanal de contr@informació des del 1996 Nº 703 setmana del 2 al 8 de Novembre de 2011 :::
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: sanitat
Actes d´aquesta setmana per una sanitat pública i de qualitat
02 nov 2011
OTOÑO CALIENTE. CONVOCATORIAS POR UNA SANITAT PUBLICA Y DE CALIDAD (desde 30 Oct.)
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: altres temes
Demà dimecres sopador a Can Vies
01 nov 2011
Modificat: 11:35:54
Demà dimecres, (com tots els dimecres) a partir de les 21.30 sopador al CSA Can Vies.
Hi haurà paradeta amb material contrainformatiu gratuït.
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: xarxa i llibertat
Estreno de la distri digital Josep Gardenyes
01 nov 2011
Llegeix l'article sencer... (3 comentaris)
Notícies :: altres temes
Recuperando la historia anarcosindicalista, Comarca Baix-Bajo Cinca.
01 nov 2011
Presentación, en Belver de Cinca (Huesca) del libro Memorias de un fusilado anarcosindicalista...
Llegeix l'article sencer... (4 comentaris)
Notícies :: dones
"Empoderament" de la dona per Elsa Lever
01 nov 2011
Atrevim-nos, doncs, a somiar amb una altra concepció de poder des de l'esfera imaginària, a imaginar una autorepresentació no regulada per l'Estat i transformar; atrevim-nos a apropiar i apoderar-nos de la llibertat, perquè en no nomenar-la corre el risc de perdre-la per no exercir-la. La voluntat és el poder de dir "jo vull", el "jo decideixo", una de les formes de la llibertat, de l'imaginari. I encara que tots dos termes, "poder" i "llibertat", si reprenem la visió de Bobbio, semblen antitètics, no hi ha més compatibilitat entre poder i llibertat que l'apoderament amb perspectiva de gènere. Poder de ser, de tenir llibertat; llibertat d'exercir poder.

Empoderar és entrar al que Drucilla Cornell diu esfera imaginària, i imaginar que el món i una mateixa poden ser d'una altra manera, que poden ser diferents i pensar, crear i recrear alternatives; donar poder és crear poders no dominants a través de la transformació de relacions socials, de la construcció d'un nou paradigma, del que Marcela Lagarde anomena una ruptura epistemològica amb l'ordre que existeix, a nivell social i subjectiu, a través de l'espai imaginari.

Però, com trencar amb aquest ordre hegemònic masculí que no permet el canvi cultural necessari i urgent ja? Com poden les dones apoderar? Com concretar el salt de l'esfera imaginària a la real? Com passar d'Idea a Món, com exercir la voluntat, la que per a Hegel està entre el poder i el voler?

En primera instància s'ha de comprendre que l'apoderament de les dones és un procés en tant que abasta àrees que gradualment augmenten el poder de canviar estructures i van acompanyades de conjunts d'estratègies, accions positives encaminades a una convivència de gèneres apoderada fins convertir aquest apoderament en forma de vida, en forma de ser i fer.

Més específicament, apoderar les dones és un treball individual i col·lectiu que permet a aquestes potenciar per al control sobre béns materials, recursos intel·lectuals o ideològics que les permetin realitzar la seva missió com a persones i com col·lectiu. Així mateix, s'entén per béns materials els immobles, diners i accés a relacions, els recursos intel·lectuals inclouen coneixement, informació i idees, i els ideològics es refereixen a la capacitat de generar, propagar, sostenir i institucionalitzar conjunts específics de creences, valors, actituds i comportaments, és a dir, influir sobre la manera com la gent percep i viu dins de contextos socials i polítics. És a dir, l'apoderament és el procés de construir les condicions perquè les persones, grups o comunitats assumeixin el control sobre les seves vides per trastocar pautes culturals.

Enfortir o apoderar fa referència a permetre a la gent prendre el comandament de la seva pròpia vida. En el cas de les dones, l'apoderament remarca la importància d'augmentar el seu poder i de prendre control sobre les decisions i problemàtiques que determinen la seva vida. Aquest poder està directament relacionat amb la categoria de gènere, amb l'equitat i igualtat de la dona i de l'home quant a l'accés als recursos i avantatges.

Nascuda davant normes hegemòniques de gènere, aquesta categoria permet veure, analitzar i buscar solució a les limitacions socialment construïdes sobre les capacitats de les dones, lligant a l'espai domèstic i a activitats reproductives.

Per feministes com Marta Lamas, Teresina de Barbieri i Orlandina de Oliveira, s'entén per gènere a la construcció social de la diferència sexual i com un conjunt complex de relacions i processos, valors i creences, normes i pràctiques, sobre la manera com es comporten homes i dones, i Scott per la seva part concep a la categoria de gènere "com un element constitutiu de les relacions socials basades en la diferència que distingeix els sexes i com una forma primària de relacions significants de poder".Poder és en general una paraula que fa por, repugnància, fins i tot enveja. Però això passa perquè es té la representació social de l'hegemonia, la dominació, la idea del mal. És, diu Amelia Valcárcel, càstig i destinació, "és el poder corruptor del poder, ignorant que no posseir poder corromp igualment, de vegades més de pressa".

I entre les concepcions de poder, la maldat està representada en el discurs propi i clàssic del poder, per la dona. "La dona mai no obra bé -diu Valcárcel-: ara obra per una destinació inconscient, no obra com a subjecte i, en conseqüència, no obra bé, ara obra com a subjecte i, per tant, no obra per a la seva essencialitat, és a dir, obra malament ". I aquesta maldat de la dona és encara més gran quan es reuneix amb el poder i llavors hi ha dones fatals, violentes, o poderoses però emmanillades, poderoses amb la disculpa als llavis. Perquè del poder les dones són excloses pel principi de subjecció que les lliga al seu marit. Per Michele Riot-Sarcey la llibertat la independència, privilegis masculins, condicions d'accés al poder, són també obstacles que impedeixen a les dones el dret a gaudir-lo.

Però poder, per exemple per a Russell, era el concepte central de la ciència social de la mateixa manera que energia ho és en la ciència física. El poder és un fet, part de l'ésser, no l'haver de ser, és naturalesa. Si és intrínsec per què rebutjar-lo, fugir-li, témer? Per què negar que es vol el poder, aquest poder de fer que el nostre món sigui diferent? Cada moviment de canvi social és ètic sense deixar de ser poderós, afirma Amelia Valcárcel.

Precisament en aquesta por fins i tot a nomenar-lo, li han posat al poder altres noms. L'autoestima és, seguint a Valcárcel, el substitut del poder per a la salut individual. "El poder és difícil, però podem afirmar que tota ètica, tota societat ben organitzada, ha de proveir als seus membres d'una dosi adequada d'autoestima".

No obstant això així, perquè témer al terme apoderar, que només és una altra forma d'explicar que les dones s'han apropiat, apoderat de si mateixes.

Esperança Tuñón, Alejandro Meza i Edith Kauffer Michel esmenten que el concepte d'apoderament de les dones sorgeix en la praxi des del moviment de dones a tot el món i, particularment, de la postura de les feministes del tercer món que expliquen com la pràctica política ha incorporat les diferències de gènere en l'organització del poder i en l'imaginari social.

Així mateix, per Schuler el concepte d'apoderament està arrelat en les teories de Freire, que parla de la transformació de la consciència, i Gramsci va emfatitzar la importància dels mecanismes de participació de les institucions i la societat a la recerca d'un sistema igualitari, així com la noció d'hegemonia ideològica.

Foucault és un dels principals teòrics del poder, qui va plantejar que aquest opera en tots els estrats de la societat, des dels plànols interpersonals fins al nivell estatal, però que totes les relacions que involucren a altres impliquen dinàmiques on s'exerceix el poder.

Per Anna Arent poder és potencialitat i el vincula al desig de poder fer. Ella diferència acuradament poder i dominació, ja que equipara la dominació amb violència: la violència pot destruir el poder, és absolutament incapaç de crear-lo.

Joanna Rowlands incorpora al concepte d'apoderament un model a partir de les dinàmiques de poder de gènere. Ella habilita les quatre classes de poder de Lukes: "poder sobre", que és l'habilitat perquè una persona o un grup faci alguna cosa en contra dels seus desitjos, aquesta és la concepció negativa on algú guanya i un altre perd. El segon és un "poder per", que és el poder implementat per estimular les activitats d'altres, "poder amb", que és un poder sumatori de poders individuals, i "poder des de dins", que és aquell que està en cada persona .

A partir dels arguments anteriors ella dedueix que l'apoderament pot ser modificat en tres dimensions: la "dimensió personal", que consisteix a desenvolupar el sentit de l'ésser, la confiança i les capacitats individuals, la dimensió de les "relacions properes", per desenvolupar l'habilitat per negociar i influenciar la naturalesa de les relacions de l'àmbit quotidià, i, finalment, la "dimensió col · lectiva", on es treballa en conjunt amb altres per aconseguir un major impacte i canvis significatius. L'apoderament, d'aquesta manera, ha de ser més que la simple obertura a l'accés per a la presa de decisions, ja que ha d'incloure també processos que permetin a les dones o al grup tenir la capacitat de percebre a si mateixos com a aptes per ocupar els espais de presa de decisions i d'usar aquests espais de manera efectiva.

Ana Rubio explica que els valors es transmeten o s'assimilen a través d'una autoritat, i que "els canvis no són radicals, absoluts", que la dificultat és que "tot acte d'emancipació d'una autoritat s'ha d'efectuar en nom de valors que han estat assimilats a través de l'autoritat que es qüestiona ".

Per Lagarde, si algú decideix canviar alguna cosa, no ha de fer tot de cop. Cal qüestionar-se sobre el que es vol canviar i si correspon als estereotips dominants, i afirma: "Som el que som perquè estem en un entramat de lleis, de relacions socials".

Com utopia la modernitat té la convivència igualitària, la convivència apoderada, una convivència en llibertat, que no exclogui. Però no pot existir una llibertat cas de no estar reconeguda a l'Estat, emfatitza Lagarde, perquè aquest constitueix a tots els individus i indivídues, ja que no estan aïllats ni alienes a ell. I la lluita política és la construcció social d'aquesta llibertat per individus i indivídues que tenen nom i discurs per construir a l'Estat la seva pròpia autorepresentació. En paraules de Valcárcel, "l'escola de la transgressió és particularment dura ... la llibertat viscuda solitàriament indueix a solucions erràtiques".

Per això la importància de l'esfera imaginària de Cornell. "La llibertat per crear-nos a nosaltres mateixes-diu-com a éssers sexuats, com a persones amb sentiments i raó, es troba al cor de l'ideal que l'esfera imaginària és. Sense ella no podrem participar en les glòries de la vida. Dir que l'esfera imaginària és un dret a dir que la llibertat de ser nosaltres mateixes i la participació en la riquesa de la vida no és un desig arbitrari sinó un dret essencial de la personalitat ".

Atrevim-nos llavors a somiar amb una altra concepció de poder des de l'esfera imaginària, a imaginar una autorepresentació no regulada per l'Estat i transformar; atrevim-nos a apropiar i apoderar-nos de la llibertat, perquè en no nomenar-es corre el risc de perdre-la per no exercir-la. La voluntat és el poder de dir "jo vull", el "jo decideixo", una de les formes de la llibertat, de l'imaginari. I encara que tots dos termes, "poder" i "llibertat", si reprenem la visió de Bobbio, semblen antitètics, no hi ha més compatibilitat entre poder i llibertat que l'apoderament amb perspectiva de gènere. Poder de ser, de tenir llibertat; llibertat d'exercir poder.
Llegeix l'article sencer... (6 comentaris)
Notícies :: globalització neoliberal : guerra
Moviment antiglobalització a Niça en manifestació contra el G-20 a Cannes
01 nov 2011
Modificat: 05:29:34
Més de 2.000 policies i van ser desplegats a la ciutat de Niça davant una manifestació prevista en protesta per la reunió del G20 a la veïna Cannes els dies dijous i divendres.
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: educació i societat : especulació i okupació
BCN Carta a l'Alcalde de Barcelona
01 nov 2011
L?Alcalde de Barcelona tot dedicat ell i la seva bòfia a empaitar putes i ravers pels carrers del Poble Nou, perd el món de vista i l´Associació de veines i veins li escriu una Carta oberta sobre l' allau de males notícies que viu el districte amb les retallades, projectes suspesos i decisions revocades pel tàndem CIU-PP DE L'aJUNTAment, tot posant el punt sobre la i llatina.
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : amèrica llatina
9Barris Acull, Nou Barris per la Convivència
01 nov 2011
Llegeix l'article sencer... (5 comentaris)
Notícies :: @rtivisme
Dedicatoria a Artur Mas
01 nov 2011
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: antifeixisme
Les nostres preguntes són revoltes que les vostres respostes no saben ofegar
01 nov 2011
Llegeix l'article sencer... (2 comentaris)
Notícies :: ecologia : dones
Butlletí Informatiu de la Cooperativa Integral Catalana Primera Quinzena Novembre
01 nov 2011
http://cooperativaintegral.cat/2011/10/butlleti-informatiu-de-la-cic-nov/
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : educació i societat : laboral : mitjans i manipulació
Els nazi-feixistes germants badia
01 nov 2011
Llegeix l'article sencer... (11 comentaris)
Notícies :: especulació i okupació
Concentración ciudad de la justicia por el compañero detenido ayer
01 nov 2011
Llegeix l'article sencer... (1 comentari)
Notícies :: un altre món és aquí : educació i societat : sanitat : mitjans i manipulació : xarxa i llibertat
l'Esberla: nova publicació de l'AJGB
01 nov 2011
Modificat: 12:52:07
Des de l’Assemblea de Joves de Gramenet, ens plau presentar-vos, l’Esberla, la nova publicació que sortirà al carrer aquest mes de novembre i que podreu llegir mensualment.

http://issuu.com/ajgb/docs/novembre2011?mode=window&backgroundColor=%232

Així mateix, us volem convidar a la presentació de la publicació que es farà aquest divendres 4 de Novembre a les 19 h. al L.S. Krida (c/Beethoven, 7). En acabat hi haurà sopar per a l’autogestió de la revista.
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: sanitat
La Sanidad Pública en el Punto de Mira
01 nov 2011
Repaso de la situación sanitaria en el Estado español (haciendo especial mención de la situación catalana) y en Grecia. ¿Será Grecia nuestro futuro?
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: @rtivisme
Nou nombre de l'Enciclopedic
01 nov 2011
Llegeix l'article sencer... (5 comentaris)
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
[VLC] En democràcia tu elegeixes: explotació o miseria
01 nov 2011
Text de reflexió al voltant de les eleccions des d'una perspectiva llibertaria des de València al primer número de la publicació Ara o Mai.
Llegeix l'article sencer... (1 comentari)
Notícies :: globalització neoliberal
el pueblo saharaui
01 nov 2011
que pas amb el poble saharaui, el gran oblidat
Llegeix l'article sencer...
Anàlisi :: criminalització i repressió
discurso criminalizador
01 nov 2011
reflexion desde txile de funcion de la prensa en las revueltas.
Llegeix l'article sencer...
Comentari :: criminalització i repressió
democracia para ricos, prision para pobres
01 nov 2011
articulo de reflexion de la democracia y la carcel por un preso
Llegeix l'article sencer...
Comentari :: antifeixisme
el face
01 nov 2011
breu historia d,el face
Llegeix l'article sencer... (1 comentari)
Comentari :: antifeixisme
qui va matar als badia
01 nov 2011
.resposdta a un article de la directA
Llegeix l'article sencer... (3 comentaris)
Comentari :: educació i societat
1º de novembro de 2011
01 nov 2011
Extraído del GEH - Grupo de Estudios Humanus
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: criminalització i repressió
>> ATENCIÓ!! Company detingut. Concentració a la comissaria de Les Corts!
01 nov 2011
Llegeix l'article sencer... (4 comentaris)
Notícies :: criminalització i repressió : xarxa i llibertat : guerra : dones
Liberad a Rafah Nached, una psicoanalista encarcelada por reconfortar a los sirios
31 oct 2011
El régimen de El Asad apresa a Rafah Nached, primera mujer psiquiatra del país, por organizar cursos para ayudar a superar el miedo ante la violencia
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : guerra
Que la insignia de cualquier lucha contra el imperialismo en cualquier parte del mundo sea la bandera verde...
31 oct 2011
Modificat: 07:53:41
Estas son las consignas para la revolución auténtica del Pueblo Verdadero en todo el mundo y por las que se aislarán todos los injustos que no quieren cambiar y que por esto tienen que seguir siendo hipócritas para justificarse y sentirse "buenos". Te recuerdo que los que se creen "buenos" son los peores, hipócritas, terroristas contra la Verdad.
Llegeix l'article sencer... (4 comentaris)
Notícies :: amèrica llatina
Xerrada a la CNT de Cornellà sobre el Brazil
31 oct 2011
Dimecres 2 de novembre 2011
Xerrada a les 20’30 a la CNT de Cornellà sobre la situació social a Brazil des d’un punt de vista anarcosindicalista:
Llegeix l'article sencer... (3 comentaris)
Notícies :: sanitat
El jabón Dermolit afectado de contaminación microbiana
31 oct 2011
El Ministerio de sanidad ha reconocido la contaminación microbiana del producto DERMOLIT JABÓN LIQUIDO DERMOPROTECTOR, comercializado por la empresa Gold Internacional, S.A. y fabricado por Silver Industrial, S.L
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: amèrica llatina
[ KNY ] Solidaritat amb EL SALVADOR al cso LaForsa
31 oct 2011
Dissabte 5 de novembre:
Al cso LaForsa.

Solidaritat amb EL SALVADOR
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: altres temes
[Clot-Camp de l'Arpa] 5es Festes Majors Reivindicatives
31 oct 2011
Modificat: 03:25:48
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: sense clasificar
concert 16 aniversari
31 oct 2011
Llegeix l'article sencer... (1 comentari)
Notícies :: criminalització i repressió
Concert Solidari 12 novembre ( ATVERSARIS,KOP I OBRINT PAS )
31 oct 2011
El proper 12 de novembre, Rescat organitza u nconcert solidari amb les preses polítiques catalanes. L'esdeveniment tindrà lloc a la sALA LA MIRONA de Salt ( Girona )
Llegeix l'article sencer... (3 comentaris)
Notícies :: altres temes
[CUP] "El 20-N no els hi seguim el joc, ABSTENCIÓ ACTIVA"
31 oct 2011
rubik_mail.png La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) no es presentarà a les eleccions espanyoles del 20 de novembre i farà campanya per demanar l'abstenció. Els motius pels quals hem pres aquesta decisió són els següents:
Llegeix l'article sencer... (34 comentaris)
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Activistes sahrauís són expulsats violentament d'un míting de Rubalcaba
31 oct 2011
El candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, va fer parada ahir a Tenerife en el marc d'una visita preelectoral a l'arxipèlag canari. El seu míting però, no va ser del tot pacífic si bé els mitjans de comunicació no se'n van fer ressò.
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: sanitat
kAFeta MaJAra 4 novembre
31 oct 2011
Aupahi!! torna la IIa Kafeta Majara dels Divendres a la Revol. No vas poder venir a la primera? vas venir i et vas quedar amb ganes de més? no tens ni idea que existissin i hi tens curiositat? Doncs aquesta és la teva oportunitat!!
Llegeix l'article sencer...
Anunci :: sense clasificar
Recogida de firmas por la expropiación forzosa de las tierras de la Duquesa de Alba
31 oct 2011
Sindinero.org ha creado esta campaña de recogida de firmas en actuable.com, con el fin de llamar algo la atención y concienciar a la gente sobre la utilidad social que DEBERÍA cumplir la propiedad privada.
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: educació i societat
La generalitat retrassa el pagament del professorat
31 oct 2011
Llegeix l'article sencer... (3 comentaris)
Notícies :: @rtivisme
Rap anarquista des de Grècia.
31 oct 2011
Modificat: 12:45:32
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: globalització neoliberal
Milers de persones es manifesten a Tortosa contra les retallades sanitàries
30 oct 2011
Milers de persones es manifesten a Tortosa contra les retallades sanitàrie Més de 4.000 persones segons la Plataforma d’usuaris de la sanitat pública de les Terres de l’Ebre i unes 2.000 segons diversos mitjans de comunicació s'han manifestat aquest migdia a Tortosa per una Sanitat Pública Digna a les Terres de l'Ebre.
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: especulació i okupació
31-10 Cenador + Concierto + Fiesta Benefit @ EquipoB
30 oct 2011
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: mitjans i manipulació
[!!] Pilar Rahola col·labora amb "Alerta Digital" (afí a PxC)
30 oct 2011
Modificat: 06:50:30
La periodista escriu per un mitjà que actua com a altaveu digital de la ultradretana Plataforma per Catalunya.
Llegeix l'article sencer... (3 comentaris)
Anàlisi :: globalització neoliberal
Mundos paralelos. (I) "Once upon a time"
30 oct 2011
cambiopp-tuneado.jpg Lo que me ha impulsado a escribir esta historia, es la certidumbre de dos realidades bien opuestas. La realidad comprometida y solidaria de las redes sociales, manifestaciones, acampadas y asambleas. Y la realidad de los barrios con sus gentes sencillas, que en su ignorancia creen que el PP les solucionará todos los problemas. ¡Pobres ilusos! Por desgracia estos últimos son mayoría y lo demostrarán votando masivamente al PPsoE y CiU el 20N. Queridos amigos, ingente labor de concienciación tenemos por delante, todavía nos quedan muchos campos por abonar para recoger el fruto de la (R)-Evolución.
¡Cultura, cultura y más cultura! ¡Porque otro mundo mejor es posible!
Llegeix l'article sencer...
Anàlisi :: globalització neoliberal
¿Hacia un nuevo fracaso del G-20?
30 oct 2011
Análisis del previsible fracaso del G-20 en su intento de recuperar la gobernanza de la economía global.
Llegeix l'article sencer...
Notícies :: criminalització i repressió
Crònica de l'acte antirepressiu a Sabadell
30 oct 2011
Aquest 29 d’octubre el PCPC Vallès Occidental i els CJC/JCPC Col·lectiu Makarenko hem realitzat un acte sobre la repressió en els moviments socials al CSA La Mekànica, acte que s’inclou dins la campanya dels 3 encausats del PCPC i els CJC/JCPC.
Llegeix l'article sencer... (2 comentaris)
Notícies :: sense clasificar
Ataque incendiario en solidaridad con l@s pres@s anarquistas (Guinardo BCN)
30 oct 2011
La noche del 27 Y 28 de Octubre, dos bankos fueron atakados en Passeig de Maragall en el barrio de Guinardo en Barcelona. Dos cajeros automaticos fueron encendidas, dejando una totalmente destruida y la segunda considerablemente dañada.
Llegeix l'article sencer... (9 comentaris)
Comentari :: globalització neoliberal
socialismo de tradicion marxista o ideal politico anarkista, el 15m en la encrucijada
30 oct 2011
Modificat: 01:27:12
socialismo nutrido de esperanza e ilusion, impronta libertaria nutrida de valor y decision.
Llegeix l'article sencer... (1 comentari)
Notícies :: criminalització i repressió
La CUP denuncia la imposició de 200 multes en protestes contra les retallades
30 oct 2011
rodaretalladescup.JPG La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i l’organització antirepressiva Alerta Solidària han denunciat aquest matí en una roda de premsa celebrada davant de l’Hospital del Mar de Barcelona l’onada de sancions per manifestar-se contra les retallades. Unes 220 persones han rebut multes tramitades pel Departament d’Interior pel fet d’haver protestat contra les retallades de la Generalitat, especialment en l’àmbit sanitari. Algunes d’aquestes persones són militants de la formació independentista.
Llegeix l'article sencer... (9 comentaris)
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
>>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
30 oct 2011
206291_cartellcn.jpg Aquest passat mes, la Federació d'entitats per defensa de la llengua i la cultura catalanes, de Catalunya Nord, va engegar una nova campanya en favor de la recepció de TV3 a les comarques nord-catalanes. Si al País Valencià fou el tancament de repetidors, i a les Illes fou la recepció del canal internacional, a Catalunya Nord el problema de recepció de TV3 és una qüestió tècnica i, òbviament, de voluntat política.
Llegeix l'article sencer... (13 comentaris)
Notícies :: globalització neoliberal
Ya está disponible para descargar el nº 10 de TODO POR HACER (noviembre 2011)
30 oct 2011
Todo Por Hacer es una publicación que se puede descargar en la web www.todoporhacer.org
Llegeix l'article sencer... (1 comentari)
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat encausades per el bloqueix al Parlament
30 oct 2011
El 15 de juny passat, diversos milers de les persones convocades pel Moviment 15M van envoltar El Parlament de Catalunya per protestar contra les retallades socials que s'aprovarien aquell mateix matí. El bloqueig va suposar que desenes de diputats haguessin d’entrar en helicòpter o en furgonetes policials.
Llegeix l'article sencer...
Comentari :: globalització neoliberal
en españa va arder troya
30 oct 2011
con la llegada del obama gallego, españa vba arder troya
Llegeix l'article sencer...
Comentari :: especulació i okupació
joan conesa va morir en la okupacion del cine princesa
30 oct 2011
Modificat: 12:37:56
joan conesa, militante anarquista, compañero consciente que murio en el cine princesa, era un compañero entrañable.
Llegeix l'article sencer... (1 comentari)
Notícies :: sense clasificar
Cenador vegano lunes 31 octubre en La Carbonería.
29 oct 2011
Desde las 21 horas, cenador vegano en La Carbonería.
Urgell con Floridablanca, metro L1 Urgell, metro L2 Sant Antoni.
Llegeix l'article sencer... (2 comentaris)
Notícies :: especulació i okupació
Els Mossos impedeixen l'ocupació d'un espai per part del Casal Popular de Joves de Lleida
29 oct 2011
Un grup de joves de Lleida han estat desallotjats aquest dissabte de l'edifici que volien ocupar al carrer Prat de la Riba 87 per crear-hi un Casal Popular de Joves al servei del jovent i de tota la ciutadania de Lleida.
Llegeix l'article sencer... (1 comentari)
Notícies :: criminalització i repressió : dones
Comunicat de la Maria Elvia, presa en vaga de fam a Brians 1
29 oct 2011
Comunicat de la Maria Elvia López Coll, presa en lluita en vaga de fam a Brians 1 (Martorell, Barcelona)
Llegeix l'article sencer... (3 comentaris)