Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
RESULTATS CSE
22 jun 2004
Us adjuntem el dossier de premsa (sento fer-ho en doc de Microsoft, doncs al incloure imatges amb rtf ocupa moltíssim i no se com es podria fer d'altra manera).

Interessants els apartats de "Valoracions generals de la Consulta al carrer" i "Valoracions de la relació de la CSE amb els mitjans de comunicació".
Dossier_premsa_22_juny_2004.doc
Dossier premsa 22 juny 2004.doc (156 KiB)
Resultats

Nº de vots totals: 9201
A Catalunya: 4735    
A fora de Catalunya: 3063    
Per internet: 1403 (la majoria catalans!)
           


Percentatges respostes Catalunya:

1º pregunta: A la ciutadania només se li demana l'opinió a les eleccions. Actualment, el poder polític està en mans dels partits i les grans corporacions.
Creu que la ciutadania ha de poder prendre directament decisions polítiques a través de consultes, assemblees o altres mecanismes participatius?

Sí: 95,6     No: 3,1     Blanc: 1,3


2º pregunta: La Constitució Europea, seguint la lògica de la Unió Europea, no garantirà plens drets socials i de ciutadania per a totes les persones, tals com ocupació digna, habitatge, sanitat, educació, jubilació justa, cultura, medi ambient saludable, residència lliure i lliure circulació.
Creu que la Unió Europea i els seus estats han de garantir aquests drets?

Sí: 92,4     No: 5,9     Blanc: 3,4


3º pregunta: La guerra no és el mecanisme per construir la pau. Malgrat això, l'Estat espanyol destina el 2004 el doble de diners a armament que per a educació, cultura i esport junts. A més, la Unió Europea està creant el seu propi exèrcit.
Creus que les Administracions públiques han de reduir dràsticament la despesa militar per a invertir en cultura de la pau, despeses socials,... ?

Sí: 94,2     No: 3,5     Blanc: 2,3


4º pregunta: Per a prevenir el canvi climàtic, les marees negres, les guerres del petroli, etc., seria necessària una transformació profunda a tots els nivells (del consumidor a les institucions globals) en favor de l'estalvi energètic i de les energies renovables i ambientalment responsables.
Ets partidari/ària que s'engegui aquesta transformació?

Sí: 95,4     No: 2,5     Blanc: 2,1


5º pregunta: A la pàgina web (www.consultaeuropea.org) trobareu les diferents preguntes elaborades des dels barris i localitats sobre especulació immobiliària i dâaltres temes que preocupen o interessen a cada localitat.

Exemple dâuna pregunta local a alguns districtes de Bcn:

âEls socis capitalistes dâaquest fòrum són el Grup Endesa, Telefònica, La Caixa i Toyota i El Corte Inglés, i els patrocinadors, fins ara, IBM, Indra, Iberia, Damm, Media pro, Nestlé , Nutrexpa, Randstad, HenkeL, Leche Pascual, Coca-Cola, Roca, GL Events i AGBAR. Trobem aquí empreses repetidament denunciades per agressions al medi ambient i a pobles indígenes, pels propis consumidors i treballadors, i compromeses amb lâeconomia de guerra i el neoimperialisme. El Fòrum 2004 és una important operació urbanística i especulativa que està constant diners als contribuents.
Penses que els diners que han sigut necessàries per tirar endavant el Fòrum haurien dâhaver estat invertits en resoldre el veritables problemes que ens trobem als barris de la ciutat (habitatge, especulació immobiliària, treball...)?â?

Número de vots: 1094     Sí: 95,8 %     No: 2,0 %     Blanc: 2,2 %
Mira també:
http://www.consultaeuropea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: RESULTATS CSE
22 jun 2004
Abans que tot felicitats per la feina feta. Com a coses que crec que s'han de millorar de cara a properes consultes ( en les que espero que no coincideixin en periòdes d'exàmens i em pugui involucrar més).
Les preguntes haurien de ser més imparcials, i per concienciar a la gent exposar cartells explicatius.
Segona, fer una bona dfussió per internet, donat que jo em vaig asseventar que es podia votar per correu dilluns!!!, per sort ja havia votat.
Al fer la web, si us plau utilitzeu productes lliures, i si cal agafara algo del mercat, fer-ho com una altre pàgina.
I una pregunta que em fai, per què va tindre tant poc resò mediàtic?
Re: RESULTATS CSE
22 jun 2004
Respecte al format del dossier, pots instal.lar-te l'open office i gravar-ho directament en format pdf. Hi ha més informació a www.softcatala.org
versió pdf
22 jun 2004
Dossier_premsa_22_juny_2004.pdf
Dossier_premsa_22_juny_2004.pdf (171,38 KiB)
.
Re: RESULTATS CSE
22 jun 2004
Es pot veure bona feina en aquest dossier i en tot a la campanya, però els moviments socials no han estat massa posats en la Consulta. Hi ha altres coses i tots estem molt dispersos.
D'altra banda, em sembla una campanya entrada una mica en calzador, és a dir que ja vindrà el moment de fer aquest treball de debat i de treball local, però ara em sembla que encara és massa aviat per a això.
No us sembla?
La prova és que molta gent no s'hi ha posat en la CSE, malgrat que quan la van prohibir va fer molta ràbia i em va arrencar molta solidaritat i simpatia.
Endavant amb la feina ben feta, que no té fronteres.
Re: RESULTATS CSE
22 jun 2004
KEKR [2004-06-22 14:31:35]

Amics de la CSE, la gent de kaosenlared ha fet tot al que ha pogut en la difusió de la campanya, a més a més de votar.

Felicitats als organitzadors i sobre el tema de la manca de mitjans propis a Terrassa es una experiència que ens va portara a fundar Ràdio kaos i fa tres anys kaosenlared.net.

Bé felicitats i aquíi estem pel que calgui!!

KEKR

www.kaosenlared.net
Re: RESULTATS CSE
22 jun 2004
1094 vots?????? si això no és res. més vots va treure el partit del Canabis.
Re: RESULTATS CSE
22 jun 2004
No són 1094 vots, sinó que són 9201!!!
Però la 5a pregunta variava depenent del municipi, i alguns districtes de Barcelona la van fer sobre el Fòrum, obtenint 1094 vots sobre aquesta.
Re: RESULTATS CSE
22 jun 2004
ahhhhhhhhh 10.000 vots. guau!
Re: RESULTATS CSE
22 jun 2004
Sí, tampoc no són gaires, oi?
Ara que estem acostumats a manifestacions de un milió i mig, això queda curt.
Imatges i resultats de Sant Adrià
22 jun 2004

A Sant Adrià va participar un total de 151 persones. Pots veure'n els resultats i imatges a http://www.desdelamina.net/consulta
Re: RESULTATS CSE
23 jun 2004
Bon article de Marta Costapau (és una periodista afí) a El País. L'únic petit error, dir que la CSE era organitzada per ONGs, però bé, són coses que costa que entenguin.La Consulta Social Europea pone de nuevo sus mesas y recoge 4.700 votos

El sondeo, que la policía impidió el 13-J, se repitió el domingo

MARTA COSTA-PAU - Barcelona

EL PAIS | Cataluña - 22-06-2004 - 00:00

Los organizadores de la Consulta Social Europea no se dieron por vencidos tras la "represión policial" que sufrieron el pasado 13 de julio, cuando más de la mitad de sus mesas electorales fueron desmanteladas. La consulta se repitió el pasado domingo, esta vez sin incidentes, en una treintena de localidades. Más de 4.700 personas pudieron al fin opinar sobre cuestiones como el derecho a la vivienda, la guerra y el medio ambiente. Jordi Oriola, uno de los organizadores, admitía ayer que la participación en este referéndum ciudadano no ha sido la deseada, aunque destacó que sí se ha logrado "abrir un debate y lanzar ideas provocativas e innovadoras a la sociedad". Este objetivo se ha logrado especialmente en Cataluña, donde a pesar de la actuación policial se han recogido más de la mitad de los votos recibidos en toda España (9.201).

Coincidiendo con la celebración de las elecciones europeas del pasado 13 de junio, una red de organizaciones no gubernamentales (ONG) se propuso recoger la opinión de los ciudadanos sobre "cuestiones importantes que afectan a nuestras vidas". Según los resultados dados a conocer ayer por los organizadores, más del 92% de los participantes en la consulta popular en Cataluña se han mostrado partidarios de que la Constitución europea garantice a los ciudadanos derechos sociales como una vivienda digna y una jubilación justa. Un porcentaje algo superior, el 94,2%, ha opinado que las administraciones públicas deben reducir su gasto militar para invertir más en cultura de la paz o servicios sociales. Los votantes también se han posicionado masivamente (el 95%) a favor de medidas que garanticen el ahorro energético y un medio ambiente saludable. Finalmente, el 95,6% ha considerado necesario que la ciudadanía pueda participar directamente en la toma de decisiones políticas a través de asambleas, consultas populares u otros mecanismos participativos. Los organizadores destacaron ayer que esta pregunta incluida en la papeleta adquirió una trascendencia especial tras la "contundente" actuación policial del pasado día 13, que impidió el desarrollo de la consulta en 52 de las 89 mesas que se habían instalado en varias localidades o barrios de Cataluña. "Hemos visto cómo las administraciones reprimen estas iniciativas de participación ciudadana e incluso llegan a prohibirlas", lamentó Oriola. Los organizadores anunciaron ayer que seguirán realizando consultas "coincidiendo con futuros comicios electorales", ya que la ciudadanía "no tiene por qué sentirse secuestrada en los días de elecciones, que teóricamente son la fiesta de la democracia". Oriola reiteró que los organizadores no recibieron nignuna notificación oficial de la Junta Electoral Central que prohibiera la consulta. "Sabíamos que no se podían instalar urnas en las proximidades de las mesas electorales oficiales, pero las delegaciones del Gobierno se extralimitaron al impedir la consulta en la gran mayoría de las localidades, aunque los puntos de votación estuvieran alejados de los colegios electorales", señaló Oriola. La red de entidades que organizó el referéndum popular ha presentado una queja ante la Junta Electoral Provincial de Barcelona y ha exigido explicaciones sobre la contundente "represión" de la policía, que "confiscó todo el material de las mesas e identificó a sus responsables sin mostrar la resolución oficial en la que basaban su actuación". "Se han vulnerado los derechos de reunión y de libertad de expresión", denunció Oriola.Fórum y especulación

El cuestionario de la Consulta Social Europea reservaba una de las cinco preguntas a una cuestión de carácter local relacionada con la especulación urbanística. En algunos distritos de Barcelona, esta pregunta se dedicó al Fórum de las Culturas.El 95,8% de los votantes respondieron afirmativamente al ser interrogados sobre si el dinero que ha sido necesario para organizar este evento "debería haberse invertido en resolver los verdaderos problemas que existen en los barrios (vivienda, especulación inmobiliaria u ocupación)". En el Eixample se dedicó la pregunta a las necesidades del distrito, lo que generó un "encendido debate" entre los electores antes de depositar su voto.
Sindicato Sindicat