Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004 : altres temes
EIX 9B. Fem cultura tocant de peus a terra
21 jun 2004
EIX 9B: Epicentre Ateneu Popular 9 Barris, espai tot Nou Barris i tota Barcelona.
A través de les activitats FESTIVES (concerts, espectacles, accions artístiques al carrer) i les de REFLEXIÓ I DEBAT és vol que el teixit de ciutadans/es organitzats i interessats a decidir, que volen obrir-se, mostrar-se, i fer-se visibles puguin expressar-se i trobar un espai físic on fer-ho.
Eix9b petit.jpg
Benvolguts, benvolgudes,

Un cop finalitzat el primer bloc d’activitats de l’EIX 9B 2004, volem fer-vos conèixer (si encara no la coneixeu) d’aquesta iniciativa social: un projecte que sorgeix amb la voluntat d’aglutinar i fer visible el teixit associatiu de Nou Barris i, per tant, una part important dels ciutadans que hi viuen.

No es pot negar l’oportunisme en un any i unes dates en que a Barcelona té lloc el Fòrum 2004. Un gran esdeveniment que es sosté sobre la Cultura, en majúscules i moltes vegades elitista i espectacular. Tot i que s’ha de reconèixer que el Fòrum 2004 gira al voltant d’idees importants que determinen el funcionament actual i futur de la societat (sostenibilitat mediambiental; les condicions per viure en pau; i la diversitat cultural), des de la Plataforma d’Entitats Eix 9B considerem que ha descuidat a molts dels centenars i milers de ciutadans que dia rera dia, als carrers i espais dels nostres barris, i des de ja fa molts anys, participen i donen el seu punt de vista per oferir respostes i solucions a aquests reptes.

L’EIX vol que aquell teixit de ciutadans i ciutadanes organitzats i interessats a decidir, que volen obrir-se, mostrar-se, i fer-se visibles puguin expressar-se i trobar un espai físic on fer-ho. Amb aquesta proposta es pretén donar a conèixer la tasca diària i perseverant de la gent per millorar les condicions de vida als barris a partir de la cultura, aquesta sí, en minúscula i assequible, i que efectivament toca de peus a terra.

Per això els objectius d’aquest EIX són a través de: les activitats FESTIVES (concerts, espectacles, accions artístiques al carrer) i les de REFLEXIÓ I DEBAT.

El programa d’aquest EIX 9B 2004 és ambiciós. Està dividit en dos blocs separats pels mesos d’estiu i per la tipologia de les propostes. El primer Bloc, ha estat aquell amb propostes de caire més reivindicatiu, de denúncia i de caire més festiu. I el segon serà un Bloc més específic de la realitat associativa de Nou Barris i Barcelona, destinat a fer crítica, autocrítica i reflexió. Finalment, al mes de novembre tindrà lloc el tancament i punt final de l’EIX amb un acte de conclusions i una gran Festa de cloenda.

En aquest sentit, us volem fer partícips de les activitats que estem proposant i sobretot convidar-vos a conèixer-les.


ACCIÓ, DIVERSIÓ I PARTICIPACIÓ !!!
Mira també:
http://www.noubarris.net/eix9b2004

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EIX 9B. Fem cultura tocant de peus a terra
23 jun 2004
Felicito l'iniciativa de l'EIX 9b, aixó en una bona manera de dir no al Forum 2004 i si a la participació, per cert diem no a les Torres d'Alta Tensió que pasen per Nou Barris.
Sindicato Sindicat