Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
El secretari de Mobilitat assegura que mentre governi el Tripartit no es farà el Quart Cinturó al Penedès
21 jun 2004
Manel Nadal diu que el Govern aposta per desdoblar la C-15 entre Vilafranca i Vilanova, per convertir-la en una autovia
amanel_nadal.jpg
VILAFRANCA

P. Lobato

La Generalitat âno contemplaâ? tirar endavant el Quart Cinturó al Penedès, segons ha afirmat aquesta setmana el secretari de Mobilitat del govern català, Manel Nadal, en resposta a la mobilització ciutadana que sâha organitzat sota el col·lectiu Salvem el Penedès per combatre la possibilitat que aquesta infraestructura arribés a la comarca.
El secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial de la Generalitat, Manel Nadal, va assegurar dimarts en una visita al Consell Comarcal de lâAlt Penedès que mentre governi lâactual executiu català no hi haurà cap projecte per fer creuar el Quart Cinturó pel Penedès. Amb aquestes declaracions, Nadal desmentia que avui per avui hi hagi aquesta possibilitat, contràriament al que assegura la plataforma Salvem el Penedès. Aquesta plataforma es va presentar la setmana passada precisament amb la lluita contra el Quart Cinturó com a objectiu principal i prioritari. Nadal va voler ser curós amb el llenguatge a utilitzar i inicialment va dir que la Generalitat âno contemplaâ? fer arribar aquesta nova infraestructura al Penedès. Després, preguntat sobre si això volia dir que en el futur podria o no tirar endavant aquesta possibilitat, el secretari de Mobilitat va contestar que no sabia quants anys estaria el tripartit al capdavant de la Generalitat, però que âmentre governi lâactual executiu no es farà el Quart Cinturó al Penedèsâ?. Aquesta és la frase més taxativa que un membre del Govern de la Generalitat ha expressat sobre aquesta polèmica, ja que fins ara només sâhavia afirmat que per al Tripartit el Quart Cinturó âno és una prioritatâ?, més enllà de la connexió entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, un projecte que sí contempla el pacte de govern del Tripartit. âEm sorprèn que hi hagi aquesta polèmica, perquè no hi ha cap traçat ni estudi informatiu que lâavaliâ?, va anotar Nadal. El secretari de Mobilitat va fer constar igualment que, en tot cas, la Generalitat és partidària de millorar la connexió de lâAlt Penedès amb el Baix Llobregat i els Vallesos a través de lâN-340 i el seu desdoblament. El PSC ha atribuït la polèmica sobre si el Quart Cinturó arribaria al Penedès o no a una confusió a partir dels mapes de lâantic Pla Serratosa, el qual sí que contemplava aquesta actuació viària. Manel Nadal va mantenir dimarts a la tarda una entrevista al Consell Comarcal amb representants polítics de les comarques de lâAlt Pendès i el Garraf, una setmana després de la presentació de lâanomenat Manifest de Sant Martí, en el qual lâAlt i el Baix Penedès, el Garraf i lâAnoia manifesten la seva voluntat de treballar plegats per consensuar la futura xarxa dâinfraestructures dâaquestes comarques. Sobre lâacord, Nadal va assegurar que estava satisfet de poder obrir una nova línia de cooperació entre la Generalitat i els ajuntaments. Tampoc no va passar per alt que lâAlt Penedès està treballant en el seu Pla Director, anotant que en la confecció dâaquest pla la comarca ha de tenir en compte les sinergies que manté amb les comarques veïnes. A la trobada de dimarts hi era present el president del Consell Comarcal de lâAlt Penedès, Lluís Valls, qui va destacar que el Manifest de Sant Martí recentment presentat té lâobjectiu de col·laborar amb la Generalitat, no pas dâenfrontar-sâhi.

Desdoblar la C-15

Nadal no solament va parlar a Vilafranca del Quart Cinturó, sinó que va ampliar el debat sobre altres infraestructures. En aquest sentit, Nadal va avançar que la Generalitat té com a prioritat potenciar la carretera C-15, la qual cosa també vol dir desdoblar íntegrament el tram Vilafranca-Vilanova, convertint-la en una autovia. Per acabar lâactuació sobre aquesta via que uneix Vilanova i la Geltrú amb Manresa, segons Nadal, només cal anar ara concretant les partides pressupostàries. Manel Nadal es va basar en el âflux molt importantâ? de la C-15 per justificar una important actuació sobre la carretera. També es va referir a lâanomenada línia orbital que connecti amb tren Vilanova amb Mataró, sense passar per Barcelona. Sobre aquesta qüestió, va garantir el suport de lâactual govern autonòmic. Ara bé, també va advertir que aquesta actuació es planteja a mig termini i que abans no es concreti en una realitat poden passar molts anys.

Sí a lâestació

Encara amb el tren com a protagonista, el secretari de Mobilitat de la Generalitat va anunciar la complicitat del govern amb dues reivindicacions de lâAjuntament de Vilafranca. La primera és que el govern autonòmic recolzarà el consistori vilafranquí en la seva demanda dâanul·lar la instal·lació dâuna base de manteniment per a les obres de lâAVE, per a la qual ja sâhan expropiat els terrenys. Lâaltra és que la Generalitat âno veu malamentâ? que Vilafranca tingui una estació de trens regionals, segons Nadal. La planificació dâuna xarxa ferroviària catalana per a trens de mig recorregut, va apuntar, fa necessària una estació de trens regionals a Vilafranca.
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El secretari de Mobilitat assegura que mentre governi el Tripartit no es farà el Quart Cinturó al Penedès
22 jun 2004
Fins que no ho vegi no m'ho creure. Estem al país de l'hipocresia ecologista i del donde dije digo
Sindicat Terrassa