Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: altres temes
Cartells a la Vila de Gràcia...
20 jun 2004
M’agradaria obrir aquest espai per parlar sobre uns cartells amb fons negre apareguts a Gràcia (Barcelona) on s'hi pot veure el rostre de Fraga, Lenin, Lluís Companys i Bush, i que amb lletres blanques hi posa quelcom semblant a :Todos los Gobernantes son unos asesinos, muerte a los estados.

Bé doncs m’agradaria saber-ne la seva procedència, la lectura que en fan els actors.. així com donar a conèixer aquest fet i parlar-ne obertament per indymedia, ja que crec que em de parlar-ne, i si cal dir prou (d’alguna manera) a la manca de respecta dels que sota un fals discurs llibertari o anarquista, basen el seus esforços en posar els pals sobre les rodes als altres moviments socials que a la Vila de Gràcia hi ha altres indrets dels Països Catalans, amb diferents visions i projectes, treballem contra el sistema capitalista.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
20 jun 2004
És gent que actua amb tota l'arrogància de qui té la veritat absoluta, incapaç de qüestionar-se ni que sigui minimament.
´Seria interessant analitzar els mecanismes que caracteritzen l'actuació d'aquests grupúsculs: es comporten com autèntiques avanguardes leninistes ja que consideren amb menyspreu o ràbia tots els que no segueixen els seus exemples o consignes; solen mostrar una manca de solidaritat exagerada (mai els veuràs en cap moguda que no sigui per defensar els seus propis drets o espais); per crear-se una identitat necessiten carregar-se les alienes; ignoren que qualsevol conjunt social per funcionar minimament ha de tenir com a base i rerafons el respecte pels altres... I són notoriament incapaços d'enfrontar-se amb els enemics de debó, els poderosos. Només els queda aquest gust per la provocació barata, mancada de tot sentit autenticament crític. és una pena
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
20 jun 2004
Deuen ser de la UAE Unión de Aznarkistas de España (la versió aznarkista de la UCE)

Només uns dements posarien en el mateix sac a víctimes i botxins. La mala intenció és tan clara com patètica x barroera. D'això abans en deien lerrouxisme i ara alguns en diuen aznarkisme. Evidentment, no té res a veure ni amb l'anarquisme, ni amb el pensament llibertari. Els fils de l'estat són molt llargs i les seves fitxes poden tenir moltes cares o caretes... Alerta!
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
20 jun 2004
Crec que son J.J.L.L. però no hem feu cas del tot, ho miraré demà un altra vegada.
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
20 jun 2004
bueno... ja us comenceu a enredar eh? ke si titelles de lestat, ke si dements, insolidaris, arrogants... deixeuvos dhosties, ishi, de kin conjunt social parles? dls moviments alternatius, on trobaras indefectiblement talps dls partits politics disposats a dirigir els malcontents cap a postures tant rupturistes..com votar a les CUP? (no tstic dient ke tu ho facis.. dubto ke ens coneguem..). Potser si mexplikes com us enfronteu marxistes autonoms, indepes o la "familia" politica amb la ket trobis mes a gust als poderosos als ke tanta poca canya sels hi fot ds dl mundillo anarka.. veure la llum i em faras creure en la teva avantguarda? d mentres, seguire creient en les idees ke em venen al cap al llegir la frase ke dieu ke acompanya el cartell.. doncs x mi, qalsevol govern, per se, sta dirigit a consolidar el seu poder sota les formes dopressio ke li siguin mes efectives. Ningu a d tenir poder sobre la meva vida. Doncs aixo implica ke deixa d ser meva.. ke mestan matant pero ke els hi es util ke segueixi respirant, treballant, consumint, reproduint les seves consignes amb major o menor intensitat. Convertintme dia a dia en un dells. Tot governant, conscientment, tria en el lloc de milers d persones el ke es necessari.. pels seus interessos, grupals, politics, etc. I passa a formar part dl ke pretenc veure desapareixer. Certament, impacta trobar personatges tant distints com dls ke parlaveu, pero x a mi nomes son exemples d ke sigui kina sigui l'epoca, la cultura, el continent o lideari, els resultats son els mateixos. I per si no us nheu adonat, els ke pillem SEMPRE som els mateixos. Els d baix.
Contra tota autoritat.. anarkia i llibertat!!
Per cert.. no he vist el cartell jejejeje a ver si pa ke todxs nos podamos formar una opinion mas real algunx lo puede hacer llegar.
A ver si algun insu fot cullerada... tot i ke si el cartell es d les "julis" poc debat hi haura. Stan tant poc acostumats a ferho com x dsgracia mho heu semblat els dls anteriors comentaris... anims, segtuiu practicant!!
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Estan realment malament del cap...posar Lenin o Lluís Companys, per poc d'acord que hi estiguis, al nivell de Fraga o Bush és simplement viure al planeta dels teletubbies i tenir una formació política semblant a la d'una carxofa...tant per tant ja podrien afegir-hi la foto de Frederica Monsteny, que també va estar governant una temporada.

No sé si s'hi pot parlar, em sembla que són éssers antisocials que usen l'anarquisme com a eina per a integrar-se d'alguna manera a la societat. El què busquen és la nostra resposta, és una manera com una altra de relacionar-se amb la gent. Més val arrencar tots els cartells i au.

És la meva opinió, però entenc que pugui haver-hi qui estigui fins als nassos d'aquests personatges.
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Espero que els tapeu tots. Per mí, amb la gent aquesta, per molt que lluitin contra el capitalisme, no hi ha res a compartir, només s´hi pot parlar en termes d´ENEMICS. Igualar Companys amb Fraga o Bush és simplement una mostra de l´anticatalanisme que desborden alguns grupets. Per cert, quina casualitat que el cartell sigui en castellà....
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Jo proposo que en el pròxim cartell hi posin la federica montseny, ja que també va formar part de l'estat, era ministra.

Ara en sèrio, s'ha d'estar molt malament del cap per comparar una víctima del feixisme come n Companys (per poc d'acord que s'hi estigui) amb un dels seus assassins com és fraga.

quin fàstic de gent, no són anarquistes, són com els nazis, van contra tothom qui no pensa com ells.
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Algunes cosetes:

1. Lenin, us agradi o no, va manar afusellar un nombre important de treballadors/es pel simple fet (per exemple) de negar-se a treballar durant les festes de Nikola. Aixo per mi es ser un assassi...

2. Les Juventuts Llibertaries fa temps que es van dissoldre. Intenteu informar-vos millor aquells que en parleu sense saber-ne.

3. Hi ha moltes persones que pensem que aquelles persones que detenten el poder, siguin catalanistes, comunistes, feixistes o nacionalsocialistes, son persones despreciables que tard o d'hora hauran d'utilitzar la violencia contra el poble per mantenir el seu ordre. Jo penso aixo pero no deixo de considerar companyes meves persones de l'Esquerra Independentista que lluiten contra el sistema i creen autogestio i autoorganitzacio de classe amb mi.
SI US PLAU, no generelitzeu tant!! Cadascu te les seves idees, i pel sol fet de ser anarquistes no som espanyolistes. De fet les dues coses son incompatibles en la teoria, llastima q no ho siguin en la practica, tal i com ho demostren alguns.

4. Heu de pensar que els cartells son idees i prou, no ens hem de sentir agredits per uns cartells que diuen que en Lenin o en Companys (no se xq li diuen especialment a aquest) son assassins. Vosaltes no sou ells. No els vau coneixer mai... Un anarquista que es senti agredit perque a un cartell es titlli d'assassina a la F. Montseny es simplement un imbecil integral que no deixa d'estar alienat per l'ideari anarquista.

5. Que al cartell surtin les fotos d'aquests personatges juntes no significa que s¡'hagin de posar al mateix nivell, aquest es error de l'espectador/a, no de l'autor/a

6. A mi el cartell em sembla una bona font de debat. Aqui s'ha insultat molt als i a les autores, pero no s'ha discutit a fons el contingut.

Salut i anarquia
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
tu si que ets un imbècil integral

ets deus hacver quedat content amb la rastallera de tonteries que has vomitat
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Jajaja, gran argumentacio, si senyor/a!!
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
1. Estem parlant de situacions diferents. Les FAI també mataven pagesos (jornalers o petits propietaris), de fet foren la majoria dels morts que va fer la FAI a les comarques gironines i no per això ningú independentista o comunista ha fet un cartell amb la cara de Durruti dient-li assassí.

2. No sabem exactament qui ha sigut però si que tots podem saber més o menys d'on surt el cartell.

3. Evidentment que pel fet de ser anarquista no s'ha de ser espanyolista. És més, això és una greu contradicció. El problema és d'aquells que es fan dir anarquistes i tenen posicions espanyolistes, que no són tots els anarquistes (per sort!).

4. Doncs és normal que la gent se senti agredida si es posa feixistes i antifeixistes al mateix sac. És un insult a la intel.ligència.

5. El cartell l'ha fet algú que volia posar-los tots al mateix sac expressament. No emboliquis la troca.

6. Una cosa és el debat i l'altre el confusionisme històric. I no s'ha discutit el contingut perquè no crec que l'autor del cartell tingui cap interès a discutir-lo.
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Me parece patético tachar de nacionalista español a aquella gente que está en contra del independestismo y de la barbarie comunista.
No queremos dictaduras, ni del proletariado, ni del consumo.
Contra toda autoridad, anarquia y punk.
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Me parece patético tachar de nacionalista español a aquella gente que está en contra del independestismo y de la barbarie comunista.
No queremos dictaduras, ni del proletariado, ni del consumo.
Contra toda autoridad, anarquia y punk.
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Me parece patético tachar de nacionalista español a aquella gente que está en contra del independestismo y de la barbarie comunista.
No queremos dictaduras, ni del proletariado, ni del consumo.
Contra toda autoridad, anarquia y punk.
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Jo comparteixo moltes més idees amb l'anarquisme i el socialisme no autoritari que amb d'altres ideologies socials, pero aquestes mostres constants contra d'altres moviments socials em repugnen... i no per que Lenin o Companys em semblin deus intocalbes, no pas, sinó per que son una provocació innecessaria cap a companys de lluita d'altres ideologies, pero a curt termini molt similar objectius.

PD: AIXÃ? DONEN LES GRACIES A COMPANYS PER LES SEVA DEFENSA DURANT ELS ANYS 1910-20's DE CENTENARS D'ANARQUISTES EMPRESONATS????? PER SER ADVOCAT DE LA CNT COMPANYS VA PATIR MOLTA PRESÃ I EL SEU COMPANY FRANCESC LAYRET VA MORIR A TRETS... pero els antitodo anarcoguais la historia us la bufa, no?
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
tu expliques alló que t'interessa, noi! (em refereixo a Ecce)
En Companys si que defenia obrers als anys 20, però tal com feien molts d'altres si volien guanayr-se el respecte del poble treballador... però perquè no ens expliques que va fer Companys durant la revolució? Vinga Ecce, que segur que en saps molt... i de pas ens expliques conm els ERC de l'epoca s'emportaven la pasta i les joies a França mentres el poble transformava l'economía..
Al cap i a la fí la CNT li va allargar la vida tres anys a en Companys..tant si t'agrada como si no... i si ell mateix no hagués contribuit a esclafar la revolució llepant el cul de Stalin, l'hagués palmat als anys setanta!
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
"trotskistas, asesinos de anarquistas", vaya tela, en fin... de payassos el mon n'és ple, nomes cal passejar-se per indymedia i veure el nivell dels comentaris de cert personal... lo de "aznarkistes" m'ha agradat, defineix molt bé a cert personal "anarko-guay" (també m'ha agradat jaja)
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Las manchas de sangre son difíciles de quitar... y se os huele a kilómetros de distancia a los trotskos y bolcheviques varios....
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
molts d'aquests comentaris son els que fan que Indymedia es vagi desprestigiant. Moltes de les paraules i frases que utilitzeu son estereotips, que no li fan cap bé a cap moviment, només a la policia, i generen tot el contrari que la unitat.
Apa! a reflexionar una mica...

Unitat per a la revolució!!!
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
Doncs poca unitat hi haurà amb els il·luminats autors dels cartells de marres... a veure que lis semblaria a molts si en comptes d'en Lenin posesin al Buenaventura Durruti.
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
pero si los carteles eran de L Chenoa y del Bisbal... Pues a mi me gusta mucho el David, es tan dulce....aaayyyyy....
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
G I L I P O Y A S ! ! !
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa indymedia barcelona es guay, indymedia barcelona es muy seria, indymedia barcelona es lo mejor del mundo, indymedia barcelona alternativa
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
21 jun 2004
los carteles no son mas que papelillos...
Parece mentira que os den miedo, coño.
Veis enemigos en todas partes, como al ver un cartel del Bisbal. Son inofensivos, joder.

Arriba España!! Más arriba todavía!!
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
09 jul 2004
Todos los gobernantes son unos asesinos
Muerte a los estados...
Firrssss de puta....
mira que os aburris
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
09 jul 2004
No se perque encara hi ha gent que s'entesta a possar al mateix sac comunistes,indepes... i anarquistes. A veure per poc que sapigueu, haurieu de saber que els anarquistes estem en contra de els estats(en cualsevol de le seves versions, ja sigui capitalista,comunista o cualsevol atra forma de govern) sigui la seva bandera del color que sigui, i es digui com es digui. Per tant aquestes suposades semblances amb d'altres moviments suposadament anticapitalistes es fan impossibles a partir del moment que tenim idees totalment enfrontades.
No acabo d'entendre tots aquests comentaris en que es titlla de feixistes a anarquistes que estan en contra de politics que defensen l'estat, i un funcionament autoritari. Es normal!!!!! o no?
Els autentics "anarcoguays" son aquests que van de pluralistes i que no tenen cap problema amb tots aquests "moviments socials" tant guays plagats de gent amb aspiracions bastant lluny del que prediquen...

Salut i anarquia!!
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
11 jul 2004
.bueno acabo de entrar y me encuentro con comentarios estúpidos por parte de los indepes , comunistas y demás gente si esque se puede llamar gente a estos payasos por no decir otra cosa,que parece que están en contra de estos preciosos carteles que ha mi personal mente me gustan mucho y que estoy de acuerdo.
También decir a toda esta asquerosa gente que para mi todos son unos patriotas y que son unos mierdas que siempre que hay algún problema se van corriendo como por ejemplo en las Manis.
Bueno pues eso que espero encontrarme algún día de estos toda Barcelona llena de carteles tan estupendos como estos entre otras cosas para joder a los indepes ya que estamos puestos.
¡Viva el punk y la anarquía!
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
11 jul 2004
passava per aquí perquè m'havien parlat molt bé d'Indymedia. Ara que veig el percal, m'ho repenso si hi tornaré. Si totes les aportacions són com algunes de les què s'hi veuen per aquí, ja podeu anar plegant.

m'havien dit que aquest era un mitjà amb esperit llibertari i el primer que em trobo és amb tot un seguit de comentaris que pretenen defensar allò més indefensable des d'una sensibilitat llibertària: La mentida o la manipulació de la veritat.

i davant d'això ens trobem a qui diu que tot és un problema d'interpretació i que el causant del problema no és l'autor sinò qui l'interpreta malament :-{

per tant, quan l'autor diu: "Els senyors A, B, C, D són uns assassins" el que vol és que s'interpreti una cosa que no té res a veure amb que A, B, C, D són tots igual d'assassins. I si el 99% de la gent interpreta això, és un problema seu i no de l'autor que de fet volia dir tota una altra cosa.

un altre autor també podria dir que "els autors del cartell + l'eskorbuto + Ja esta be... + lamiendo escrotos + falafels + ... + Hitler + Aznar + Stalin + Goebbles + Blair són iguals de feixistes malparits i manipuladors fills de puta". I que cadascú ho interpreti com vulgui.

jo no vaig pel món passant-li la meva bufandeta de supporter sectari de l'"isme" A ó B per la cara de l'altri. Ara bé, amb qui no em trobareu mai és amb qui defensa la utilització de la mentida i de la manipulació per aconseguir alguna cosa. I la cosa empitjora si, a més a més, aquesta mentida es fa servir per provocar a qui t'envolta.

Salut i Autogestió
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
12 jul 2004
Soy yo otra vez, solamente quiero decir-le a el un que no hi torna pues que me importa una puta mierda y que el se lo pierde y por ultimo decir el fascista eres tu.
Salud y punk
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
23 jul 2004
Bueno bueno bueno...

Vaya panda d'ignorants k hi ha per aquí. He llegit un munt de tonteries però mai tan grosses com aquestes.

Per començar, el cartell l'hem fet el colectiu Anarko Punk de Barcelona (pk no hi hagi dubtes).

Després, el cartell no diu pas cap mentida. El poder, els diners i les armes corrompen al ser humà (de fet els diners i les armes són subdits del poder). Però qui cregui k Lennin o Companys no eren assassins k es compri un llibre d'història pk jo passo de fer de professor. I sinó k se'n vagi a montjuic i k es posi a contar la quantitat de tumbes k hi ha de víctimes de Companys. Però k passa, com k Companys va ser assassinat per feixistes se l'ha de mitificar...

Aquest és el problema d'un munt de gent k es creu k per portar una samarreta de Che Guevara ja és revolucionari. Jo no estic a favor de cap mite ni de cap ídol, en últim cas si admires al Che, sigues com ell i dóna-ho tot per la revolució, però no tens pk anar lluint la seva cara si al cap i a la fi estas en contra de la lluita armada.

També sen's ha dit arrogants i k tenim la veritat absoluta, ja començo a estar fart d'aquesta frase, i repeteixo, qui pensi k ni Companys ni Lennin van assassinar a anarquistes, treballadors i veritables revolucionaris k es compri un llibre.

També hi ha qui ha escrit k "tenim una manca de solidaritat i k mai ens veureu en cap moguda k no sigui per defensar els nostres drets o espais". És k nosaltres no defensem els nostres drets, defensem els drets de tothom, i a més a més, aquesta persona hauria de fer una reflexió pk nosaltres fem manifestacions per la llibertat dels presos (tots!!) i no per la llibertat dels presos polítics catalans com solen fer uns altres. Nosaltres pensem k la presó no és ètica per cap ser humà (ningú ha nascut per estar tancat entre 4 parets) i k hi ha altres mètodes per ajudar a la gent amb problemes. Tots els presos son presos polítics, i a mi m'és igual si son catalans, marroquins o australians. SI NO HI HAGUÉSSIN NACIONALISTES NO HI HAURIA IMMIGRANTS.

Després ens diuen aznarquistes... ignorants!! aleshores nosaltres k us hem de dir: NAZIonalistes??

També he llegit k posem al mateix sac a víctimes i botxins o a feixistes i a antifeixistes... a mi em sembla k no. Víctimes Lennin o Companys? pfff... també eren botxins, però no sé pk la gent només els hi veu la cara bona.

A més a més el tema dels antifeixistes... és absurd, avui en dia pràcticament tothom és antifeixista. Això k vol dir, k ens hem de unir amb tota aquesta gent k està en contra del feixisme per imposar els seu propi estat autoritari? Gent d'ERC, del PSC, de ICV... i demés escòria amb la k no m'hi penso juntar mai. Pk molts dieu mort a l'estat, és a dir mort a l'estat actual però per construir-ne un de nou super chachi guay. Doncs em sembla patètic. Per mi tots els estats son autoritaris, i pk facin unes lleis EN CATALÀ, posin una policia k et pegui EN CATALÀ, una presó on els carcellers et torturin EN CATALÀ... per mi no seran més guays k l'actual estat espanyol.

Bueno, crec k ja he deixat clara la nostra postura i espero k ara, molts dels ignorants k han parlat abans, reflexionin. Qui té el poder és l'enemic, i tant Companys, com Fraga, com Bu$h i com Lennin el tenien. Així k ja sabeu...

MORT A TOTS ELS ESTATS, A TOTES LES BANDERES, A TOTES LES FRONTERES, A TOTES LES PATRIES I A TOTES LES RELIGIONS.

SALUT, ANARQUIA I PUNK.
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
23 jul 2004
Amb qui ets sents més identificat amb un burgès català o amb un treballador andalús? Pau entre pobles i guerra entre classes.

Ni per Catalunya ni per Espanya, per la igualtat, aquí i a tot arreu.

Salut
Re: Cartells a la Vila de Gràcia...
24 jul 2004
El cartell reflexa el que es la realitat, el companys aquest va ser el responsable de l'entrada de l'URSS a la guerra civil i per ordre d'Stalin va fer executar molts membres de les juventuts llibertaries, cenetistas i demes anarquistes que si lluitavan per la llibertat i no per interesos economics. A Valencia el 1939 van afussellar a 25 membres de les julis en un sol dia.

La hoz y el martillo mataron a los mios
Sindicat