Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
La manifestació contra el quart cinturó celebrada a Terrassa ha aplegat 3.500 persones (CAT/CAS)
20 jun 2004
Un cop més diem: NO, NO, No ... al 4 art Cinturó. Ara podrem aturar-lo!!!
manicontra4cinturoterrassa2.jpg
manicontra4cinturoterrassa3.jpg
manicontra4cinturoterrassa4.jpg
La manifestació ha transcorregut pel centre de la ciutat entre les dotze i les dues del migdia, la participació de la ciutadania a tornar a demostrar que la majoria dels ciutadans i ciutadanes estan en contra dâaquesta obra faraònica especulativa al servei dels interessos del capital immobiliari.

La manifestació lâobria una desena de tractors de la Unió de Pagesos, en un dels qual estava situat un equip de só a lâestil âtrioelectricoâ? (Bahiano) i després la pancarta de la convocatòria o­n es podia llegir: NO AL 4art CINTURÃ.

A la capçalera estaven representants polítics, sindicals i de les organitzacions socials convocants i els responsables de la campanya contra el quart cinturó i el president de lâADENC.

La animació de la manifestació ha estat un punt fort de la manifestació gràcies alâtrioelectricâ?, els timbalers i els crits constants que dels participants:

-No, No, No, al4art Cinturó.

-Menys asfalt i més parcs naturals.

-Visca la terra, visca el treball, fora el cinturó mori el capital!!!

-El 4art cinturó no sortirà dâAbrera.... així, així ni un pas enrera!!!

-Contra el cinturó ni un pas enrera!!

A lâalçada del carrer Sant Pere sâha desplegat un carretera dâasfalt dâuns 60 metres fet amb plàstic negre. Allà sâhan pogut veure centenars de joves sota la mateixa cridant animadorament les consignes.

En arribar a la plaça del Ajuntament Raval de Montserrat el company Arnau ens ha dedicat als manifestant una composició de Rap contra lâespeculació capitalista i contra els que sense escoltar a la ciutadania (PSC, PP o CiU, a més a més dels capitalistes que hi són darrera) volen malmetre el medi ambient sense pensar en les persones humanes.

Davant de lâAjuntament sâhan concentrat els centenars de persones de la manifestació per escoltar a Joan Tamayo que ha estat lâencarregat de llegir el manifest de la concentració. El joves i el no tan joves han pogut escoltar de nou la cançó contra el quart cinturó i ballar a ritme de rap. El final de manifestació ha estat un sorollós concert dels timbalers.

La valoració feta pels assistents i convocants ha estat totalment positiva i ara només cal no aturar la lluita i fer retrocedir als que plantegen la seva construcció. Per molts i moltes ara és un moment decisiu de la lluita i es ara quan si tothom empenta podrem aturar aquesta obra.

Ara per ara, el govern municipal a Terrassa es mostra dividit, dâuna banda ERC i ICV-EUiA són contraris a la seva construcció i només el PSC ( i lâoposició PP i CiU) manté una posició favorable.

En definitiva, ara com sempre només la mobilització i la pressió del poble és qui podrà aturar aquesta aberració del model de desenvolupament capitalista.

-------------------------------------------------------------------------------

La manifestación contra el cuarto cinturón celebrada en Terrassa ha reunido 3.500 personas.

Una vez más decimos: NO, NO, No ... al 4 arte Cinturón. Ahora podremos pararlo!!!

Manuel Márquez del KEKR

La manifestación ha transcurrido por el centro de la ciudad entre las doce y las dos del mediodía, la participación de la ciudadanía ha vuelto a demostrar que la mayoría de los ciudadanos y ciudadanas están en contra de esta obra faraónica especulativa al servicio de los intereses del capital inmobiliario.

La manifestación la abría una decena de tractores de la Unión de Pagesos, en un de los cuales estaba situado un equipo de sonido al estilo âtrioelectricoâ? (Bahiano) y después la pancarta de la convocatoria donde se podía leer: NO AL 4º CINTURÃN.

En la cabecera estaban representantes políticos, sindicales y de las organizaciones sociales convocantes y los responsables de la campaña contra el cuarto cinturón y el presidente del ADENC.

La animación de la manifestación ha estado un punto fuerte de la manifestación gracias alâtrio eléctricoâ?, los timbales y los gritos constantes que de los participantes:

- No, No, No, al 4º Cinturón.

- Menos asfalto y más parques naturales.

- Viva la tierra, viva el trabajo, fuera el cinturón, muera el capital!!!

- El 4º cinturón no saldrá de Abrera.... así, así ni un paso atrás!!!

- Contra el 4º cinturón ni un paso atrás!!

En la calle Sant Pere se ha desplegado un carretera dâasfalto de unos 60 metros hecho con plástico negro. Allí se han podido ver centenares de jóvenes bajo la misma gritando animadamente las consignas.

Al llegar a la plaza del Ayuntamiento Arrabal de Montserrat el compañero Arnau nos ha dedicado a los manifestante una composición de Rap contra la especulación capitalista y contra los que sin escuchar a la ciudadanía (PSC, PP o CIU, además de los capitalistas que están detrás) quieren malograr el medio ambiente sin pensar en las personas humanas.

Delante del Ayuntamiento se han concentrado los centenares de personas de la manifestación para escuchar a Joan Tamayo que ha sido el encargado de leer el manifiesto de la concentración. Los jóvenes y los no tan jóvenes han podido escuchar de nuevo la canción contra el cuarto cinturón y bailar a ritmo de rap. El final de manifestación ha sido un ruidoso concierto de los timbales.

La valoración hecha por los asistentes y convocantes ha sido totalmente positiva y ahora sólo hace falta no parar la lucha y hacer retroceder a los que plantean su construcción. Para muchos y muchas ahora es un momento decisivo de la lucha y es ahora cuando si todo el mundo empuja podremos parar esta obra.

Hoy por hoy, el gobierno municipal en Terrassa se muestra dividido, de un lado ERC y ICV-EUiA son contrarios a su construcción y sólo el PSC (y la oposición de derechas PP y CIU) mantiene una posición favorable.

En definitiva, ahora como siempre sólo la movilización y la presión del pueblo es la que podrá parar esta aberración del modelo de desarrollo capitalista.
Mira també:
http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=3688
http://www.kaosenlared.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La manifestació contra el quart cinturó celebrada a Terrassa ha aplegat 3.500 persones (CAT/CAS)
21 jun 2004
siusplau si estem en contra de la manipulació mediàtica no siguem partícips d' aquesta, ahir a la mani no hi havien 3500 persones ni de coña, cal aturar al 4art cinturó però sense mentides!!!

NI UN PAS ENRERA, DEFENSEM LA TERRA !!
Re: La manifestació contra el quart cinturó celebrada a Terrassa ha aplegat 3.500 persones (CAT/CAS)
30 jun 2004
També des de l'Ametlla del Vallès estem en contra del 4 t. Cinturó, que malmetría l'únic paratge típic del Vallès, del nostre municipi, on es combinen l'agricultura, la ramaderia, la producció de productes làctics, la jardinería intensiva i d'hivernacle, amb els boscos, els ecosistemes de rieres pluvials rics en esquirols, aus,etc., i caça major (senglars) i menor (conills, tudons, faisans, etc..).
Manel 30-6-04
Re: La manifestació contra el quart cinturó celebrada a Terrassa ha aplegat 3.500 persones (CAT/CAS)
16 nov 2005
No crec que el fet d'intentar aturar el progres convingui a ningu. El cinturó cal, i s'ha de construir ja, l'unic que passa es que s'ha de fer demanera respectuosa amb el medi ambient. Per la resta trobo que us passeu un ou amb aquest tema de l'ecologia. Pq no us manifesteu en contra de les tecnologies de la informació, o la medicina o el comerç?
Sindicato Sindicat