Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
PHN KO, sol.lucions?
19 jun 2004
Com podeu sér tan il.lusos i anar tant de sobrats como per pensar que les vostres mobilitzacions i foros són els que han detingut el trasvasament de l'ebre. Esteu flipant. Acaso realment penseu que us tenen en compte desde el poder?. Abandoneu aquesta idea.

Les desaladores que diuen que van a fer només son una solució parcial al problema. Les desaladores consumeixen una gran quantitat de electricidat, las membranes d' osmosis se han de substituir frequentement, produeixen gran quantitat de salmuera que àcabarà tornat al mar quasi segur i afectará la fauna de les costes, la poca que ens queda. El brutal consum d' electricitat de las desaladores ens obligarà a construir més centrals termiques de cicle combinat que cremen combustibles fosils i desprenen CO2 que faran que ens allunyem encara més de Kioto i provoquemo més efecte hibernacle i ho notaremo encara més a la nostra salut.

Se han de efectuar les inversiones necesaries para solventar problemes endèmics de les comunitats i de la gent per on pasa el riu, s' ha de mirar si el agua es realment necesaria o només per satisfer superficials necesitats turistiques o especulatives que no ens compensaran a la totalitat més que a gent de les costes i no del interior, s' ha de invertir en infraestructures necesaries per que el delta no desaparegui, s' han de posar a punt millores molt importants en els plans de eficiència elèctrica o de consum d' agua sobretot en el ambit particular ,industrial i agricola, s' ha d' invertir molt més en renovables per solventar part dels nous consumos electrics, s' ha de sopesar molt objectivament si es necesiten més embassaments, no es pot marginar demagogicament a l' energia nuclear com a font de electricitat a tindre en compte al nostre futur , s' han de fer desaladores, i tot aixó s'ha de complementar amb algun tipus de trasvasament salvaguardant les necesitats ecològiques del riu per manteniment de la fauna , potser no exactament como el que preveia el phn i en aquella quantitat cantidad, però algun trasvasament s' ha de fer.

L'unic que ha fet en darrera instància que no es faci trasvasament són els cents cents de morts i ferits en atemptat a Madrid, aquesta i no altre és la raó última de que no hi hagui trasvasament. I aixó dona molt que pensar.

Aquí no hi han moltes raons per posar-se trofeus a sobre.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: PHN KO, sol.lucions?
19 jun 2004
Aquest post si que vol obrir veritablemet un debat pel tema, i ja sé abans que ho digueu que a alguns li pot semblar provocador. Peró és que precisament d'aixó és tracta.
col·laboració entre tot*s
19 jun 2004
no solament son les victimes d madrid les q han fet q el phn pare. si no hagues estat el mde, el psoe no haguere promes a la campanya electoral q ho pararie. ja se q tot el dia ens maxaqen en q no val la pena menejar-nos per a cambiar res. es lo q volen. pero mira a bcn el psoe ha tingut q fer els dialegs del forum gratuits i han sigut els moviments socials els q l'han obligat.

per altra banda, la solucio per a mi ve del consum responsable pero principalment a l'industria i a l'agricultura. aqesta es la q consumeix mes aigua d les dues i se tindra q implantar el goteix per a regar. la nova amenaça es el turisme. l'estat espanyol ha sigut designat com a joc d jubilacio i turisme d segona. aixo si amb golf. aixo es te q tallar i prohibir piscines q no reutilitzen el aigua i fora cespeds.

la gent som a casa i al treball qi hem d fer cambiar la forma d fer-ho com hem fet posicionar-se al psoe com antitranvase cuan el seu pla anterior ere pitjor.

ni desaladadores a saco, ni nuclears q no sabem q fer amb els residuos. comsum responsable!!
Re: PHN KO, sol.lucions?
19 jun 2004
¿que fas desperta?, jejeje

bé gràcies,
piscines privades prohibició?

golfs a la costa prohibició?

fora cespeds?

una rentadora i un rentavaixelles comunitari per comunitat de veïns

es posible contenir localitzadament els residus d'una nuclear fins que ens podem desfer d'ells en un futur com a mal menor?. (França la pila d'Europa 80% producció electricitat és nuclear, nosaltres els hi comprem forçá). ¿Com s'ho fan els francesos amb la seva opinió publica?¿Són nuclears perque aspiran a cuestionar la hegemonia de los USA y para esos necesitan el plutonio que se obtiene como subproceso de la reaccion de fisión para el armamento nuclear que poseen y poseer rango de potencia militar mundial?. Continua siendo la linea entre tecnologia nuclear militar y civil tan fina como durante la guerra fria?

Si comprem electricitat a França i aquests tenen un accident com a Txernobil, realment algú és pensa que el nubol tóxic no arribará aquí?

Encara continuen llençant residus al fons marí o aixó ja ho van prohibir?.

El FUTUR absolut i amb majuscules pertany a les nuclears i a les renovables?, només a les nuclears?, només a les renovables?

estem hipotecats salvatgement a Catalunya-Espanya amb els gasoductes de gas argelins i les projeccions de termiques? Hi podem posar més filtres?

Aconseguirem arribar a les quotes de kioto amb les nostres emisions. som desde el principi els que més s'allunyen del proposit. A qui país del tercer món li comprarem quotes per contaminar nosaltres més?

hi ha un consum més responsable a Catalunya plena de camps de golf que a Murcia o Almeria?

la administració no ens diu res.

Eficiencia energetica és el que proposes. Amb grans campanyes d'estalvi d'energia a l'estat aconseguirem la electricitat pel munt de desaladores que hi volen posar (15)?

Quien se abrochará el cinturon para ahorrar energia, todos?, solo los de Levante y Almeria?, los de Catalunya, los de Aragon?. Els de Badajoz o Vigo que semblen allunyats del mediterrani?

Com les pensen subministrar energia ? Amb fotovoltaica, eolica?La administració no diu res.que pasa amb la salmuera?. Que boniques son les desaladores ara.

De veritat el trasvasament és absolutament innecesari?

Es l'aigua una eina fonamental dintre de les estrategies de poder de les diferents 'oligarquies' per 'subjugar' el territoris colindants?

Qué és l'infern?. potser només un país sense aigua?.

existeix alguna solidaritat nord-sud?, i la sud-nord?. existeix la solidaritat?. tot és negoci?. és la solidaritat un negoci?. Que se mueran los feos?

Si us plau continueu donant idees i potser d'aquest brain storming sortirà alguna cosa.

Gracies a tot@s.
Re: PHN KO, sol.lucions?
20 jun 2004
Em sembla que no estas molt informat. Es difícil començar una discussió si el punt de partida es erroni:

No sé qui s'ha inventat que comprem molta energia a França. Es totalment fals. Espanya només compra un 0,5% de l'energia que consumeix. Dades oficials del Consell Nacional de l'Energia.

Els residus nuclears ja no es llencen al fons marí. Està prohibit, gràcies entre altres a la campanya de Greenpeace als 80.

El mercat d'emissions de CO2 ha de ser entre els països que han de limitar les emissions, o sigui els rics i per tant no pots comprar drets a un pais del tercer mon.

I no, el trasvasament no es necessari si es defineix un model d'Estat lógic. A Murcia i Almeria tothom té aigua a casa i als seus camps. Pero si et diuen que et portaran més collonut!!! S'utilitza als pagesos per demanar aigüa pel turisme que no es tan popular.
Re: PHN KO, sol.lucions?
20 jun 2004
Bé, no se si contestar a Cobra_RC. D'entrada això de la serp i cobrar no em fa goig, amb respecte total pel ofidis.

No se si has llegit gaire del que significa l'NCA, o nova cultura de l'aigua, un terme, que per cert, va neixer fa sis anys a les TTEE i en la idea d'un aragonés.

L'oferta de l'aigua (model antic i base del transvasament) significa sempre un augment dels problemes mai una solució (cas del Tajo-Segura).

Bàsicament és tracta de gestionar la demanda d'aigua i que el desenvolupament económic no és base en una oferta d'aigua subvencionada i pagada per tots. Evidentment, si s'apliquen els costs reals hi haurien molts dels "negocis actuals" que serien impossibles. Per exemple: camps de golf, plantacions de panis en regadiu, segones residències, etc.

El transvasament de l'Ebre mai ha sigut altra cosa que un negoci per se i per a els empresaris del PP (contructors, especuladors, grant terratinents, etc). I a més pagant tots. O sigue que tu de repent tens dret a un tall d'aigua que en surt a un preu de 0.3 c. quant despres, amb un banc d'aigua el pots vendre a 0.6 o a 1 €, i el negoci és que el preu real d'aquesta aigua era de 0,9 c. La qual cosa vol dir una estafa al poble que ha pagat 0.5 c. per metro cúbic per a que un especulador s'ho pose a la butxaca. A més de l'especulació del sol i la recalificació on una finca de secà pot centuplicar el preu al ser de regadiu i a la vora d'un camp de golf.

Les dessaladores son solucions puntuals i localitzades i s'ha de fer en funció de la demanda. Si hi ha necessitat d'aigua, I DESPRÉS D'HABER APLICAT TOTES LES ALTRES MESURES D'ESTALVI, REAPROFITAMENT I MILLORA, és pot fer. Clar que siI i millor seria si al costat o a prop hi hagues una tecnologia renovable que li oferis elctricitat, evidentment.

Sobre el moviment social: si ningú hagués obert la boca que hagues passat?

Si ningú hagué obert la boca contra la guerra? Les tropes continuarien a Iraq?

No hi han raonaments simplistes. Però t'asseguro que les ànimes de la gent senzilla, totes a una, tenen poder. I als polítics, i als socialistes especialment, els hi afecta aquest poder.

No cal menysprear a qui ha dedicat centenars d'hores i d'euros per combatre una injusticia i estupidesa.

Perfa. Abans d'opinar sobre les persones vigila el que dius.
Re: PHN KO, sol.lucions?
20 jun 2004
Ja he indicat que el post volia ser polèmic, si no ningú hi contesta. ni hi diu la seva.

De moment semblen que les opinions són: trasvasament no i desaladores poques. Estalvieu aigua.

I jo dic estalviem aigua, quins, quanta, quan?.

Les desaladores encara que puntuals no seràn un negoci també pels constructors a la fí seràn molts dels seus empresaris els que hi posin les empreses que les faran.?

La tecnologia de les desaladores és d'aqui o l'haurem de comprar a fora?.

Encara que puntuals es posaran les 15 que diu ara el psoe?

Quina capacitat tindran, seran petites, mitjanes, grans?. poc determinat i son grans consumidores d' electricitat.. Quans molinets eolics hem de posar per alimentar-les. Quan els comencem a plantar?. Qué es fa amb la salmuera?

Ës una sol.lució o només aquest nou NCA i phn és un altre globus sonda sense decisions realistes.?

Quines mesures de estalvi d'aigua es proposen. La solució és no necesiteu aigua, estalvieula?.

Evidencies absolutes de que es veritat, malbaratament trasvasament Tajo-Segura, sempre necesiteu més.

Hi ha darrera de la NCA quelcom, existeix realment?, o també improvisa com el protrasvasament i darrera només hi han interesos xovinistes nacionalistes diguem-ne del 'terruño' de cadascú..

Va ser sempre antitrasvasement el psoe, o va estar jugant només per interesos electorals i sempre depenent dels interesos del psc barceloní?

si us plau que es pasi algú de la NCA i ens digui realment el que ofereix, mesures urgents. que fem amb les rentadores, el turisme, les industries, els cultius, ho hem de aturar.?. Inversions, numeros. Només bonessintencions per les dues bandes. No hi ha temps, no hi ha i ho hem de aprofitar ara que els embassaments estan plens. Numeros, numeros, velocitat, velocitat, acció, acció.

Si us plau un pdf o un llibre que ens diguin les pedra filosofal de l'estalvi d'aigua.

És cert que Zaragoza (tan aragonesa ella)té una xarça de canalització d'aigua molt dolenta amb grans perdues de l'aigua?.

S'ha de multar a qui posi una piscina particular, un cultiu inadecuat, un cesped, una rentadora de més, a quines comunitats.? Quan comencem?. Quí ho decidirà.?

No es va donar una imatge absoluta d'insolidaritat abans quan es volia tota l'aigua pel morro i quasi gratis sense cap dialeg i ara que es nega aquesta aigua d' una manera semblant. Estem oscilant i donant cops d'una banda a l'oposada. Ara anem bé?

Estos post no pueden ser imparciales porque se hacen en Catalunya y aqui no entran indys del Levante ?. M'agradia que entrés un responsable de administracions publiques i poses el seus post amb dades oficials.

No es va ningunejar abans als antitrasvasament el qual el seu resó als grans mitjans públics va sér molt petit igual que es fa ara amb el Valencians i Murcians o d'Almeria?.

Altres questions:

són uns terroristes els que es dediquen a rentar el cotxe a la costa ara a l'estiu, i els que és pasejen amb un totterreny per nostres grans ciutats?

Aixó involucra a tot l'estat o només a algunes comunitats.?

Ni aquí ni a la televisió veig aquest grans plans, d'una gran complexitat, només bones intencions i força egoismes per dues bandes sento dir-ho.

Aixó sembla molt obert i que encara no hi ha res tancat i que queda molt i molt per discutir i per fer.

Vinga que si hi han ganes segur que ens hem sortim¡¡¡.

Gràcies a tot@s.
Re: PHN KO, sol.lucions?
20 jun 2004
Bé et trovo força inquietat serpeta.

T'aconsello que et passes pel proper Congrés Iberic de l'Aigua i trovaras moltes de les respostes que demanes.

Més informació a

http://www.unizar.es/fnca/noticias1.php

http://www.us.es/ciberico/

http://www.google.con
Re: PHN KO, sol.lucions?
20 jun 2004
Cobra diu:
Si comprem electricitat a França i aquests tenen un accident com a Txernobil, realment algú és pensa que el nubol tóxic no arribará aquí?

que no hi pensa ningú amb Vandellós2, Ascó1 y Ascó2... en un espai tant petit tres en tenim.
Re: PHN KO, sol.lucions?
20 jun 2004
La realitat és tant dura a les Terres de l'Ebre que pensar en ella és causa de sucidi.

Per això la gent comença a no tenir por.

I sabeu qui consumeix aquesta electricitat de les nuclears??????

O de les hidrolectriques que afonen el delta?

No, jo no soc.... son uns altres.... jo soc bo! o bona!

Cobra: tu tens alguna resposta a les teves preguntes?

Com era allò..... "qui pregunta ja respon?"

Salut i lo que vulgueu ......

(a)
Re: PHN KO, sol.lucions?
20 jun 2004
Et responc. La realitat també és molt dura a Barna , però bé.

Penso que Catalunya i l'Estat no han agrait prou que a les terres de l'ebre hi hagin les nuclears que generen part del consum de electricitat de base .

Jo tinc molts dubtes, pero penso que fins ara no anem més que de un extrem a un altre.

Penso que fonamentar el consum energetic del futur en cremar gas o altres consumible fosils no és un futur absolut, hi han estudis que demostren que podriem tenir reserves per 100 anys més amb bituminoses, carbó i altres, abans ens haurem carregat tot . Penso que només que aumentem les renovables i millorem la nostra eficiencia energètica no hi arribarem a temps de reduir els efectes del canvi climàtic però que tenim que millorar i molt.

Penso que hi ha molta gent que té por a volar i no en enten d'aeronautica, i que quan hi ha un accident quasi tots el passatgers hi moren malhauradament, però que els avantatges de continuar volant en grans trajectes són grans, sobretot si ho comparem amb un cotxe, una tecnologia molt diferent i potser no tan avançada i que tants problemes al medi provoquen.

Penso que fonamentar tot en grans desaladores és un error i que basar-ho tot en un gran trasvasament és també un error i que esta tan mal explicat com poden.

Penso que abans de tocar res d'aigua o encara que no la toquin tenien que haber fet els diques necesaris perque el delta no continues perdent arena i acabar desapareixent, més per la fauna i l'arrós que per estranyes urbanitzacions emplaçades en llocs que no entenc com les han deixades fer.

I molts d'altres però el post em quedaria força estranys.

El futur?:
http://www.iter.org/

potser, encara que també:
www.windpower.org
http://www.greenpeace.org/espana_es/multimedia/download/1/500172/0/INFOR
Re: PHN KO, sol.lucions?
20 jun 2004
Bé et contaria que fer dics al delta és una estupidesa tan gran com el transvasament. No t'ho prengues a mal, parlo de la idea.

I evidentment lo de les dessaladores, cap dissonància.

I arrivem a un punt clau. No només nova cultura de l'aigua, sino de la energia també.... i perque no un nou paradigma?

El desenvolupisme lliberal no és alternativa. Molts ho veiem. Però, cal allunyar-se dels arbres per veure el bosc.

La eolica, tal i com és gestiona actualment és una pura especulació més.

http://www.iberica2000.org/Es/Directorio.asp?Id=18

Saps on van la majoria de les centrals eòliques..... si, no tequivoques, a les Terres de l'Ebre.

Vaja, les metropolis consumeixen i gaudeixen de la societat del benestar i els esclaus a patir de la incertesa del futur i del present.

Es o no és Matrix?

Acceptem regles i enganys o no?

La mentida ens esclavitza.

Aturem-la!
Ok...però.
21 jun 2004
Modificat: 11:03:03
Cobra_RC.jpg
Molt de rebé Durru, pero jo a més de matrix hi afegeixo una mica de blade runner. 'he visto cosas que vosostros los humanos no creeriais...', jejeje, pero bé.

He llegit lo de iberica al voltant de les morts de aus pels aerogeneradors, no ho coneixia amb tant de detall, però suposo que si que hi tenen força de rao, hi posen moltes especies de aus en perill. Els rendimentes son inferiors a una termica i s'han de posar força per obtindre una energia equivalent amb el risc de fer mal bé molts paisatges amb aparença de zona industrial. suposo que fins ara s'han posat molt a la lleugera i sense gaires estudis. però hem de reconeixer que és la renovable que més ha triomfat encara que a paisos capdavanters ja hi comencen a veure desavantatges.

La solar és altra historia, no contamina, necesita poc manteniment, el combustible és gràtis, però necesites gran extensions per aprofitarles amb rendiments no gaire alts.

Tot en té pros i contras, no hi han sol.lucions absolutes, totes les solucions son combinacions de diverses sol.lucions i d' algunes renuncies. És per aixó que no crec que ni el phn d'abans no acabi de arreglar rés ni el d'ara tampoc ho acabi de fer, els dos em semblen d'una puressa una mica extremista en els seus plantejaments. Opinió personal es clar.

Pero bé, somriuries si et contes la vinculació nocturna que he tingut amb la solar i la eolica aquesta nit i una serie d' apunts i problemes damunt la taula, jajaja...O de la meva 'extranya-psicodelica' 'ni contigo ni sinti', 'andestaras', 'adeu.., m'en vaig...'snif, snif, relació d' una manera 'indirecta-directa' amb l' Ebre, Catalunya, Aragó, Espanya 'nideaquinidealli', pero bé... complicat. Quin mal de cap, deixem-ho correr.

Són força ensopits els altres indys, ens varem quedar sols amb els nostres posts. algú els llegirà i potser en treu alguna idea...aixó esperem.

Si ningú hi escriu rés , em dono per satisfet si l'aire s'emporta alguna de les preguntes o dels comentaris i li arriben a algú que les pot respondre .

Mira Durru, la meva relació amb els ofidis és la de la foto de aquí sota, d'aquí es pot veure que no en té gaire amb la biologia. Cobra_RC. Cotxe Radio Control Cobra, ho tenia a la vista i per aixó em vaig posar aquest nick, no hi ha altre misteri. :-P

Jajajaja, ahi sí, ho oblidaba , el cotxe ja fa uns dies que es paseja per casa amb una bandera republicana encara que sembla que no es porti gaire ara.

Salutacions i gràcies .
Re: PHN KO, sol.lucions?
21 jun 2004
Woauuu, ho sento la foto ha quedat dalt. je
Re: PHN KO, sol.lucions?
21 jun 2004
no, no os corteis. está muy maja la conversa. (estoy que se me despierta la curiosidad loca y para coger un libro de e.s.o con dibujos de energias a colores)(evitármelo y seguir debatiendo, va)en serio
Re: PHN KO, sol.lucions?
21 jun 2004
Proposa quelcom please.Qualsevol cosa.

Ens agrada despertar la curiositat o que pensis que aixó és un diàleg 'de besugos' (aixó és internet)¡, despertans tú de la nostra ingenuitat e il.luminans el camí amb la teva sabiesa. Oh tu ¡¡gran ecuació fisica de l'energia.

Volem abandonar la foscor. Oh tú, fes-nos la llum.¡¡¡

Dona'ns les claus que esperem i la pedra filosofal, treu les boires i la fred del mon i a nosaltres de les cavernes.

Esperem les teves paraulas gran oracle amb impaciència...ja no puc deixar de mirar la pantalla per veure les impremtes dels teus dits sobre el teclat.
Re: PHN KO, sol.lucions?
21 jun 2004
Oh, infaust destí, ha passat un minut i encara no veig res al monitor.

Estem perduts¡¡¡, mc2 en ha abandonat, ara sí que es la fí.
Re: PHN KO, sol.lucions?
21 jun 2004
Bé serpeta! (no et cobraré pel nou nick ....)
Acabes d'esmentar un dels meus referents cinèfils principals....

Se que puc ser dur (de dur-ruti) jajajajjajaja

El cas és que ambdues energiés son de les poques que disposem no quimicament contaminats. De fet jo em guanyo la vida, en part, amb la solar. Que he de dir? Doncs que per a moltes, moltes coses és ideal..... només cal.... poder acumular-la (cosa força cara i difícil.

Suposo que les extensions les tenim .... monegros, almeria...etc, etc..... és més hi han tantes teulades que posar plaques sembla "de cajón".

el que passa és que hi han monopolis u oligopolis i...... "qum eccelisiam topatum", jajajjajaja força complicat! Soc dels afortunats que podria tenir un autoabastament de la energia que consumeixo, però, els 3 kilos del molinet i els 2 kilos de les plaques, etc.... no em deixen.... i per rematar-ho Endesa tampoc em permet vendre-li l'energia.

Aquí esta la base. Autosuficiència. Igual que a Murcia amb l'aigua. Pensem per un moment que passaria a la comunitat ibèrica mare si .... un any a l'Ebre hi hagues sequera .... i pel tub no passes aigua? Ufffff Guerra no?

Igual que el principi anarquiste de l'autogestió .... si tu no ets capaç de controlar-te que vols? Una dictadura? Un amo? Un mesies?

No crec que cap evolució estigue gens lluny d'aques principi: l'autogestió. Tant val per una comunitat envers l'aigua com en una societat envers els seus membres i alternatives o problemes.

Lo braç i la maniga...... han d'estar en la mateixa mida sino....... desequilibri...iiiiii.... lluita pel poder de gestió del "problema" o "recurs implicat"!

La nostra societat, capitalitzada, monopolitzada, burrricatritzada i antidemocràtica, necessita alternatives... i en aquest segle o les trovem i apliquem, o morim o moren molts humans, més dels que ara ja moren.

Potser no val la pena ja que segons molts som uns virus cancerígens pel planeta, però, jo perteneixo a n'aquesta espècie i m'agradaria que la espècie troves un lloc sostetible en el planeta.

El model actual diu: les fonts de recursos estan en llocs que cal mantenir subdesenvolupats per a que siguen barates. I els lloc de desenvolupament cal que siguen massificats per a controlar-los més facilment. I cal reconèixer que ho han muntat molt bé, (per a n'ells).

Mentrestant, les pobre formiguetesobreres d'Horta, l'Ebre, Chiapas, etc.... seguim amb l'antiga màxima de "panem circenses romanus" o sigue futbol i tv! Lo altre, no ens toca, o no toca, com dia molt bé el nostre amic Pujol ("lo nano" com li diem per aqui)

L'equilibri te un nom: multiplicitat i administració eficient. I això necessita de l'analisi del territori i no del mercat de valors.
I aquí tenim el principal problema, l'enemic.... si li podem dir així: "capitalisme lliberal globalitzant".

Que podem desenvolupar en front d'això?

Autogestió i independència. Lo altre és més del mateix.
Re: PHN KO, sol.lucions?
21 jun 2004
no paro d´apendre, merci durruti
Re: PHN KO, sol.lucions?
21 jun 2004
mc2 comprale a otro camello
Re: PHN KO, sol.lucions?
22 jun 2004
Jo treballaba en automoció ( a una fabrica)ho vaig deixar i potser torno a treballar en automoció (i aixó que jo no tins cotxe i actualment no m'entren ganes tampoc de tenir-ne un que no sigui un utilitari trallat de 2ª mà amb deu anys, no em trobo amb ganes de mantenir-lo), el cercle viciós. Aquest sector dels petits monstres metàlics que es veuen tant pels carrers i que donan tan de goig al personal i al que tanta gent s'hi dedica(ara que tothom en té, a veure qui els hi treu, que hi fariem sense, ja es força complicat fins i tot aparcar-los a Barna però són ja indispensables), tot un simbol d'status i de 'alliberament' per la seva movilitat, la manifestació més palpable de alló que és el 'poder, elegancia, glamour'. Per fabricar-los entre les empreses proveidores i les altres i els mal de caps mundials per aconseguir el petroli, es necesita electricitat 'a lo bestia'.

Jo sempre havia estat anti abus de mitjans privats i al final vaig acabar treballant fent-los. Al final entras en un cercle on els cotxes són el centre i tu adecuas la teva vida a ells, i tot acaba sent una mica absurd quan a més hi veus que no et compensa encara que hi hagin alguns que envejen el teu treball i aixó encara que a estones tens moments en que dius aquest cotxe m'ágrada i està molt bé equipat i es potent i tal i tal. Arriba un moment en que pots tenir al teu abast el cotxe que vulguis i probar-ho fins i tot a una pista i ja pasas perque es necesita un motiu i si aquest no existeix no val la pena fer el paripé i ets un altre esclau donant voltes a la roda.

I tú si ho veus desde fora segur que penses que a tú t'agradaria probar prototips i cotxes d'aquests perque a tothom li pasa i ja pots treballar en solar i ser ecològic 'a tope' i 'anaquista'que segur que si et posen devant un esportiu de 300CV segur que et venen ganes de donar una volta (i si és amb una 'chati' millor)com a mínim i probar-ho perque tots són humans, i si poguessis fer-lo teu sense remordiments ni mala conciència doncs també. I en el fons del nostre cervellet reptilià hi es grabat en codi genetic aquest comportament, m'agradaria a mi veure 'el sant' que no ho faria. I perque molts acabaran cremant-se de portar un ascètic comportament ecològic mentres altres s'el passan pel forro sense cap problema i 'tan frescos'. Els ideals és donen de cap moltes vegades amb la realitat.

Ja ho veus Durru quines històries, i com mc2 no li dona la gana de escrire rés a veure si tú em pots posar uns post amb alguns links que t'agradin especialment de solar per que em pugui posar al dia, i jo et poso un parell de cel.lules de combustible amb hidrogen, aveure si ens cau aviat aquest futur, encara que és lo de sempre, per fer H2 és necesita molta...electricitat. Als usa sembla han posta el turbo cap a aquesta tecnologia, a veure com ens va aquí.
Dichosa energia, E=mc2, tant curt, però...ens costa tant...uffff.

Salutacions.

http://www.fuelcells.org/
www.h2fc.com/
www.minihydrogen.com
http://www.fuelcelltoday.com/index/
http://www.gmeurope.com/marathon/
http://www.ford.com/en/vehicles/specialtyVehicles/environmental/fuelCell
http://www.renault.com/datamedia/doc/mediarenaultcom/en/7528_NUVERApress
http://www.toyota.com/about/environment/technology/fuelcell_hybrid.html
www.nissan-global.com/GCC/Japan/NEWS/19990513_0e.htm
www.volkswagen-ir.de/download/ Q1_02/20020103PM_Brennstoffzelle_eng.pdf
http://www.fuelcellpartnership.org/
Re: PHN KO, sol.lucions?
22 jun 2004
no creais, mas que nada porque me toco leer TBOs mas abstractos y por eso disfruto con dosis sucesivas de realidad.

una idea digna del profesor franz de copenhague podria ser la que sigue:
el sol es una estrella, un cuerpo +- esferico que irradia energia en todas las direcciones, sin embargo solo aprovechamos-la tierra- aquellas que inciden segun un determinado angulo, no muy grande, sobre el planeta.

pues ya esta, ponemos una bateria acumuladora en la direccion opuesta, es decir detras del sol, en orbita. y la descargamos-reutilizamos segun necesidades.
faltan pulir detalles.
como por ejemplo que pasa si dejamos frio esos trozos de universo acostumbrados a retozar tibiamente.
explicarlo con un dibu seria mejor

menos mal que lo peito me brinca cuando veo un ford t o un jaguar,maquinas deliciosas (ellas no tienen culpa de nada) y me olvido de las estrellas y los supercumulos.
Re: PHN KO, sol.lucions?
22 jun 2004
OK, gràcies.
M'agrada, encara que sembli una tonteria.cal sommiar i fer realitat els sommnis.
Es clar, a mi també m'agraden el cotxes guapos, je

Durruuuuuutiiiii, posa els links...¡¡¡¡¡¡

;-)
Sindicato Sindicat