Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El fracàs de l´independentisme de les CUP
18 jun 2004
La manca de ressò de la candidatura de les CUP.
La Candidatura d´Unitat Popular ha aconseguit un molt pobre resultat electoral, amb uns 7.200 vots als Països Catalans.
Això ha de dur a la reflexió a aquells que han impulsat la formació (PSAN, MDT, Terra i Llibertat, Casals diversos, Maulets etc.)i a d´altres que de forma oportunista n´han quedat al marge (Endavant o la tristíssima presentació d´Estat Català).

És obvi que l´independentisme polític i sociològic existeix, i alhora que ha aconseguit la seva solidificació seriosa i cohesionada en Esquerra Republicana. ERC sí que ha pujat en implantació arreu de la Nació Catalana i amb un missatge clar de Països Catalans, Autodeterminació i rebuig a l´actual Constitució Europea.

La conseqüència lògica fóra que els vells grups de dissidents puristes deixessin de destorbar en l´evolució política catalana, malgrat el magre ressò obtingut. És difícil de demanar això als Guia, els Moners, els Castellanos, els Bentanachs, les Serra etc.
Però ja han estat més de vint anys de posar pals a les rodes. Cal dir-los, amb paperetes a les mans que ja n´hi ha prou.

Pel que fa a comentaris sobre anteriors resultats de Batasuna o Euskal Herritarrok,tot i la negativa dependència cap a un projecte extern, apuntem almenys que allò significava un rupturisme diferent, no una simple radicalització del missatge d´ERC.

Més enllà de 30.000 vots, s´hauria pogut considerar raonablement la CUP. Amb menys d´una quarta part dels sufragis, sobren comentaris.

Per cert: com és que a hores d´ara encara les CUP i els grups concomitants no han realitzat una valoració oficial del 13 de juny?. Tan difícil o demolidora és l´autocrítica?.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
18 jun 2004
Des del Secretariat Nacional de les CUP fem la valoració següent de la campanya "Sí als Països Catalans, NO a la Constitució Europea" amb què hem concorregut a les darreres eleccions europees:

Els objectius que ens havíem marcat amb aquesta campanya eren dos: d'una banda deixar clar el posicionament polític de l'Esquerra Independentista respecte el model de construcció de l'Europa del capital i respecte els projectes de reforma o maquillatge de l'Estat espanyol i, d'altra banda, aprofitar la conjuntura electoral per fer arribar el projecte polític d'Unitat Popular a les diferents comarques dels Països Catalans. Creiem que tots dos objectius s'han assolit prou satisfactòriament. Pel que fa als continguts polítics hem donat mostra d'una fermesa ideològica, una coherència i una claredat de plantejaments en la defensa d'un nou marc polític articulat a través de l'exercici del Dret d'Autodeterminació, de la cooperació internacional i d'una societat plenament igualitària.

En segon lloc, i el que és més important, el centenar d‚actes de presentació arreu del territori nacional, les desenes de comitès de suport i de persones involucrades en la campanya, han fet palesa l'existència d'un projecte polític de ruptura respecte els estats ocupants i de transformació a fons de la nostra societat: la Unitat Popular.

La creació de nous col·lectius locals i l'adhesió de noves persones al projecte de les CUP, que caldrà quantificar d'aquí uns mesos, suposaran sens dubte un gran avenç per al nostre moviment. També cal remarcar, per la significació territorial que té, el fet que hem donat a conèixer i hem establert les bases per a l‚extensió del projecte de les CUP a les comarques del País Valencià i de Ponent.

Els resultats en nombre de vots, 7.050 al conjunt dels Països Catalans, no hi ha dubte que són molt modestos (0,17% del total nacional) i, per tant, no satisfan les expectatives. Queda clar que en els propers tres anys, l‚Esquerra Independentista ha de treballar de valent, superar la dispersió d‚esforços i la precarietat de mitjans per articular un projecte municipalista d‚àmbit nacional. En aquest sentit, les CUP prenem els resultats electorals com la constatació d‚una realitat, que ja sabíem que era adversa, però que ara ens servirà de punt de partida perplanificar l‚extensió territorial del projecte de lluita institucional, sobre la base de l‚acord i el respecte a la
pluralitat d‚agents polític que configuren el moviment català d‚alliberament nacional.

En definitiva, considerem que aquesta experiència ha suposat una maduració política de la nostra militància i un punt de partida per a l‚expansió del nostre projecte polític.

La valoració global dels resultats electorals està clarament marcada per una abstenció que voreja el 60%, la qual cosa representa: primer, que des d‚un punt de vista democràtic i formal el model de construcció europea és un fracàs estrepitós, perquè des d‚un inici s‚està fent d‚esquenes a la ciutadania; segon, el reforçament de les opcions de dretes i, particularment, de l‚espanyolisme, que imposen la seva hegemonia electoral gràcies a la circumscripcions estatals úniques que neguen l‚existència dels pobles i dels corresponents àmbits nacionals de decisió; tercer, que malgrat l‚esforç realitzat per desemmascarar el projecte de Constitució europea, caldrà
seguir lluitant per evitar que la política de fets consumats acabi generant un consens social favorable al nou ordenament constitucional i a les subsegüents reformes estatutàries amb què ens volen fer combregar.

Finalment, agraïm la col·laboració de desenes de lluitadors i lluitadores que han fet possible la campanya de la CUP. I, evidentment, manifestem la nostra gratitud amb les 7.050 persones que des dels Països Catalans han votat CUP i, també, amb els 2.235 vots internacionalistes que han recolzat la Unitat Popular catalana.

A partir d‚ara, doncs, ens correspon a tots i a totes eixamplar la base social de l‚Esquerra Independentista catalana i treballar en positiu per construir la Unitat Popular, sobre la premissa que «gent que lluita és el que ens cal».

Visca la terra!

Secretariat Nacional de les CUP
Països Catalans, 17 de juny de 2004
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
18 jun 2004
Jo no he votat a la CUP, no en formo part i no coneixo ningú directament que sigui de les CUP, però:
No crec que hagi fracassat, m'ha semblat bé que es presentessin, i penso que a la llarga en poden sortir coses molt importants.
Ànim CUP que el número de vots no vol dir absolutament res. Molta gent que és indepe o d'esquerres ha votat ERC i IC-EUiA perquè ha estat realistes i pragmàtics en unes Europees que tenen poc parlamentaris per a tot l'Estat espanyol. Però s'han donat a conèixer més encara, i a la llarga això pot donar el seu fruit.
I em cansa i m'entristeix que la gent a Indymedia, primer es queixi que s'expliquin a Indymedia i després se'ls matxaqui agafant-se a la lògica electoral dels vots (que us sembla tant important això dels vots, ja sembleu més de la democràcia representativa que els mateixos polítics!!!).
Aupa CUP! ÉS una lluita més i es mereixen el meu més humil respecte.
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
18 jun 2004
Jo afegiria una altra valoració, ja sabem els qui som i el que som, una merda punxada amb un pal, per als que es creien que l'EI era alguna cosa, doncs ja ho saben, no som res i tot està per fer. Tampoc crec que amb la gent que no hi ha participat la cosa hagués canviat gaire, potser dos o tres centenars de vots més i poca cosa. Així que ja ho sabem, som una merda i molt pudenta, la pregunta és quants anys més ens haurem de passar aroossegant-nos i revolcant-nos en aquesta merda ? quan les organitzacións polítiques ( O prepolítiques ) es ficaran d'acord d'una vegada i deixaran de banda, noms, sigles i capelletes, i començaran a pensar en comú com ha de ser l'esquerra independentista i com s'ha d'estructurar i segurament reformular ?
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
18 jun 2004
mai

perque l'EI sempre ha patit del mateix

a més perque us esmelegueu?

a 5 € per vot no cal demanar gaire.... Berlusconi en paga 30

sou una quincalla
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
18 jun 2004
Crec que l'EI havia d'haver fet passos d'aquesta mena fa d'anys: a finals dels 80 o amb l'AUP (moltes de les organitzacions que en el passat es barallaven,ara hi han donat suport: PSAN, MDT, la gent de Terra i Llibertat que abans havia estat lligat a la Crida...)
Jo si he votat CUP perque em semblava important poder fer d'una vegada un vot independentista i d'esquerra conseqüent, tot i que sempre he pensat que l'Unitat Popular ha d'abarcar un espectre més ampli que l'EI, sobre unes bases mínimes d'alliberament nacional i social (o social i nacional, tant li fa)
Crec que les picabaralles i el mateix tipus d'eleccions (a la gent l'importa un rave Europa i aixo esta be) ha restat molts dels vots que podria tenir una candidatura d'aquest tipus.
Esta be que es facin passos i aquest es un d'ells, que fa anys que tardava.
Potser la realitat es més minsa del que un pensa. Potser les proclames, les idees clares, els plantejaments més raonats es donen un cop quan els enfrontem amb el recompte de què fa la gent un diumenge de gairebe estiu. I aixo es bo, perque es una cura de modestia per tothom (qui s'ha presentat i qui no). Pero tambe perque el que es veu es segur, aixo són trumfos i no discursos mes o menys correctes.
Un projecte revolucionari és sabut que en el terreny electoral sempre està destinat a ser ben fluix. Per logica nomes en una situació prerrevolucionaria o revolucionaria, una candidatura que pretengui la transformacio del sistema pot tenir un ressó ampli. Aixo es una evidencia.
Cada pas que es fa en positiu ens apropa un xic més a aquest canvi, per més errors i pifies que l'acompanyin.
Hem d'aprendre a valorar el que en conjunt som tots i totes, a trobar noves formes de plantejar les discussions i les diferencies.
Un mira la lluita dels immigrants, veient el que són i es juguen, i se n'adona que moltes de les discussions que es tenen, les maneres d'enfocar-les són ingenuament erronies.
Posem fil a l'agulla, deixem-nos de miralls on mig estrafem la vida i posem-nos-hi
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
18 jun 2004
Respecte "jo cap", només puntualitzar, que la gent que no ha donat suport a la candidatura de la CUP a Europa, no creia necessari i fins i tot contraproduent (només cal veure els resultats numèrics, i d´altra banda els polítics, l´esquerra independentisat encara més fragmentada per culpa d´unes eleccions, que trist!)per tant la valoració a fer, no és que hagués passat si tothom li hagués donat suport (jo crec que ni 100 vots més), sinó que hauria passat si la CUP no s´hagués presentat a Europa.
Evidentment, no hauriem fet el ridicul numeric, no hauriem dividit encara més el moviment per culpa d´unes eleccions del sistema capitalista burgés, no hauriem malgastat els milers d´euros que haurà valgut la campanya, no hauriem cremat molts militants ( gent jove que s´ha encegat amb la paraula "il·lusió"), i no fer una campanya una mica absurda, doncs és evident que si les eleccions no haguéssin coincidit amb el debat de la Constitució Europea, la CUP no hagués fet cap discurs, ja que s´ha centrat en aixó i quatre articles de 2 pseudointel·lectuals de pà sucat amb oli que es creuen els presidents del Mambo (reis no pq diuen ser republicants!).
Si l´esquerra independentisat vol, pot treballar molt i bé en campanyes d´expansió de les CUP, i sense cap contesa electoral burguesa pel mig. L´esquerra independentista necessita ara més que mai gent capacitada per fer feina local en el teixit social per desprès (sense presses) traslladar aquestes demandes socials a les institucions, enlloc de fer cel·lules revolucionaries boltxevics d´analisi cojuntural des de les quals dirigir els moviments socials o teixit associatiu de base, doncs és evident que els moviments socials tene capacitat pròpia d´analisi, i no els cal acp "GURÜ" que els guï en el camí.Aixó si necessiten gent com tu i com jo que els ajudi (ens ajudi) a construir un contrapoder popular (no la direcció d´aquesta) per desprès, en base al contra poder popular local crear l´eina institucional d´intervenció politica, mai a l´inrevés.
Si algú no ho veu així, és lògic que a hores d´ara pugui dir que els resultats són excelents i que s´han complert els objectius (que hauria passt si no s´arriben a acomplir?).
Fins aqui unes humils reflexions.
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
No vaig votar a la CUP perque els vaig veure com uns aprofitats que es volien beneficiar de l'ilegalitzacio de la esquerra abertzale vasca, a la que sempre he votat en les europees, i el mateix l'ha passat a Aralar, uns altres carronyers.
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
I estic força d'acord amb "Terra". Ha estat una bona experiència però ara cal treballar a la base per idees i per constituir consciència. Els moviments socials són molt amplis i diversos, i la gent indepe ha de treballar amb l'altra gent i fer sentir que el nostre país l'hem de defensar entre tots. Si això cualla, aquestes idees tindran molta base social i s'acabarà traduint en fets.
A la llarga caldrà o constituir un partit o treballar amb alguns partits, per fer un front d'esquerres que pugui fer fora CiU, PSC i PP, però això vindrà d'aquí a molt temps.
Experiències com les de la CUP, o la Roser Veciana amb els Verds a l'Ajuntament de Bcn, són experiències que ens ensenyen molt, i una de les coses és que a través de la democràcia representativa, lluitar per un projecte transformador o de democràcia participativa és molt difícil i no es pot fer amb bona voluntat i il·lusió, caldrà treballar molt bé i tenir un treball de base molt fort i molt sentit.
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
el que haurieu de fer es canviar les sigles CUP per CLUB ( de petanca per exemple).
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
pep vius en una altra galàxia ? Barreges el tocino i la velocitat, em sembla fantàstic que votis els bascos, però que la CUP siguin carronyers per presentar-se a unes eleccions, és kafkià.
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
si un partit es il.legalitzat, les eleccions ja no son justes i per solidaritat no s'haurien d'haver presentat.L'altre es fer el joc al sistema.
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
qui ilegalitza a HZ és el PSOE-PP (llei de partits, no CUP.
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
mireuuuuuu això: http://www.racocatala.com/articles/4573

http://www.racocatala.com/articles/4573

http://www.racocatala.com/articles/4573
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
Els vostres potencials votants estan votant ERC, a l'error de plantejar una campanya a les europees s'afegeix el fet de que encara no heu entès que a ERC li queden uns anyets, possem per cas quatre, per desgastar-se com a conseqüència del seu govern a Catalunya. Plantejar-li un farol als que estan guanyant de forma tan clara el discurs independentista és una estupidessa quan encara no s'han tret el somriure de la sorprenent pujada. Encara que les CUP haguessin sortit a la tele i els diaris això haguès arreplegat pocs vots més. Per creixer a costa dels vots independentistes d'ERC s'ha d'esperar el seu desgast i qui no ho vegi està massa il·luminat em sembla. I ho dic perque em sembla que d'això es tracta en els vostres anàlisis de creixement futur, si feu anàlisis cosa que dubto després del vist.

En quant al tema d'EH, em sembla que la situació de treva va afegir molts més vots dels ja de per si fidels votants als PPCC. Durant molts anys l'únic referent de l'independentisme revolucionari ha estat aquesta coalició basca, a Catalunya res i als PPCC ni t'explico. Molts s'han cregut quan feien campanya que la qüestió de votar CUP era un simple trasvassament de vots d'EH a ells. A sobre s'ha arribat a l'indignant situació de rebre insults d'alguns cuperos per demanar solidaritat amb HZ en aquests moments, han actuat com a comissaris polítics del bon independentisme. S'ha arribat a dir que els independentistes aquí voten CUP, i que qui ho fes per una altra opció com HZ patien, si més no, basquitis, autoodi i no se quantes tonteries més.

Aquesta actitut il·luminada i sectaria de molts cuperos convertits en portaveus improvisats ens ha apartat, crec, a molts d'afegir el nostre vot a les CUP. Quan en el que s'entra és a desqüalificar companys de lluita per quatre vots de merda s'està entrant en un terreny molt perillòs i de baralles sectaries sabem molt dins de l'independentisme català.

Les CUP s'han precipitat, l'han cagat, l'anàlisi que obre aquesta notícia ja demostra una ceguera absoluta, dels que pensen que els seus votants han de ser tan gilipolles com els altres, que simplement es tapen els ulls i voten CUP perque queda molt bé. Sense un treball de base a molts llocs, sense debats que anessin més enllà dels insults entre cuperos, endavants, batasunos, anarquistes, etc, etc. Això ha atiat el foc de l'exclusivisme i dels que es creien amb el monopoli de l'independentisme. Més humiltat, menys insultar a companys de lluita, i ja era hora que us decidissiu a fer una valoració d'una punyetera vegada. Perque aquest silenci feia una pudor a mort impressionant. En quant a la valoració en si em sembla com la de qualsevol partit que diu haver complert espectatives. 7000 vots als PPCC són complir espectatives?? A unes eleccions vas a treure vots per fer un barem de recolzament i en aquest sentit el fracàs és absolut, hi ha més eines que unes eleccions per poder fer creixer la CUP, no enganyeu amb això, la hostia ha estat impressionant però la ceguera no us ho deixa veure.
He votat a les CUP
19 jun 2004
El resultat electoral de les CUP és un cop molt dur per als que creiem que representàvem una mica més del 0.17 % de l'electorat dels Països Catalans.
La campanya ha estat ben preparada, s'han dedicat gran quantitat d'esforços i s'ha mobilitzat tot el que era factible de mobilitzar. Ara bé, pensar que el Partit Cannàbic ens ha sobrepassat sense la inversió d'un sol euro em fa sentir un fort sentiment d'impotència. És la victòria de la estupidització per sobre d'un projecte nou, amb il.lusió, i aportant gent nova descontaminada del putrefacte aire polític català.
Si no fem alguna cosa aviat, jo només dic que millor que l'últim apagui el llum.
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
Perdoneu però he copiat un text referent a una notícia anterior sobre les CUP i hi ha un tros del paràgraf que no és addient per aquesta ja que estic absolutament d'acord amb ell. Així el tros que diu:

"Les CUP s'han precipitat, l'han cagat, l'anàlisi que obre aquesta notícia ja demostra una ceguera absoluta, dels que pensen que els seus votants han de ser tan gilipolles com els altres, que simplement es tapen els ulls i voten CUP perque queda molt bé".

Te com a referencia l'anterior escrit. Sorry.
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
Apa, ara ens tornem trobar. I segueixo pensant el mateix : no entenc el teu raonament. No entenc que diguis que no hi ha hagut mai un moviment fort als PPCC i, com que no hi ha estat, tu votes o col.labores amb el que sí que existeix. Però qui esperes que el construeixi aquest moviment, la santa providència ?

I puc coincidir en part amb l'analisi que fas al primer paràgraf, que és parcialment cert, tot i que també cal tenir clar que ERC ha perdut 400.000 vots respecte les "espanyoles" i que no crec que fos tan il.luminat pensar que en podries caçar 10 o 15 mil més dels que s'han "caçat". No ? I això, que consti, que jo, al principi no era partidari d'anar a les europees. Però un cop presa la decisió, en el bon funcionament de la campanya i ens els resultats (encara que no tant) en hi jugàvem moltes coses tots (tots!), tant els que hi estàvem en contra com els que hi estaven a favor. Per tant crec, molt sincerament, que hem suspès en els resultats i hem tret un notable en la campanya. I aquest notable ens el dóna, en part, les reaccions durant la campanya, per exemple des d'ERC que, en no esperar-se el desplegament fet (no em driàs que no et va sorprendre ? doncs a mi sí, i molt agradablement) van haver de fer a cuita corrents un cartellet firmat per les JERC (contra la constitució europea) i van començar a escampar per internet que ens finançava CiU. Això deu voler dir que hi ha hagut molts factors que han fet errar els càlculs, però que els càlculs que feien alguns (tampoc feien volar coloms) no eren tant diferents dels que devien haver fet des d'ERC, gent que no crec que titllis d'il.luminats, reformistes sí, però il.luminats no.

El què jo no he sentit per enlloc és que ningú que es volgués presentar a les europees m'argumentés que "l'única" manera de fer créixer les CUP era presentar-se a les eleccions. I, repeteixo, jo que no hi estava d'acord, trobo injust que es diguin aquest tipus de coses. Les eleccions han estat una cosa més, però no he sentit ningú dient que era "l'única".
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
parles de comissaris polítics, però gent que fa com tu(o tu, això no ho sé), passa el dia titllant a companyes de lluita de reformistes, iluses, hippies o enganyades; i carregant contra el que es faci. o no?

seguim posant la galta?
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
Potser no entens el meu raonament, bé, l'he intentat explicar fa uns dies, ara i quan calgui i crec que no val la pena repetir-t'ho perque ja el saps i simplement no coincideixes, que hi farem. Però jo no entenc perque preteneu que tothom estès d'acord amb una candidatura que pel meu parer s'ha plantejat precipitadament, sense el consens necessari i amb el perill de que fe el ha fet, un bluff espantòs i que ha donat ales a que l'independentisme en general acabi sent marcat per unes espectatives tan minses, i valorat en tant que vots.

No he votat les CUP perque sincerament no he cregut que sigui una opció seriosa i per suposat no estic esperant que la providència construeixi el moviment, cada dia el construeixo i com jo molta gent però per mi així l'únic que es fa es trencar-lo. No estava d'acord en presentar unes CUP i molt menys a Europa, i per dir això no vol dir que deixi de fer moviment, perque per mi el moviment no es demostra a unes eleccions.

Un cop pressa la decissió molts heu tancat files encara que no estessiu d'acord, trobo molt bé aquesta disciplina però no la comparteixo, com tampoc en llançar-se al coll de la CUP o provocacions vàries d'una i altra banda per aquí i d'altres llocs. Les campanyes electorals tenen el que tenen, i els vots són l'únic barem vàlid si entres al joc, no crec que cap opció política plantegi com a anàlisi que hem fet una bona campanya encara que no hem passat de 10000 vots, per això, per aquesta feina que s'ha fet durant la campanya no calia que es fes en campanya electoral. M'explico?

Ara no era el moment de les CUP, i molt menys en unes europees, sectors sectaris de l'independentisme han posa't les seves raons sobre la taula i per respecte o per no entrar en les tradicionals lluites cainites, molts han callat i han deixat fer tot i que no compartint, però llegint el penòs anàlisi que fan els de les CUP sense cap mena d'autocrítica i considerant-ho possitivament tot i l'irresponsabilitat i el fracàs, crec que aquí no s'ha arreglat res sino que s'ha empitjorat l'organització interna d'una forma brutal.

Hi ha un debat obert al racó català on queda ben clar el sectarisme de certs personatges, popes autèntics que donen lliçons i que de moment no han admès per orgull i per superbia, la gran cagada. Un escrit crític amb les CUP molt ben trabat i escrit, ha estat crucificat pels "intelectuaets" de sempre, no rebatint-ho amb arguments, sino censurant que s'escrigui parlant d'això, donant cartes de petit-burgues, refermant-se en l'error i en lo revolucionaris i coherents que són, etc, etc.

Quan tinguem una opció seriosa potser votaré, de moment preferia la solidaritat amb els que havia votat sempre, i ara més que mai perque era l'únic moment de donar el meu vot i fins d'aquí 5 anys res. Ara eren il·legals, ara calia la solidaritat dels votants, tantdebó d'aquí 5 anys els catalans independentistes no haguem de mirar cap allà, però tal com estan les coses em reitero i ho tornaria a fer.

Salut
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
Deixem-ho estar perquè sembla que aquí no volguem (ni tu ni jo) parlar clar i sense parlar clar no ens entendrem.

En tot cas segueixo sense veure la "gran cagada" que alguns s'entesten a veure. Ja m'explicaràs quines "grans conseqüències" negatives tindrà això.

En tot cas pot haver estat una "gran pèrdua de temps" , però estic tan acostumat a fer coses que són pèrdues de temps, que no em venia d'una vegada. El què no entenc és que gent que està tan acostumada com jo a perdre el temps (masses vegades, no dic sempre) ara s'estiri dels cabells per aquesta campanya que, total, ha durat 15 dies.

Crec que el què hi ha gent que no veu és que pitjor no podem estar. No senyor. Entre tenir 20 regidors i 40 casals i o tenir-ne 4 ja ho has vist,només hi van 5 anys. Vivim en el nostre món particular i ens barallem per unes minúcies incomprenseibles a ulls de la gent.

Ni hem tingut cap "gran" pèrdua, ni havent aconseguit 40.000 vots haguessim fet cap "gran" salt endavant.

salut
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
19 jun 2004
Un altre anòmin que signa articles i manifestos. Les CUP han dit i opinat i han donat la cara. Una mica de dignitat i valentia. Signeu els articles, ja que si són tan seriosos i analítics és el que hi correspon.

vamos!
Re: El fracàs de l´independentisme de les CUP
22 jun 2004
7000 vots donen per fer un CLUB, pero no per fer una CUP

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more