Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : fòrum 2004
Sonar: cultura o espectacle?
18 jun 2004
.
Sembla que, desde l'esquerra, no es vulgui tocar massa l'assupte d'una possible crítica al festival de música electrònica Sonar. Com gairebé cada any, hi assisteixo. Hi han artistes que m'interessen (Pan Sonic, Roty 340 -de Vigo, molt bò-, Manuvers, Roots Manuva, La Mala Rodríguez, Tote King...). Però la paradoxa es dona quan m'en adono que allà no hi ha, en realitat, cap interès per la música. I et trobes allà al mig, envoltat de gent "súper" radical, "súper" diferent (o això creuen ells) que travessen mars i muntanyes per venir només a Lloret de Mar (ai perdó, al Sonar). No dic que no hi hagi interès. Però jo diria que estem amagats, per que la superfície-superficial la conforma un magma d'apariències d'espant.

Val. La meva crítica no és tan el possible sorroll que el festival causa en el barri (com apunten les pancartes de la CNT i dels veïns). La meva crítica va cap a una màquina de fer diners que ja no sap vendre cultura, sino que ven marca. Una marca atractiva, però que amaga una pobre connexió social amb la gent del país i prefereix esser un fócus d'atenció mundial, que atrau a gent d'afora pel simple fet d'oferir música+sol+platja+sexe (mecànic?).

La sensació que allò és con un Gran Germà, amb pintes del mateix pal que a la tele i tot, dóna que pensar.

Això sí: tothom clama quan algún artista crida "Fuck George Bush" (i allà s'acaba la crítica política de la majoria).

Per cert: llegeixo que el "chill out oficial" del Sonar és el Fòrum.

En fí. Vaig a sopar alguna cosa per anarm'en aquesta nit a veure més concerts.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sonar: cultura o espectacle?
18 jun 2004
viva el Fary, que es mes barato
Re: Sonar: cultura o espectacle?
18 jun 2004
cultura o espectacle? ... jo, millor en diria negoci
boicot als espais forum
18 jun 2004
recorda q cccb i macba son espais forum. i lo q ara fan espais "pseudo culturals" com aqet es convidar a artistes internacionals i lokalment a desalotjats (per a netejar imatge). recorda q barcelona d ciutat industrial esta cambian a parc tematic turistic. es a dir merkantilitzacio d la cultura per multinacionals. els del tripartit no son mes q marionetes q es turnen amb ciu.

solament la força de la ciutatania pot parar aixo. com per eixample fent boicot a les mentides. pots no pagar sonar i escoltar amb una birra fora. i donar algun mapa a tant d despistat :)))
Re: Sonar: cultura o espectacle?
19 jun 2004
pastillas, pastillas
rojas, verdes y amarillas

no ens enganyem. El Sonar no és cultura. Li posen aquesta etiqueta perquè fa molts diners, i per això interessa a les institucions. La cultura es reconeix quan cap govern ni ajuntament li interessa un projecte. Llavors és quan realment pot ser interessant. Apart, el cinisme sobre el consum de pastilles i coca és màxim amb el Sonar, doncs es criminalitza cada cap de setmana a sectors "pastilleros" però clar, el Sonar no, perquè el Sonar es cultura. Ja, ja, ja.
Re: Sonar: cultura o espectacle?
19 jun 2004
Pstillers fills de puta aneu a fer soroll a casa vostra.
Re: Sonar: cultura o espectacle?
19 jun 2004
El sistema té una capcitat absoluta de fagocitar qualsevol moguda que es pugui sortir dels seus parametres. Únicament la coherència i la dignitat mantenent a molts grups fora del sistema. No crec que el Sonar estigui plantejat com una moguda alternativa tot i que haguès començata així, simplement és un festival de música electrònica amb tot el que això comporta, però no busquem més enllà.

La nova tàctica del Fòrum per superar el fracàs inicial ha estat agenollar-se a l'evidència de que s'ha de transformar allò d'un fals forum que traeix i prostitueix el que diu defensar en un altre maremagnum, ara obren a les nits per les festes i concerts, possen pantalles per veure l'Eurocopa, etc. I si vols quantitats ingents de gent has d'apartar l'ideologia i la coherència, perque vas a fer negoci, a vendre un producte i una marca no una dissidència.

Qui no vulgui anar al Sonar que no hi vagi, però buscar-li a aquest aspiracions rupturistes o camins fora del sistema és ser una mica innocent.
Re: Sonar: cultura o espectacle?
19 jun 2004
creo que hacen incluso una exposicion de TONTUNNING..ARRRGGHH!!!!!

ROCKAAAANNNNRROOOOOLLLLLLL
alterna sonar
19 jun 2004
alterna sónar

http://www.nodo50.org/x-files/arte/arte_117.htm
anti sonar let's rave
19 jun 2004
el sonar representa la institucionalització de l'oci i la cultura electrònica i experimental. Molt habitual dels grups de poder esquerrans, que en comtes d'eliminar les expressions culturals populars, les fan seves, transformàndoles, en última instància en un negoci més.
festes lliures-hedonisme anticapitalista
Re: Sonar: cultura o espectacle?
04 mai 2005
abajo el capitalismo lo conseguiremos montemos un anti sonar bueno pa undirles el negocio
Re: Sonar: cultura o espectacle?
26 jun 2005
Deia ian mckaye referint-se a a la banda nirvana kelcom semblant a "... era como( el grup i el seu so + missatge)si en tu cocina hubiera una cocina exquisita.del humo q salía de la xemeneia, desde fuera, unos codiciosos hijos de puta se apoderaran de ello( les imatges?)"
@rtivists are here to stay
Sindicato Sindicat