Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Manifest manifestació 19 de Juny
17 jun 2004
MANIFESTACIÓ DISSABTE 19 DE JUNY 17.30H PASSEIG DE GRÀCIA/DIAGONAL

CONVOCA: PLATAFORMA ATUREM LA GUERRA
NI GUERRES NI TORTURES

El dia 8 de juny, lâONU ha aprovat una nova resolució sobre lâIraq. Aquesta resolució diu que el 30 de juny sâacabarà lâocupació i que en sis o set mesos hi haurà eleccions per escollir una assemblea encarregada de redactar una nova constitució. També diu que durant tot aquest temps la seguretat de lâIraq dependrà de les anomenades forces multinacionals.
Del que no parla aquesta resolució és de les conseqüències que ha tingut aquesta guerra sobre la població civil que ha patit i pateix la violència i la destrucció causades per la invasió.
Els EUA sâhan vist obligats a modificar molts aspectes del seu projecte original, però malgrat això afirmem que aquesta nova resolució no fa res més que legitimar dâuna altra manera el poder polític i militar dâEUA sobre lâIraq. Ras i curt: el Consell de Seguretat de lâONU ha votat una resolució que dóna cobertura a totes les atrocitats que lâadministració Bush ha comès a lâIraq.
El nou govern de lâIraq és tan poc representatiu i titella com lâanterior perquè no té plena sobirania i les forces dâocupació tenen la principal responsabilitat en garantir lâestabilitat, lâordre i la seguretat, quan precisament la seva presència és el factor més important de desestabilització de lâIraq. Mentre aquestes forces no marxin hi haurà ocupació, encara que no ho reconegui així el Consell de Seguretat. La majoria de la població de lâIraq no sâha sotmès als dictats dels invasors i, des del primer dia ha oposat resistència (violenta i no violenta) a lâocupació.
Una pau justa a lâIraq no serà possible fins que no hi hagi un reconeixement de la legitimitat de les reivindicacions de la resistència iraquiana.
Per altra banda, mai no poden haver-hi eleccions que mereixin el nom de lliures i democràtiques mentre hi hagi presència militar i/o bases militars estrangeres, com és el cas de lâanomenada força multinacional comandada per EUA.
Aquesta nova resolució sâaprova poc després de lâescàndol de les tortures i, en bona mesura, es vol fer servir per contrarrestar la deslegitimació que han provocat aquests fets.
Aquestes tortures no són casos aïllats i no sâhan dut a terme per âelements incontrolatsâ?. Ha quedat acreditat que aquestes pràctiques cruels, inhumanes i degradants constituïen una pràctica habitual tant a lâIraq com a lâAfganistan i en la qual hi han intervingut soldats i mercenaris âprofessionalsâ?, així com serveis dâintelâ¢ligència. Aquests abusos van ser programats i coneguts per la jerarquia militar i els responsables polítics.
Mentrestant, després de més de dos anys dâexistència, Guantànamo continua sent un lloc on també es tortura i on no es respecten les normes elementals del dret internacional humanitari.
A la falsedat dels arguments que van adduir per justificar la invasió sâhi ha dâafegir ara la violació manifesta dels drets, principis i valors que deien que volien implantar a lâIraq. Amb tortures mai no es pot construir una democràcia.
A hores dâara cap govern de la comunitat internacional ha exigit responsabilitats polítiques i jurídiques a Bush, Rumsfeld, Blair i a la resta de dirigents polítics nordamericans, britànics i espanyols.
De la mateixa manera que vam valorar positivament la retirada de les tropes espanyoles, ara critiquem la posició presa del nou govern espanyol al Consell de Seguretat i a la cimera de Guadalajara on no va voler condemnar els EUA per lâafer de les tortures.
Tot això ha anat acompanyat dâun suport incondicional a la política de Sharon. Si el âFull de Rutaâ? és un fracàs, lâactual âpla de retiradaâ? Bush-Sharon és, de fet, un pla dâintegració/expansió. Sharon demana aguna forma de retirada de la franja de Gaza però al mateix temps inverteix desenes de milions de dòlars en els assentaments de Cisjordània.

Per tot això, la PAG:

EXIGIM la devolució immediata i total de la sobirania política i econòmica al poble de lâIraq i al poble palestí i la retirada de totes les tropes ocupants.
EXIGIM la condonació del deute extern de lâIraq, lâanulâ¢lació de totes les sancions econòmiques i que els països ocupants paguin totes les despeses per a la reconstrucció del país. Així mateix demanem lâabolició del deute extern per a tots els països empobrits.
EXIGIM la investigació i depuració de responsabilitats per la pràctica massiva i organitzada de la tortura a lâIraq,lâAfganistan i Guantànamo. Tornem a demanar que Bush, Blair i Aznar siguin jutjats pel Tribunal Penal Internacional.
EXIGIM que sâobrin negociacions amb tots els actors de la resistència iraquiana i palestina perquè sense la seva participació no hi pot haver una pau justa i democràtica ni a lâIraq ni a lâOrient Mitjà.
EXIGIM lâenderrocament del mur, la desaparició dels assentaments i el ple reconeixement dels drets del poble palestí.
EXIGIM, tal com va aprovar el parlament europeu, la suspensió de lâacord dâassociació comercial i de tracte preferent que la UE manté amb Israel i la venda dâarmament per part de lâEstat espanyol.
Atès que estem en el període de presentació de la declaració de la renda, animem a practicar lâobjecció fiscal a les despeses militars.
La Plat At G.continuarà promovent la cultura de la pau i denunciant qualsevol iniciativa que consolidi el militarisme i lâarmamentisme, com és el cas de lâAgència Europea dâArmament, lâaugment dels pressupostos militars o el protagonisme de lâOTAN que preveu el projecte de constitució europea.

NI GUERRES NI TORTURES
FORA LES FORCES DâOCUPACIÃ DE LâIRAQ I PALESTINA
NO A LA GUERRA, NO A LâIMPERIALISME

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest manifestació 19 de Juny
18 jun 2004
"Una pau justa a l’Iraq no serà possible fins que no hi hagi un reconeixement de la legitimitat de les reivindicacions de la resistència iraquiana"

.... considereu legítima la demanda d'imposar la "sharia" a l'Iraq? Realment és Al-Sader un referent per al moviment pacifista?? Per què no condemnem els assassinats comesos per la seva guerrilla? i els d'Al-Qaeda?
Això vostre no és pacifisme. Estic molt d'acord amb totes les acusacions i denúncies que feu de les forces d'ocupació, el que només demano és que no doneu ales a un personatge com Al-Sader que ha iniciat una resistència armada per així ara tenir major protagonisme polític, sense ni haver-se plantejat les morts que ha causat (moltes menys que els ocupants, és cert, però no per això està exempt de condemna... o és que no érem pacifistes?)

PAU per a l'Iraq
Re: Manifest manifestació 19 de Juny
18 jun 2004
i després a la mani contra el fòrum i la solcialdemocràcia
Sindicat Terrassa