Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : immigració
Xerrada: als camps de fruita s'explota immigrants
17 jun 2004
Acte central de la campanya d'Endavant Ponent sobre l'explotació dels i les immigrants als camps de fruita:

XERRADA:
Dimarts 22 de Juny a la Biblioteca Pública (Rambla d'Aragó, Lleida) a les 20h.

A càrrec de:

Organització de la Campanya

Carles Sastre (CSC-Intersindical)

Ex-Encarregada d'allotjaments d'Unió de Pagesos

Assemblea Pagesa
endimmigraci.gif
muralprecarietat.jpg
ALS CAMPS DE FRUITA S'EXPLOTA IMMIGRANTS
Ja fa temps que als camps de fruita de Lleida es dóna una situació intolerable i que sempre s'ha intentat amagar. Es tracta de l'explotació que pateixen i les condicions en què viuen els i les immigrants.

En l'estudi que hem realitzat es demostra la culpabilitat que té Unió de Pagesos en tot això, des que es capten els i les immigrants en el seu país d'origen fins que arriben aquí.

En una gravació a la qual hem tingut accés, d'una xerrada que es va fer a Colòmbia als i les immigrants que havien de venir a treballar a Lleida, s'arriba a dir que aquí no hi ha classisme i que els seus patrons els tractaran d'igual a igual. Això xoca frontalment amb la realitat, ja que els i les immigrants estan en centres semi-tancats en els quals no poden circular en llibertat, evitant així, al màxim, que hi hagi contacte entre les persones nouvingudes i les que són d'aquí. A més, no només és inexistent el contacte amb els patrons, sinó que tenen uns representants d'aquests que els observen nit i dia.

Segons uns documents interns que ens han arribat, està demostrat que en aquests centres on s'allotgen els i les immigrants hi ha uns controladors pagats per Unió de Pagesos que els avaluen amb criteris no professionals sinó personals.

Alguns exemples que demostren la situació precària que pateixen els i les immigrants, són la retenció dels passaports com a mètode de dependència , els estrictes horaris als quals estan sotmesos o el control de la seua vida privada, amb qüestions com ara la higiene. Unió de Pagesos els examina les 24 hores del dia, sota l'amenaça que si no compleixen les normes imposades no tornaran a les campanyes següents. Per tant els i les immigrants no només tenen la pressió d'estar controlats/des a les hores de feina sinó també la resta del dia. Quan acaben la jornada laboral han de fer les activitats obligatòries que Unió de Pagesos creu convenient i amb tot això s'anul·la completament la llibertat individual dels i les immigrants, així com el seu temps lliure.

També cal destacar que per viure amuntegats i controlats han de pagar aproximadament 270 euros mensuals en concepte de dinar i dormir. No és estrany doncs que alguns mesos es quedin amb sous nets d'uns 90 euros.



Amb aquest panorama, pensem que ha arribat l'hora de destapar tot aquest entramat, que fa massa temps que dura. De la mateixa manera que no ens cansarem de dir que la campanya que hem presentat no va dirigida contra la pagesia catalana, al contrari, volem defensar-la de qui en el seu nom s'aprofita dels més febles de la societat per treure els màxims beneficis.



...I AQUESTS SÓN UNIÓ DE PAGESOS .
Mira també:
http://www.endavant-ponent.cjb.net

This work is in the public domain

Comentaris

neoesclavismo
17 jun 2004
resumir un texto es hacer una reduccion del mismo que mantenga su contenido

politica de inmigracion neoliberal (resumiendo. neoesclavismo)
Re: Xerrada: als camps de fruita s'explota immigrants
17 jun 2004
Quin paper juga aquesta nova Unió de Pagesos!!

Caldria explicar-nos això una mica més als urbanites!!

Nosaltres vàrem quedar sorpresos en veure tanta corbata y vestit de gala en l’última assemblea d'aquest vell sindicat d’esquerres i en veure com veure com marginaven a Pep Riera Pere Ginobart.

Nosaltres des d’aquell moment vrem perdre tota confiança en aquesta nova UP.

Podríeu penjar més informació la gent que treballeu en el camp de la pagesia.
Salut

www.kaosenlared.net
Sindicat Terrassa