Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Denúncia de l'abús contra els drets de reunió i expressió per la Consulta Social Europea
17 jun 2004
Dimarts vam llegir aquest manifest a l’acció davant la Delegació de Govern de Bcn
El passat diumenge 13 de juny no van poder exercir el seu dret a participar de la Consulta Social Europea els ciutadans i les ciutadanes d’Alella, Barcelona Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Les Corts, Nou Barris, Sant Martí, Sants, Guinardó i Sant Andreu del Palomar, Cardedeu, Corbera de Llobregat, El Masnou, Gavà, Matadepera, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Teià, Vilassar de Mar, Blanes, Cornellà del Terri.

La Junta Electoral Central, les subdelegacions del govern, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i en alguns casos la Policia Local no ho van permetre. Van considerar que calia il·legalitzar la possibilitat que la gent debatés, opinés, aprofundís i proposés sobre temes tan importants com els pressupostos militars, una nova cultura energètica, garantir els drets socials a la Constitució Europea, l’especulació i la possibilitat que la població pugui expressar la seva opinió política més sovint i de manera més directa. I tot això ens ho prohibien en el “gran dia de la democràcia� a la “festa� democràtica per excel·lència. I després es queixen que la gent no participa en la política i de l’alta abstenció. Creiem que els polítics són demagogs perquè mentre públicament reclament participació, en realitat els espantaria una veritable participació i no ajuden als sectors socials que la promouen.

Exigim saber qui es va extralimitar en la interpretació de la resolució de la Junta Electoral Central, que deia que no podíem estar en les immediacions dels col·legis electorals, per donar l’ordre de desallotjar la consulta de tota arreu, indentificar la gent i incautar el material que portàvem.
Exigim que es depurin responsabilitats polítiques davant de tals abusos d’autoritat que van atemptar contra els drets civils bàsics.

Diumenge passat van vulnerar el nostre dret d’expressió i de reunió, drets bàsics recollits a la tan lloada Constitució i que, per molt que fossin eleccions i els polítics tinguin un pacte de no propaganda, això no vol dir que ens impedeixin fer vida normal. No ens callaran! El proper diumenge 20 de junt tornarem a sortir al carrer, no importa si som molts o moltes, el més important és que estem començant procesos que, tard o d’hora, canviaran el rumb de la nostra vida democràtica.

Properes cites:

Dissabte 19 de juny, en les manifestacions a Bcn contra la guerra i contra la precarietat i el Fòrum:
- Recollida de vots de la CSE als principis i als finals de les dues manifestacions (Jardinets de Gràcia- Plaça Catalunya; i Plaça Universitats-Sants Estació).

Diumenge 20 de juny:
- Realització de la Consulta a les poblacions on es volia realitzar i no es va poder com a mostra de dignitat davant dels abusos soferts (us passarem llista dels punts de consulta abans del dia 20)


Telèfons de contacte:
Jordi Oriola (665 241 781), Iolanda Fresnillo (678 296 979) i Gemma Tarafa (677 492 513)

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa