Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DE LA RIBERA D'EBRE
16 jun 2004
La Plataforma de la Ribera d’Ebre, en la reunió d’aquest dimarts dia 15, ha valorat totes les informacions aparegudes les darreres setmanes referents a l’abocador actual, al Consorci de Gestió de Residus de Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat i al macroabocador de Tivissa
Les darreres setmanes han aparegut notícies sobre la possible contaminació al subsòl provocada per l’abocador actual. També s’ha parlat de dissoldre el Consorci que gestiona públicament l’abocador actual i s’ha insinuat que el mes d’agost començaria a funcionar el macroabocador de Tivissa. Tot això s’està dient sense que encara siguin públics els informes de l’Agència de Residus de Catalunya i de l’Agència Catalana de l’Aigua que al seu moment se’ns va comunicar es farien públics.

L’únic informe del que en aquest moment disposem és l’encarregat per la Direcció General de Qualitat Ambiental al tècnic independent Sr. Antoni Canicio.

La Plataforma vol manifestar que llegit aquest informe i amb totes les dades que disposem desprès de dos anys d'aparegut el projecte, la nostra postura continua clarament contrària a la posada en funcionament del macroabocador per la seva ubicació absolutament inapropiada, per la seva mida que només justifica l’entrada massiva d’escombraries de fora del nostre territori i per la seva gestió privada amb grans beneficis per l’empresa que sortiran dels impostos que pagarem els ciutadans.

Davant de tot això, recordant que la transparència i la participació ciutadana són parts del programa del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Plataforma de la Ribera d’Ebre ha pres la decisió de convocar un acte públic en el que quedi explicat a tota la població:

El projecte de l’empresa tal i com s’ha plantejat en origen.

El posicionament del govern de la Generalitat i la seva alternativa.

La postura de la plataforma

Hem acordat treballar per:

Que l’acte es celebri el dia 2 de juliol al pavelló poliesportiu de Móra d’Ebre (Queda pendent confirmar disponibilitat per part de l’ajuntament).

Poder contar a la taula amb representants del Govern de la Generalitat (Conselleria de Medi Ambient), de la Delegació del govern a les Terres de l’Ebre, dels governs comarcals i locals de les tres comarques membres del Consorci i la Plataforma de la Ribera d’Ebre.

La Plataforma de la Ribera d’Ebre consideraria absolutament inadmissible que es prenguin decisions sobre un projecte, que se’ns dubte condicionarà el futur de les nostra comarca, sense que es doni una informació clara i real del que es vol fer a tota la població i consideraria un frau del Govern de la Generalitat que el macroabocador funcioni en les condicions actuals.

Plataforma per la Defensa de la Ribera d’Ebre - Miravet, 15 de juny de 2004

This work is in the public domain

Comentaris

Re: COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DE LA RIBERA D'EBRE
17 jun 2004
Comencem malament! aquest senyor conseller d'IC ja es la segona vegada que "donde dije digo digo diego" I sempre en l'hem de carregar los pringats del sud? Mos portaran tota la merda de les ciutats
i aixo que aqui els produïm l'energia.
Aquests fatxes de IC son com la IU de Navarra, per exemple, que anaven del bracet del nazi Sanz a inaugurar el pantà d'Itoitz.
No mos podem fiar mes que de naltros mateixos, des de baix. Perque tot lo que ve de dalt ja esta clar lo que es, per molta careta d'esquerraires que es pengin!
Re: COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DE LA RIBERA D'EBRE
17 jun 2004
l'únic que volen són vots i cal€$...
Re: COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DE LA RIBERA D'EBRE
17 jun 2004
Este pseudogovern d'esquerres i ecoegoista vol acabar-mos la paciència donant autorització per un macroabocador a la darrera reserva d'indigenes que som els habitants de la vora del riu gran Ebre.No ho aconseguireu colla de farsants,bé que se vau fer la foto per dir que era una ignominia del govern de CIU,que no vau llegir ahir a l'exconseller Espadaler a l'Avui,se n'enfotia de tots vatros,igual que se n'enfoten els darrers mandamasos de Ciu a les TTEE com Sabanza,Jardí i Pallarés.Que no veieu que s'heu dixat els vostres polítics de la comarca amb lo cul a l'aire.No teniu dret a fer això a la gent de les nostres comarques que os han ajudat a que manessiu i governesiu com Deu mana.Que passa? que com que som poquets mos voleu sacrificar pel bé de la vostra Catalunya.Potser mos haurem de fer aragonesos.Sempre la mateixa canço .N'estem farts de ser lo cul de Catalunya i ara per motius de solidaritat mos voleu convertir el govern d'esquerres en l'almorrana del Sud.Aneu a la merda o més ben dit aneu a inaugurar el macroabocador de Tivissa lo dia 1 d'agost.Los nostres fills os recordaran sempre.Gràcies per l'herència que mos voleu encolomar.
Re: COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DE LA RIBERA D'EBRE
17 jun 2004
Els tambors de guerra ja fa dies que sonen a les comarques del Sud .El dia 2 de juliol a les 10 de la nit tothom a l'assemblea al pabelló de Móra d'Ebre.Que se n'enterin que no volem merda de ningú.
Sindicat