Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CAL organitza el Culturaviva 2004
16 jun 2004
19 de juny - Ripoll (el Ripollès)
cartell2004.png
El proper 19 de juny la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) ha organitzat el Culturaviva, una festa per la llengua i la cultura catalanes. El Culturaviva (que enguany celebrarà la seva quarta edició), es durà a terme a la ciutat Ripoll (el Ripollès) i vol ser un autèntic "fòrum de la cultura catalana". En aquest sentit, la CAL creu en l'actualitat s'intenten imposar iniciatives amb aparences multiculturals i dialogants, com es el Fòrum de les cultures de Barcelona, però que a la pràctica marginen de manera flagrant la nostra llengua i cultura. Aquestes iniciatives, en les quals s'aboquen grans quantitats de diners, solen tenir un discurs basat en la diversitat lingüística i cultural, però deixen en un paper força secundari la nostra llengua i cultura (a nivell d'actuacions musicals en català i de cultura popular catalana), quan hauria de ser-ne l'anfitriona.

Per tot això, la CAL, amb més motiu aquest any, organitza el Culturaviva. Una festa on la cultura catalana és la protagonista, sense complexos d'inferioritat. El Culturaviva és l'ocasió ideal per deixar-se endur per les variades manifestacions col·lectives populars i tradicionals que podem trobar arreu del nostre territori. Aquest festival es presenta com la gran diada anual de difusió i afirmació de la cultura, i en ella s'inclouen des de debats, tallers, espectacles de petit format, actuacions pels més petits, gastronomia... L'objectiu principal del Culturaviva és fomentar l'autoestima i interrelacionar gent de tots els Països Catalans en un mateix dia, entorn una sèrie d'activitats lúdiques i culturals.

Les activitats, es duran a terme durant tot el dia davant l'esplanada del monestir de Ripoll, van des d'exhibicions de bitlles, tall de troncs, cant improvisat; una fira de productes artesans; una cercavila de cultura popular, amb la participació de diferents grups de gegants, castellers, bastoners, i altres grups cultura popular del Ripollès i de la resta dels Països Catalans; activitats per als més menuts, amb els grups d'animació Tresca i la Verdesca i Sapastres; dues xerrades, una sobre la història de Ripoll i l'altre precisament sobre la menysvaloració de la cultura catalana amb en Toni Strubell, Rosa Calafat, Jaume Fàbrega i Lluís Gendrau; activitats de petit format, amb els grups del Ripollès Tururut Bonaigua, Randellaires i les empordaneses De Calaix; i un gran concert final amb els grups Brams, Al-Mayurqa, la Carrau i el Grup de Folk.

Val a dir que totes les activitats són gratuïtes per tal que tothom hi pugui participar. S'organitzaran autocars des de diferents punts del país per facilitar el desplaçament. El festival compta amb la coorganització de l'Ajuntament de Ripoll, així com amb la col·laboració d'altres institucions i mitjans de comunicació locals i nacionals. Podeu obtenir tota la informació a la web www.culturaviva.org o al 93 415 90 02.


Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)

Per més informació, podeu trucar al 93 415 90 02 o bé al 606 261 734 (Quim).
Mira també:
http://www.culturaviva.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa