Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
GREU AB脷S CONTRA DRETS SOCIALS B脌SICS I AQU? NO PASSA RES !
14 jun 2004
La Consulta Social Europea va ser impedida a gran part de l’Estat espanyol. A Catalunya el 60% de les taules no van poder realitzar una activitat social

La policia va prendre el material i va identificar els voluntaris que feien aquesta acció
Incautacio CSE.jpg
NOTA DE PREMSA


Fem una serie de preguntes en veu alta i esperem que no se les endugui lâ檃ire...

- ¿Per què en us estat de dret no podem fer una consulta a la població qualsevol dia de lâ檃ny?
- Queda clar, que els dies electorals (teòricament â渇estesâ? de la democràcia) són el millor dia per fer una activitat així i que resulti molt participativa, perquè la gent es queda a la seva població però fa almenys un cop al dia el camí cap als colâ¢legis electorals. ¿Per què no es pot aprofitar aquest dia per fer una consulta si és una acte de participació social que intenta generar debat, generar consciència i millorar el món?
- ¿Quin perill representava una activitat social com la Consulta Social Europea (CSE) per a les eleccions al Parlament europeu?
- ¿No és per contra la baixa participació el gran enemic de les eleccions dâ檃hir?
- La Junta Electoral Central ha de vigilar que no es faci publicitat de cap partit, però ¿té competències per impedir que es realitzin actes socials no partidistes?
- ¿No es diu sempre que la gent no sâ檌mplica socialment i en la política? Doncs quan ahir un gran nombre de persones havien organitzat una activitat de participació ciutadana, les administracions la veuen perillosa.
- ¿Per què sâ檋a considerat des de l'administració que, un exercici de reflexió i participació que intenta anar més enllà de la simple emissió del vot per a designar uns representants polítics, interfereix el procés normal de la nostra democràcia? ¿Tan indefensa, dèbil i limitada és aquesta democràcia representativa?
- ¿Com és que en alguns municipis es va poder realitzar la Consulta i en altres no? ¿Quina és la diferència entre els ciutadans dâ檜nes i altres poblacions?
- ¿Per què es va poder realitzar una Consulta de Salvem lâ橢mpordà en 54 poblacions de lâ橢mpordà preguntant sobre els plans directors dâ檜rbanització de lâ橝lt i el Baix Empordà, i no la Consulta Social Europea? ¿Quins drets tenen els uns més que els altres?
- ¿Per què hem estat desallotjats per una resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que encara no hem rebut per via oficial i que hem hagut de seguir pels mitjans de comunicació?
- ¿Per què si la resolució de la JEC sembla que deia que no es podia realitzar la CSE a les immediacions dels colâ¢legis electorals, la Delegació del Govern socialista va interpretar que la CSE no es podia realitzar en tot el municipi?
- ¿Per què la policia va impedir en alguns casos de continuar la Consulta dintre dâ檈spais privats (com locals dâ檃ssociacions) amenaçant de detenir les persones que ho fessin?
- ¿Per què la policia, quan actuava, només ensenyava una acta policial amb lâ檈xplicació del que estaven fent, nombrant una resolució de la JEC de la que no portaven cap còpia?
- ¿Per què seâ檔s va prendre el material? ¿En base a què? ¿Seâ檔s tornarà? ¿Per què seâ檔s va identificar?
- ¿Per què el Subdelegat del Govern de Barcelona, quan va comparèixer davant de la premsa per primera vegada, no va explicar el que havia succeït amagant informació a la ciutadania, i només va explicar anècdotes com que havien posat silicona en algun colâ¢legi electoral?
- ¿Per què quan el Subdelegat del Govern de Barcelona, va comparèixer per segona vegada davant de la premsa, va intentar no dir res tampoc, però davant de les preguntes dels periodistes va mentir dient que havien tret els punts de consulta perquè estaven massa aprop dels colâ¢legis electorals?
- ¿Per què, quan els partits polítics (PSC, ERC i IC-EuiA) diuen que no tenen competències en el que ordena la JEC, obvien que la Delegació del Govern va interpretar la prohibició com que no es podia realitzar la Consulta?
- No hem sentit cap polític socialista que considerés els fets de la nit del 13M com a delictius (electoralment parlant) tot i que llavors sí que tenien un fort contingut partidista contra el PP (que al nostre parer sâ檋o mereixia), en canvi, ara el Delegat del Govern socialista ha vist en una simple consulta un fet perillós?
- ¿Per què alguns mitjans de comunicació han ocultat o mostrat parcialment la informació del que va succeir? ¿Per què no sâ檋a considerat una notícia a donar, com a mínim, sorprenent, sinó més aviat un abús dâ檃utoritat? ¿Hi té alguna cosa a veure els diferents canvis de governs?
- ¿Per què en el dia electoral només ens volen deixar participar de la manera que ells estipulen? ¿Quins no podem realitzar aquest dia i perquè? ¿Les consultes per internet a diaris i pàgines web serien ilâ¢legals? Per altra banda ¿La propaganda electoral partidista que aquest dies resta penjada als carrers sâ檋auria de treure en tot el municipi i sobretot a les immediacions dels colâ¢legis electorals? Perquè això es vulnera en gairebé totes les poblacions.
- ¿Sincerament creu algú que la Consulta, en els municipis que sâ檋a pogut realitzar, ha fet canviar el vot?

No, simplement hi ha hagut una vulneració greu dels drets constitucionals de lliure reunió i de lliure expressió, com si dâ檜n estat dâ檈xcepció es tractés. I les delegacions de Govern sâ檋an aprofitat de lâ檈xcusa de la resolució dâ檜na JEC (que ha actuat paranoicament) per practicar una repressió que, pensen, que els ha de facilitar el dominar la societat.


Per tot això, demanem la vostra ajuda i solidaritat per denunciar i intentar que sâ檃ssumeixen responsabilitats polítiques davant aquestes greus vulneracions de drets bàsics.

Impactats encara per tot això lâ檃ssemblea reunida el mateix dia 13 de juny ha decidit:Dimarts 15 de juny davant de la Delegació de Govern a Barcelona (Pla de Palau):
- 18h30: RODA DE PREMSA
- 19h00: ACCIÃ SIMBÃ扡ICA DE DENÃ歂CIA

Dissabte 19 de juny, en les manifestacions a Bcn contra la guerra i per la regularització dels immigrants:
- Recollida de vots de la CSE al final de les dues manifestacions.

DIUMENGE 20 DE JUNY:
- REALITZACIÃ DE LA CONSULTA A LES POBLACIONS ON ES PUGUI com a mostra de DIGNITAT DAVANT ELS ABUSOS SOFERTS (us passarem llista dels punts de consulta abans del dia 20)
Telèfons de contacte:
Contacte de premsa Catalunya: Jordi Oriola (665 241 781)
Contacte de premsa Madrid: Tom Kucharz (91 522 74 04 o 647 00 85 76)
Mira també:
http://www.consultaeuropea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: GREU AB脷S CONTRA DRETS SOCIALS B脌SICS I AQU? NO PASSA RES !
14 jun 2004
Una altra foto.
Re: GREU AB脷S CONTRA DRETS SOCIALS B脌SICS I AQU? NO PASSA RES !
14 jun 2004
actuacio policial CSE.jpg
A veure
Re: GREU AB脷S CONTRA DRETS SOCIALS B脌SICS I AQU? NO PASSA RES !
14 jun 2004
Una lección que no debe olvidarseDos años después de que se decretara la Ley de Partidos con el fin de hacerla desaparecer del escenario político y en medio de la inusual abstención que marcó los comicios de ayer, la izquierda abertzale se mantiene en Hego Euskal Herria por encima de los 113.000 votos. Su electorado dio ayer una enorme lección a Europa, al Gobierno español y al resto de formaciones políticas. A pesar de que durante tres comicios seguidos se han visto obligados a optar por una papeleta que oficialmente se declararía nula, los independentistas de izquierdas han demostrado una férrea firmeza en sus ideas y una gran fidelidad. Hay que tener en cuenta que los votos anulados fueron ayer el 11,2% de los emitidos, lo que se sitúa por encima del 9,5% del voto que supusieron en las elecciones forales de hace un año y supera ampliamente el 7,05% de las pasadas generales. Ese es el dato sustancial que arrojaron ayer las urnas en los cuatro herrialdes al sur del Bidasoa. Y si los resultados en Hegoalde son excepcionales, los cosechados por Herritarren Zerrenda en Zuberoa, Lapurdi y Nafarroa Beherea resultan prácticamente inimaginables, puesto que en los primeros comicios a los que se presenta se convierte en candidatura de referencia para los abertzales de izquierda. Lo ocurrido ayer en las urnas debiera ser detenidamente analizado por los rectores del Estado, pues se constata la derrota de su estrategia en contra de la izquierda independentista. Pero también habrá de ser tomado en consideración por el tripartito que gobierna en la CAV, por cuanto buena parte de su estrategia estaba basada en el desmoronamiento de la izquierda abertzale antes de las próximas elecciones autonómicas. El lehendakari Juan José Ibarretxe debe reflexionar sobre si considera factible que se llegue a la primavera del 2005 con un sector social tan fuerte en situación de ilegalidad oficial y colocado fuera del Parlamento en una legislatura que se adivina muy importante. Y, en definitiva, es preciso una reflexión global y común sobre si se pueda avanzar hacia la normalización de Euskal Herria manteniendo la estrategia de segregación política. -
Re: GREU AB脷S CONTRA DRETS SOCIALS B脌SICS I AQU? NO PASSA RES !
14 jun 2004
ENDAVANT TOTA LA NOSTRA SOLIDARITAT!!

Informant i difonen les accions... i el que calgui!!

www.kaosenlared.net
Re: GREU AB脷S CONTRA DRETS SOCIALS B脌SICS I AQU? NO PASSA RES !
14 jun 2004
A la CSE també s'hi pot votar per internet:

http://www.consultaeuropea.org/votoweb.htm
lo llaman democarcia, y no lo es
14 jun 2004
fiesta de la democracia

de un tiempo a esta parte, en las fiestas, nos tienen acostumbrados a irrumpir los polis armados para desalojar al personal que se divierte y emborracha

a esta democracia (no votan l*s inmigrantes, ni l*s legales ni l*s ilegales, no votan l*s residentex extranjeros; no se puede votar a algunos partidos y no se puede preguntarle a la gente que le parece todo este bodrio) de carton piedra se le ve el plumero fascista debajo del maquillaje

alerta antifascista !

a la calle !!!

a la calle !!!

a la calle !!!

::

ke se vallan todos, pero ya !
Re: GREU AB脷S CONTRA DRETS SOCIALS B脌SICS I AQU? NO PASSA RES !
15 jun 2004
Perque no estem en una democràcia!!!!!!

Anims gent, tenim tota la raó.
Re: GREU AB脷S CONTRA DRETS SOCIALS B脌SICS I AQU? NO PASSA RES !
15 jun 2004
aquesta es la seva democracia...
votar si, però, lo que ells volen que votis...
La democracia que tenim a les clares
15 jun 2004
Avui dimarts a les 19h, tots a Pla de Palau a fer una acció simbòlica de denúncia de la seva democràcia.
Si vols votar el que et van prohibir aquest diumenge (CSE) pots fer-ho aquest diumenge que ve o a per internet a:

http://www.consultaeuropea.org/votoweb.htm

Que vegin que el debat sobre la societat que tenim i la Constitució que ve, continua...
Re: GREU AB脷S CONTRA DRETS SOCIALS B脌SICS I AQU? NO PASSA RES !
15 jun 2004
Tot abus s'ha de denunciar, difonent les dades dels culpables. Per aixo seria bo trobar la forma de que un jutge (esperant que toqui algun de potable, pocs en queden) dictes sentencia dient que fou una arbitrarietat o millor una vulneracio de drets fonamentals. Jo, un dels "expulsats" m'ofereixo de testimoni.
No cridis. Fes un 煤s moderat de les maj煤scules
01 feb 2005
Void:
A la calle tres veces? Que se vallan todos, pero ya? .... Mientras ellos escriban mejor, quien estará en la calle divirtiéndose y emborrachándose para sufrir frustración y autocomplacencia puedes ser tú. Resiste. Aprende. Despierta. Paso corto, dientes apretados y sonrisa en la cara.
Sindicat Terrassa