Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Que diran ara els del MDT?
13 jun 2004
L’Esquerra Independentista avança amb la CUP
Quan encara no hem entrat en la campanya de les eleccions europees, ja es pot una valoració (per força parcial) de la decisió de concórrer-hi. A hores d’ara, se’ns fa evident l’encert que, en relació amb els objectius fixats, va suposar la decisió de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) de concórrer a les eleccions europees del proper 13 de juny oferint al conjunt de l’Esquerra Independentista un paraigua polític, un aixopluc, una eina d’intervenció que fins ara no posseïa.

Amb aquesta participació es perseguien fonamentalment dos objectius:

-D’una banda, fer arribar el projecte polític d’unitat popular al màxim de racons del nostre territori nacional, afavorint la creació de noves CUP i fent palesa la possibilitat real de desplegar una tàctica i una estratègia polítiques de ruptura democràtica respecte dels estats ocupants.

-D’altra banda, es pretenia dotar l’Esquerra Independentista de veu pròpia per deixar ben clar el nostre rebuig al projecte de qualsevol Constitució Europea sorgida de la defensa dels interessos del capital i a qualsevol intent de regeneració de l’Estat espanyol que no posi com a punt de partida l’exercici del Dret d’Autodeterminació.

No fem electoralisme. Som plenament conscients que la quantitat de vots que puguem arreplegar quedarà molt lluny de la necessària per obtenir representació en un Parlament Europeu, que, d’altra banda, no és res més que un instrument de maquillatge d’un engranatge antidemocràtic en què el gran capital imposa les seves polítiques socials i econòmiques, al marge de la participació i dels interessos populars.

El nostre plantejament és aprofitar aquesta conjuntura per al reforçament ideològic i organitzatiu de l’Esquerra Independentista, consolidant d’una banda les estructures de lluita política a nivell municipal i institucional i refermant el nostre discurs polític de ruptura i d’aposta per la construcció d’una societat socialista en uns Països Catalans sobirans i compromesos en la construcció d’un món més lliure i més just.

I val a dir que, de fet, en part ja ens n’hem sortit: la notícia de la participació de la CUP en les eleccions europees ha estat un revulsiu sense precedents per al conjunt de l’Esquerra Independentista. Arreu del nostre territori nacional, persones i col·lectius identificats amb els nostres plantejaments s’han posat les piles i han posat en marxa una acció política unitària que no es veia des de feia dècades.

La implicació de persones que fins ara duien una activitat bàsicament local i la creació comitès locals i comarcals de suport, que abasten per primer cop diferents poblacions del País Valencià i noves comarques principatines i alguns dels quals tindran continuïtat en la posada en marxa de noves CUP, cal valorar-ho positivament, independentment dels escrutinis que s’obtinguin.

La participació en les eleccions ha ofert també la possibilitat de donar a la campanya contra la constitució europea una dimensió política i social i una orientació estratègica que haguessin estat impensables en plataformes més àmplies, on s’ha de treballar amb sectors que no comprenen que l’independentisme no és pas un moviment social ni que les lluites i les reivindicacions no poden ser situades totes al mateix nivell.

Sense cap mena de dubte, aquesta serà la campanya amb més incidència contra aquesta nova agressió jurídico-política, la qual cosa demostra el potencial del nostre moviment. La lliçó que n’hauríem d’extreure hauria de ser que als Països Catalans només l’Esquerra Independentista pot encapçalar un moviment de ruptura nacional i social i que no ens hem de deixar d’enlluernar per alguns moviments socials que puguin tenir un èxit i una incidència conjunturals i, de vegades, efímers. Per això, hem de prendre les nostres decisions en funció de les nostres necessitats i objectius, no pas en funció si agradaran més o menys a determinats sectors organitzats que no formen part de l’Esquerra Independentista, molts membres dels quals acaben votant opcions reformistes (IC o ERC).

Evidentment, l’endemà del 13 de juny s’haurà de fer una valoració més global i més acurada d’aquesta intervenció política, ja que disposarem de molts més elments per a l’anàlisi. Tanmateix, passi el que passi, a partir d’aleshores caldrà continuar debatent, dibuixant i tirant endavant els dos gran reptes pendents del nostre moviment: la construcció d’una eina d’intervenció política a nivell de masses i la conformació d’una direcció estratègica per al conjunt de l’Esquerra Independentista.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Que diran ara els del MDT?
13 jun 2004
Suposo que la seva coherència els farà reafirmar cadascuna de les seves paraules, ja!ja!ja!
Ànec Donald=Xavi Oca
Re: La culpa es d´Endavant per no donar suport!
13 jun 2004
a mes Endavant son uns marginals i pateixen de basquitis.
cla refer una direcció estrategica clandestina amb maulets per reconduir als pecadors i desidents o si no moriran cremats a la foguera per desidents com ja ho van ser l´aleix cardona ,xirinachs i d´altres fa uns anys per el mdts en nom de la coherencia i la veritat revolucionaria.
a la foguera els desidents
tenim la veritat absoluta i l´incertesa de que erc ens acepti com som.amen
Re: Que diran ara els del MDT?
13 jun 2004
S´ha de treballar per la Ruptura democratica, en base a 1000 vots que tenim a madrit i a 7000 als PPCC, i qui no vegi que ha estat un èxit total, inegable, inqüestionable, taxatiu, ultramaravellos és un espanyol, de la guàrdia civil o pitjor encara d´endavant o simpatitzant amb els presos polítics catalans (que no són catalans, que són espanyols per que no lluiten pels PPCC). Vaja, que està prohibit pensar i actuar en contra dels interessos tactico-estratègics que jo i els meus amics varem dissenyar fa 15 anys i que ara encar són vàlids.
És per aixó que si tornen a fer un referendum per la OTAN tornarem a demanar l´abstenció, que pel qué es veu són la majoria, i llavors segur que guanyem!
Visca el MDT!
Visac els analisis del MDT!
Re: Que diran ara els del MDT?
13 jun 2004
Molt bona campanya la de les CUP.
Feia anys que no havia vist una campanya al carrer com aquesta, en clau de confrontació al sistema de dominació capitalista.

Per cert, jo no hi sóc, però vaig ser-hi, al mdt, i em sembla que això de la cup s'hi assembla, al moviment de masses que va representar el mdt farà uns anys. I t'ho diu un llibertari dels que formaven part del projecte del mdt, la Taula Antinuclear...

Molt bona feina. Hen de denunciar aquest model, un model que ens volen imposar d'autoritarisme, explotació i degradació de la terra.

Visca la terra, mori l'estat
No a la constitució europea
Re: Que diran ara els del MDT?
13 jun 2004
Anem bé, amb el nivell de desqualificació que es porta per aquí dalt.
"Corre la brama que no et vols treure el pijama"

Anem fent, cerveses, drogues i herrikorock: així transformarem la realitat????

Personalment crec que l'anàlisi de dalt del MDT està molt bé, prquè preveia uns resultats minsos i enfocava amb uns altres objectius la campanya de la CUP. Davant d'això només resa l'escarni?

Bé, potser és una ironia ben intencionada i no l'he agafat.

salut i CUP
si xavalets
13 jun 2004
Això vostre (criticadors sistemàtics) és una mica preocupant. Aquest infantilimse galopant em té amoïnat. I consti que no sóc de l'MDT, però el comunicat no s'allunya tan de la realitat. Simplement són uns resultats força pitjor dels que es devien preveure. I ? El MCAN no viu de les eleccions...

salut !
Re: Que diran ara els del MDT?
13 jun 2004
Manel,

Em fa molt feliç que cada cop més independentistes pensem que el MCAN no ha de viure de les eleccions. Alguns (no només endavant) fa mesos que ho estem dient i, altres, (no només mdt) se n'han adonat després del l'aventura europea.

Això demostra que per camins diferents es pot arribar la mateixa conclusió...
tòpics
13 jun 2004
Cada vegada em sembla sentir més tòpics. Ni l'mdt pensen que s'ha de viure només de les eleccions, ni endavant són una secta infantil amb tendències automarginals, no trobes ?

I això, que a mi (i a tants altres) ens sembla més que evident, com és que hi ha gent que ho assumeix sense penar-hi dues vegades ? perquè us reafirmeu en la lluita grupal fraticida els uns contra els altres ?

fart i més que fart dels tòpics que circulen...
Re: Que diran ara els del MDT?
13 jun 2004
la cosa es mes complexa que aixo, i per aixo existeix Indymedia, per exemple:
"La lliçó que n’hauríem d’extreure hauria de ser que als Països Catalans només l’Esquerra Independentista pot encapçalar un moviment de ruptura nacional i social i que no ens hem de deixar d’enlluernar per alguns moviments socials que puguin tenir un èxit i una incidència conjunturals i, de vegades, efímers."

Endavant amb les CUP (sense ferir susceptibilitats)
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
Som quatre galls i ens estirem les crestes... Asi nos crese el pelo! (que dirien els votants de la CUP de Madrid)
El que m'estranya es que no surti cap messies dient que els vots de madrid a la CUP son indignes perque son d'espanyols d'espanya que no son del barça (gran sacrilegi!)
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
I si me pica un huevo, qué voy a hacer, qué voy a hacer?
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
pel d'abans del Mariano: les lluites poden ser efímeres com tu dius, però totes ens fan avançar cap a la destrucció del capitalisme... cosa que no és pot dir de tot el moviment independentista en conjunt (ERC no crec que estigui massa per la ruptura social...)

a més, més efímers que els grupuscles indepes dels últims anys no crec que hi hagi res... com bombolles de sabó.
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
Crec que és positiu que endavant tot i està en contra de participar a les eleccions no s´hagi manifestat fins ara per no afectar electoralment la cup. Faci el que faci sempre són els dolents, algu diu que no proposa res, això és totalment mentida! Endavant ha participat activament tan a vinarós com a la CEI, expressant la seva opinió sobre com s´ha de treballar per potenciar la unitat popular. Jo crec que la gent que ha mogut els fils per portar les cups ( candidatures municipals que no poden portar l´ei a unes eleccions ) ha de fer autocritica i no disparar contra endavant!
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
EL PROBLEMA NO SÓN QUATRE CRITICS (AKGUNS JOVENETS) EL PROBLEMA ES QUE NO ARRIBEM A LA GENT!!

QUE LA GENT PASSA DE VOTAR... PERO TAMBÉ DE LLUITAR EN BONA MESURA!!

AQUEST ES EL VERITABLE PROBLEMA QUE EL CAPITAL ESTA TRANQUIL I NOSALTRES SESARMATS.

A D'ALTRES LLOCS TENS UN GRAPAT DE GENT QUE NO S'ARRONSA... ES LA SEVA HISTORIA PERO ALHORA TAMBÉ UN EXEMPLE DE DIGNITAT QUE ENCARA ENS QUEDA MOLT PER ACONSEGUR A D'ALTRES GENTS.
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
CUO DONEU PENA JAJAJA UEEEEEEE K ES FOTI EL PP I K ESFOTIN ELS ETARRES DE MERDA DE LES CUP
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
Voleu fer el favor de almenys dissimular lo sonats que arribeu a estar els uns i els altres ? De debó aquesta és la imatge que vol donar l'EI, tirant-se el plats pel cap via fòrum d'internet ? Ni ahir era el dia per fer les valoracions, ni potser el 13 J la data idònia per concorrer a unes eleccions, ara bé, el mitjà per reoldre les diferències entre tots tampoc no és via internet, i molt menys via insult i desqualificació. No sóc ni de l'mdt ni d'endavant però porto vuit anys de miltància política en l'esquerra independentista i he participat en la campanya activament, ara bé començo a estar de sonats fins a la coroneta. Uns perqué es pensen que estan molt millor que els altres perqué enlloc de ser 25 són 125, llavors la seva capelleta de coleguilles és la que té raó, i els altres perqué els uns són uns mocosos. així companys no anirem en lloc. Toca fer una profunda reflexió sobre cap a on volem que vagi l'esquerra independentista i de com s´ha d'estructurar ella mateixa, reflexionar del perqué el processos iniciats anteriorment no van fructificar i parant a pensar enlloc de tirar pel recte, pperò sobretot deixant de banda les capelletes i les actituds sectàries perque partits o organitzacions ja siguin de 25 i de 200 són igual de lamentables, i més encara si n'hi ha set o vuit pel cap baix.
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
he trobat algú racionaaaaaaaaaaaaaal !!! no és una obvietat això que diu en "caram caram" i en "manel" ? és que no m'ho puc creure (els altres)...

pd: fem un partit ? ;)
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
Amb aquest personal està xungo fer res, el que no té sentit és set o vuit partits o no se quans, que ideologicament es defineixen igual i el que més te 150 tios,tot i que la meitat menors d'edat i que aboquen les seves fustracions vitals i existencials en mirar de ser una merda, això si, una mica menys pudent que la del costat, amb això ja en tenen prou, i a Catalunya que li donguin pel cul.
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
Endavant hauria de fotre fora als mocosos que es creuen que montar el numeret per internet serveix d'algo

ressentits i pseudomàrtirs a la foguera
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
menys vots que el partit del cannabis i encara us creieu les tonteries de l'mdt???

si ja ho va dir no només endavant, sinó les CUP que havien fet alguna cosa seriosa a les municipal, que iaxò era un error, però no, aqui tots a desqualificar als que pensen una mica i que no combreguen amb el seu flipat i autista món. Reconeixeu que us vau equivocar, que no fa maal!
Per enterats Cupets
14 jun 2004
Això passa per donar tant la tabarra...
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
buitres.jpg
Buitres-3.jpg
buitres-rantifusa.gif
El carronyerisme és una forma de viure?
Com el Gilipolles del Buenafuente: "El gilipollisme és una forma de viure"...?


Deixem-nos de tonteries i anem per feina!

Aquí hi ha gent que espera la mínima de canvi per començar la cançó de la murmuració.

S'ha fet una campanya contra la Constitució Europea que valga'm déu! Què més volem?

A Galícia ningú ha començat a fer murmuracions i acusacions, perquè allí estan ben organitzats: tot i hagin tret uns resultats més modestos que els nostres...

Al EH no fes tiraven pel damunt els trastos quan van tenir una important davallada electoral; i resisteixen fent pinya malgrat les ofensives repressives...

El carronyerisme no ha estat mai un modus operandi de l'Esquerra independentista!

Siguem astuts, siguem valents!
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
MDT AIXÒ PASSA PER ANAR DE LLEST
CASTELLANOS EL CARRER
FRIKIS FORA DE LES CUPS
ENDAVANT AMB LA LLUITA
FINS LA VICTORIA
Re: Que diran ara els del MDT?
14 jun 2004
Per Carai: 150 tios, i ties.
Els frikis són els d'Estat Català!
14 jun 2004
Modificat: 04:36:05
estat-catala.gif
Home, que no anem al cine?

Frikis de Salses a Guardamar...
buf , per l'un
14 jun 2004
precisament el que deia era el contrari del que m'has entes, criticava aquesta part del text, es el que no estic d'acord, precisament aqui
(no se si em llegiras!!:-)
Sindicato Sindicat