Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : pobles i cultures vs poder i estats
LA POLICIA DESMANTELLA LES TAULES DE LA CONSULTA SOCIAL EUROPEA
13 jun 2004
NOTA DE PREMSA
La Consulta Social Europea, que s’havia de portar a terme a 89 punts a tot Catalunya, ha estat desmantellada en gran mesura al llarg del matí per part d’efectius de la policia nacional i dels mossos d’esquadra.

La Prefectura Superior de Catalunya, basant-se en una resolució de la Junta Electoral Central, insta a aixecar tots els punts de consulta, identificar les persones i incautar tot el material


De les 89 taules que es pretenien instal·lar, 8 ja no han arribat a fer perquè hi havia prohibició expressa en aquella població. A les altres poblacions, on no hi havia aquesta prohibició, 46 taules han estat desmantellades, principalment a Barcelona. A migdia, es mantenen encara 33 taules (a Santa Coloma de Gramanet 24 taules, 2 a Barcelona, 1 a L’Hospitalet del Llobregat, 1 a Lleida, 1 a Llicà de Vall i 4 a Cardedeu).

A la resta de l’Estat la situació és similar, gairebé totes taules han estat retirades per la policia a Santiago de Compostel·la, Astúries, Castella León, Castella La Mancha, Madrid i Palència. Sembla ser que la Consulta continua a Andalusia, Aragó, Balears, València i Múrcia.

En molts punts, la policia fins i tot ha impedit que s’instal·lessin els punts de consulta. Tot i que, en la majoria de casos, els punts de consulta eren llunys dels col·legis electorals, la policia ha actuat sense donar cap opció, desmantellant la majoria dels punts de consulta i retirant tot el material; aquesta actuació dels cossos policials ha estat especialment intensa a la ciutat del diàleg, de la participació ciutadana i del Fòrum, Barcelona. Novament, això posa en evidència els límits del sistema representatiu, ja que mentre des de la societat civil es volen obrir espais de participació (aquesta era una de les preguntes que es formulaven als ciutadans), des de les administracions s'entorpeixen aquestes iniciatives, arribant fins i tot a prohibir-les. Tot plegat, suposa una violació greu del dret de reunió i llibertat d’expressió.

En aquesta Consulta Social Europea no es pretenia influir en el vot dels ciutadans i ciutadanes, sinó posar sobre la taula la necessitat de debatre, públicament i de la forma més àmplia possible, temes com la democràcia participativa, les despeses militars, el model energètic, la distribució de la riquesa o el problema de l'habitatge; de la mateixa manera cal fer amb la Constitució Europea, tot i que sembla clar que es vol reprimir qualsevol intent de debatre al voltant d’aquest tema.

Com ja es va evidenciar l'any 2000, amb la Consulta Social per l'Abolició del Deute Extern, les Consultes Populars NO interfereixen en els processos electorals; en aquella ocasió, amb més d’un milió de vots, la Consulta es va celebrar tot i la il·legalització de la Junta Electoral Central. En aquella ocasió, era un govern del PP qui prohibia la consulta; ara, potser paradoxalment per alguns, és sota el Tripartit i el govern del PSOE que es fa efectiva aquesta repressió.


La xarxa de moviments socials que ha organitzat la Consulta celebrarà una assemblea a les 17h a l’aire lliure a la Rambla del Raval amb c/ Hospital per prendre decisions al respecte.

Ja que és impossible la Consulta al carrer, per estar el país pres per la Junta Electoral Central, s’ha activat també la votació per internet a la pàgina web www.consultaeuropea.org

Telèfons de contacte:
Grup Promotor de Madrid: 91 522 74 04 i 647 00 85 76 (Tom Kucharz)
Grup Promotor de Barcelona: 93 268 38 50, 93 310 69 04 i 665 241 781 (Jordi Oriola)
Mira també:
http://www.consultaeuropea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: LA POLICIA DESMANTELLA LES TAULES DE LA CONSULTA SOCIAL EUROPEA
13 jun 2004
Mai més no volem tornar a sentir dir que si el psoe és d'esquerres, ic "de debò" i erc de les "mans netes".

Fora la dreta, espanyola i catalana i fora els hipòcrites, espanyols i catalans !
a lliça d´avall el temps i una futurible suspensió de la consulta ens fa dessistir de continuar
13 jun 2004
...
Re: LA POLICIA DESMANTELLA LES TAULES DE LA CONSULTA SOCIAL EUROPEA
13 jun 2004
Era totalment previsible que passés això. La legislació electoral ho prohibeix explícitament. Pel que sembla la organització ni tan sols s'ha preocupat per informar-se de si ho podríen fer o no.
Re: LA POLICIA DESMANTELLA LES TAULES DE LA CONSULTA SOCIAL EUROPEA
13 jun 2004
com dius?? si ho hagués sapigut, quant aquets rojos em van fer una consulta contra el deute extern , els hagués enviat la nostra policia democràtica i tots a la pressó. I san se acabó con la romeria.
Re: LA POLICIA DESMANTELLA LES TAULES DE LA CONSULTA SOCIAL EUROPEA
13 jun 2004
Recordo que el dia del deute Extern a alguns pobles no vem poder fer en normalitat la consulta. El cas del Prat de llobregat, governat pels hipòcrites d'IC, on es van aixecar 8 taules de les 16 que hi havia.
Re: LA POLICIA DESMANTELLA LES TAULES DE LA CONSULTA SOCIAL EUROPEA
13 jun 2004
pues he ido a san adrian y nadie sabia de la exsitencia de la konsulta, ni sikiera ls urbaniyos d ayi, nadie nadie, i eso k se suponia k ayi abia una (es k en badalona no emos tenido). e yegao aora d la kaye i veo k las an kitado... i yo m pregunto.... xq kitan estas i las de la plataforma salvem l'empordà k an puesto alli no las an kitado i encima salen alegremente por las televisiones?¿ salvemos el emporda tb, xo europa tb....
COM S'HO HAN FET A SANTA COLOMA?
13 jun 2004
Com pot ser que s'hagi dut a terme amb normalitat? Bé, no estic segura de com ha anat, però sembla que totes les taules hi han pogut estar tot el dia.
Colera camping CNT