Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : immigració : guerra
Jo votaria "no"
13 jun 2004
El funcionament democràtic passa, entre d'altres coses obviament, pel que els anglesos anomenen "accountability", és a dir, capacitat d'elecció i de control dels qui prenen les decissions, literalment responsabilitat davant els electors. És a dir, transparència.

Les institucions europees pateixen un greu dèficit democràtic. No són "accountable" precisament. Avui escollim un "Parlament" europeu que no té, veritablement, ni funcions legislatives ni de control del poder polític. Té funcions menors. Qui mana de bon de veres (de debò) és la Comissió Europea integrada pels "Comisaris" (em costa de no fer-ne broma del nom) anomenats pels diferents governs dels Estats de la Unió.
No crec que el projecte de Constitució varïi això substancialment. No conec massa el text del projecte, ho reconec, i potser m'estigui equivocant, però crec que amb la Constitució no tendrem un President de la Comissió escollit pel Parlament i que formi el seu govern. No tendrem un Parlament configurat com a únic òrgan legislatiu. Les lleis les seguiran fent els buròcrates, persones no escollides pels ciutadans sinó pels Estats. Les lleis les seguiran fent persones que no ens han de demanar el vot i que no han de respondre davant els electors.

Per exemple, ahir o abans d'ahir una sèrie de "comisaris" de països amb indústria naval van evitar que fets com el del Prestige hagin d'estar penalment castigats a tots els països de la Unió. Jo no puc votar contra el comisari danès que va ser un dels que va evitar aquesta mesura. El comisari danès el nomena el govern de Dinamarca i jo, òbviament, no tenc dret a vot a les eleccions daneses.

En fi, de cada vegada me sent més euroescèptic no perquè estigui en contra d'"Europa", com potser els britànics, sinó en contra d'"aquesta" Europa de polítics i capitalistes sense control. Jo votaria "no" avui i "no" en un hipotètic referèndum.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jo votaria "no"
13 jun 2004
Jo he votat NO a la Constitució europea i S� als Països Catalans
Re: Jo votaria "no"
13 jun 2004
a mi m´hagués estar en la Consulta social europea, i participar. Però m´han impedit aquest dret que tinc a donar la meva opinió. Heu reprimit una iniciativa ciutadana. On és el govern catalanista i d´esquerres? El PP ja sabem on està, però on són els canvis promesos? No els veig, que algú m´obri els ulls.

Igual com en els processos oberts contra gent que es va concentrar davant les seus del PP en les eleccions estatals, oi?

Igualet, igualet.

D'altra banda, treieu-me de la confusió, però els Mossos d'Esquadra estan sota les ordres de qui?

A més: us podeu imaginar la cara de boniato de gent que vota ERC i IC-EUiA que ajudava en el tema de la consulta?

I, per cert, la Junta Electoral havia autoritzat la consulta sempre i quan no interferís en les eleccions. I havia recomanat que els llocs on es fes no estiguessin a prop dels col·legis electorals.

I, a més, afegeixo que jo he estat en urnes del tema del deute extern en d'altres conteses electorals i eren a la porta mateix dels col·legis electorals, i ningú va venir a tocar els nassos només que en comptats llocs.

I, per més "inri", resulta que la comunicació per part de les forces de xoc del tripartit a la gent que muntava la consulta social, era que s'executava el desallotjament i requisat del material per ocupació de la via pública sense permís (escrit). La qual, cosa, com sabeu, per silenci administratiu, en els ajuntaments sociates (del tripartit, vaja) significa el més favorable a la part sol·licitant.

És a dir, davant silenci administratiu municipal, després d'haver efectuat la sol·licitud corresponent, i amb un emparaulament verbal favorable dels responsables dels dos municipis que jo esmentava...

...segons la mateixa llei de merda que ara els respobsables de la repressió estant defensant, no es podia procedir al desmantellament de la consulta.

Conclusió (meva, i tot lo parcial que volgueu): ha estat una decisió política i antidemocràtica.

Perquè hi hagi el tripartit aquest al govern, ara resulta que ja no ens podem queixar ni dels desallotjaments de centres socials alliberats, ni del desallotjament dels sense papers, ni de les ordres sinistres d'expulsió que emanen de la macro-comissaria de la Verneda.

I, ara resulta que els sindicats del règim tripartit (sindicats grocs) faran mobilitzacions CONTRA ELS ANTI-FÒRUM 2004 (sic) i ens denunciaran per lesionar el seu dret a treballar (en el Fòrum, s'entén).

PATÈTIC.

Jo no em penso callar, i ja em podeu denunciar les vegades que volgueu. Ja he tingut algun judici: i què!

Ara, vosaltres calleu, si us dona la gana. Mesells!

Reprimiu-vos, però si ens reprimiu ja us ho trobareu (i això no és una amenaça fatxenda, ni violenta, ni res d'això... sinó un advertiment polític).

Penseu que la gent que munta la Consulta Social, que està contra el Fòrum de la incultura, que està en la lluita de papers sense condicions... etc., no sabrà treure conclusions?

Voleu pau social, oi?

Tururut!
Re: Jo votaria "no"
13 jun 2004
I, ara resulta que els sindicats del règim tripartit (sindicats grocs) faran mobilitzacions CONTRA ELS ANTI-FÒRUM 2004 (sic) i ens denunciaran per lesionar el seu dret a treballar (en el Fòrum, s'entén).

No me lo puedo creer, y pensar que pueden llegar a estos niveles llevados por su desesperacion de ver el fracaso al ver que han llevado al forum de la imprevision ,del cemento y de la incultura. pero mira que hay que ser zafios como esto sea verdad.
Colera camping CNT