Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Irak: el trabajo mata (a los del gobierno)
13 jun 2004
Kamal Jarrah, director de relaciones culturales del Ministerio de Educación de Irak, salía de su casa al trabajo, en la mañana de este domingo, cuando fue interceptado por un hombre que le disparó, Jarrah murió poco después en el hospital de Yarmouk. El ataque ocurrió en Ghazaliya, al noroeste de Bagdad.
Es el segundo atentado contra altos miembros del gobierno en el fin de semana, ayer sábado, el subsecretario del Ministerio de Asuntos Exteriores de Irak, Basam Kabba fue muerto de la misma forma, cuando salía de su trabajo.

Barnaby Phillips, analista internacional, dijo que el mensaje es claro: cualquiera que esté trabajando para el gobierno es un blanco y su vida corre peligro.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Irak: el trabajo mata (a los del gobierno)
13 jun 2004
El general Sanchez va autoritzar les tortures als presos iraquians
El màxim responsable de les tropes de la coalició a l'Iraq, el general nord-americà Ricardo Sanchez, va aprovar personalment els maltractaments utilitzats per interrogar els presoners iraquians del sinistre centre d'Abu Graib -que han escandalitzat el món arran de la difusió de fotografies en què fins i tot apareixen vexacions sexuals-, segons deia ahir el diari The Washington Post.
El rotatiu assegura que Sanchez es va inspirar en una llista de tècniques d'interrogatori habituals al centre de detenció de presumptes terroristes dels EUA a la seva base de Guantánamo (Cuba).
La decisió la va prendre el setembre de l'any passat, quan va donar via lliure als oficials superiors responsables de la presó de Bagdad a aplicar diferents tipus de tortures als interns sense demanar permís: "[Autoritzava] usar gossos, temperatures extremes, privacions sensorials, canvis de ritme del son i dietes a base d'aigua i pa sempre que ho estimessin necessari", indica el diari, que cita documents oficials nord-americans.
De tota manera, segons el Post, oficials de l'estat major del comandament central militar nord-americà, a Tampa (Florida), van posar objeccions a 32 de les mesures aprovades per Sanchez, que van ser suprimides. A més, a l'octubre es va decidir que els altres procediments per interrogar detinguts a Abu Graib només es podrien dur a terme amb l'autorització expressa del general.
Sanchez serà substituït com a màxim cap militar de les tropes estrangeres a l'Iraq un cop el nou govern iraquià rebi els poders de l'autoritat d'ocupació el pròxim 30 de juny.
Les revelacions del The Washington Post van més enllà del que va revelar divendres, quan, a partir del testimoni sota jurament d'alguns guardians d'Abu Graib, va atribuir l'autorització de l'ús de gossos sense morrió per intimidar els presoners en els interrogatoris a "alts oficials" de la intel·ligència militar nord-americana.
Colera camping CNT