Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Federalisme i pacte federal
12 jun 2004
A proposit del tema http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/96880/index.php només dir a tots els independentistes i visitants d'imc-barcelona que el pacte federal és lliure.
Cal que tots els individus, pobles i nacions s'autodeterminin, agafin la seva plena sobirania i a partir d'aquesta es federin lliurement amb qui vulguin obeint a criteris d'afinitat, cultura, geografia, economia... tot buscant el benefici mutú i les relacions entre iguals. Aquesta és la teoria i a la practica arribat el cas ja es veuriem com ens ho montariem, jo sóc partidari de l'autodeterminació de pobles i municipis lliure i sense condicionants. La gent d'IU no es verdaderament federalista per que el seu federalisme ve de dalt, no per pacte lliure sinó per planificació previa. Els anarquistes que volen una federació a escala espanyola (CNT?) tampoc son verdaders federalistes doncs determinen la federació a una escala concreta.

Els millors exponents del federalisme son Proudhon i a casa nostre Pi i Margall ( es interessant llegir-ne "Reacción Y Revolución" i "Las nacionalidades") que tot i no tenir la certesa absoluta sobre el tema si serveixen les seves tesis a mode orientatiu.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Federalisme i pacte federal
13 jun 2004
Escolta Ecce, no tinc massa temps que ara vaig a votar les cup (jejeje, vale vale, ja paro), només dir-te que el federalisme en "estat pur" em sembla una ideologia lloable. De fet jo sóc independentista i estic perfectament d'acord amb la idea federal. El problema és a on l'apliques i perquè. És a dir, fins ara, el federalisme a l'estat espanyol només era una manera més de reforçar l'estat, un complement ideològic de l'espanyolisme (parlo clar pels qui així el feien servir que, de facto, eren la majoria).

i en una altra estona segueixo...

per l'autoorganitzacó popular dels Països Catalans
Visca el federalisme i els cantons
13 jun 2004
per una federació de comarques dels Països Catalans
Visca el federalisme i els cantons
13 jun 2004
independents d'Espanya, es clar :-)
Re: Federalisme i pacte federal
13 jun 2004
"Els anarquistes que volen una federació a escala espanyola (CNT?) tampoc son verdaders federalistes doncs determinen la federació a una escala concreta.

ja,ja,ja... aquesta si que és bona!

aquí com qualsevol diu alló que li surt dels collons sense informar-se de les coses primer, donçs t'inventes qualsvol xorrada i fora...

jua,jua,jua...
Re: Federalisme i pacte federal
13 jun 2004
"CNT?" vol dir, en el cas que la CNT ho desitgi així, comentari que s'ha realitzat en el post mare d'aquest.

Jo ja no sé que vol la CNT des de fa anys així que per aixo no he volgut ni afirmar ni negar res.

Salut i federació!
Sindicato Sindicat