Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
No més agressions feixistes a Reus
12 jun 2004
Des del Casal Despertaferro de Reus i el Club Esportiu Despertaferro volem condemnar els fets que han succeït aquestes darreres setmanes a Reus a càrrec d'un grup reduït d'individus d'estètica "neo-nazi" que han intentat perturbar la convivència a la nostra ciutat.
Condemnem aquest tipus d'actituds i comportaments, com també, ens solidaritzem amb totses aquelles persones i col·lectius que han estat víctimes d'aquests o s'han pogut sentir amenaçades per l'acció d'unes persones que "diuen" defensar unes idees dogmàtiques i caduques. No podem tolerar aquest tipus de comportaments ni la persecució de col·lectius concrets de la nostra societat.

Per aquest motiu, des del Club Esportiu Despertaferro i el Casal Despertaferro continuarem treballant per a la integració dels col·lectius d'immigrants a la nostra societat i per construïr una societat més plural i concient de que els valors a defensar són el respecte, la convivència i la solidaritat, i no pas, la xenofòbia, el racisme i l'autoritarisme.

La nostra tasca, com sempre, és la de desemmascarar els/les veritables culpables de que hi hagi persones que tinguin que venir al nostre país a treballar i a viure perquè en el seu no ho poden fer o no els ho deixen fer. No podem permetre de caure en el parany de la ignorància. Els/les immigrants també són ciutadans/es de la nostra ciutat i és junt amb ells/es que hem de construïr una ciutat on tots/es ens hi sentim representats/des.

Catalunya, i els Països Catalans, són un territori que ha persistit al llarg de la història gràcies a la immigració que s'ha integrat en el nostre país i que en moments puntuals ha tingut la necessitat d'emigrar per escapar de les idees totalitaristes que aquest col·lectiu "despreciable" sembla haver descobert.

Per aquest motiu també és necessària la participació dels mitjans de comunicació i d'altres instruments i col·lectius socials per tal de no optar pel sensacionalisme i el "raonament 0" davant de fets com els succeïts i alhora de tractar determinades informacions com la delinqüència que molts cops s'associa als col·lectius immigrats d'altres països. Hem de ser concients que la immigració no implica un problema de raça o ètnia sinó que és un problema de classe i aquesta és la nostra feina, la de construïr una societat més justa i igualitària.

Contra el racisme i la xenofòbia! COLOR!
Mira també:
http://www.pobleviu.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat