Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: immigració
Manifestació per la mort de Farid Bendaued
12 jun 2004
El 27 de maig els mossos d'esquadra van matar Farid Bendaued. Aquest és el comunicat per difondre-ho i per convocar a la manifestació que es farà a Santa Coloma el dia 18 de juny
JUSTÃ?CIA I DRETS HUMANS PER A TOTHOM

El 27 de maig, a les 7 del matí, vuit mossos dâesquadra van entrar amb una patada a la porta en un pis del passatge de la Victòria de Santa Coloma. A terra, hi havia, estirats en matalassos, dormint, sis marroquins. Al cap dâuns segons, un dâells, Farid Bendaued, de 35 anys, moria dâuna bala al cap. Farid treballava de manobre i a lâendemà marxava cap al Marroc on viuen la seva dona i les seves dues filles.
Els mossos dâesquadra afirmen que estaven practicant una operació antidroga i que Farid va morir perquè va forcejar amb un mosso i a aquest se li va disparar casualment lâarma. Segons tots els marroquins que ho van veure, el mosso va disparar contra Farid a tres metres de distància, quan el noi sâestava aixecant del matalàs. La policia nacional està investigant el que va passar i el jutge ha decretat secret de sumari.
Tots els marroquins que hi havia en aquell moment al pis els van tancar dos dies a comissaria. Durant la seva detenció van ser víctimes de maltractaments: a un li van donar un cop al cap, els van tenir a terra, els van donar de menjar porc quan tothom sap que la seva religió els prohibeix menjar-ne...
La comunitat estrangera de Santa Coloma sâha queixat diverses vegades del tracte vexatori que reben de la policia. Cada cinc minuts, els demanen els papers pel carrer, sovint, sense cap mena dâeducació. Hi ha immigrants que afirmen que, a la plaça del Rellotge, la policia els ha obligat a despullar-se en públic per si portaven droga, mentre que alguns hem pogut presenciar com els humiliaven tirant-los la documentació a terra per obligar-los després que la recollissin. Aquestes situacions i moltes altres de similars són les que viuen cada dia els nous immigrants al Raval, al Fondo i en altres barris de la ciutat. Són injustícies que no surten mai a cap diari, a cap tele, que la majoria de veïns i veïnes no coneixem.
A totes les persones que creiem en els drets humans, en la igualtat, que rebutgem el racisme, aquestes situacions ens fan sentir vergonya. Catalunya, Santa Coloma han estat sempre terra dâacollida i ho han de seguir de seguir sent. Volem un país on convisquem sense problemes vells, nous i ara novíssims catalans, vinguem dâon vinguem. No podem crear ciutadans de primera i de segona categoria, ni nosaltres, ni les autoritats. La policia nacional i els mossos dâesquadra han de deixar dâatossigar la gent pel simple fet que són xinesos, magribins, o que porten cresta. Lâactuació âchulescaâ? de molts policies, els seus intents de fer mèrits actuant en pla âHombres de Harrelsonâ?, atempta contra els drets de les persones i posa en perill la seguretat i la convivència ciutadanes.
La mort de Farid Bendauded no pot quedar impune. Sâhan dâaclarir els fets i els mossos dâesquadra han dâassumir les responsabilitats que puguin tenir. A més, sâha de posar fi a lâhostigament policial contra els immigrants.
Per tal de manifestar la nostra repulsa cap a les agressions contra els immigrants, reclamar de les institucions que sâarribi fins al fons en la investigació sobre la mort de Farid, i expressar la nostra solidaritat amb la seva família i companys, us convoquem el divendres, 18 de juny, a les 7 de la tarda a la plaça del Rellotge (metro fondo)

This work is in the public domain
Sindicat