Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
La presó no és l'excepció
11 jun 2004
Un cop més es posa de relleu que, tal i com la Plafaforma contra la Presó ha explicat en la seva assemblea popular a Sant Joan, en el procés per a la pretesa presó al Bages s’han perpetrat seriosos atropellaments a la legalitat vigent, i als passos prèvis que en participació ciutadana cal fer. Des de la CUP ens afegim a la denúncia dels fets entenent que procesos com aquests s’han de plantejar des d’un inici de forma participativa.
preso.jpg
En aquest cas però s’hi afegeix que ni el govern de CIU ni l’actual tripartit no tenen ni tansols sobre la taula una planificació territorial del principat, element indispensable per a poder prendre qualsevol tipus de decisió coherent sobre la instal·lació de presons, abocadors, pol·lígons industrials, grans centre d’oci o tecnològics,… no es planifica perquè així es deixa el territori a mercè de la iniciativa privada i els seus interessos especulatius. La improvisació i la no planificació només beneficia a l'especulació.

Per tant creiem, com ja hem dit altres vegades, que cal primer reglamentar la planificació del Bages i del principat, és a dir, estudiar quin territori volem i en quines condicions el volem en un futur. Ben al contrari d’això els governs succecius de la Generalitat han optat per a utilitzar la política dels fets consumats i en processos extremadament obscurs. No cal dir que aquesta reclamació és clarament extensible a tots els Països Catalans, on els diferent govern autonòmics calquen els seus estils d’actuació en l’agressió al territori.

Des de la CUP volem però denunciar que aquest tipus de pràctiques són generalitzades arreu, també en molts ajuntaments. Podem trobar múltiples exemples d’ajuntaments de colors polítics diferents que tenen aquest comú denominador: permetre l’especulació mitjançant processos foscos i gens raonables. Alguns de recents com a l’Ajuntament de Manresa amb el cas de la Fàbrica Nova, el de Sant Fruitós amb el Polígon del Grau, el de Navàs amb la planta de purins, i una llista de mai no acabar. Totes aquestes accions (polígons, presons, ....) normalment tenen una contrapartida a l'alcalde del muicipi a nivell personal o al municipi en general on s'hi posarà l'equiament, en forma d'un arranjament fulgurant d'un passeig, unes piscines o un pavelló per així poder fer callar al poble perjudicat i desactivar el principal focus de protesta. Si no es fa això, es busca la complicitat de l'alcalde proposant-li un lloc preferent a les pròximes llistes al Parlament o una feina ben remunerada a alguna administració. Segurament d'aquí a uns mesos o un parell d'anys veurem si això es compleix o no, però d'exemples a la comarca i al país n'hi ha a cabassos.

És per això que afirmem que el cas de la presó no és pas una excepció sinó una mostra més que els partits reformistes són dependents dels grans cercles de poder i que no tenen cap voluntat de plantar cara a la destrucció del terriotri.
Volem fer esment especial a l’alcalde de Sant Fruitós que, conegut per les seves pràctiques especulatives (Polígon del Grau entre altres), preté mostrar-se contrari a la presó. El què tots intuim però és que no pot ser per cap dels arguments que la Plataforma acertadament predica, ja que precisament ell no predica amb l’exemple.
Fem també des de la CUP una crida a la reflexió, per valorar l’actitud dels nostres governants, ara que les eleccions europees s’acosten.


Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Manresa
cup.manresa ARROBA llibertat.com
Mira també:
http://llibertat.com/cup

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more