Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : educació i societat : fòrum 2004
El fòrum 2004, els joves, les escoles i el pensament crític
11 jun 2004
x Manuel Márquez. A www.kaosenlared.net s'han publicat diverses noticies criticant la utilització del alumnes de les escoles per part del fòrum 2004.
Són moltes les escoles que han entrat en aquest joc sense analitzar a fons el que suposa el fòrum 2004, les veus discrepats del món escolar han fet que moltes escoles o instituts es replantegessin la seva vista.

Clar que pot ser interessant pels joves veure una exposició sobre els guerres de Xi'an o reflexionar sobre el consumisme a la societat occidental, però fer-ho en un lloc o­n justament es més descarada aquesta posició ideològica per a molt de nosaltres és inacceptable.

Molts dels nens participants sâho han passat bé veien algunes de les exposicions, però sobretot jugant amb el espais dâaigua. La veritat companys per jugar amb lâaigua cosa que tots hem fet (i per cert ens agradava molt) no cal anar al temple de lâespeculació.

Molts dels professor i alguns dels vistants més conscient sâhan pogut adonar al mateix recinte i al seus voltants de allò que deia la cançó de la rumba de Barcelona però amb una altra lletra: âEl tocho tiene poder... El tocho tiene poder... el tocho es poderoso... El tocho tiene poder...!!!

Per que els nens i el joves es formin amb un esperit crític cal alguna cosa més que dir-ho, cal exercir-ho!!! i algunes escoles sense adonar-se o pitjor creien que feien el que sâhavia de fer, el que han fet i fan és donar suport a formes de vida y de relació entre les persones que justament el que proclamen es la personalitat dòcil i acrítica. Ãs a dir afavorir unes generacions de joves ciutadans i ciutadanes sotmeses ideològicament al pensament únic i dominant i incapaces de pensar que altre món es possible i que és digne i just lluitar per construir-lo.

Molts pensem que las crides que aquest dies sâestan fent es degut a que saben que ara que acaba el col·legi i els instituts, el nombre de visitants es reduirà. I que aquest dies han salvat la cara del fiasco amb la cara innocent dels alumnes que han anat de vista per set euros. Si trèiem al nombre de visitants els alumnes de les escoles els resultats han esta molt minsos, res del que el tecnòcrates ens expliquen.

Aquesta reflexió és producte de la conversa dâuns pares amb el seu fill de 12 anys després dâun dia de visita al fòrum, o­n sâho va passar bé (sobretot amb els esus companys/es i amb lâaigua, que va ser el primer que va explicar), però o­n es va adonar de coses que ja havia escoltat a casa seva i en el seu entorn social més immediat (dâoposició al fòrum).

Bé ara que el âcoleâ? s'ha acabat veurem com inflen les xifres.
Mira també:
http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=3400

This work is in the public domain
Sindicat