Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
OPOSICIÓ "LEGAL" A LA CSE I ACCIÓ DE PROTESTA
11 jun 2004
Ja hi tornem a ser...
canaletes1petit.jpg
consulta2petit.jpg
canaletes3petit.jpg
DE L'AGENCIA EUROPA PRESS:

Num: 18925

13-J.- La Junta Electoral Central recuerda que no podrán celebrarse actos públicos el día de reflexión ni el de votación

MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

La Junta Electoral Central (JEC) ha recordado esta tarde que, en los alrededores de los colegios electorales, no podrán celebrarse actividades públicas ni el día de reflexión ni día 13 de junio en el que los ciudadanos acudirán a las urnas a elegir a sus representantes en el Parlamento europeo.

"La JEC entiende que los principios de reflexión y de regularidad que deben presidir el acto de votación impiden que en el día señalado para dicho acto de votación o en el día llamado de reflexión puedan celebrarse actos públicos o llevarse a cabo actividades públicas", señala en una resolución a la que tuvo acceso Europa Press.

El organismo arbitral responde así a la consulta que le había realizado la directora general de Política Interior acerca de posibles consultas a los electores mediante mesas y urnas en los alrededores de los colegios electorales.

SIMBOLOS RELIGIOSOS EN COLEGIOS ELECTORALES

En otra resolución, la JEC desestima la solicitud formulada por el coordinador de la 'Asociación Granada Laica' en la que pedía que se retiren de los locales usados como colegios electorales y de sus accesos los símbolos religiosos de cualquier confesión, así como que los miembros de las Mesas que pertenezcan a alguna confesión se abstuvieran de vestir hábitos o uniformes que les identificasen como tales.

La Junta Electoral, reunida esta tarde en el Congreso, rechaza esta petición alegando que los colegios que se usen como colegios electorales "no tienen obligación de hacer desaparecer u ocultar los elementos que habitualmente se encuentran en dichos colegios y que no sean deliberadamente colocados el mismo día de la votación con el fin de realizar campaña electoral". Asegura también que es "legítimo" que los que pertenezcan a alguna confesión porten los signos que utilicen sin que se considere constitutivo de campaña electoral.DECLARACIONS FETES PER LA CSE AL PERIODICO QUAN ENS DEMANEN COM ENS POSICIONEM:

- No ens sentim interpel·lats perquè no pensem interferir en les eleccions (tal i com es va demostrar a la Consulta del deute del 2000), ni en general ens posarem en els "alrededores" dels col·legis electorals.
- Per tant el grup promotor, tal com va fer llavors, proposarà seguir endavant.
- A més en moltes poblacions les taules de votació se situaran a llocs cèntrics, lluny dels col·legis electorals, en altres municipis hi ha gent que vol posar les taules properes als col·legis. És una decisió local.
- Petita valoració: ens sembla trist que no s'hagi evolucionat gens des del 2000, tot i el resultat totalment pacífic que hi va haver llavors. I que és paradògic que la segona pregunta que fem a la CSE sigui reclamant més espais democràtics i que el tarannà que presideix la JEC sigui aquest.ARTICLE EN EL PERIODICO 9 de juny:

"La Junta Electoral Central (JEC) va recordar ahir la prohibició de "celebrar activitats públiques" als voltants dels col.legis electorals el dia de les eleccions europees i el de reflexió. La JEC contestava així a una pregunta de la directora general de Política Interior sobre la celebració de consultes paral.leles en aquesta data.
Diverses entitats ciutadanes han anunciat la seva intenció de celebrar el 13-J una consulta com la que es va portar a terme l'any 2000 sobre l'abolició del deute extern, en què van participar més d'un milió d'espanyols. La JEC també va considerar il.legal aquella convocatòria i la policia va desmantellar taules i va detenir alguns voluntaris.
Entitats de 80 municipis d'Espanya, la meitat catalans, han anunciat que secundaran la consulta social. Els organitzadors van declarar ahir que mantenen la cita al no sentir-se al.ludits per la decisió de la JEC."ACCIÓ DE PROTESTA I DE DIFUSIÓ DE LA CONSULTA A CANALETES EL 10 de juny:

Quatre escaladors "aguerridos" del Masnou van posar un tràctil (corda de ferro que es tensa amb una màquina d'engranatges) entre dos arbres a Canaletes atravessant Les Rambles. Ells anaven vestits amb monos blancs i cascos. De la corda de ferro penjaven uns cartells de paper que es van arrugar i no van quedar massa lluits. I a baix, hi havia un grup de suport d'unes set persones que ajudava els escaladors, repartia informació als vianants i atenia a la premsa convocada.
L'acció, que havia de durar un màxim de mitja hora, va acabar durant gairebé una hora i mitja.

Mitjans de comunicació que van venir:
- BTV
- Telecinco.
- Dos càmeres de la TV de l'Assemblea per la Comunicació Social (ACS).
- Agència Europa Press.
- Agencia Efe.
- La Ràdio de l'Assemblea per la Comunicació Social (ACS).
- El Periódico.
- Diari gratuït Metro.
- El Triangle.

Per tant, cap ferit, cap detingut, nombrosos mitjans en plena campanya electoral amb actes de tots els partits... Molt bé per al grupillu del Masnou. Hi ha coses a polir, però ha estat molt guai.
Mira també:
http://www.consultaeuropea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: OPOSICIÓ "LEGAL" A LA CSE I ACCIÓ DE PROTESTA
11 jun 2004
Les localitats que fan la consulta a Catalunya i on són les taules de votació ho podreu trobar a la web www.consultaeuropea.org.

També es podrà saber a El Punt del diumenge, on es publicaran les localitats on es fa i els dos punts de consulta més centrics i fàcils de trobar del municipi.
Sindicat