Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Aturem la LOCE des dels Consells Escolars
11 jun 2004
Des de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC), organització estudiantil present arreu del territori, us adjuntem material per a que el vostre centre es posicioni contra la cautelarment suspesa Ley de Calidad (LOCE). Independentment d'aquesta mesura, cal seguir demostrant l'oposició a aquesta llei als diversos governs autonòmics i el govern espanyol, així com per encarar amb la major força possible la previsible reforma de la LOCE per part de les autodenominades forces d'esquerres.
Tot i ser males dates, podeu reprendre aquest tema a principis del proper curs. El material és especialment vàlid pel País Valencià, si bé és adapatable a la realitat de les Illes i en menor mesura del Principat. Per a qualsevol cosa, contacteu-nos a cepc ARROBA coordinadora.net i/o secundaria ARROBA coordinadora.net

Per un ensenyament públic, popular, català i de qualitat, Organitza't i lluita!

Manifest per la derogació de la LOCE (Per a entregar als Consells Escolars)

Aquest manifest ha de portar-lo a l'equip directiu del centre algun alumne membre del Consell Esolar. Heu de demanar que s'introdueixque en l'ordre del dia del Consell Escolar que es celebre més promte, per tal que el Consell li done el seu recolzament. Ãs important que demaneu una còpia de l'acta del dia en que el Consell va donar el seu suport al manifest, i fer-nos-la arribar de la manera que siga.

MANIFEST PER LA DEROGACIÃ DE LA LOCE

En el terreny educatiu i en prop de vuit anys de govern, el PP ha canviat, fent ús de la seva majoria absoluta i sense haver realitzat cap esforç de consens, les lleis en les quals se sustentava el sistema educatiu. En aquests moments ja es troben en vigor tres noves normes, l'aplicació de les quals suposa, al nostre entendre, una bolcada en el conjunt del sistema per l'enorme reculada que comporten, tant des d'un plànol pedagògic com social. Amb la Llei Orgànica d'Universitats, la Llei de Formació Professional i de les Qualificacions i la Llei Orgànica de la Qualitat de l'Educació (LOCE), l'educació se'ns presenta cada vegada més com un valor de mercat que no pas com un dret essencial que la ciutadania deu rebre en igualtat de condicions. Denunciem els nous processos de privatització i mercantilització de l'ensenyament que caminen de la mà del procés de desregulació que està tenint lloc, privatització accelerada per la utilització de les tecnologies de la informació i comunicació, que obren la porta a un gegantesc mercat sobre el qual ja han posat els seus ulls els grans inversors. A banda, també ens oposem al tracte discriminatori que ofereix la llei envers les llengües de lâEstat que no són el castellà.
Les organitzacions defensores de l'escola pública han intentat que les lleis foren fruit del consens de les distintes forces, aportant per a això durant tot aquest procés nombrosos documents, valoracions i propostes. No obstant això, i davant lâobstinació de la ministra Pilar del Castillo i del Govern del Partit Popular a tota opinió que no coincideix amb els seus plantejaments, van promoure i van participar activament en multitudinàries mobilitzacions que van posar de manifest el gairebé unànime rebuig davant les contrarreformes educatives que el Govern aprovaria malgrat tot. Quan a la LOCE, cal recordar que el PP, durant la seva tramitació, va aconseguir aglutinar en contra del seu projecte de llei a tot l'arc parlamentari (partits d'àmbit estatal, nacionalista i regionalista), a prop del 70% de la representació del professorat de l'ensenyament públic, a les més representatives organitzacions de pares i mares i d'estudiants de tot l'Estat, i a la immensa majoria d'associacions de tipus pedagògic, reflexió didàctica i organització escolar.

Així, des de el Consell Escolar dâaquest centre emplacem al Govern que porte a terme la seva obligació de propiciar el debat entorn d'un assumpte tan essencial com és l'educació, així com lâadopció dels següents compromisos: derogació de la LOCE, desaparició de la religió dintre del currículum escolar i el percentatge del PIB destinat a Educació deu pujar fins el 7% en els pròxims 4 anys.

Argumentacions a favor de l'aprovació del manifest

Ací teniu algunes de les argumentacions que podeu utilitzar per a defendre que el posicionament del Consell Escolar del vostre centre siga favorable al recolzament del citat manifest. Generalment respon a la situació política actual, i pot variar en qualsevol moment. Sobretot respon al panorama polític valencià, encara que es totalment adaptable a la situació de les Illes. Els del Principat seran els que menys podran aprofitar aquesta argumentació.

Argumentacions en favor de lâaprovació del Manifest de rebuig a la LOCE.

Davant de la proposta que aquest Consell Escolar faça seu el manifest per la derogació de la LOCE, cal tenir present la situació política dels últims dies, la qual passem a explicar breument en les línies següents:

1. El PSOE ha estat el guanyador de les eleccions i ha passat a ser el partit que governa lâEstat.

2. José Luís Rodriguez Zapatero i el seu equip de govern han aturat la LOCE en la segona reunió de ministres. Cal apuntar en aquest sentit que aturar-la en cap moment vol dir derogar-la.

3. El nou president del govern sâompli la boca de bones intencions, com és la iniciativa de emprendre un diàleg amb la comunitat educativa, cosa que sembla perfecta, però que creiem que no pot esdevenir-se una situació estable mentre la LOCE continue a sobre de la taula, ja que com bé explica el manifest, és una llei rebutjada pel 70% de la comunitat educativa. Amb açò volem concretar que no podem construir un sistema educatiu de qualitat prenent com a base les premisses i els punts de la LOCE.

4. També ens porten a un posicionament escèptic, si més no a lâalumnat i suposadament als pares i mares, les declaracions dels socialistes que afirmen la ferma voluntat de mantenir la introducció de la revàlida com a forma avaluable per accedir a la universitat, així com lâaugment dâhores de castellà que impossibilita un bilingüisme real a dins les aules.

5. Deixant de banda al PSOE, hem de tenir present que al País Valencià continua existint una majoria absoluta del Partit Popular, la qual els permet continuar defensant fermament el seu propòsit: lâaplicació de la LOCE al País Valencià. Les reunions de la FAPA de València amb el Conseller dâEducació i Cultura de la Generalitat Valenciana, Esteban González Pons, sumades a les declaracions que apareixen en la premsa escrita del País, estableixen les següents condicions:

5.1. El Conseller afirma que és un deure moral que ell mateix té amb els seus electors el aplicar la LOCE al PV, doncs aquesta premissa apareixia en el seu programa electoral.

5.2. Som la comunitat autònoma que més avançada teníem lâaplicació de la LOCE, incloent els currículums de determinats cursos que ja estaven aprovats per adaptar-se el curs vinent a la LOCE.

5.3. La resolució referent a la selecció de les directives dels centres públics ja ha començat, cosa que suposa lâextinció de la democràcia en els instituts. En aquest aspecte la Generalitat intenta enganyar-nos argumentant que les comissions que trien al director o a la directora estan formades per un 50% de membres que pertanyen al centre i un altre 50% que pertanyen a lâadministració, quan lâúltima paraula sempre la tindran ells, doncs el president de la comissió, un membre de lâadministració, en cas dâempat compta amb dos vots.

5.4. Lâequip de govern de la Generalitat, conjuntament amb els governs de la resta de comunitats autònomes on el PP té majoria absoluta, ha portar davant els tribunals al govern central per tal dâaconseguir que la LOCE no es paralitze.
Per altra banda, pretenen que els ajuntaments aproven mocions contra la paralització de la llei, demostrant de bon tros que per a dâells lâeducació lâhan de construir o preservar els polítics, i no la comunitat educativa, qüestió que defensa clarament el manifest.

6. Així doncs, i havent observat quina és la postura del PP valencià, hem de tenir clar que aquest manifest també serveix per demostrar-li al conseller González Pons i al president Francesc Camps el desacord que existeix per part dâaquest Consell Escolar i de tota la comunitat educativa del centre davant el cataclisme que poden ocasionar en el sistema educatiu valencià les seves postures dâobstinació i defuig del diàleg.

7. Per altra banda, tampoc hem de confiar-nos amb què la LOCE sâaturarà per art de màgia, ja que hem pogut observar la pèssima actuació dâalguns senadors del PSOE, la qual a permés que sâaprovés en el Senat una moció que insta al Govern a no modificar ni derogar unilateralment la âLey Orgànica de Calidad de la Educaciónâ?.

8. Per això i molt més, continuem creient necessari des de la CEPC (Coordinadora dâEstudiants del Països Catalans) i en general des de tot lâalumnat del centre, que aquest manifest siga aprovat per aquest Consell Escolar, ja no tant sols per la derogació de la LOCE, sinó per les demandes que apareixen al final del citat manifest.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more