Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: immigració
Inmigració i conflictivitat social. Hipocresia!
10 jun 2004
Després del tancament d'un grup d'inmigrants molts sectors de l'opinió pública radicalitzen el seu discurs i apunten clarament en contra dels moviments socials i els col.lectius anticapitalistes com a culpables. Culpa de qué?! A mi que em perdonin, pero es el sistema capitalista el responsable d'aquesta situació que dia a dia recorda a la situació de fractura social del segle XIX. El capitalisme esta articulant un gran mercat de mercaderies i treball a escala mundial, esta accentuan la desigualtat social espacial. El sistema economic impulsa els moviments migratoris, els inmigrants se sentent obligats a mourés del seu país d'origen per qué el sistema economic que s'ha imposat als seus paisos ho fa així nescessari. El mercat es mundial, no enten de fronteres, només enten de oferta i demanda, dels qui venen forsa de treball i dels que la compren.
Fronteres, estats i polítiques pseudoantinmigració no frenen el fenomen - només podria ser així si l'estat supedités al capital i no al revés- sinó que li donen una forma ilegal i accentuen la fractura social.

Si son ells els que ens han portat aquí... quina culpa en tenim nosaltres? La ciutadania ha d'entendre que ni els moviments socials ni els inmigrants han planificat en cap cas l'escenari, simplement intentem fer el que podem dins d'aquest escenari per defensar el principi de dignitat humana, res més. A qui ni li agradi l'escenari, a qui no li agradi la inmigració que no ens carregui el mort a nosaltres, que sigui valent i li carregui al sistema.

PROU HIPOCRESIA!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Inmigració i conflictivitat social. Hipocresia!
10 jun 2004
pero como van ha aceptar que en el mejor de los mundos posibles existe el conflicto? ya se encargan de recordarnos cada dia de lo afortunados que somos de no vivir xej en haiti o en sudan
Re: Inmigració i conflictivitat social. Hipocresia!
10 jun 2004
l'altra dia, s'argumentava a indymedia, en una noticia a favor de l'immigració irrestricta, dient que les teories de l'oferta i la demanda són totalment neoliberals i de dretes, i per tan es rebutjaven de ple els arguments donats postulant la regulació del fenòmen immigratori.

Ara és a la inversa, l'oferta i la demanda deuen haver deixat de ser "totalment neoliberals i de dretes" per passar a formar part d'un argument "seriós" i "politicament correcte".

Hi ha diverses immigracions, i no una sola, i no totes responen a l'estereotip indicat pel primer ponent. La del Marroc correspon mes que res a l'èxode d'un món rural endarrerit que després de la segona guerra mundial va produir unes tasses de natalitat altíssimes. No te un alt grau de correlació amb l'establiment de multinacionals al Marroc, que mes aviat hi estan creant llocs de treball per deslocalització d'altres indrets. La dels pakistanesos que venen i monten botigues tampoc, venen amb pasta a les butxaques. Els establiments no surten només de la seva gran capacitat d'estalvi, sino que per comptes d'invertir al seu país els ingressos obtinguts treballant al sector petrolier d'Arabia Saudita els deslocalitzen cap aquí. Els romanesos, rusos, polonesos ...tenien un règim diguem-ne socialista i el van enfonsar o deixar enfonsar ells solets. Podien haver fet una revolució antiburocràtica. No han caigut al nivell que estan per culpe dels pobles de l'estat espanyol. Els filipins no venen obligats per res, si prop de casa teva hi ha hagut una reagrupació familiar de filipins hauràs observat, oh gran teòric !, que els acabats d'arribar no fan gens de cara de gana. Venen perquè volen viure millor, no perquè estiguin (en general) entre l'espasa i la paret. Això és molt legítim per part seva, tan com dir "no" per part nostra a l'entrada desregulada. Els xinesos venen a muntar restaurants o obligats per les seves màfies, permeses pel que es veu pel PC Xinès. A Santa Coloma de Gramanet es tanques dotze i catorze hores cada dia en tallers clandestins de confecció, inclosos dissabtes i diumenges, vigilats per altres xinesos ...raríssimament cap d'ells denuncia a cap altra xinès, o sigui que no semblen del tot disconformes amb el brutal tracte que reben. Perquè venen a rebentar preus com a mà d'obra al tèxtil, treballant majoritàriament, com ja he dit, per altres xinesos. De Sudamèrica arriba de tot, gent molt pobre, alguns elements mafiosos -nyetas i cia- i també un fotimé de llicenciats (el 25 % del total, si no m'equivoco). La colombiana que he conegut més d'aprop va veure's obligada a fugir "porque a su papá lo perseguían los insurgentes terroristas de las FARC", etc. Ara aquí és obrera, però continua estudiant enginyeria, que és el que la noia estudiava al seu país ...perquè disposava d'una renda superior a la mitja.

Això sí, la majoria, és clar, venen de la misèria. D'una part d'aquesta misèria ens l'hem de carregar a les espatlles nosaltres. Però no pas tota : perquè els bengalis, els sijs i els paquis no emigren al país que realment els va espoliar, Gran Bretanya, i venen a fer-nos pagar el pato a nosaltres ?

Però en el fons d'aquest discurset auto-inculpatori el que hi ha no és només autocritica i compromís de lluita contra l'imperialisme, sino també (i tal vegada sobretot) auto-odi. És un discurset que als que ja tenim certa edat ens recorda molt, però que molt, allò del "catalán es la lengua de la burguesía" que entonaven els campions de l'autoodi de llavors, com per exemple el Sr. Maragall, des de les files del "Felipe".
Re: Inmigració i conflictivitat social. Hipocresia!
10 jun 2004
esta bien aumentar la perspectiva con mas datos, pero ...y qué?.
es molt fort això que dius dels xinesos, si n´obren la boca no crec que sigui per conformitat, que es sapiga es xantatge.
los bengalies, los paquis, sijs, los de las islas aleutianas y la niña del clavel van donde les rota.
y no se, pero cada dia me dan mas yuyu los argumentos para-spicologicos, que vols que et digui,no me entero de na con ellos.
Re: Inmigració i conflictivitat social. Hipocresia!
10 jun 2004
pues si se equivocan eligiendo destino carguen ellos con las consecuencias.
Re: Inmigració i conflictivitat social. Hipocresia!
11 jun 2004
¿Cuándo os vais a dar cuenta de la situación geopolítica en la que se encuentra Occidente en estos momentos? Tiene MUCH�SIMO que ver con la inmigración, especialmente con la inmigración islámica. Es verdad que en los países islámicos existe una miseria relativa, especialmente en el medio rural, aunque las élites islámicas son muy poderosas y hay una clase media emergente. Como ya se ha indicado, esta miseria se debe en gran parte a la sobrepoblación y a la corrupción generalizada, pero esto no obsta para decir que el Islam es una civilización en auge que tiene pretensiones de expansión y de conquista, como cualquier civilización en auge. Si no incluímos estos factores a la hora de evaluar la inmigración islámica nos hacemos un flaco favor que pagaremos muy caro el día de mañana. El que no quiera ver más que "desesperación" en los encierros islámicos en templos cristianos europeos es un ciego.
Sin duda la inmigración masiva tiene muchísimo que ver con el sistema neoliberal y la globalización del mercado pero también es verdad que Occidente entero sufre una crisis de identidad brutal y un sentimiento de auto-desprecio que genera nuestra autodestrucción. Un pueblo que se niega a reproducirse, que sólo piensa en clave de hedonismo, consumismo y ensimismamiento, que en gran parte cree ciegamente en una falsa ideología progresista y "tolerante" ¿qué futuro puede tener? Hay que tener claro que los inmigrantes no vienen a ayudarnos, vienen a sustituirnos en todos los sentidos posibles. La culpa no es suya, es de nuestros gobernantes, de nuestro desgaste de energías y de población y sobretodo NUESTRA por habernos dejado engañar y engatusar durante tanto tiempo. Ahora bien, su actitud y sus actuaciones sí que son responsabilidad suya y en muchos casos dejan muchísimo que desear, como todos sabemos, aunque los medios de comunicación y las autoridades lo pretendan ocultar. Hay gente empeñada en justificar lo injustificable, pero cabe recordar que en teoría esta tierra es NUESTRA y que ellos están aquí con nuestro permiso, aunque la realidad nos demuestra que la inmigración es una invasión y un desplazamiento a escala masiva y no un idílico fenómeno de convivencia y comprensión mutua.
Re: Inmigració i conflictivitat social. Hipocresia!
11 jun 2004
las cruzadas contra el infiel son un clásico de todos los tiempos. y lo chulas que eran las indumentarias,amplias a la par que entalladas, de los templarios,guapos!
que la tierra es propiedad de, también, lo de cain y abel en plan a.p.i.
que occidente es decadente, es un ripio facil.
para cargas de conciencia e invención de la la culpabilidad, arma sutil donde las haya, prefiero la de morder la manzana
, asi luego me voy de conversacion galante con el dios supremo
y si, bendita inocencia la de la eutopia
Sindicato Sindicat