Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
09 jun 2004
Aquest matí 9 de juny, el responsable d'Acció Política d'Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, el coordinador general d'Ezker Batua i conseller d'Habitatge i Assumptes Socials del govern d'Euskadi, Javier Madrazo, la candidata d'IU-ICV-EUiA al Parlament Europeu, Isabel López Aulestia, i el senador d'ICV-EUiA i responsable de relacions institucionals d'ICV, Jordi Guillot, han presentat en una roda de premsa a la seu d'EB a Bilbao un manifest cojunt de les tres organitzacions amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu del proper diumenge.


El manifest posa les bases per una col·laboració entre EUiA, EB i ICV en la defensa dels drets nacionals d'Euskadi i Catalunya a l'estat i a Europa. Us adjuntem a continuació el text del manifest.

MANIFEST ELECTORAL D'EB/IU, EUiA i ICV

Davant les properes eleccions al Parlament Europeu, que es celebraran el proper diumenge, 13 de juny, Ezker Batua/Berdeak, Iniciativa Per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa volen manifestar el següent:

1.- Ens comprometem a treballar conjuntament pel reconeixement del dret de tots els pobles a decidir lliure i democràticament el seu futur.

2.- EB, ICV i EUiA acordem sol·licitar formalment al govern de l'Estat que habiliti fórmules que garanteixin la presència efectiva de les comunitats autònomes als òrgans de decisió de la Unió Europea, entesa aquesta mesura en un marc d'aprofundiment democràtic i reconeixement de la realitat plurinacional, pluricultural i plurilingüe.

3.- Igualment, EB, ICV i EUiA instem al govern de Rodríguez Zapatero a promoure el reconeixement de l'euskera, el català i el gallec com a llengües oficials de la Unió Europea i com a patrimoni irrenunciable dels nostres pobles.

4.- EB, ICV i EUiA demanem a l'executiu central un compromís de diàleg democràtic, real i sincer que permeti incorporar al procés de reforma constitucional la legitimitat de la República, el dret d'autodeterminació, el federalisme, el repartiment equitatiu de la riquesa i la defensa del Medi Ambient i del desenvolupament sostenible.

5.- EB, ICV i EUiA entenem que aquestes demandes formen part del patrimoni històric de l'esquerra i, en coherència amb aquesta convicció, convidem al PSOE a abordar un autèntic procés de negociació política que posi les bases d'una nova transició sense més límit que el respecte a la voluntat de persones, pobles i institucions lliurement escollides per a representar-nos.

6.- EB, ICV i EUiA ens comprometem a defensar tots aquests principis a les institucions europees des del convenciment que aquestes han d'entendre que Europa no la formen únicament els Estats, sinó també les persones i els pobles, que som l'autèntic motor d'una Europa més democràtica, més participativa, més igualitària, i que té per banderes la pau, la justícia social i el desenvolupament sostenible.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
09 jun 2004
El nou estatut comptarà amb un suport àmpli de la nostra ciutadania.

Els impulsors (PSC-ERC-ICV-CIU) representen al 90% dels diputats autonòmics, mentre la minoria de colons (PP) està per sota del 10%.

La independència obtindria més d'un 60% dels vots si la societat és degudament informada de les avantatges que suposa no quedar-se a les mans d´una Europa d´estats.

Tenim tot el que ha de tenir un pais, i no cal seguir limitats com a una región de España si podem ser com Suècia.
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
09 jun 2004
MANIFEST SINDICAL DE SUPORT A LA CUP A LES EUROPEES


Delegats sindicals i membres de comitès d’empresa, així com dirigents sindicals de la Coordinadora Obrera Sindical-COS han fet públic un manifest de suport a la candidatura que l’Esquerra Independentista presenta a les eleccions al Parlament europeu per al proper dia 13 de juny.

En aquest manifest es fan un seguit de reflexions sobre el moment social que es viu al país i a Europa i a les perspectives des de l’òptica sindical que es presenten al país.





A continuació reproduïm el Manifest i les adhesions.

MANIFEST SINDICAL DE SUPORT A LA CUP A LES EUROPEES


Les persones sotasignades, membres de comitès d'empresa, delegats i sindicalistes vinculats a la Coordinadora Obrera Sindical-COS de diferents empreses d'arreu dels Països Catalans, fem públic el nostre suport actiu a la candidatura que presenta l'esquerra independentista a les properes eleccions al Parlament europeu amb el nom de CUP-Candidatura d'Unitat Popular.
Aquestes eleccions són el pas previ a la configuració d'una nova estructuració d'Europa a l'empara de la Constitució europea que s'està elaborant. Una Constitució que per a la nostra condició de ciutadanes i ciutadans d'una nació sense estat i com a membres de les classe treballadora representa una doble agressió i un greu obstacle. Una agressió des del moment que no reconeix els drets nacionals del nostre poble, el dret democràtic universal a l'autodeterminació, legitimant encara més el paper opressor i uniformitzador dels estats. I un greu obstacle per avançar cap a una Europa social, solidària i fermament compromesa en la justícia i un repartiment equitatiu de la riquesa, donat que imposa un model de desenvolupament que només afavoreix les classes dirigents més poderoses.
Per tot això, com a càrrecs electes sindicals i sindicalistes actius, compromesos en la construcció d'uns Països Catalans nacionalment independents, socialment justos i globalment solidaris, cridem el conjunt de treballadores i treballadors a mobilitzar-nos en contra de les polítiques que des dels estats espanyol i francès se'ns volen imposar a nivell nacional i social; en contra de les pràctiques fraudulentes de les patronals i els sindicats majoritaris, que ens volen callats i adormits mentre ells pacten el preu dels nostres acomiadaments en funció dels interessos empresarials i/o estatals del moment; en contra, en definitiva, dels marcs legals espanyol, francès i europeu que permeten unes pràctiques que sempre van en contra dels sectors menys afavorits.
I és en aquest sentit que, de cara a les eleccions del proper dia 13 de juny, cridem a votar la candidatura de la CUP com la millor manera de respondre a tot plegat i de construir una proposta nacional alternativa a aquesta situació.

Països Catalans, maig del 2004

Joan Pujol (Osona)
Ramon Carrera (Osona)
Josep Arisa (Barcelonès)
Laureà Pérez (Osona)
Marc Pérez (Vall d’Albaida)
Ernest Rodrigo (la Safor)
Maika Gil (l’Horta nord)
Ferran Agustí (l’Horta nord)
Aureli Castelló (l’Horta nord)
Santiago Martínez (Baix Camp)
Gonçal Bravo (l’Horta)
Robert Pastor (Gironès)
Quico Sanç (la Sènia)
Marian Ros (la Sènia)
Rafel Sanç (la Sènia)
Sergi Franch (Baix Camp)
Neus Barberà (la Sènia)
Vicent Beltran (la Sènia)
Màrius Fullana (l’Horta)
Jordi Cardona (la Safor)
Jaume Durà (la Marina Alta)
Sefa Ripoll (la Marina Alta)
Eduard Sànches (l’Horta)
Ignasi Ruiz (Osona)
Ventura Homs i Pairó (Osona)
Carles Matas i Canals (Osona)
Francesc Torras i Bozzo (Osona)
Carles del Castillo (Osona)
Lluís Ges i Parés (Osona)
Dani Laso (Osona)
Joan Rius i Subinyà (Osona)
Carme Taberner i Segura (Osona)
Jordi Ordeig i Saster (Osona)
Maria Febrer (Osona)
Pepi Bou (Osona)
Carme Prat Inès (Osona)
Alfons Carrasco i Robles (Osona)
Josep Francàs i Valldaura (Osona)
Joan Fernàndez (Bages)
Toni Infante (l'Horta)
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
09 jun 2004
heu de publicar noticies de la cup en tots els posts??
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
Per qu`+e no ens respectes la llibertat d'expressió arreu una mika?

Gràcies¡

quin mal fem?
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
Es com una invasio.....

Cap fil sense que es nombri la CUP!!!!
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
Tot això que dieu , quan ho exigireu ? O és només un full just abans de les eleccions ? És que em sembla que fa anys i panys que pul.luleu per les institucions i no tan sols no heu gairebé res per això sinó que, a vegades, feu actuacions que van en contra d'això o voteu lleis totalment oposades a això que dieu defensar.

Com deia José Martí "La mejor forma de decir es hacer"...i això no ho teniu gaire clar...
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
EZKER BATUA-PNV-EA: gobierno vasco
EUA.ICV-PSOE-ERC: generalitat

cap susceptibilitat amb els PARTITS INSTITUCIONALS, no entenc aquesta susceptibilitat de (m) amb les CUP, una candidatura electoral DESCARADAMENT contra la europa del capital i de la guerra.!

que s´ho faci mirar
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
Dons que estic fart de que aparegui la CUP arreu de Indymedia. toqui o no toqui.

Si fos un altre, dons tambe estaria fart.

Respecte a perque no m'agrada a mi la CUP, ja ho he explicat en altres fils que parlen sobre la CUP.

Crec que si s'obre un fil amb una noticia de IU, es per discutir sobre IU per be o per mal, no per contestar amb publicitat de la CUP.
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
es que ha arribat un moment que obres un fil per parlar sobre la protecció de la cadernera i et surt algú de la CUP dient "La CUP per la protecció de la cadernera"
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
HA QUEDAT CLAR: parlar de Llamazares i del conseller Saura, és una notícia...
dir algo de la CUP: és publicitat

ho has deixat bordat.
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
enten el que vulguis entendre, si a sobre els CUPeros aneu de victimes encara sereu més patètics
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
Pensaria el mateix si fos al reves.

Si es publica una NOTICIA sobre la CUP i algu contestes amb PUBLICITAT (que no te relacio amb la noticia) de qualsevol PARTIT sigui IU o qui sigui, dons protestaria igual, senyor 67.
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
amb l'agravant que de la CUP n'hi ha 100000 missatges
Re: MANIFEST ELECTORAL D'EZKER BATUA, EUiA I ICV
10 jun 2004
y más:

http://www.cup-europees.org

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more