Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
09 jun 2004
L'independentisme i les eleccions europees. Anàlisi sobre el paper de les CUP a les eleccions.
rosa_01.jpg
martorell_acte_01.jpg
bracons.jpg
L’independentisme i les eleccions (per Rosa Maresma)


Aquest 13 de juny serà la primera vegada en molts anys que l’independentisme presenta una llista en unes eleccions fora de les municipals. Això ens convida a la reflexió sobre els precedents d’aquesta concurrència electoral i també sobre el futur de l’independentisme en aquest camp concret de la lluita.


Ha plogut força d’ençà del naixement de l’independentisme contemporani als anys 70, però quan arriben períodes electorals se’ns presenten pràcticament els mateixos dubtes i problemes que ahir.

Ara bé, potser hi ha un factor el pes del qual ha augmentat en les darreres dècades: la idea que la política institucional és l’única política possible. Aquesta és una idea que s’estén a mesura que els règims de democràcia capitalista es consoliden; i, per tant, podem dir que als Països Catalans del sud va trigar a arrelar a causa del franquisme.

Aquesta és una idea que afecta amplis sectors de l’esquerra. També dins d’un partit que es reclama de l’independentisme i que compta entre les seves files alguns antics militants d’aquest moviment, com és ERC, aquest tic és força accentuat.

Però aquesta idea es desprèn d’una altra màxima que diu que la societat no es pot transformar, axioma vertebrador del corpus teòric de la fi de la història; i així veiem clarament com, en el fons, és un dard que la ideologia burgesa ha aconseguit de clavar al cap de les classes populars i de l’autoanomenada esquerra.

El moviment independentista català, un moviment de transformació profunda de les bases polítiques i econòmiques de l’actual sistema, ha de desenvolupar la seva lluita en tots els àmbits possibles. Assolir un Estat propi i una societat igualitària no és un objectiu a què (tan sols) es pugui arribar des de les institucions que, no ho oblidem, emanen del sistema polític dels estats opressors.

Però el que sí que se’ns fa necessari als i les independentistes és tenir-hi presència, en aquestes institucions. No hi hem de centrar tota la nostra activitat, però tampoc hem de caure en l’altre extrem de la dicotomia amb què la dreta ens vol ofegar: la marginació. Presentar-nos a les conteses electorals i, el que se’n deriva, tenir representació institucional, pot reforçar el moviment independentista.

A les eleccions, els i les independentistes juguem en un camp desfavorable: les opcions de les classes dominants gaudeixen dels seus diners, del control dels mitjans de comunicació i, en general, de la seva força social. Però això no ens ha de dissuadir de participar-hi, sempre que tinguem clars quins són els objectius que podem i volem assolir-hi.

Les europees eren les millors eleccions perquè la CUP donés a conèixer l’alternativa independentista més enllà de la política municipal, ja que en unes eleccions europees el vot ideològic té més pes que no pas en d’altra mena de conteses lectorals. A més, aquesta primera campanya electoral d’àmbit nacional ha de servir per a cohesionar els nuclis locals de la CUP (i per a estendre’ls!), per donar-nos a conèixer a la societat i per mostrar el nostre rebuig a la construcció de l’Europa del capital.

Ara bé, hem d’evitar relaxar-nos excessivament després del dia 13 i des l’endemà hem de seguir treballant per la construcció de l’alternativa independentista. Perquè el poble català té el dret de votar ruptura; de votar independència!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
09 jun 2004
Soc independentista, soc independent, no soc de cap partit, m'agraden les CUP, però nois, lo vostre és pitjor que els anuncis al mig del telediario. N'abuseu.
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
09 jun 2004
La Candidatura d'Unitat Popular ve fer el passat dia 4 de juny l'acte de presentació a les Borges Blanques. Amb aquest acte les CUP es fan presents a la majoria de comarques ponent.

La Candidatura d'Unitat Popular va fer un acte electoral a la capital de Les Garrigues el passat divendres 4 de juny, en el marc de la campanya per a les eleccions europees que tindran lloc elproper diumenge 13 de juny. A l'acte hi van intervenir Josep A. Vilalta, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Torà, que va explicar la història d'aquesta formació política, el per què de la campanya
electoral i els seus objectius. També va intervenir-hi Miquel Andreu, del comitè de suport a la CUP a Ponent, que va comentar els punts clau del projecte de Constitució Europea, aspecte central de la campanya de la CUP


http://www.cup-europees.org/web/images/vallduixo.jpg

Acte de campanya de les CUP a Vall d'Uixó (Plana Baixa)


L'acte de campanya per a les pròximes eleccions al parlament europeu de les CUP a la Vall d'Uixò, es va celebrar el passat dimarts 8 de juny a Saló d'actes del centre cultural Palau de Vivel a les 19:00h.

Van intervindre Joan Ramon Martí i Toni Infante davant d'unes 10 persones. En aquest nou acte de les CUP la Plana es va presentar es aquest poble el programa i l'opció política que representen les CUP davant del perill que suposa la nova Constitució Europea i el seu model de desenvolupament.
Re: L'independentisme i els africans, Suport aux sans papiers.
09 jun 2004
http://www.gisti.org/adresses/adresses/collectifs/
hi ha protestants a northern catalonia? %-)
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
09 jun 2004
MANIFEST SINDICAL DE SUPORT A LA CUP A LES EUROPEES


Delegats sindicals i membres de comitès d’empresa, així com dirigents sindicals de la Coordinadora Obrera Sindical-COS han fet públic un manifest de suport a la candidatura que l’Esquerra Independentista presenta a les eleccions al Parlament europeu per al proper dia 13 de juny.

En aquest manifest es fan un seguit de reflexions sobre el moment social que es viu al país i a Europa i a les perspectives des de l’òptica sindical que es presenten al país.

A continuació reproduïm el Manifest i les adhesions.

MANIFEST SINDICAL DE SUPORT A LA CUP A LES EUROPEES


Les persones sotasignades, membres de comitès d'empresa, delegats i sindicalistes vinculats a la Coordinadora Obrera Sindical-COS de diferents empreses d'arreu dels Països Catalans, fem públic el nostre suport actiu a la candidatura que presenta l'esquerra independentista a les properes eleccions al Parlament europeu amb el nom de CUP-Candidatura d'Unitat Popular.
Aquestes eleccions són el pas previ a la configuració d'una nova estructuració d'Europa a l'empara de la Constitució europea que s'està elaborant. Una Constitució que per a la nostra condició de ciutadanes i ciutadans d'una nació sense estat i com a membres de les classe treballadora representa una doble agressió i un greu obstacle. Una agressió des del moment que no reconeix els drets nacionals del nostre poble, el dret democràtic universal a l'autodeterminació, legitimant encara més el paper opressor i uniformitzador dels estats. I un greu obstacle per avançar cap a una Europa social, solidària i fermament compromesa en la justícia i un repartiment equitatiu de la riquesa, donat que imposa un model de desenvolupament que només afavoreix les classes dirigents més poderoses.
Per tot això, com a càrrecs electes sindicals i sindicalistes actius, compromesos en la construcció d'uns Països Catalans nacionalment independents, socialment justos i globalment solidaris, cridem el conjunt de treballadores i treballadors a mobilitzar-nos en contra de les polítiques que des dels estats espanyol i francès se'ns volen imposar a nivell nacional i social; en contra de les pràctiques fraudulentes de les patronals i els sindicats majoritaris, que ens volen callats i adormits mentre ells pacten el preu dels nostres acomiadaments en funció dels interessos empresarials i/o estatals del moment; en contra, en definitiva, dels marcs legals espanyol, francès i europeu que permeten unes pràctiques que sempre van en contra dels sectors menys afavorits.
I és en aquest sentit que, de cara a les eleccions del proper dia 13 de juny, cridem a votar la candidatura de la CUP com la millor manera de respondre a tot plegat i de construir una proposta nacional alternativa a aquesta situació.

Països Catalans, maig del 2004

Joan Pujol (Osona)
Ramon Carrera (Osona)
Josep Arisa (Barcelonès)
Laureà Pérez (Osona)
Marc Pérez (Vall d’Albaida)
Ernest Rodrigo (la Safor)
Maika Gil (l’Horta nord)
Ferran Agustí (l’Horta nord)
Aureli Castelló (l’Horta nord)
Santiago Martínez (Baix Camp)
Gonçal Bravo (l’Horta)
Robert Pastor (Gironès)
Quico Sanç (la Sènia)
Marian Ros (la Sènia)
Rafel Sanç (la Sènia)
Sergi Franch (Baix Camp)
Neus Barberà (la Sènia)
Vicent Beltran (la Sènia)
Màrius Fullana (l’Horta)
Jordi Cardona (la Safor)
Jaume Durà (la Marina Alta)
Sefa Ripoll (la Marina Alta)
Eduard Sànches (l’Horta)
Ignasi Ruiz (Osona)
Ventura Homs i Pairó (Osona)
Carles Matas i Canals (Osona)
Francesc Torras i Bozzo (Osona)
Carles del Castillo (Osona)
Lluís Ges i Parés (Osona)
Dani Laso (Osona)
Joan Rius i Subinyà (Osona)
Carme Taberner i Segura (Osona)
Jordi Ordeig i Saster (Osona)
Maria Febrer (Osona)
Pepi Bou (Osona)
Carme Prat Inès (Osona)
Alfons Carrasco i Robles (Osona)
Josep Francàs i Valldaura (Osona)
Joan Fernàndez (Bages)
Toni Infante (l'Horta)
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
09 jun 2004
- plataformes electorals i + treball diari per cohesionar una veritable organització unitària independentista i socialista!

No a la constitució europea
No votis
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
09 jun 2004
Quan encara no hem entrat en la campanya de les eleccions europees, ja es pot una valoració (per força parcial) de la decisió de concórrer-hi. A hores d’ara, se’ns fa evident l’encert que, en relació amb els objectius fixats, va suposar la decisió de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) de concórrer a les eleccions europees del proper 13 de juny oferint al conjunt de l’Esquerra Independentista un paraigua polític, un aixopluc, una eina d’intervenció que fins ara no posseïa.

Amb aquesta participació es perseguien fonamentalment dos objectius:

-D’una banda, fer arribar el projecte polític d’unitat popular al màxim de racons del nostre territori nacional, afavorint la creació de noves CUP i fent palesa la possibilitat real de desplegar una tàctica i una estratègia polítiques de ruptura democràtica respecte dels estats ocupants.

-D’altra banda, es pretenia dotar l’Esquerra Independentista de veu pròpia per deixar ben clar el nostre rebuig al projecte de qualsevol Constitució Europea sorgida de la defensa dels interessos del capital i a qualsevol intent de regeneració de l’Estat espanyol que no posi com a punt de partida l’exercici del Dret d’Autodeterminació.

No fem electoralisme. Som plenament conscients que la quantitat de vots que puguem arreplegar quedarà molt lluny de la necessària per obtenir representació en un Parlament Europeu, que, d’altra banda, no és res més que un instrument de maquillatge d’un engranatge antidemocràtic en què el gran capital imposa les seves polítiques socials i econòmiques, al marge de la participació i dels interessos populars.

El nostre plantejament és aprofitar aquesta conjuntura per al reforçament ideològic i organitzatiu de l’Esquerra Independentista, consolidant d’una banda les estructures de lluita política a nivell municipal i institucional i refermant el nostre discurs polític de ruptura i d’aposta per la construcció d’una societat socialista en uns Països Catalans sobirans i compromesos en la construcció d’un món més lliure i més just.

I val a dir que, de fet, en part ja ens n’hem sortit: la notícia de la participació de la CUP en les eleccions europees ha estat un revulsiu sense precedents per al conjunt de l’Esquerra Independentista. Arreu del nostre territori nacional, persones i col·lectius identificats amb els nostres plantejaments s’han posat les piles i han posat en marxa una acció política unitària que no es veia des de feia dècades.

La implicació de persones que fins ara duien una activitat bàsicament local i la creació comitès locals i comarcals de suport, que abasten per primer cop diferents poblacions del País Valencià i noves comarques principatines i alguns dels quals tindran continuïtat en la posada en marxa de noves CUP, cal valorar-ho positivament, independentment dels escrutinis que s’obtinguin.

La participació en les eleccions ha ofert també la possibilitat de donar a la campanya contra la constitució europea una dimensió política i social i una orientació estratègica que haguessin estat impensables en plataformes més àmplies, on s’ha de treballar amb sectors que no comprenen que l’independentisme no és pas un moviment social ni que les lluites i les reivindicacions no poden ser situades totes al mateix nivell.

Sense cap mena de dubte, aquesta serà la campanya amb més incidència contra aquesta nova agressió jurídico-política, la qual cosa demostra el potencial del nostre moviment. La lliçó que n’hauríem d’extreure hauria de ser que als Països Catalans només l’Esquerra Independentista pot encapçalar un moviment de ruptura nacional i social i que no ens hem de deixar d’enlluernar per alguns moviments socials que puguin tenir un èxit i una incidència conjunturals i, de vegades, efímers. Per això, hem de prendre les nostres decisions en funció de les nostres necessitats i objectius, no pas en funció si agradaran més o menys a determinats sectors organitzats que no formen part de l’Esquerra Independentista, molts membres dels quals acaben votant opcions reformistes (IC o ERC).

Evidentment, l’endemà del 13 de juny s’haurà de fer una valoració més global i més acurada d’aquesta intervenció política, ja que disposarem de molts més elments per a l’anàlisi. Tanmateix, passi el que passi, a partir d’aleshores caldrà continuar debatent, dibuixant i tirant endavant els dos gran reptes pendents del nostre moviment: la construcció d’una eina d’intervenció política a nivell de masses i la conformació d’una direcció estratègica per al conjunt de l’Esquerra Independentista.
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
09 jun 2004
¿QUà HACER?

La decisión de Asamblea de Andalucía [http://www.asambleadeandalucia.org/]
de no comparecer en esta convocatoria (a sumar a otros acontecimientos recientes ocurridos entre sus componentes que afectan a su naturaleza y función políticas) provocan lamentablemente la inexistencia en estos comicios de ninguna candidatura identificable con el ámbito de
la izquierda nacionalista andaluza. Las circunstancias son pues distintas a las del 14 de Marzo.

[...] De hecho -una vez superada la opción abstencionista- las posibilidades
de voto en debate posible para una izquierda andaluza consecuente son otras.

Cabe el voto nacional de protesta: copiar e imprimir, por ejemplo, nuestro
anagrama de Andalucía Libre -con su bandera y su reclamación de la Independencia, la Republica y el Socialismo- u otro anagrama o reclamación similar e introducirlo en la urna, para que se cuente como nulo.

Cabe también un voto internacionalista -ya que no se presentan formaciones
andaluzas similares- apoyando las candidaturas de izquierda independentista de
Cataluña Candidatura d'Unitat Popular o de Galicia Nos-Unidade Popular
[http://www.nosgaliza.org/europeias2004.htm], que han conseguido a base de
trabajo militante solventar los obstáculos a la presentación que impone la
legislación española. En el caso vasco, la ilegalización española de Herritarren Zerrenda pensamos que excluye también en Andalucía el voto a Aralar. Aquí, de una parte, un hipotético voto a HZ no tendría ningún
sentido político ni tampoco seria cuantificado como sí ocurre en Euskadi; de
otra no procede tampoco -al margen de las opiniones y criticas que puedan mantenerse a unos u a otros- interferir desde Andalucía en la polémica interna de la izquierda abertzale vasca dando votos cuantificables a unos en detrimento de otros. Esta solidaridad con las CUP o Nos-UP no respondería a ansias de reconocimiento, reciprocidad o similares sino a la simple constatación de que entre quienes estamos en las diferentes naciones del Estado español por romper este Estado de forma consecuente desde la izquierda existe estratégicamente una coincidencia de intereses. [...]

Articulo publicado en ANDALUCIA LIBRE nº 240
[http://www.eListas.net/lista/andalucialibre/archivo/msg/285],
2 de junio de 2004

ANDALUCÃ?A LIBRE
Independencia República Socialismo
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
10 jun 2004
continua a :
http://laplana.indymedia.org/newswire/display/2072/index.php
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
10 jun 2004
Assolir un Estat propi i una societat igualitària no és un objectiu a què (tan sols) es pugui arribar des de les institucions que, no ho oblidem, emanen del sistema polític dels estats opressors.....

No ho oblido, no, què significa ESTAT OPRESSOR, avui espanyol, demà català?

NO VOTIS, ORGANITZA'T
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
10 jun 2004
Vota revolució i Organitza la revolució !
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
10 jun 2004
És evident que entre les files del emedete (MDT), hi ha cert nerviosisme, com no s´explica que una setmana abans de les eleccions ja facin un comunicat dient que les coses van molt bé!
Semblen l´alcalde de barcelona dient que el forum va molt bé! Quan evidentment no va bé! Simplement és la vella tàctica d´incidir en la realitat, tot mentin-la, és a dir jo ho dic primer i així ningú pot dir el contrari despres!
És absurd creure que les afirmacions que hi ha en aquesrt comunicat estan lligades a la realitat,
1.Les CUP existien abans de les europees i ho seguiran fent desprès (una eina d’intervenció que fins ara no posseïa.)
2.Les cup no arriben al màxim de llocs possibles, és evident que hi ha molts llocs on hi ha independentistes organitzats on no hi ha cup, ni grup de suport ni un trist cartell, però si ningú no ho diu, sembla que una afirmació tingui la raó( D’una banda, fer arribar el projecte polític d’unitat popular al màxim de racons del nostre territori nacional).
3.L´esquerra independentista, ja te més d´una veu contra la constitució europea, i aquest no és en cap cas unh motiu per presentar-se a les eleccions europees, el fet que les CUP no participin activament (signar un manifest ho fa qualsevol) en la campanya conta la constitució europea, en desacrediat el seu discurs, que queda només en paraules i no en fets (veu pròpia per deixar ben clar el nostre rebuig al projecte de qualsevol Constitució Europea).
4.respecte l´electoralisme, ja!ja!ja!, potser ara us heu adonat que els vots que treureu són molt pocs i heu canviat el discurs, si realment no voleu fer electoralisme ho teniu molt més fàcil, promoveu el vot nul amb octavetes per la Independencia i el Socialisme o Contra la constitució europea o per les granotes de la Garrotxa, però no us presenteu a les eleccions.
5.Pel que fa a la cojuntura, crec que no la sabeu analitzar de cap manera, fins i tot un nen de 3 anys sap que el pitjor moment per fer una campanya politica és el moment en el que la maquinaria electoralista es posa en marxa, és a dir, si la mateixa campanya d´agitació es fes una setmana despres de les elecions, els cartells es veurien el doble, cap altre partit els taparia, i la repercusió soial seria molt més gran, aixó si no us donaria vots a les eleccions (però com que no feu electoralisme...).
6.L´acció politica de masses de la que parleu, és coma a minim dubtosa, si bé és cert que en deteminats llocs, on tradicionalment les CUP a nivell municipal ja tenien força (Manresa, sabadell, Penedès) hi ha hagut actes forts, no podem dir el mateix d´altres llocs (Barcelona te 2 milons d´habitants i l´Hospitalet més de 500.000, València ciutat prop de 1.000.000, i així podriem continura..) però els actes en aquests indrets, a part de ser poc transitats, estaven plens de militants de comarques. Menys ilusions i més realitats.
7.Fa decades que elements com vosaltres no es mobilitza (cosa gens extranya, tenin en compte que les ultimes mobilitzacions importants que ha fet l´MDT ha estat anar de la presó a l´Audiència Nacional a delatar companys, per anar a casa, enlloc de mantenir la dignitat dins la presó o bé, ja que no es té dignitat, tornar a casa per no sortir-ne com a garants de la revolució socialista dels PPCC,podrieu fer tots com els vostres companys que actualment són a ERC, si més no ells varen ser més llestos).
La resta del país fa anys que es mobilitza, contra el feixisme, la desfilada militar, les bases de l´OTAN de Betera (per cert que va dir l´MDT pel referendum de l´OTAN? enacra ho penseu? algú en va fer autocritica?), Bracons, l´Ebre, les diades, repressió,... de mobilització no n´ha faltat, i és una manca de respecte a totes aquestes lluites que en feu aquest trist analisi.
8.El fet d´apareixer nous nuclis de la CUP, no és un factor lligat a les eleccions europees, sinó a la realitat, on hi ha gent que treballa hi ha CUP, on no hi ha gent no hi ha CUP, per tant no és un motiu vàlid argumentar que la CUP és revolsiu, quan el revolsiu en qüestió és lagent de cada poble, que amb el seu esforç treballa diariament per unprojecte municipalista de lésquerra independentista. Per no dir que a la catalunya Insular, Catalunya Nord i Franja, les CUP no les coneix ni la Guàrdia Civil ( i ells ho saben tot!), i el nobre de CUPs tant al principat com arreu del país dista molt d´una altrenativa real a l´order polític establert.
9.És evident que un moviment polític no és pot comparar amb una campanya concreta i que és molt més important el projecte polític, però no hem d´oblidar unes quantes coses, d´una banda el ressó de la campanya contra la Cons.Eur, està tenin més ressó que la CUP, només cal mirar el triangle d´aquest setmana per veure que en la setmana prèvia a les eleccions hi ha un breu de les CUP i 2 pàgines de la campanya (no vull pensar que diran quan s´apropi l´aprovació de la Cons. Eur. i on esatran les CUP, d´altra banda els moviments socials són el reflex de la societat civil, si aquests no són independentistes i d´esquerres, per molta CUP que hi hagui noo us votarà ningú, el primer pas és treballar en moviments de base i no contruïr (o dirigir) la casa per la teulada, no podeu esperar que vosaltres des de les vostres pultrones aneu donant ordres i que els moviments sopcials obeeixin per simple coincidència, cal treballar dins dels moviments ipels moviments, només una societat civil forta aconseguirà un contra poder popular català, autentic garant de la lluitade classes ( i no un partit).
10.Per acabar, les dues grans necessitats del moviment no passen ni molt menys per la dirreció del moviment ni per les masses, sinó pel treball real i de base a diari, per la unitat d´acció de TOTA l´esquerra independentista, per la revisió històrica dels homes i dones que varen fer possible que l´esquerra independentista caigués en un forat durant 10 anys i contruir una autèntica societat civil catalana, com a garant del contrapoder popular que és l´unica capaç de dur aterme la lluita de classes ( i no pas l´avanguarda elitista).

Espero el vostre comunicat final i orgasmic on digui que mnalgrat no arribar als 50.000 vots ha estat tot un éxit, ja que hem tret un vot a Cornellà tot i no haver enganxat cap cartell i que a l´Alboraia s´ha consolidat un nucli de 5 persones per fer una CUP d´aqui a 4 anys.
Us ho haureu de currar més, doncs la gent no és tonta i sap analitzar per si sola.
Salut. Independència, Socialisme, PPCC
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
10 jun 2004
una pancarta sortint del metro, 2x3 m:

VOTA CONTRA LA CONSTITUCIÓ EUROPEA.

Aplaudiments pel lloc""
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
10 jun 2004
Qui són aquests del MDT? al meu poble no n´hi ha cap d´aquesta fauna, de fet a la meva comarca no n´hi ha cap, i diria que mai han convocat res a tota la "provincia" de Tarragona, potser ho varen fer al paleolitic, però en els ultims anys ("decada"), no!
Algú sap qui són? On militen? Quina feina fan? Perque els interessa tant aixó dels vots i la lluita institucional?
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
10 jun 2004
Perque són rucs i uns anti-internacionalistes , gràcies per ajudar HZ ...
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
11 jun 2004
passa la veu:::CUP a les eleccions
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
11 jun 2004
impossible no haver-se adonat de que la cup es presenta a les eleccions... gràcies per saturar indymedia amb la vostra propaganda electoral... genial la foto dels 3 aguantant la pancarteta... amb el photoshop podrieu fer altres: a la seu del banc mundial, a la selva amazònica, a l'antartida, a la lluna, a l'hiperespai...
Re: L'independentisme i les europees, Suport a les CUP
29 set 2005
Me gustaría que me mandasen la página web, link o a dónde puedo dirigirme para obtener información acerca de la población tarraconense de Constantí, puesto que no la he encontrado, o tal vez no he sabido buscarla en fotos e historia, en Internet, y es muy importante para mí, especialmente porque mi futuro profesional está vinculado a un Centrado Educacional de Enseñanza Secundaria al que casi con toda seguridad estoy ya destinada próximamente para incorporarme a mediados de Enero, en régimen de sustitución, así que si es posible también me gustaría saber y ver los centros de tal índole existentes en Constantí. Muchas gracias. miriam_beatrixi2005@yahoo.es
Sindicato Sindicat