Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
19 de juny: Manifestacions a Barcelona
09 jun 2004
19 de Juny a Barcelona:
Totes i tots contra la Precarietat, l'Especulació i la Guerra.
No al Forum de la hipocresia.
19 de Juny a Barcelona:
Totes i tots contra la Precarietat, l'Especulació i la Guerra.
No al Forum de la hipocresia.

    La precarietat s'està convertint en la manera comuna de sobreviure en les societats actuals. És l'altra cara de la globalització. És la cara més real del capitalisme transnacional.
   
    La globalització produeix una precarietat generalitzada, en la relacions laborals, en els serveis públics, en la vida de les persones, perquè el Capital la necessita per al seu manteniment i expansió…. La globalització, no és més que l'extensió de la lògica interessada dels mercats a totes i cadascuna de les esferes de la vida i de la societat. Tot ha de ser objecte de compra-venda en nom del màxim benefici: els productes, els béns, els serveis, les ocupacions, la cultura, l'aigua, l'energia, la medicina, la investigació científica, l'educació, la salut i… finalment els drets fonamentals, els drets socials per conquistar, i la pròpia dignitat de les persones, …
   
    La precarietat, en l'àmbit laboral, comporta necessàriament la reestructuració i el tancament d'empreses, la desregulació del mercat del treball, la individualització dels contractes, la externalización de les activitats no directament productives, la deslocalització, la proliferació de contrates i subcontrates, les dobles escales salarials, els expedients de regulació, la temporalitat, la facilitació dels acomiadaments, la flexibilització dels temps i llocs de treball, la congelació salarial, …. I un llarg etcètera de legislacions i mesures que permeten a les empreses fer pràcticament de tot perquè els treballadors i treballadores assumeixin indolents i passius unes condicions de treball que atempten a la seva pròpia dignitat com persones… Ens volen convertir en simples objectes del mercat, a lliure disposició del patró-senyoret, amb salaris de misèria, sense garanties socials ni laborals de cap tipus.

    La precarietat laboral fa xantatge al treballador i a la treballadora fins el punt de jugar amb la seva pròpia supervivència i, el que és pitjor encara, amb la seva pròpia vida… És una equació senzilla: a major precarietat laboral major nombre de malalties, accidents i mort en el lloc de treball (5 morts al dia a l'estat espanyol)…

    I no obstant això, la pròpia societat es precaritza: serveis públics deficients i privatitzats, no reconeixement de drets bàsics, assetjament i persecució sindical, falta de llibertats, repressió dels moviments socials… És la vida en el seu conjunt la que es precaritza: el treball de cures dobla la jornada laboral de les dones que treballen, el masclisme patològic talla la vida ja precària de per si de moltes dones, la immigració és un èxode penós i de vegades sense tornada.

    Qui es beneficia de la precarietat? Els rics accionistes de les grans empreses, institucions financeres i multinacionals, que promouen l'ocupació sagnant de l'Iraq, que donen suport al genocidi del poble palestí, que imposen una Constitució Europea sense drets ni democràcia, que protagonitzen malversadores noces reals i que especulen amb el sòl públic i ens ho venen amb una mascarada de “modernitatâ€?… Tot això mentre ens saturen amb imatges i gestos ampulosos.

    Ens hem d'autoorganitzar i actuar pels drets socials i fonamentals, que garanteixin la dignitat i la llibertat de tots i de totes. Per això la CGT et convida a mobilitzar-te i a alçar la teva veu contra la indignitat de la guerra, contra la hipocresia institucional de noces reals i forums especulatius, contra la precarietat de la vida que ens imposen… Per uns drets socials universals, igualitaris i vinculants per a tots i totes…

    Ens veiem el 19 de juny a Barcelona.

- Manifestació convocada per la Plataforma Aturem la Guerra amb el lema "Prou guerres, prou tortures", inici a les 17'30h. a Diagonal/Passeig de Gràcia, final a Plaça Catalunya.

- Manifestació "contra la precarietat, l'especulació i el Fòrum" convocada per l'Assemblea de Resistències al Fòrum, inici a les 19'30h. a Plaça Universitat, final a l'Estació de Sants. Posteriorment, concert alternatiu contra la precarietat al Parc de l'Espanya Industrial, amb els grups Che Sudaka, Moi Rojo, Sublevados, Rabia Positiva, Juanito Piquete i A Palo Seko.


Confederació General del Treball (CGT)



WEBS amb informació contra el Forum

Assemblea de Resistències al Fòrum 2004
Espai d'encontre de col·lectius i persones que s'oposen al Fòrum Universal de les Cultures per un grapat de raons.
http://www.moviments.net/resistencies2004/

CGT Catalunya
Pàgina web de la Confederació General del Treball de Catalunya.
http://www.cgt.es/cgtcatalunya

Barcel0na.com
Preguntes més freqüents sobre l'anomenat 'Fòrum de les Cultures' des del punt de vista del ciutadà i no de les empreses i institucions.
http://www.barcel0na.com/

De què va realment el Fòrum?
Pàgina que planteja molts interrogants sobre el Fòrum de les Cultures 2004 a Barcelona. S'hi ofereix un mapa alternatiu de l'esdeveniment, amb l'altra cara de les empreses col·laboradores i els espais afectats ple pla urbanístic.
http://www.forumbcn2004.org/

Fotut 2004
Web que aplega els col·lectius i moviments crítics amb el Fòrum de les Cultures 2004 de Barcelona.
http://fotut2004.org/ct/index.php

Free Catalonia - Catalunya Lliure
Campanya per reivindicar la llibertat nacional dels Països Catalans aprofitant l'altaveu mediàtic del Fòrum 2004.
http://www.freecatalonia.com/forum2004/main.asp

Indymedia Barcelona: Fòrum 2004
Apartat de l'IMC Barcelona amb el recull d'informacions i accions crítiques amb el Fòrum de les Cultures.
http://barcelona.indymedia.org/?category=forum_2004

Mapa
Mapa que desemmascara algunes empreses patrocinadores del Fòrum i, alhora, que situa alguns dels conflictes veïnals i socials que tenen lloc a Barcelona.
http://www.sindominio.net/mapas/cat/mapa_cat.htm

Oficina 2004. Forúmculo Universal de les Cultures
Pàgina que parodia el projecte Fòrum 2004 de Barcelona organitzat per diverses institucions.
http://www.sindominio.net/ofic2004/

Resistència al Fòrum
Article i mapa de Boicot Preventiu sobre l'economia de guerra i el Fòrum 2004.
http://www.boicotpreventiu.org/Resistencia_al_Forum/Resistencia_Forum.ht

Sant Andreu de Palomar Segle XXI
Pàgina del portal d'aquest barri barceloní amb vincles i continguts crítics amb el Fòrum 2004.
http://www.sant-andreu.com/stap21/forum2004.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 19 de juny: Manifestacions a Barcelona
10 jun 2004
mani contra el forum

http://www.manifestacionvirtual.com/info.asp?cod=4556
terrorismo
10 jun 2004
5 muertes al dia en accidente laboral

.365
.x 5
.---
1825 asesinatos del terrorismo capitalista anuales

eso es terrorismo de verdad !

nadie va a ilegalizar a la CEOE y a los partidos y sindicatos que colaboran con ella ?

(vosotros, fascistas, sois los terroristas)
Sindicat Terrassa