Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
AUTOCAR DES DEL PENEDÈS per anar a Terrassa a la manifestació contra el Quart Cinturó.
09 jun 2004
AUTOCAR DES DEL PENEDÈS per anar a Terrassa a la manifestació contra el Quart Cinturó.

Confirmar l'assistència al telèfon 938 924 228 o mitjançant el c/e. boscverd ARROBA impacte.com
4c.png
Per una nova cultura del territori
Campanya Contra el Quart Cinturó al Penedès

Què és el Quart Cinturó?

És un projecte d’una altra autovia de quatre carrils entre el Baix i l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental i Oriental, que aniria en molts trams en paral·lel a l’autopista AP-7 a uns 5 Km. El projecte del Quart Cinturó depèn del Ministeri de Fomento i té el beneplàcit de la Generalitat de Catalunya, que l’inclou en el Pla de Carreteres de Catalunya. Actualment s’està elaborant l’estudi informatiu del tram Penedès amb un cost de 600.000 € i s’ha començat a fer el projecte de construcció del tram Abrera – Terrassa. L’any 1991 es va iniciar el moviment d’oposició al projecte del Quart Cinturó. Actualment la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) aplega més de 250 entitats i fa 13 anys que lluita contra aquesta infrastructura.

Per què diem NO al Quart Cinturó?

Perquè el Penedès encara conté un valuós patrimoni natural, cultural i paisatgístic relacionat amb la vinya i món rural, que volem preservar. Els espais agrícoles i forestals tenen una funció bàsica per al Penedès.

Perquè a mig termini, la seva construcció tindria com a conseqüència el creixement desmesurat de zones industrials i urbanes a la plana interior del Penedès (La Bisbal, St. Jaume dels Domenys, Castellví, St. Martí, Pacs, Vilobí, El Pla, Puigdàlber, Font-rubí, Torrelavit, St. Pere de Riudebitlles i St. Llorenç d’Hortons) .

Perquè creiem en un model de territori equilibrat i sostenible, amb una xarxa de transport respectuosa amb el medi ambient, model que entra en contradicció amb el Quart Cinturó.

Perquè creiem que cal potenciar el transport públic, especialment el ferrocarril, davant de l’actual model basat en l’automòbil.

Perquè creiem que fomentar els nuclis urbans compactes, evitaria l’esquarterament i l’especulació sobre el Penedès i milloraria l’estalvi energètic.

Perquè considerem prioritari aprofitar els recursos actuals fomentant la xarxa de carreteres secundàries, alliberant els peatges de les autopistes i potenciant les línies de ferrocarril.

Perquè el creixement desmesurat provoca la desfiguració dels pobles, esdevenint nuclis urbans sense identitat dins una gran àrea metropolitana.

Quines alternatives tenim al Quart Cinturó?

Gratuïtat de l’autopista AP-7 a l’alçada de Martorell i amb un accés a Gelida venint de Tarragona.

Construcció d’un enllaç entre l’AP-7 i l’A2 a l’alçada del Papiol.

Millorar la carretera de Gelida-Martorell-Terrassa (carrils lents, millora dels enllaços i del traçat).

Posar en funcionament la línia de tren Papiol – Mollet (des de 1982 té construïdes diverses estacions de passatgers sense haver-se utilitzat mai).

Trencar l’aïllament de transport públic entre el Vallès, el Baix Llobregat i el Penedès.

Potenciar l’eix Diagonal (Vilanova–Vilafranca–Igualada–Manresa), amb transport públic (pràcticament inexistent) i fomentar la relació entre les comarques de l’eix.

Impulsar un marc de relació més estreta entre el territori comprés per la Marca Penedès (Baix Penedès, Alt Penedès i Garraf).

Què demanem?

L’elaboració del Pla Director, que defineixi el futur de la comarca des del punt de vista ambiental, social i econòmic.

L’acompliment de la Moratòria urbanística al Penedès, que aturi la construcció de mes polígons i infrastructures fins que no finalitzi la redacció del Pla Director.

Mesures de cooperació entre municipis per aconseguir una distribució més justa dels recursos econòmics per als municipis amb més riquesa agrícola, ecològica i paisatgística.

Un Debat social ampli amb caràcter vinculant, i d'abast Penedès, que tingui l'objectiu de decidir quin model de territori volem.
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat